Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:19 Κανονικά πρέπει να απαγορεύεται και από το κανονισμό της πολυκατοικίας.οι πολυκατοικίες είναι για να νοικιάζουν και να μένουν άνθρωποι, όχι ξενοδοχεία να έρχεται ο κάθε βαρεμενος να ξεσηκώνει την ησυχία του κάθε νομιμοφρωνα πολίτη.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κυβέρνηση εναντίον airbnb
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Re: Κυβέρνηση εναντίον airbnb
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Εντάξει, δεν ξέρω από εκεί πάνω, δεν έχω έρθει ποτέ, αλλά με δύο τέτοια τουριστικά ακίνητα και μόνο 12 χιλιάρικα ετησίως σαν κάτι να κάνεις λάθος. Θα σου ήταν καλύτερη η ενοικίαση, ακόμα και στα 500 τον μήνα το καθένα.zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:19Λάθος στην Χαλκιδική η High season είναι Ιουλιος-Αυγουστος. Οριακά είναι τα 10.000 με 12.000 τον χρόνο μεικτά.Λεγεών έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:15Μέση τιμή δηλαδή κάπου στα 80 και 100 αντίστοιχα, δηλαδή 180 ευρώ τη νύχτα και για τα δύο. Επί 30 μας κάνει 5.400 τον μήνα. High season πες Μάϊο με Σεπτέμβριο, δηλαδή 5 μήνες, δηλαδή 27 χιλιάρικα, πες ότι έχεις και κάποιες εξτρά ημέρες από Απρίλιο, πες ότι τα έχω παραυπολογίσει όμως διότι μπορεί και να μην είναι φουλ κλεισμένα κάθε ημέρα μέσα στην high season, πες 25 χιλιάρικα λοιπόν (αν και μάλλον είναι πολύ παραπάνω).
Αν τα νοικιάσεις είναι 800 το ένα, δηλαδή 1600 χ 12 = 19,200, σημαντικά χαμηλότερο ποσό δηλαδή.
Ε, και εγώ αιρμπιενμπί θα προτιμούσα. Αλλά 25 χιλιάρικα εξτρά ετησίως δεν είναι "συμπληρωματικό εισόδημα", είναι ένα κανονικό δεύτερο εισόδημα πάνω σε όποιο άλλο εισόδημα έχεις από την κανονική σου καθημερινή εργασία, και που μόνο του με βάση τα καθαρά δηλωμένα εισοδήματα στην εφορία μισθολογικά ανήκει στο τοπ 5% της χώρας.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
FUCK DONALD TRUMP
Μα και βέβαια. Εχει συμβεί αυτο και μάλιστα στην πολυκατοικία που μένω, πήρα μέρος στη συνέλευση όταν έγινε.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:19 Κανονικά πρέπει να απαγορεύεται και από το κανονισμό της πολυκατοικίας.οι πολυκατοικίες είναι για να νοικιάζουν και να μένουν άνθρωποι, όχι ξενοδοχεία να έρχεται ο κάθε βαρεμενος να ξεσηκώνει την ησυχία του κάθε νομιμοφρωνα πολίτη.
Ακόμη εδώ και 4 περίπου χρόνια περιμένουμε τον επίδοξο ερμπινμπα να φέρει το νόμο που μπορεί να κάνει ό,τι θέλει όπως θέλει
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ερώτηση και αυτή... Γιατί ήταν μπουκωμένοι και δεν τους ένοιαζε ρε συ, γιατί νομίζεις;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:21εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί οι ξενοδόχοι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν έντονες κινητοποιήσεις κατά αυτής της μάστιγαςpanos291 έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:10
Να μου επιτρεψεις να ξερω την πραγματικότητα της δουλειάς μου καλύτερα απο εσενα.
Τώρα βλέπουν την κάθε τρύπα να γίνεται ιδιωτικό ξενοδοχείο ενός δωματίου που τους κλέβει την πελατεία, και αφρίζουν.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
FUCK DONALD TRUMP
Εσείς είστε μια κατηγορία που τσάμπα θα σας πάρει η μπάλα αν περάσουν τα μέτρα. Τσάμπα και άδικα. Και το σωστό θα ήταν να γίνει κάποιος καλός διαχωρισμός μεταξύ υμών και των αιρμπιενμπίδων στους αστικούς ιστούς.zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:19Λάθος στην Χαλκιδική η High season είναι Ιουλιος-Αυγουστος. Οριακά είναι τα 10.000 με 12.000 τον χρόνο μεικτά.Λεγεών έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:15Μέση τιμή δηλαδή κάπου στα 80 και 100 αντίστοιχα, δηλαδή 180 ευρώ τη νύχτα και για τα δύο. Επί 30 μας κάνει 5.400 τον μήνα. High season πες Μάϊο με Σεπτέμβριο, δηλαδή 5 μήνες, δηλαδή 27 χιλιάρικα, πες ότι έχεις και κάποιες εξτρά ημέρες από Απρίλιο, πες ότι τα έχω παραυπολογίσει όμως διότι μπορεί και να μην είναι φουλ κλεισμένα κάθε ημέρα μέσα στην high season, πες 25 χιλιάρικα λοιπόν (αν και μάλλον είναι πολύ παραπάνω).
Αν τα νοικιάσεις είναι 800 το ένα, δηλαδή 1600 χ 12 = 19,200, σημαντικά χαμηλότερο ποσό δηλαδή.
Ε, και εγώ αιρμπιενμπί θα προτιμούσα. Αλλά 25 χιλιάρικα εξτρά ετησίως δεν είναι "συμπληρωματικό εισόδημα", είναι ένα κανονικό δεύτερο εισόδημα πάνω σε όποιο άλλο εισόδημα έχεις από την κανονική σου καθημερινή εργασία, και που μόνο του με βάση τα καθαρά δηλωμένα εισοδήματα στην εφορία μισθολογικά ανήκει στο τοπ 5% της χώρας.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- Dwarven Blacksmith
-
Εμπεδοκλής
Α, κάτι τέτοιοι είναι πολύ ωραίοι τύποι. Απειλούν με νόμους και αστυνομίες κάτι γριούλες του δημοτικού και με το που έρθει ένας λίγο πιο διαβασμένος εξαφανίζονται. Μην περιμένεις. Δεν τον παίρνει και λούφαξε.Ερμής έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:22Μα και βέβαια. Εχει συμβεί αυτο και μάλιστα στην πολυκατοικία που μένω, πήρα μέρος στη συνέλευση όταν έγινε.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:19 Κανονικά πρέπει να απαγορεύεται και από το κανονισμό της πολυκατοικίας.οι πολυκατοικίες είναι για να νοικιάζουν και να μένουν άνθρωποι, όχι ξενοδοχεία να έρχεται ο κάθε βαρεμενος να ξεσηκώνει την ησυχία του κάθε νομιμοφρωνα πολίτη.
Ακόμη εδώ και 4 περίπου χρόνια περιμένουμε τον επίδοξο ερμπινμπα να φέρει το νόμο που μπορεί να κάνει ό,τι θέλει όπως θέλει
Εντωμεταξύ αρκετοί ιδιοκτηυες είναι τόσο καραγηφτοι και φραγκοφονιαδες που θέλουν να τα νοικιάζουν και το υπόλοιπο διάστημα που δεν παίζει τουρισμός μεκάτι όρους θα φύγεις τα Χριστούγεννα, θα φύγεις το Πάσχα, μετά τον Μάη το αδειαζεις, τα θέλουν και μαύρα. Και μετά οι ίδιοι φωνάζουν για το κράτος τους δημ. Υπαλλήλους, τους φόρους κλπ
Ακριβώς όπως το λες.Εμπεδοκλής έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:30Α, κάτι τέτοιοι είναι πολύ ωραίοι τύποι. Απειλούν με νόμους και αστυνομίες κάτι γριούλες του δημοτικού και με το που έρθει ένας λίγο πιο διαβασμένος εξαφανίζονται. Μην περιμένεις. Δεν τον παίρνει και λούφαξε.Ερμής έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:22Μα και βέβαια. Εχει συμβεί αυτο και μάλιστα στην πολυκατοικία που μένω, πήρα μέρος στη συνέλευση όταν έγινε.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:19 Κανονικά πρέπει να απαγορεύεται και από το κανονισμό της πολυκατοικίας.οι πολυκατοικίες είναι για να νοικιάζουν και να μένουν άνθρωποι, όχι ξενοδοχεία να έρχεται ο κάθε βαρεμενος να ξεσηκώνει την ησυχία του κάθε νομιμοφρωνα πολίτη.
Ακόμη εδώ και 4 περίπου χρόνια περιμένουμε τον επίδοξο ερμπινμπα να φέρει το νόμο που μπορεί να κάνει ό,τι θέλει όπως θέλει![]()
Αφου ειδε πως δε τον παίρνει με την καμία(στην πολυκατοικία μένει και ένας μεγαλοδικηγόρος που είχε αναλάβει να τον βάλει νομικά στη θέση του), άρχισε τις φωνές και τις απειλές ακόμη και για μηνύσεις σε προσωπικό επίπεδο. Απο την επόμενη μέρα μέχρι και σήμερα δεν έχει απασχολήσει ποτέ ξανά. Ήρεμα και νοικοκυρεμένα.
Αυτό θα το κάνεις τον πρώτο χρόνο, όταν θα βλέπεις όμως τα διαμερίσματα να τα τρώει η μαρμάγκα τότε θα ρίξεις λίγο το κασέ σου διότι το να νοικιάζεις φθηνότερα είναι πολύ πιο κερδοφόρο από το να μην νοικιάζεις καθόλου.zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 08:56Φυσικά είδη για μέχρι 12000 εισόδημα είχα φορο 15% και οριακά έβαζα κάτι στην τσέπη μου τώρα ως επιχείρηση θα έχω φόρο 22%Green Dragon έγραψε: 26 Οκτ 2023, 08:41Δηλαδή οι περιορισμοί που αναφέρονται θα σε εξωθήσουν να πουλήσεις το διαμέρισμα;zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 08:34 Φυσικά κάποιοι χρησιμοποίησαν την airbnb και κάναν επιχειρήσεις που φορολογουνταν σαν εισόδημα όχι σαν επιχείρηση. Όλοι εμείς που έχουμε 1 με 2 διαμερίσματα και μέσω της airbnb βγάζουμε ένα συμπληρωματικό εισόδημα γιατι να φορολογηθουμε σαν ξενοδόχοι
Ούτε κρατικές επιδοτήσεις έχουμε πάρει.
Ούτε ειδικές τροπολογίες για παράθυρα ώστε να μην πληρώνουμε φόρους.
Ούτε χαριστική δάνεια με εγγύηση δημόσιο χρήμα ελεου ΝΔ έχουμε πάρει.
Ούτε κολλητούς εφοριακόυς ώστε να κάνουν μαγειρέματα και στραβά μάτια στο μαύρο χρήμα.
Ουσιαστικά η ΝΔ θέλει να πουλήσουμε τα διαμερίσματα σε εταιρείες ώστε να μονοπωλήθει η αγορά.
![]()
Επίσης με δύο διαμερίσματα στην Χαλκιδική με τον περιορισμό των ημερών θα αναγκαστώ να ανεβάσω τις τιμές και να μην μπορώ να ανταποκριθώ στον ανταγωνισμό με την επιχείρηση airbnb.
Όλο το πρρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι δεν σας αρκεί η ενοικιάση ως δραστηριότητα συμπληρωματικού εισοδήματος αλλά θέλετε να σιτίζεστε από αυτό.
ΜΕ ΚΟΥΛΙΝ ΑΥΤΑ ΤΕΛΟΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΟΕΜΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
και οι κομμουνιστές μικροαστοί που έχουν κάνα δυο διαμερισματάκια θα είναι οι αντεπαναστάτες
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Τι να κάνουμε, να κλεισουμε τους δρόμους σαν το ΠΑΜΕ? Οτι υπηρξαν πιεσεις παρασκηνιακα, αυτο ναι.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:21εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί οι ξενοδόχοι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν έντονες κινητοποιήσεις κατά αυτής της μάστιγαςpanos291 έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:10
Να μου επιτρεψεις να ξερω την πραγματικότητα της δουλειάς μου καλύτερα απο εσενα.
Παντως προσωπικά πιστεύω ότι ενα μερος του "ερμπιενμπι" που λεμε ειναι πολυ καλο, και μιλαμε για τις βιλες που τραβανε κοσμο με λεφτα ο οποιος θα πηγαινε αλλου. Το αχουρι ομως του καθενος των 50 τετραγωνικων που το δινει με τη μερα αλλα "συμβιβαζεται" και με 400 ευρω τον μηνα, αυτο κανει ζημια.
Ενα αλλο ομως θεμα είναι και τα σπιτια που εχουν αγορασει ξενοι οι οποιοι κανουν πλεον διακοπες στο σπίτι τους. Και αυτο ειναι νορμάλ αφου το αγορασαν το σπιτι, ομως τα νοικιαζουν και σε φιλους τους για εξτρα εισοδημα και η συναλλαγη γινεται εξω.
Οποιος και να τους ελεγξει, θα του πουν με φιλοξενει ο φίλος μου.
Αυτούς πως τους πιανεις?
δεν τους πιανεις. Για αυτο λέμε μια τρύπα στο νερό. Θα δίνουμε λογαριασμο ξένης τραπέζης και ασε τον κουλη να προσπαθεί να κυνηγήσει τη "φοροδιαφυγη"panos291 έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:50Τι να κάνουμε, να κλεισουμε τους δρόμους σαν το ΠΑΜΕ? Οτι υπηρξαν πιεσεις παρασκηνιακα, αυτο ναι.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:21εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί οι ξενοδόχοι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν έντονες κινητοποιήσεις κατά αυτής της μάστιγαςpanos291 έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:10
Παντως προσωπικά πιστεύω ότι ενα μερος του "ερμπιενμπι" που λεμε ειναι πολυ καλο, και μιλαμε για τις βιλες που τραβανε κοσμο με λεφτα ο οποιος θα πηγαινε αλλου. Το αχουρι ομως του καθενος των 50 τετραγωνικων που το δινει με τη μερα αλλα "συμβιβαζεται" και με 400 ευρω τον μηνα, αυτο κανει ζημια.
Ενα αλλο ομως θεμα είναι και τα σπιτια που εχουν αγορασει ξενοι οι οποιοι κανουν πλεον διακοπες στο σπίτι τους. Και αυτο ειναι νορμάλ αφου το αγορασαν το σπιτι, ομως τα νοικιαζουν και σε φιλους τους για εξτρα εισοδημα και η συναλλαγη γινεται εξω.
Οποιος και να τους ελεγξει, θα του πουν με φιλοξενει ο φίλος μου.![]()
Αυτούς πως τους πιανεις?
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
Το πρόβλημα δεν ειναι ο βίλες και οι τουριστικές περιοχές που υπάρχει χώρος για όλους(σχεδόν). Το πρόβλημα είναι στις πόλεις. Εκεί πρέπει να υπάρξει βαθιά τομή μέχρι (και γιατί οχι) πλήρης απαγόρευση του για πόλεις που υπάρχει πρόβλημα στέγασης.panos291 έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:50Τι να κάνουμε, να κλεισουμε τους δρόμους σαν το ΠΑΜΕ? Οτι υπηρξαν πιεσεις παρασκηνιακα, αυτο ναι.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:21εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί οι ξενοδόχοι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν έντονες κινητοποιήσεις κατά αυτής της μάστιγαςpanos291 έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:10
Οποιος και να τους ελεγξει, θα του πουν με φιλοξενει ο φίλος μου.![]()
Αυτούς πως τους πιανεις?
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 139 Απαντήσεις
- 3042 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από 20---