Ασέβαστος έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 09:24
αυτο, ναι. θα μαζεψει μερικα χιλιαρικα.(απο αυτους που θαπρεπε να πληρωσουν 10χιλιαρα) με τι κοστος ομως; θα καταστρεψει αυτους (τους λιγους εστω) που πραγματι βγαζουν 5κ το χρονο και φυτοζωουν. δηλαδη για να εισπραξει ενα πολυ μικρο ποσοστο της φοροδιαφυγης θα γαμησει τους πιο κακομοιρηδες.
Συμφωνούμε. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θυσιάζονται κάποιοι λίγοι για να μαζευτούν πόροι που θα ωφελήσουν το σύνολο ή αν οι κακομοίρηδες είναι πολλοί. Αν δηλαδή έχουν υπολογίσει τι περίπου θα πάρουν ώστε να δικαιολογείται, όχι ηθικά, αλλά πρακτικά μια τέτοια θυσία.
Ασέβαστος έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 09:24
ναι, αυτο κανει το κρατος μας, ολα οριζοντια, επειδη ειναι αχρηστο. τα παιρνει απο οπου μπορει, οχι απο οπου πρεπει και ειναι δικαιο.
το ηλεκτρονικο χρημα μπορει να δουλεψει, με καποια ανοχη. δηλαδη να το φτασουν καπου στο 90% των εξοδων σου. 100% ναι, ειναι μαλλον αδυνατο.
αυτο που λεει ο ερμης μοιαζει η πιο λογικη λυση. εσοδα-εξοδα, οπως αμερικη. και ως εξοδα να μετρανε μονο απο καρτες.
Δεν μπορεί να δουλέψει. Υπάρχουν άνθρωποι μεγάλων ηλικιών που έβγαλαν χρήματα και τα έχουν σε τράπεζες ή στο σπίτι και δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν πλέον γιατί την εποχή που αποταμίευαν δεν υπήρχε η καταγραφή των εισοδημάτων με τον αναλυτικό τρόπο που γίνεται σήμερα.
Θα ήταν λογικό να μη μπορούν να στηρίξουν κάπως τα παιδιά ή τα εγγόνια τους, που δουλεύουν σήμερα για ένα πιάτο φαΐ προκειμένου να πληρώνονται οι συντάξεις τους, και να πρέπει για μια τέτοιου είδους ενίσχυση να ξαναπληρώσουν φόρο σε φορολογημένα ήδη χρήματα;
Και τι θα γίνει με τους γέρους που δεν χρησιμοποιούν κάρτες;
Και πως θα με υποχρεώσεις να κάνω όλες τις κινήσεις μου ηλεκτρονικά όταν υπάρχει έξτρα χρέωση για τις υπηρεσίες της τράπεζας;
Δεν είμαι αντίθετος. Απλά σου εξηγώ ότι θα υπάρξουν λογικές αντιδράσεις. Οι δε βουλευτές έχουν αρκετούς γιατρούς και δικηγόρους ανάμεσά τους, οπότε κρατάτε όλοι μικρό καλάθι για μέτρα που θα πλήξουν αυτές τις ομάδες.