!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
metarrythmistis

Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metarrythmistis »

Saturn έγραψε: 12 Οκτ 2023, 22:21
metarrythmistis έγραψε: 12 Οκτ 2023, 22:15 Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια κολοσσιαία γεωπολιτική καταστροφή. Η Ρωσία ήταν ουδέτερη στη Μέση Ανατολή, παίζοντας σταθεροποιητικό ρόλο. Ο πόλεμος την έσπρωξε πιο κοντά στο Ιράν. Για την υποστήριξη του Ιράν, η Ρωσία έδωσε κάτι σε αντάλλαγμα. Επιπλέον, το Ιράν και η Κίνα (με τους ανεξάντλητους τεχνολογικούς και βιομηχανικούς πόρους της) έχουν έρθει πιο κοντά.
Υπήρξε μια μεταβολή του σημείου ισορροπίας στη Μέση Ανατολή. Η Δύση δεν έχει αφομοιώσει ακόμα αυτήν την πραγματικότητα.
Τόσο το Ιράν όσο και η Χεζμπολάχ αισθάνονται πιο σίγουροι.
Οι πολίτες του Ισραήλ πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να μην γίνουν οι proxy μαχητές σε έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Πολύ καλή επισήμανση και ίσως γι αυτό κατσάδιαζε ο Τραμπ τον Νετανιάχου
Αλλά γιατί λες, οι πολίτες του Ισραήλ και δεν λες οι πολιτικοί;
Είναι δημοκρατία το Ισραήλ. Εάν δημιουργηθεί μια άποψη στην βάση, θα περάσει και στην εξουσία.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

metarrythmistis έγραψε: 12 Οκτ 2023, 22:28
metarrythmistis έγραψε: 12 Οκτ 2023, 22:15 Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια κολοσσιαία γεωπολιτική καταστροφή. Η Ρωσία ήταν ουδέτερη στη Μέση Ανατολή, παίζοντας σταθεροποιητικό ρόλο. Ο πόλεμος την έσπρωξε πιο κοντά στο Ιράν. Για την υποστήριξη του Ιράν, η Ρωσία έδωσε κάτι σε αντάλλαγμα. Επιπλέον, το Ιράν και η Κίνα (με τους ανεξάντλητους τεχνολογικούς και βιομηχανικούς πόρους της) έχουν έρθει πιο κοντά.
Υπήρξε μια μεταβολή του σημείου ισορροπίας στη Μέση Ανατολή. Η Δύση δεν έχει αφομοιώσει ακόμα αυτήν την πραγματικότητα.
Τόσο το Ιράν όσο και η Χεζμπολάχ αισθάνονται πιο σίγουροι.
Οι πολίτες του Ισραήλ πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να μην γίνουν οι proxy μαχητές σε έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Είναι δημοκρατία το Ισραήλ. Εάν δημιουργηθεί μια άποψη στην βάση, θα περάσει και στην εξουσία.
Ναι, σωστά

Κατά την άποψή σου, τί συμβαίνει με αυτά τα γεγονότα, έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο να παρατηρήσεις σχετικά με αυτά που συζητάμε;
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
metarrythmistis

Niki έγραψε: 12 Οκτ 2023, 22:23 Στην Ρωσία κάλεσε ο Πούτιν σε επιστράτευση και σχηματίστηκαν ουρές στα σύνορα.
Στο Ισραήλ έφευγαν μόνοι τους από ξένες χώρες ουρές στα αεροδρόμια για να πάνε να υπερασπίσουν την πατρίδα τους.
Μπράβο τους!
Είναι τελείως ανόμοια αυτά που συγκρίνεις.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

δατς δε φάκινγκ πόιντ
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

ST48410 έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:56
Αρίστος έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:52 Να κανω μια ερωτηση.

Τι ακριβως πιστευετε πως επεδιωκε η Χαμας και ειχε τοση αισιοδοξια;

Δεν ηξερε οτι τελικα η καταληξη θα ηταν πολλαπλασιοι Παλαιστινιοι νεκροι απο ισραηλινα αντιποινα και καταστροφη της Γαζας;

Υπαρχουν δηλαδη υποψιες οτι οι Ισραηλινοι το περιμεναν πως και πως να τους δωσουν την αφορμη οι Παλαιστινιοι...

και αυτοι τελικα γιατι τους την εδωσαν;

.
Καλή ερώτηση. Κάποιοι έγραψαν στο άλλο νήμα ότι ήθελαν να εμποδίσουν πιθανή συμφωνία Ισραήλ με ΣΑ. Δεν το ξέρω το θέμα για να πω αν αυτό ήταν αρκετό και αν μια τέτοια συμφωνία ήταν γνωστή μεγάλο χρονικό διάστημα όταν θα πρέπει να ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την επίθεση.
Όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους αλλά μην χάνετε την ουσία παιδιά, ο λόγος είναι ότι αγωνίζονται για την ελευθερία τους, είναι τόσο απλό, δεν έχουν τίποτε άλλο να χάσουν, δεν μπορεί να γίνει χειρότερη από ότι είναι ήδη η ζωή τους, ζούνε μέσα στην τρομοκρατία και το θάνατό από την πρώτη τους ανάσσα, όσοι προλάβουν να πάρουν ανάσσα αυτό. Πριν λίγο ένας φίλος μου είπε ότι έμαθε για τον θάνατο ενός καλού του φίλου (ήτανε ένας από τους τραυματιοφορείς που σκοτώθηκε από τον χθεσινό - νομίζω - βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου στη Γάζα).
Του είπα συλλυπητήρια και δεν κουνήθηκε καν το βλέφαρο του, είναι κυριολεκτικά η καθημερινότητα τους αυτή η φάση, τους έχουν αποκτηνώσει εντελώς, ούτε να κλάψουν ρε φίλε μου.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Saturn

Αυτά σχολίαζε ο Γαβριήλ Χαρίτος πριν λίγες ημέρες

https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/isto ... iki-stasi/

«Τα τελευταία δύο έτη η Χαμάς είναι καθεστωτική δύναμη και έτσι προβάλει τον εαυτό της στο εσωτερικό και εξωτερικό. Απόδειξη ότι πριν από ένα χρόνο, όταν είχαμε άλλο κύκλο σύγκρουσης, η Χαμάς δεν συμμετείχε, βλέποντας του στόχους της ανοιχτής Τζιχάντ να γίνονται ο στόχος των Ισραηλινών, χωρίς να αντιδρά.

Τώρα, με την Ουάσιγκτον να επιδιώκει την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα σε Ισραήλ και Σαουδική Αραβία, με τους Σαουδάραβες να έχουν θέσει ως προϋπόθεση την λήψη μέτρων από τους ισραηλινούς για να αρχίσει ο διάλογος με τους παλαιστινίους για να βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής των παλαιστινίων, βλέπουμε την κυβέρνηση του Ριάντ, να δίνει πιο πολύ σημασία στην κυβέρνηση της που είναι της παλαιστινιακής αρχής της Φατάχ, που είναι αντίθετη στη Χαμάς».

Σήμερα, η Χαμάς έκανε την μεταστροφή της ξανά ως επαναστατική, εξήγησε ο κ. Χαρίτος αναφέροντας τον λόγο που συνέβη αυτό. «Έγινε για να τονίσει ότι καμία απόφαση δεν θα ληφθεί για τους Παλαιστινίους, χωρίς να ληφθεί υπόψιν η θέση της Χαμάς. Αυτό είναι το μήνυμα αυτής της επιχείρησης – που είναι πρωτοβουλία της Χαμάς – και το θέμα του ξαφνιάσματος είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί πολύ».

Έκλεισε λέγοντας ότι «εάν νομίζουμε ότι θα τελειώσει αυτό σύντομα… εγώ εκτιμώ ότι ούτε στην αρχή δεν βρισκόμαστε».
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
Saturn

Και κάτι από το ΕΛΙΑΜΕΠ επίσης, για αυτά που λέγαμε πιο πάνω για σχέσεις σιιτων-σουνιτών και τις προσεγγίσεις ανάμεσα σε Ισραηλ, ΣΑ και ΗΑΕ

https://www.eliamep.gr/publication/%CE% ... E%BF-2023/

Η εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Μαρόκο και το Σουδάν έχει αλλάξει ριζικά τον πολιτικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής. Με τις Συμφωνίες του Αβραάμ, και χάρη στη μαζική υποστήριξη των ΗΠΑ, το Ισραήλ κατάφερε να εξομαλύνει τις σχέσεις του με σημαίνουσες αραβικές χώρες (2020) χωρίς πρώτα να επιλύσει το παλαιστινιακό ζήτημα. Ένας στρατηγικός αναπροσανατολισμός στις μοναρχίες του Κόλπου, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δρομολόγησε αυτή τη στροφή. Για τους Σουνίτες ηγέτες, το Ιράν αποτελεί πλέον την κύρια απειλή. Αυτή η γεωστρατηγική αντίληψη θα ισχύσει και το 2023 και ύστερα. Στις νέες ισραηλοαραβικές συμμαχίες, η τύχη των Παλαιστινίων παίζει αμελητέο ρόλο και με την ένταξη ακροδεξιών στην νέα ισραηλινή κυβέρνηση οι πιθανότητες για μια διευθέτηση στην Παλαιστίνη απομειώνονται ακόμα περισσότερο.
metarrythmistis

Saturn έγραψε: 12 Οκτ 2023, 22:32
metarrythmistis έγραψε: 12 Οκτ 2023, 22:28

Ναι, σωστά

Κατά την άποψή σου, τί συμβαίνει με αυτά τα γεγονότα, έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο να παρατηρήσεις σχετικά με αυτά που συζητάμε;
Στρατηγικά βγαίνει ενισχυμένο το Ιράν επειδή λογικά θα ακυρωθούν οι συμφωνίες του Αβράαμ. Οπότε από στρατηγικής απόψεως θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι και να μην ζητάνε κάτι παραπάνω.
Το Ισραήλ έχει μηδενικό στρατηγικό βάθος. Εάν οι Ρώσοι έδωσαν για αντάλλαγμα την τεχνολογία Lancet (δεν εννοώ ότι είναι καμία φοβερή τεχνολογία, αλλά αυτό που είναι το ζητούμενο είναι η άμεση παραγωγή.) καθώς και άλλου τύπου τεχνολογίας υποδομής (κινητήρες μέταλλα κλπ) πιθανόν οι Χεσμπολά να έχουν ένα drone των 15 κιλών βάρους (μπορεί να το πάρει κάποιος στην πλάτη του) που έχει ακτίνα δράσης το μισό Ισραήλ (το κέντρο του Ισραήλ είναι από την Χάιφα ως το Τελ Άβιβ). Αυτή η σκέψη μπορεί να κάνει τους μαχητές της Χεσμπολά πιο θρασείς. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο.
Είμαι σίγουρος, όπως έγγραψα και σε άλλο ποστ, ότι οι Αζέροι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούν αεροπλάνα του Ισραήλ μετά από αυτά που είδαν στην Ουκρανία. Οι Αζέροι είναι τελείως αποκομμένοι από την Δύση. Θα φοβηθούν μη γίνουν Ουκρανία.
Όλα αυτά, αυτή η αλλαγή του σημείου ισορροπίας πιθανόν να κάνει την Χεσμπολά πιο τολμηρούς. Αυτό είναι επικίνδυνο γιατί η Δύση δεν έχει ακόμα αφομοιώσει το νέο σημείο ισορροπίας (μην ξεχνάμε και την στενή σχέση Κίνας-Ιράν). Την Κίνα την συμφέρει να κάνει την Χεσμπολά proxy εναντίον των ΗΠΑ. Και μην ξεχνάμε το κλίμα απομονωτισμού των ΗΠΑ. Ο Μπίντεν δεν μπορεί να παίξει ελεύθερα και αυτό το ξέρουν οι Ιρανοί και οι Χεσμπολά
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Αρίστος έγραψε: 12 Οκτ 2023, 21:12
Niki έγραψε: 12 Οκτ 2023, 21:05

Σε αυτούς που με ρώτησαν γιατί Συρία κ.λ.π. είπα το αυτονόητο από την στιγμή που έφυγαν ρουκέτες απο Λίβανο και Συρία από την Χεζμπολάχ θα βομβάρδιζα και εκεί.

Χεζμπολαχ και Ισραηλ αλληλοβομβαρδιζονται ανα τακτα διαστηματα για πανω απο 20 χρονια.

Αυτη ειναι η μηνιαια ρουτινα τους.

Δεν εχουν καμια σχεση τα χτυπηματα της Χεζμπολαχ με συμπαρασταση στη Χαμας.

Ειναι απαντησεις σε ισραηλινα χτυπηματα και αυτα απαντησεις σε χεζμπολαχικα χτυπηματα σε μια αλυσσιδα αμοιβαιων χτυπηματων που ειναι το βιολι βιολακι τους.

.
Μα, δεν είναι θέμα αποκλειστικά συμπαράστασης, συμμαχίας ή έστω συγκυριακής συνεργασίας (που ακόμα κι αυτό δεν αποκλείεται για κάποιους). Ακόμα και μόνο για τους δικούς της λόγους να δράσει πιο δυναμικά από ό,τι έχει ήδη κάνει η Χεζμπολάχ, βρίσκοντας ευκαιρία με τα γεγονότα, θα είναι πολύ ζόρικα τα πράγματα για τους Ισραηλινούς, που θα έχουν δύο (ή και παραπάνω) μέτωπα ανοικτά. Εννοώ, κανονικά μέτωπα μεγάλης κλίμακας, όχι τις συνηθισμένες αψιμαχίες που λες.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
sys3x

vantono έγραψε: 12 Οκτ 2023, 19:00
sys3x έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:37
vantono έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:30
Ρε φίλε, τους δόθηκε προθεσμία/προειδοποίηση να εγκαταλείψουν τη χωρα τους οι αμαχοι προς Αίγυπτο πριν κατι μερες, τωρα εξακολουθούν να προειδοποιουν με τα φυλλαδια κτλ, και μετά βλεπεις βιντεο απο νεκρά ή/και πληγωμένα παλαιστινιάκια που βγαινουν στη φορά.
Τιστομπούτσο, πόσο μουνοπανίαση πια αυτοι οι Χαμασίτες (και οι παλαιστίνιοι γενικώς) που δεν τα στέλνουν μακριά απο τον πόλεμο με την πρώτη ευκαιρία? Και ας κατσουν αυτοί σαν αρχιδάτοι και σωστοί να πολεμήσουν.
Αν ειναι δυνατόν, εγω θα κοιτούσα πως και πως να βγαλω ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ απο εμπόλεμη ζώνη. Και οι μουνοπανιάρηδες αλαχακμπαρακιες κρατάνε τα παιδιά τους μεσα? Ψόφος στους πουσταράδες. Και τα παιδάκια μακάρι να μπορουσαν να ζήσουν όλα και να δοθούν για υιοθεσία σε οικογένειες που ζουν σε χώρες εκτός εμπόλεμης ζώνης.
Μπρο, πολύ φιλικά στο λέω, είσαι απερίγραπτα βλάκας εκτός από απόλυτα άσχετος με το θέμα αυτό. Από όπου και να το πιάσεις δλδ.
:lol:
Την σκατοψυχιά την βάζω στην άκρη ως προϊόν αυτής ακριβώς της ασχετίλας, θεωρώ πως όσο και να το ερευνήσεις εις βάθος το θέμα θα παραμείνεις αυτό που ήδη είσαι.
:wave:

*Είμαι σίγουρος ότι ταυτόχρονα "θα προτιμούσες πάνω από όλα μια ειρηνική επίλυση", είναι κι αυτό ένας από τους λόγους που σε θεωρώ απύθμενα χαζό.
Ακούγονται σαν προσβολές όλα αυτά, το ξέρω, δεν είναι όμως.
Εχω αδικο, το παραδέχομαι. Θα εμπιστευτώ τους πχορουμιτες (και εσένα μεσα σε αυτους) που όλοι εχετε διδακτορικό γεωπολιτικής στο παλαιστινιοϊσραηλινό ζήτημα.
Εικόνα

Ενα πράγμα ήθελα να τονίσω μόνο, στο προηγουμενο ποστ μου: Οτι εγώ εντός εμπόλεμης ζώνης, ούτε το σκύλο μου δεν θα κρατούσα μέσα, αν μου δινόταν η ευκαιρία να το στείλω κάπου εκτός για να ειναι ασφαλής. Και αυτό με κανει να απορώ με όσους κρατούν τα παιδιά τους. Αλλά βλέπεις, εγώ ειμαι σκατόψυχος για αυτό βλέπω τα πραγματα από τέτοια σκοπιά, δεν ειμαι σαν τους καλόψυχους που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για ασπίδες.
Μπρο, στα παπάργια μας τι θα έκανες εσύ κι ο σκύλος σου, ούτε καν γνωρίζεις τις ειδικές παραμέτρους (αυτό είναι ολοφάνερο από αυτά που γράφεις). Αυτό που κάνεις δεν λέγεται σκατοψυχιά, είναι τέρμα χαζαμάρα στα όρια της σκατοψυχιάς εάν και εφόσον όμως γνώριζες και 5-10-1000 πράματα παραπάνω.
Ειδικός δεν είμαι σε καμμία των περιπτώσεων αλλά πέρα από το διάβασμα που έχει πέσει εδώ και πάνω από 2 δεκαετίες επί του θέματος έχω τριβή στην καθημερινότητα μου με ανθρώπους που είτε αντλούν καταγωγή από αυτά τα μέρη είτε έχουν κάποια πολύ στενή σχέση με αυτά τα μέρη και το αντικείμενο γενικότερα οπότε με όσα θέματά πιάνομαι φροντίζω από πριν να γνωρίζω σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό σε τι αναφέρομαι.
Για να καταλάβεις τι σου λέω σκέψου να ακούς κάποιον παντελώς άσχετο πάνω σε κάτι που άπτεται του γνωστικού σου πεδίου, κάνει αμέσως μπαμ ρε η ασχετίλα.
Αν θέλεις κάνε μια προσπάθεια να το προσεγγίσεις, να νιώσεις λίγο περί τίνος. Σε ότι έγραψες κάνε αντικατάσταση το Παλαιστίνιος με το Ουκρανός, αν πάλι δεν, δεν μπρο.

Αν και η Ουκρανία δεν έχει απαρντχάηντ τις τελευταίες δεκαετίας ενώ έχει κανονικούς νεοναζί στα τάγματα της (και πολλά πολλά άλλα) αλλά δε γαμιέται, προσπάθα.

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

nostromos έγραψε: 12 Οκτ 2023, 19:22
Dwarven Blacksmith έγραψε: 12 Οκτ 2023, 19:16
nostromos έγραψε: 12 Οκτ 2023, 19:12 εσεις οι πονοψυχοι δεχεστε να εξολοθρευσουν οι Ισραηλινοι μεχρι και τον τελευταιο τρομοκρατη της Χαμας με τις ελαχιστοτατες απωλειες σε αμαχους ...? ναι η οχι ...?
Δέχομαι ότι είναι δικαίωμα τους να προσπαθήσουν. Εσύ δέχεσαι να αποκτήσουν οι Παλεστίνιοι ανεξάρτητο κράτος, με αντάλλαγμα να περάσουν οι Χαμασίτες από δίκη στη Χάγη;
εγω θεωρω οτιο οι Ιραηλιτες δεν χρειαζεται να κανουν καμια συμφωνια αυτη τη στιγμη ... εχουν το πανω χερι στρατιωτικα και οσο και να κλαψουριζουν οι υποστηρικτες των τρομοκρατων δεν θα σταματησουν ... οταν τελειωσει αυτη η ιστορια θα φανει τι μπορει να γινει
Δεν θα σταματήσει αυτή η ιστορία.

.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”