!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κυβέρνηση εναντίον airbnb

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Κυβέρνηση εναντίον airbnb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:19 Κανονικά πρέπει να απαγορεύεται και από το κανονισμό της πολυκατοικίας.οι πολυκατοικίες είναι για να νοικιάζουν και να μένουν άνθρωποι, όχι ξενοδοχεία να έρχεται ο κάθε βαρεμενος να ξεσηκώνει την ησυχία του κάθε νομιμοφρωνα πολίτη.
:+1:
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:19
Λεγεών έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:15
zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:00
60-100 το ένα.
70-120 το άλλο.
Μέση τιμή δηλαδή κάπου στα 80 και 100 αντίστοιχα, δηλαδή 180 ευρώ τη νύχτα και για τα δύο. Επί 30 μας κάνει 5.400 τον μήνα. High season πες Μάϊο με Σεπτέμβριο, δηλαδή 5 μήνες, δηλαδή 27 χιλιάρικα, πες ότι έχεις και κάποιες εξτρά ημέρες από Απρίλιο, πες ότι τα έχω παραυπολογίσει όμως διότι μπορεί και να μην είναι φουλ κλεισμένα κάθε ημέρα μέσα στην high season, πες 25 χιλιάρικα λοιπόν (αν και μάλλον είναι πολύ παραπάνω).

Αν τα νοικιάσεις είναι 800 το ένα, δηλαδή 1600 χ 12 = 19,200, σημαντικά χαμηλότερο ποσό δηλαδή.

Ε, και εγώ αιρμπιενμπί θα προτιμούσα. Αλλά 25 χιλιάρικα εξτρά ετησίως δεν είναι "συμπληρωματικό εισόδημα", είναι ένα κανονικό δεύτερο εισόδημα πάνω σε όποιο άλλο εισόδημα έχεις από την κανονική σου καθημερινή εργασία, και που μόνο του με βάση τα καθαρά δηλωμένα εισοδήματα στην εφορία μισθολογικά ανήκει στο τοπ 5% της χώρας.
Λάθος στην Χαλκιδική η High season είναι Ιουλιος-Αυγουστος. Οριακά είναι τα 10.000 με 12.000 τον χρόνο μεικτά.
Εντάξει, δεν ξέρω από εκεί πάνω, δεν έχω έρθει ποτέ, αλλά με δύο τέτοια τουριστικά ακίνητα και μόνο 12 χιλιάρικα ετησίως σαν κάτι να κάνεις λάθος. Θα σου ήταν καλύτερη η ενοικίαση, ακόμα και στα 500 τον μήνα το καθένα.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:19 Κανονικά πρέπει να απαγορεύεται και από το κανονισμό της πολυκατοικίας.οι πολυκατοικίες είναι για να νοικιάζουν και να μένουν άνθρωποι, όχι ξενοδοχεία να έρχεται ο κάθε βαρεμενος να ξεσηκώνει την ησυχία του κάθε νομιμοφρωνα πολίτη.
Μα και βέβαια. Εχει συμβεί αυτο και μάλιστα στην πολυκατοικία που μένω, πήρα μέρος στη συνέλευση όταν έγινε.
Ακόμη εδώ και 4 περίπου χρόνια περιμένουμε τον επίδοξο ερμπινμπα να φέρει το νόμο που μπορεί να κάνει ό,τι θέλει όπως θέλει
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:21
panos291 έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:10
Να μου επιτρεψεις να ξερω την πραγματικότητα της δουλειάς μου καλύτερα απο εσενα.
εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί οι ξενοδόχοι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν έντονες κινητοποιήσεις κατά αυτής της μάστιγας
Ερώτηση και αυτή... Γιατί ήταν μπουκωμένοι και δεν τους ένοιαζε ρε συ, γιατί νομίζεις; :smt005:

Τώρα βλέπουν την κάθε τρύπα να γίνεται ιδιωτικό ξενοδοχείο ενός δωματίου που τους κλέβει την πελατεία, και αφρίζουν. :lol:
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:19
Λεγεών έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:15
zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:00
60-100 το ένα.
70-120 το άλλο.
Μέση τιμή δηλαδή κάπου στα 80 και 100 αντίστοιχα, δηλαδή 180 ευρώ τη νύχτα και για τα δύο. Επί 30 μας κάνει 5.400 τον μήνα. High season πες Μάϊο με Σεπτέμβριο, δηλαδή 5 μήνες, δηλαδή 27 χιλιάρικα, πες ότι έχεις και κάποιες εξτρά ημέρες από Απρίλιο, πες ότι τα έχω παραυπολογίσει όμως διότι μπορεί και να μην είναι φουλ κλεισμένα κάθε ημέρα μέσα στην high season, πες 25 χιλιάρικα λοιπόν (αν και μάλλον είναι πολύ παραπάνω).

Αν τα νοικιάσεις είναι 800 το ένα, δηλαδή 1600 χ 12 = 19,200, σημαντικά χαμηλότερο ποσό δηλαδή.

Ε, και εγώ αιρμπιενμπί θα προτιμούσα. Αλλά 25 χιλιάρικα εξτρά ετησίως δεν είναι "συμπληρωματικό εισόδημα", είναι ένα κανονικό δεύτερο εισόδημα πάνω σε όποιο άλλο εισόδημα έχεις από την κανονική σου καθημερινή εργασία, και που μόνο του με βάση τα καθαρά δηλωμένα εισοδήματα στην εφορία μισθολογικά ανήκει στο τοπ 5% της χώρας.
Λάθος στην Χαλκιδική η High season είναι Ιουλιος-Αυγουστος. Οριακά είναι τα 10.000 με 12.000 τον χρόνο μεικτά.
Εσείς είστε μια κατηγορία που τσάμπα θα σας πάρει η μπάλα αν περάσουν τα μέτρα. Τσάμπα και άδικα. Και το σωστό θα ήταν να γίνει κάποιος καλός διαχωρισμός μεταξύ υμών και των αιρμπιενμπίδων στους αστικούς ιστούς.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Εικόνα
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Ερμής έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:22
Μα και βέβαια. Εχει συμβεί αυτο και μάλιστα στην πολυκατοικία που μένω, πήρα μέρος στη συνέλευση όταν έγινε.
Ακόμη εδώ και 4 περίπου χρόνια περιμένουμε τον επίδοξο ερμπινμπα να φέρει το νόμο που μπορεί να κάνει ό,τι θέλει όπως θέλει
Α, κάτι τέτοιοι είναι πολύ ωραίοι τύποι. Απειλούν με νόμους και αστυνομίες κάτι γριούλες του δημοτικού και με το που έρθει ένας λίγο πιο διαβασμένος εξαφανίζονται. Μην περιμένεις. Δεν τον παίρνει και λούφαξε. :lol:
Ντρές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντρές »

Εντωμεταξύ αρκετοί ιδιοκτηυες είναι τόσο καραγηφτοι και φραγκοφονιαδες που θέλουν να τα νοικιάζουν και το υπόλοιπο διάστημα που δεν παίζει τουρισμός μεκάτι όρους θα φύγεις τα Χριστούγεννα, θα φύγεις το Πάσχα, μετά τον Μάη το αδειαζεις, τα θέλουν και μαύρα. Και μετά οι ίδιοι φωνάζουν για το κράτος τους δημ. Υπαλλήλους, τους φόρους κλπ
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Εμπεδοκλής έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:30
Ερμής έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:22
Α, κάτι τέτοιοι είναι πολύ ωραίοι τύποι. Απειλούν με νόμους και αστυνομίες κάτι γριούλες του δημοτικού και με το που έρθει ένας λίγο πιο διαβασμένος εξαφανίζονται. Μην περιμένεις. Δεν τον παίρνει και λούφαξε. :lol:
Ακριβώς όπως το λες.
Αφου ειδε πως δε τον παίρνει με την καμία(στην πολυκατοικία μένει και ένας μεγαλοδικηγόρος που είχε αναλάβει να τον βάλει νομικά στη θέση του), άρχισε τις φωνές και τις απειλές ακόμη και για μηνύσεις σε προσωπικό επίπεδο. Απο την επόμενη μέρα μέχρι και σήμερα δεν έχει απασχολήσει ποτέ ξανά. Ήρεμα και νοικοκυρεμένα.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 08:56
Green Dragon έγραψε: 26 Οκτ 2023, 08:41
zteo έγραψε: 26 Οκτ 2023, 08:34 Φυσικά κάποιοι χρησιμοποίησαν την airbnb και κάναν επιχειρήσεις που φορολογουνταν σαν εισόδημα όχι σαν επιχείρηση. Όλοι εμείς που έχουμε 1 με 2 διαμερίσματα και μέσω της airbnb βγάζουμε ένα συμπληρωματικό εισόδημα γιατι να φορολογηθουμε σαν ξενοδόχοι
Ούτε κρατικές επιδοτήσεις έχουμε πάρει.
Ούτε ειδικές τροπολογίες για παράθυρα ώστε να μην πληρώνουμε φόρους.
Ούτε χαριστική δάνεια με εγγύηση δημόσιο χρήμα ελεου ΝΔ έχουμε πάρει.
Ούτε κολλητούς εφοριακόυς ώστε να κάνουν μαγειρέματα και στραβά μάτια στο μαύρο χρήμα.
Ουσιαστικά η ΝΔ θέλει να πουλήσουμε τα διαμερίσματα σε εταιρείες ώστε να μονοπωλήθει η αγορά.
Δηλαδή οι περιορισμοί που αναφέρονται θα σε εξωθήσουν να πουλήσεις το διαμέρισμα;

:smt005:
Φυσικά είδη για μέχρι 12000 εισόδημα είχα φορο 15% και οριακά έβαζα κάτι στην τσέπη μου τώρα ως επιχείρηση θα έχω φόρο 22%
Επίσης με δύο διαμερίσματα στην Χαλκιδική με τον περιορισμό των ημερών θα αναγκαστώ να ανεβάσω τις τιμές και να μην μπορώ να ανταποκριθώ στον ανταγωνισμό με την επιχείρηση airbnb.
Αυτό θα το κάνεις τον πρώτο χρόνο, όταν θα βλέπεις όμως τα διαμερίσματα να τα τρώει η μαρμάγκα τότε θα ρίξεις λίγο το κασέ σου διότι το να νοικιάζεις φθηνότερα είναι πολύ πιο κερδοφόρο από το να μην νοικιάζεις καθόλου.

Όλο το πρρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι δεν σας αρκεί η ενοικιάση ως δραστηριότητα συμπληρωματικού εισοδήματος αλλά θέλετε να σιτίζεστε από αυτό.

ΜΕ ΚΟΥΛΙΝ ΑΥΤΑ ΤΕΛΟΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΟΕΜΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:25 Εικόνα
:romance-hearteyes:
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Bazoomba έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:35
ΜΕ ΚΟΥΛΙΝ ΑΥΤΑ ΤΕΛΟΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΟΕΜΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
και οι κομμουνιστές μικροαστοί που έχουν κάνα δυο διαμερισματάκια θα είναι οι αντεπαναστάτες :lol: :lol:
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Να μου επιτρεψεις να ξερω την πραγματικότητα της δουλειάς μου καλύτερα απο εσενα.
εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί οι ξενοδόχοι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν έντονες κινητοποιήσεις κατά αυτής της μάστιγας
Τι να κάνουμε, να κλεισουμε τους δρόμους σαν το ΠΑΜΕ? Οτι υπηρξαν πιεσεις παρασκηνιακα, αυτο ναι.
Παντως προσωπικά πιστεύω ότι ενα μερος του "ερμπιενμπι" που λεμε ειναι πολυ καλο, και μιλαμε για τις βιλες που τραβανε κοσμο με λεφτα ο οποιος θα πηγαινε αλλου. Το αχουρι ομως του καθενος των 50 τετραγωνικων που το δινει με τη μερα αλλα "συμβιβαζεται" και με 400 ευρω τον μηνα, αυτο κανει ζημια.
Ενα αλλο ομως θεμα είναι και τα σπιτια που εχουν αγορασει ξενοι οι οποιοι κανουν πλεον διακοπες στο σπίτι τους. Και αυτο ειναι νορμάλ αφου το αγορασαν το σπιτι, ομως τα νοικιαζουν και σε φιλους τους για εξτρα εισοδημα και η συναλλαγη γινεται εξω.
Οποιος και να τους ελεγξει, θα του πουν με φιλοξενει ο φίλος μου. :lol:
Αυτούς πως τους πιανεις?
Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique »

panos291 έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:50
Τι να κάνουμε, να κλεισουμε τους δρόμους σαν το ΠΑΜΕ? Οτι υπηρξαν πιεσεις παρασκηνιακα, αυτο ναι.
Παντως προσωπικά πιστεύω ότι ενα μερος του "ερμπιενμπι" που λεμε ειναι πολυ καλο, και μιλαμε για τις βιλες που τραβανε κοσμο με λεφτα ο οποιος θα πηγαινε αλλου. Το αχουρι ομως του καθενος των 50 τετραγωνικων που το δινει με τη μερα αλλα "συμβιβαζεται" και με 400 ευρω τον μηνα, αυτο κανει ζημια.
Ενα αλλο ομως θεμα είναι και τα σπιτια που εχουν αγορασει ξενοι οι οποιοι κανουν πλεον διακοπες στο σπίτι τους. Και αυτο ειναι νορμάλ αφου το αγορασαν το σπιτι, ομως τα νοικιαζουν και σε φιλους τους για εξτρα εισοδημα και η συναλλαγη γινεται εξω.
Αυτούς πως τους πιανεις?
δεν τους πιανεις. Για αυτο λέμε μια τρύπα στο νερό. Θα δίνουμε λογαριασμο ξένης τραπέζης και ασε τον κουλη να προσπαθεί να κυνηγήσει τη "φοροδιαφυγη" :smt005:
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

panos291 έγραψε: 26 Οκτ 2023, 10:50
Αυτούς πως τους πιανεις?
Το πρόβλημα δεν ειναι ο βίλες και οι τουριστικές περιοχές που υπάρχει χώρος για όλους(σχεδόν). Το πρόβλημα είναι στις πόλεις. Εκεί πρέπει να υπάρξει βαθιά τομή μέχρι (και γιατί οχι) πλήρης απαγόρευση του για πόλεις που υπάρχει πρόβλημα στέγασης.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”