!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

talaipwros έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:56
Dwarven Blacksmith έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:55
talaipwros έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:54
Link ?
https://www.businessinsider.com/israel- ... pt-2023-10
strike did not target the crossing, but an underground smuggling tunnel nearby.
Ξέχασες το "IDF claims". Άρα δεν υπάρχει δικό σου σχόλιο, και απλά μεταφέρεις αυτολεξεί τι λέει ο IDF.
Οι βόμβες εκεί έπεσαν πάντως, αλλά οκ εννοείται ότι κάτι υπήρχε, υπόγειο τούνελ, χαμασίτες με φούστες, διαστημόπλοιο με cloaking device, ό,τι χρειάζεται για να δικαιολογηθεί ο βομβαρδισμός, υπήρχε.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

talaipwros έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:56 Να θυμησω οτι το να σφαζουμε αμαχους , γυναικες και παιδια και να χρησιμοπουμε γυναικόπαιδα για ασπίδα ειναι κακο.

Να μπορουμε να συμφωνήσουμε τουλαχιστον στα βασικα
Συμφωνούμε. Επίσης το να λέμε του άλλου τράβα φύγε γιατί εγώ θα ισοπεδώσω το μέρος, είναι επίσης εγκληματικό. Όπως και το να υπονοούμε ότι δεν έχει καμία ευθύνη αυτός που προειδοποίησε, απλά επειδή προειδοποίησε.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:42
vantono έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:36
Dwarven Blacksmith έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:32
Σοβαρά τώρα; Εμπόλεμη ζώνη όλη η χώρα; Υποστηρίζεις εθνοκάθαρση δηλαδή.
Βγες να αγγίξεις γρασίδι.
Μην πας να κανεις σε εμένα αυτά που έκαναν σε εσένα, σε προηγουμενες σελίδες.
Εμπόλεμη ζώνη όποιο σημείο (εντός της χώρας) βρίσκεται δίπλα σε Χαματζήδες. Ξεκάθαρα. Αν πχ, στα νότια δεν υπαρχουν χαματζήδες, ας μαζευτουν ολοι οι άμαχοι στα νότια. Αν οι χαματζήδες ειναι πουσταράδες ανάρχιδοι και κρύβονται στο άμαχο πλήθος μεσα σε όλη τη χωρα, τότε ναι, εμπόλεμη ζώνη όλη η χώρα.
Ερώτηση, το αν είναι δίπλα σε "χαματζήδες" ποιον θα εμπιστευτείς να στο πει;

https://imgur.com/a/Nu4SL9l
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
nostromos

ST48410 έγραψε: 12 Οκτ 2023, 19:01
talaipwros έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:56 Να θυμησω οτι το να σφαζουμε αμαχους , γυναικες και παιδια και να χρησιμοπουμε γυναικόπαιδα για ασπίδα ειναι κακο.

Να μπορουμε να συμφωνήσουμε τουλαχιστον στα βασικα
Συμφωνούμε. Επίσης το να λέμε του άλλου τράβα φύγε γιατί εγώ θα ισοπεδώσω το μέρος, είναι επίσης εγκληματικό. Όπως και το να υπονοούμε ότι δεν έχει καμία ευθύνη αυτός που προειδοποίησε, απλά επειδή προειδοποίησε.
ο Σταλιν μια χαρα ισοπεδωσε το Βερολινο ...
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:32
Σοβαρά τώρα; Εμπόλεμη ζώνη όλη η χώρα; Υποστηρίζεις εθνοκάθαρση δηλαδή.
Βγες να αγγίξεις γρασίδι.
Εμπόλεμη ζώνη όποιο σημείο (εντός της χώρας) βρίσκεται δίπλα σε Χαματζήδες. Ξεκάθαρα. Αν πχ, στα νότια δεν υπαρχουν χαματζήδες, ας μαζευτουν ολοι οι άμαχοι στα νότια. Αν οι χαματζήδες ειναι πουσταράδες ανάρχιδοι και κρύβονται στο άμαχο πλήθος μεσα σε όλη τη χωρα, τότε ναι, εμπόλεμη ζώνη όλη η χώρα.
Ασ'το, εσένα σου εκαναν μπούλινγκ σε προηγουμενες σελίδες, και απλά βρήκες να απαντήσεις με το ίδιο ύφος μπουλινγκ (λόγια σε στόμα που δεν ειπώθηκαν) σε εμένα. Συγχωρεμένος.
Μπορεί να σου βγήκε κάποια ένταση εκεινη τη στιγμή, δεν ξερω, μπορεί να συνεχιζαν το μπουλινγκ κατά σου και απλά να ξέσπασες. Δεν τα διαβασα και ολα τα προηγουμενα ποστς να δω τι προηγήθηκε.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Αρίστος έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:59 Αν τελικα οι αμεσες απωλειες τους ξεπερασουν τους 10.000 νεκρους και 50.000 τραυματιες συν την καταστροφη των υποδομων της Γαζας και την κατοχη της απο τον ισραηλινο στρατο...

θα αξιζε μια τετοια ολοκληρωτικη καταστροφη για τη ματαιωση μιας συμφωνιας;

.
Είμαι κι εγώ επιφυλακτικός. Αυτό σκέφτομαι τόσες μέρες. Ξέρουν ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τα αντίποινα αν δεν το φρενάρουν οι Δυτικοί οι οποίοι δεν έχουν καμία τέτοια πρόθεση, ούτε είχαν δείξει πως θα έκαναν κάτι.

Ούτε η εξήγηση πως πρόκειται για φανατικούς μου αρκεί. Ένα τέτοιο χτύπημα είχε μεγάλη προπαρασκευή άρα αρκετό χρόνο για να ζυγιστούν τα υπέρ και τα κατά και να αποφασιστεί αν πρέπει να γίνει ή όχι. Γιατί τώρα; Δεν ξέρω.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Αλιόσα έγραψε: 12 Οκτ 2023, 19:00 Να τος και ο Ερντο, και αμα οι Ισραηλινοι χτυπησουν τα καράβια σου με F-15 και F-35 τι θα κάνεις ρε Ερντο;

https://twitter.com/BabakTaghvaee1/stat ... 1103347874
Αν ειναι τοσο κακος ο Ερντο, ας σταματησουν να κανουν μπιζνες και να τον προμοταρουν οι Ισραηλιτες.

Σε αντιθεση με εμας, η συνεργασια Ισραηλ -Τουρκιας ειναι πολυυυυ βαθια.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

vantono έγραψε: 12 Οκτ 2023, 19:03
Ασ'το, εσένα σου εκαναν μπούλινγκ σε προηγουμενες σελίδες, και απλά βρήκες να απαντήσεις με το ίδιο ύφος μπουλινγκ (λόγια σε στόμα που δεν ειπώθηκαν) σε εμένα. Συγχωρεμένος.
Μπορεί να σου βγήκε κάποια ένταση εκεινη τη στιγμή, δεν ξερω, μπορεί να συνεχιζαν το μπουλινγκ κατά σου και απλά να ξέσπασες. Δεν τα διαβασα και ολα τα προηγουμενα ποστς να δω τι προηγήθηκε.
Δεν του απαντησες ομως...
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Εμπεδοκλής έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:48
zteo έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:46 Να πάνε που οι άμαχοι από την Γαζα?
Τι νομίζετε ότι είναι η προσφυγιά λόγω πολεμου τριήμερο στην Μύκονο.
Η πλάκα είναι ότι οι ίδιοι θα σου πουν γιατί δεν κάθονταν εκεί να πολεμήσουν και έρχονται πρόσφυγες να τρώνε τα επιδόματα.
Εχμμόχι! Προσωπικά, δεν θα το ελεγα και δεν το εχω πει ποτέ αυτο. Το ακριβώς αντίθετο μαλιστα.
Ας έφευγαν όλοι όσοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να εμπλακούν (δεν μιλάω μονο για γυναικόπαιδα, αλλά και για άντρες που δεν γουσταρουν εμπλοκή) και ας ερχονται εδω για επιδόματα. Εγώ θα τους τα πλήρωνα, εγω θα τους φιλοξενούσα και σπίτι μου.
Ακομα και πρωην Χαμασίτες να ηταν, να ζητούσαν συγγνωμη και να ελεγαν "δεν ηθελα να το κανω, παρασύρθηκα/εκβιάστηκα να συμμετεχω και τώρα δεν γουσταρω να το ξανα συνεχίσω και θελω να φυγω μακριά" κτλ, εγώ θα συγχωρούσα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

vantono έγραψε: 12 Οκτ 2023, 19:00 Ενα πράγμα ήθελα να τονίσω μόνο, στο προηγουμενο ποστ μου: Οτι εγώ εντός εμπόλεμης ζώνης, ούτε το σκύλο μου δεν θα κρατούσα μέσα, αν μου δινόταν η ευκαιρία να το στείλω κάπου εκτός για να ειναι ασφαλής. Και αυτό με κανει να απορώ με όσους κρατούν τα παιδιά τους. Αλλά βλέπεις, εγώ ειμαι σκατόψυχος για αυτό βλέπω τα πραγματα από τέτοια σκοπιά, δεν ειμαι σαν τους καλόψυχους που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για ασπίδες.
Ούτε σκατόψυχος είσαι, ούτε τίποτα τέτοιο. Ας ρίξουμε λίγο όλοι τους τόνους και τους χαρακτηρισμούς. Απλά δεν μπορεί να θεωρείται λογικό να παίρνει κάποιος την οικογένειά του και να φεύγει επειδή ο αντίπαλος θέλει να ισοπεδώσει την περιοχή του.

Κι αν οι της Χαμάς έχουν πιάσει αιχμαλώτους και τους κρατούν εκεί παρά τη θέλησή τους, τι θα πούμε; Καλώς να τους σκοτώσουν κι αυτούς οι Ισραηλινοί με μαζικούς βομβαρδισμούς;

Δεν πάει έτσι. Μια τέτοια "λύση" θυσιάζει ανθρώπους που δεν φταίνε. Δεν μπορεί να γίνει ηθικά αποδεκτή.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

vantono έγραψε: 12 Οκτ 2023, 19:03
Άστα τα αυτά. Στο δικό σου κείμενο, που δεν το έκοψα καν, έβαλα μεγάλα γράμματα.
Δικό μου συμπέρασμα από το κείμενο σου είναι ότι θες να φύγουν όλοι οι Παλαιστίνιοι από τη Γάζα, για την δική τους προστασία βεβαίως βεβαίως. Σε ενημερώνω λοιπόν αφού δεν το ήξερες, ότι αυτό λέγεται εθνοκάθαρση.

Το να μου λες "α δεν εννοούσα αυτό, εννοούσα πρώτα να μου πει ο IDF ότι υπάρχουν χαμασίτες παντού που χρησιμοποιούν όλους τους Παλαιστίνιους της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες, και ΜΕΤΑ θα πω αχ δείτε τι ανάγκασαν το Ισραήλ να κάνει", δεν βοηθάει.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

ST48410 έγραψε: 12 Οκτ 2023, 19:04
Αρίστος έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:59 Αν τελικα οι αμεσες απωλειες τους ξεπερασουν τους 10.000 νεκρους και 50.000 τραυματιες συν την καταστροφη των υποδομων της Γαζας και την κατοχη της απο τον ισραηλινο στρατο...

θα αξιζε μια τετοια ολοκληρωτικη καταστροφη για τη ματαιωση μιας συμφωνιας;

.
Είμαι κι εγώ επιφυλακτικός. Αυτό σκέφτομαι τόσες μέρες. Ξέρουν ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τα αντίποινα αν δεν το φρενάρουν οι Δυτικοί οι οποίοι δεν έχουν καμία τέτοια πρόθεση, ούτε είχαν δείξει πως θα έκαναν κάτι.

Ούτε η εξήγηση πως πρόκειται για φανατικούς μου αρκεί. Ένα τέτοιο χτύπημα είχε μεγάλη προπαρασκευή άρα αρκετό χρόνο για να ζυγιστούν τα υπέρ και τα κατά και να αποφασιστεί αν πρέπει να γίνει ή όχι. Γιατί τώρα; Δεν ξέρω.

Οπως το βλεπω εγω ενα τετοιο χτυπημα θα ειχε ρεαλιστικη βαση επιτυχιας μονο αν χτυπουσαν το Ισραηλ παραλληλα με τη Χαμας και η Συρία με το Λιβανο και το Ιραν. Δεν υπηρξε ομως συνεννοηση για κατι τετοιο. Εκτος κι αν περιμενουν οι Χαμασιτες η βοηθεια να ερθει απο τις αραβικες χωρες και το Ιραν αμα αρχισουν να εχουν χιλιαδες θυματα απο τη χερσαια επιχειρηση των Ισραηλινων στη Γαζα.

Ακομη κι ετσι ρισκαρουν σχεδον ενα μινι παγκοσμιο γιατι αυτο θα ακολουθησει σε αυτη την περιπτωση και βεβαια και τις ζωες χιλιαδων Παλαιστινιων.

Δεν βγαινει νοημα.

Θα ισχυριστω οτι μου φαινεται παρανοικη η αποφαση τους για ολομετωπη επιθεση και ακομη πιο παρανοικη η αποφαση να σφαξουν τους νεαρους Ισραηλινους που βρισκοντουσαν στη συναυλια, εδωσαν βουτυρο στο ψωμι των σκληροπυρηνικων του Ισραηλ με αυτη την επιδειξη βαρβαροτητας και δυσφημησαν με το χειροτερο τροπο τον αγωνα τους στη Δυση.

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ.

.

.
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Golden Age έγραψε: 11 Οκτ 2023, 15:58 Εικόνα
Όπου τρομοκρατία και η αεργη κουραδα (που ζει σαν βασιλιάς με τα "απαλλοτριωμενα" λεφτά της επανάστας) μέσα.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
nostromos

εσεις οι πονοψυχοι δεχεστε να εξολοθρευσουν οι Ισραηλινοι μεχρι και τον τελευταιο τρομοκρατη της Χαμας με τις ελαχιστοτατες απωλειες σε αμαχους ...? ναι η οχι ...?
Άβαταρ μέλους
nostromos

δεν βλεπω συμμετοχη ...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”