Νομίζουν ότι είναι ακόμη δραχμές. Πώς θαρρείς φαλήρισε ο τόπος;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη
Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη
Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη
Ουτε τη σουιτα στο καραισκακη δεν εβαλεςOtto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:29Έχετε σκαλώσει με τα ρούχα. Ας τα αφήσουμε έξω.sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:11Υπάρχει ποιοτικά και στριμωγμένα.Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 16:14 Μαλάκες θα καταλάβατε την διαφορά του "ποιοτικά" με το "άνετα" ;![]()
Ένα ωραίο ευρυχωρο διαμέρισμα με θέα θάλασσα ή σε περιοχή με πράσινο, χωρίς να βλέπεις τα σώβρακα του απέναντι σε κάποιο κωλοστενο, είναι ποιότητα. Ούτε βίλα, ούτε chateaux.
Αυτό, αν δεν το έχεις ιδιοκτησία, θέλει στο νερό ένα διχιλιαρο μαζί με λογαριασμούς.
Το βγεις το Σάββατο να δεις μια παράσταση και μετά να πας να φας σε ένα καλό εστιατόριο, είναι ποιότητα.
Για 2-4 άτομα είναι ένα 400αρι στο νερό.
Επί 3 Σάββατα, 1200.
Το να έχεις και να συντηρείς ένα καλό οικογενειακό αυτοκίνητο, θέλει μαζί με βενζίνες, ένα 500ρι το μήνα. Αυτό είναι ποιότητα.
Σ/Μ είπα 500, αν και νομίζω ότι είναι λίγο αν είστε 4 πχ.
Ένα ταξιδάκι/εκδρομή το μήνα, σε χειμερινό ή μη προορισμό εντός Ελλάδας είναι ποιότητα. Άλλα 500-600 ευρώ έξτρα, συν ο,τι φας εκεί.
Να έχεις και μια καλή ασφάλεια υγείας για τα μελη της οικογενειας με πρόσβαση στα καλά ιδιωτικά νοσοκομεία και όχι μόνο, από το πρώτο ευρώ , αχρείαστη να είναι, είναι ποιότητα.
Ένα 500αρι το μήνα minimum.
Να βάλω και ένα 250αρι στο νερό έξοδα για πάρτη σου, αλλά 250 για την σύζυγό και άλλα 150 για τα παιδιά όσο είναι μικρά σχετικά.
Να κάνεις κάτι που σου ήρθε, να πας για κάνα ποτάκι με φίλους ή οτιδήποτε θες. Αυτό, είναι ποιότητα.
Φτάσαμε τα 6.000€ το μήνα, χωρίς να υπάρχει τίποτα εξωφρενικό. Μια απλή ποιότητα ζωής. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να στο δώσω να το καταλάβεις.
Και δεν έχω βάλει καν την περίπτωση ιδιωτικού σχολείου, αθλητικών δραστηριοτήτων για το παιδί/παιδιά, αποταμίευση, κάτι έκτακτο. Δεν έβαλα καν δεύτερο αυτοκίνητο.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- Otto Weininger
Ε πρόσθεσε ένα μέσο ιδιωτικό σχολείο για 1-2 παιδιά, τις αθλητικές δραστηριότητες και φροντιστήρια, ένα πιθανό δεύτερο αυτοκίνητο πιο απλό από το πρώτο αλλά εξίσου καλό και ασφαλές και θα δεις πως πάμε στα 7-8χιλιριακα.
Θες και αποταμίευση ή κάτι έκτακτο;
Let them make the first mistake. We make the last move.
Σιγά το δύσκολο να βρούμε πού θα πάνε 4 χιλιάρικα. Δεν είναι και εκατομμύρια. 
- Otto Weininger
Όχι, αλλά θα μπορούσα να βάλω ένα διάρκειας VIP σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.GoBack έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:35Ουτε τη σουιτα στο καραισκακη δεν εβαλεςOtto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:29Έχετε σκαλώσει με τα ρούχα. Ας τα αφήσουμε έξω.
Ένα ωραίο ευρυχωρο διαμέρισμα με θέα θάλασσα ή σε περιοχή με πράσινο, χωρίς να βλέπεις τα σώβρακα του απέναντι σε κάποιο κωλοστενο, είναι ποιότητα. Ούτε βίλα, ούτε chateaux.
Αυτό, αν δεν το έχεις ιδιοκτησία, θέλει στο νερό ένα διχιλιαρο μαζί με λογαριασμούς.
Το βγεις το Σάββατο να δεις μια παράσταση και μετά να πας να φας σε ένα καλό εστιατόριο, είναι ποιότητα.
Επί 3 Σάββατα, 1200.
Το να έχεις και να συντηρείς ένα καλό οικογενειακό αυτοκίνητο, θέλει μαζί με βενζίνες, ένα 500ρι το μήνα. Αυτό είναι ποιότητα.
Ένα ταξιδάκι/εκδρομή το μήνα, σε χειμερινό ή μη προορισμό εντός Ελλάδας είναι ποιότητα. Άλλα 500-600 ευρώ έξτρα, συν ο,τι φας εκεί.
Να έχεις και μια καλή ασφάλεια υγείας για τα μελη της οικογενειας με πρόσβαση στα καλά ιδιωτικά νοσοκομεία και όχι μόνο, από το πρώτο ευρώ , αχρείαστη να είναι, είναι ποιότητα.
Να βάλω και ένα 250αρι στο νερό έξοδα για πάρτη σου, αλλά 250 για την σύζυγό και άλλα 150 για τα παιδιά όσο είναι μικρά σχετικά.
Να κάνεις κάτι που σου ήρθε, να πας για κάνα ποτάκι με φίλους ή οτιδήποτε θες. Αυτό, είναι ποιότητα.
Φτάσαμε τα 6.000€ το μήνα, χωρίς να υπάρχει τίποτα εξωφρενικό. Μια απλή ποιότητα ζωής. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να στο δώσω να το καταλάβεις.
Και δεν έχω βάλει καν την περίπτωση ιδιωτικού σχολείου, αθλητικών δραστηριοτήτων για το παιδί/παιδιά, αποταμίευση, κάτι έκτακτο. Δεν έβαλα καν δεύτερο αυτοκίνητο.
Αλλά δεν το έβαλα.
Γενικά, αν τα παραπάνω σου φαίνονται εξωφρενικά, σκέψου μήπως δεν είμαι εγώ φωνάρα, αλλά εσύ έχεις κατεβάσει πολύ τον πήχυ για μια σειρά από λόγους.
- Otto Weininger
Εν τω μεταξύ εγώ απαντάω με παραδείγματα, τα οποία δεν αφήνεις έτσι.sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:36 Σιγά το δύσκολο να βρούμε πού θα πάνε 4 χιλιάρικα. Δεν είναι και εκατομμύρια.![]()
Ολα κρινονται σε σχεση με το μπατζετ και τις εργατοωρεςOtto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:37Όχι, αλλά θα μπορούσα να βάλω ένα διάρκειας VIP σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.GoBack έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:35Ουτε τη σουιτα στο καραισκακη δεν εβαλεςOtto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:29
Έχετε σκαλώσει με τα ρούχα. Ας τα αφήσουμε έξω.
Επί 3 Σάββατα, 1200.
Αλλά δεν το έβαλα.
Γενικά, αν τα παραπάνω σου φαίνονται εξωφρενικά, σκέψου μήπως δεν είμαι εγώ φωνάρα, αλλά εσύ έχεις κατεβάσει πολύ τον πήχυ για μια σειρά από λόγους.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Με σπιταρώνα στη θάλασσα, κάθε Σάββατο φαγητό στου Μποτρίνι και πιο πριν Επίδαυρο για κουλτούρε, θέλεις και εκδρομή κάθε μήνα; Μεσοβδόμαδη θα είναι;
Ολιγαρκή σε βρίσκω.
Θα δουλεύεις κι όλη μέρα για να βγουν όλα αυτά, άμα Κυριακές βολτάρεις με το αυτοκίνητο που θέλει κι ένα 500 κάθε μήνα, τζάμπα πληρώνεις το ακριβό σπίτι. Η υπηρεσία θα το χαίρεται περισσότερο (γιατί θα έχεις, είναι ποιότητα να σού μαζεύουν και να σού πλένουν, πότε να προλάβεις).
Ολιγαρκή σε βρίσκω.
Θα δουλεύεις κι όλη μέρα για να βγουν όλα αυτά, άμα Κυριακές βολτάρεις με το αυτοκίνητο που θέλει κι ένα 500 κάθε μήνα, τζάμπα πληρώνεις το ακριβό σπίτι. Η υπηρεσία θα το χαίρεται περισσότερο (γιατί θα έχεις, είναι ποιότητα να σού μαζεύουν και να σού πλένουν, πότε να προλάβεις).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 04 Οκτ 2023, 22:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Otto Weininger
Όπως βλέπεις, από τα όσα είπα, δεν αναφέρω πουθενά να δουλεύεις 15 ώρες την ημέρα, 6 μέρες την βδομάδα.GoBack έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:40Ολα κρινονται σε σχεση με το μπατζετ και τις εργατοωρεςOtto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:37Όχι, αλλά θα μπορούσα να βάλω ένα διάρκειας VIP σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Αλλά δεν το έβαλα.
Αυτό δεν είναι ποιότητα ζωής.
Αρα καταληγουμε οτι δεν υφισταται ανετη ζωη αν δεν κανεις εκμεταλευση πατρικης περιουσιας η αν δεν σου ανοιξε ο κωλος με καποιο γερο τζογαρισμα.Ολοι ΚΚΕ στις επομενες.Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:43Όπως βλέπεις, από τα όσα είπα, δεν αναφέρω πουθενά να δουλεύεις 15 ώρες την ημέρα, 6 μέρες την βδομάδα.GoBack έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:40Ολα κρινονται σε σχεση με το μπατζετ και τις εργατοωρεςOtto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:37
Όχι, αλλά θα μπορούσα να βάλω ένα διάρκειας VIP σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Αλλά δεν το έβαλα.
- hellegennes
Αυτό δεν έχει καμμιά σχέση με τον ισχυρισμό σου. Οι τιμές χαλαρά παραμένουν ίδιες ή πέφτουν κιόλας σε περιβάλλον αυξημένης ζήτησης κι αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους, όπως εντατικοποίηση της παραγωγής, μείωση της απώλειας πωλήσεων, ειδικά για ευπαθή προϊόντα, οικονομία κλίμακας και άλλα, ενώ μπορεί χαλαρά να μένουν ίδιες ή να ανεβαίνουν όταν η ζήτηση μειώνεται, ανάλογα τον λόγο που μειώνεται η ζήτηση.Leporello έγραψε: 04 Οκτ 2023, 17:17 Μπορεί να έχεις αρχείο γιά τις τιμές, δεν έχεις αρχείο όμως γιά το πραγματικά διαθέσιμο εισόδημα.
Το βασικό σενάριο υπό το οποίο οι τιμές σε ένα είδος ή υπηρεσία συμπιέζονται προς τα κάτω είναι όταν μειώνεται η ζήτηση γιατί οι καταναλωτές δεν βρίσκουν ότι αξίζει πλέον το όφελος για την χρηματική αξία που προσφέρεται και συμβαίνει σχεδόν αποκλειστικά σε ελαστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Κι εκεί όμως η κατάαταση αντιστρέφεται και το προϊόν ή υπηρεσία αυξάνεται σε κόστος όταν η πτώση στην ζήτηση είναι τέτοια που να τα καθιστά μη βιώσιμα στο επίπεδο τιμής που έχουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τελευταίου είναι η τρομερή αύξηση στα αεροπορικά εισιτήρια όταν έπεσε κατακόρυφα η ζήτηση λόγω covid. Με την απλοϊκή λογική οικονομίας πρώτης γυμνασίου, οι τιμές θα έπρεπε να πέσουν στα τάρταρα.
Σιγά το επίτευγμα.Leporello έγραψε: 04 Οκτ 2023, 17:17 Και εν πάσει περιπτώσει, αν γράψεις ένα paper που να αποδεικνύει την άνοδο των τιμών όταν συμβαίνει πτώση τής ζήτησης, πάς γιά βραβείο Νόμπελ στην Οικονομία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Otto Weininger
Δεν μίλησα για σπιταρωνα αλλά για ευρύχωρο διαμέρισμα.sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:42 Με σπιταρώνα στη θάλασσα, κάθε Σάββατο φαγητό στου Μποτρίνι και πιο πριν Επίδαυρο για κουλτούρε, θέλεις και εκδρομή κάθε μήνα; Μεσοβδόμαδη θα είναι;
Ολιγαρκή σε βρίσκω.
Θα δουλεύεις κι όλη μέρα για να βγουν όλα αυτά, άμα Κυριακές βολτάρεις με το αυτοκίνητο που θέλει κι ένα 500 κάθε μήνα, τζάμπα πληρώνεις το ακριβό σπίτι. Η υπηρεσία θα το χαίρεται περισσότερο (γιατί είναι ποιότητα να σού μαζεύουν και να σού πλένουν, πότε να προλάβεις).
Δεν μίλησα ποτέ για τον Μποτρίνι. Ακόμα και για ένα καλό ψάρι να πας, ένα 200ρι έφυγε.
Δεν είπα ποτέ ότι θα δουλεύω όλη μέρα. Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιείς καθημερινά, τα σέρβις, η ασφάλεια, η εφορία,.το σήμα και η βενζινη του είναι στα έξοδα.
Άνεφερα 3 Σάββατα με έξοδο και άφησα ένα Σ/Κ για το ταξίδι εκδρομή.
Δεν μπορείς να αντικρούσεις όσα λέω, οπότε μου χρεώνεις ο,τι φαντάζεσαι.
- Otto Weininger
Βήμα 1: δεν περιμένεις να τα κάνεις αυτά ως μισθωτός.GoBack έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:46Αρα καταληγουμε οτι δεν υφισταται ανετη ζωη αν δεν κανεις εκμεταλευση πατρικης περιουσιας η αν δεν σου ανοιξε ο κωλος με καποιο γερο τζογαρισμα.Ολοι ΚΚΕ στις επομενες.Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:43Όπως βλέπεις, από τα όσα είπα, δεν αναφέρω πουθενά να δουλεύεις 15 ώρες την ημέρα, 6 μέρες την βδομάδα.
Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:48Δεν μίλησα για σπιταρωνα αλλά για ευρύχωρο διαμέρισμα.sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:42 Με σπιταρώνα στη θάλασσα, κάθε Σάββατο φαγητό στου Μποτρίνι και πιο πριν Επίδαυρο για κουλτούρε, θέλεις και εκδρομή κάθε μήνα; Μεσοβδόμαδη θα είναι;
Ολιγαρκή σε βρίσκω.
Θα δουλεύεις κι όλη μέρα για να βγουν όλα αυτά, άμα Κυριακές βολτάρεις με το αυτοκίνητο που θέλει κι ένα 500 κάθε μήνα, τζάμπα πληρώνεις το ακριβό σπίτι. Η υπηρεσία θα το χαίρεται περισσότερο (γιατί είναι ποιότητα να σού μαζεύουν και να σού πλένουν, πότε να προλάβεις).
Δεν μίλησα ποτέ για τον Μποτρίνι. Ακόμα και για ένα καλό ψάρι να πας, ένα 200ρι έφυγε.
Δεν είπα ποτέ ότι θα δουλεύω όλη μέρα. Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιείς καθημερινά, τα σέρβις, η ασφάλεια, η εφορία,.το σήμα και η βενζινη του είναι στα έξοδα.
Άνεφερα 3 Σάββατα με έξοδο και άφησα ένα Σ/Κ για το ταξίδι εκδρομή.
Δεν μπορείς να αντικρούσεις όσα λέω, οπότε μου χρεώνεις ο,τι φαντάζεσαι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 04 Οκτ 2023, 22:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αυτό είναι το μοναδικό σοβαρό από όσα έγραψες. Έχει όμως ήδη απαντηθεί, προς τον Ερμή νομίζω, ότι τα πάντα κρίνονται με την νόρμα, που είναι ο περίγυρος σου. Δικαίωμα σου να θέλεις να είσαι στο 1%, ή 5% γιατί παραπάνω δεν είναι, αλλά το ότι αυτό το θεωρείς φυσικό είναι το πρόβλημαOtto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 22:37 Γενικά, αν τα παραπάνω σου φαίνονται εξωφρενικά, σκέψου μήπως δεν είμαι εγώ φωνάρα, αλλά εσύ έχεις κατεβάσει πολύ τον πήχυ για μια σειρά από λόγους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 04 Οκτ 2023, 22:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 202 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
-
- 0 Απαντήσεις