!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Παρατηρητήριο λαδιού
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
Re: Παρατηρητήριο λαδιού
επίσης υπάρχει και το skroutz για αγορά και συγκριση τιμών
https://www.skroutz.gr/c/3004/elaiolado ... er_dir=asc
https://www.skroutz.gr/c/3004/elaiolado ... er_dir=asc
Μα εκεί λέει ότι όντως ο έλεγχος έπιασε αυτό το πράγμα όταν αποπειράθηκε κάποιος να το κάνει (ακόμα και στα τελικά προϊόντα στο ράφι) και μάλιστα οι καταναλωτές παίρνουν τα λεφτά τους πίσω. Χώρια που ήταν εγκληματική ενέργεια τρίτων και δεν είχε άμεση σχέση με τον παραγωγό αυτού του τυποποιημένου λαδιού.hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2023, 13:42Καλά, κόψε κάτι...foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 12:23Έλλην καταναλωτής in a nutshell: "αποφεύγω το τυποποιημένο που έχει περάσει 100 ελέγχους για να ξέρω τι τρώω". Πώς να μην τον κλέψει ο άλλος μετά, ούτε η Μητέρα Τερέζα δε θα αντιστεκόταν.Saturn έγραψε: 27 Σεπ 2023, 07:06 Ο λόγος που θα πας στον παραγωγό να αγοράσεις λαδάκι και να μην το πάρεις από το σούπερ, είναι για να ξέρεις τί τρως.
https://www.messinialive.gr/prosochi-an ... -partides/
- hellegennes
Καλά, αυτό το "ήταν εγκληματική ενέργεια τρίτων" πάρ' το με δυο-τρεις πρέζες αλάτι. Δεν έχει όμως σημασία. Εδώ συζητάμε αν σαν κατανλωτής είσαι απόλυτα ασφαλής από το τυποποιημένο λάδι. Δεν είσαι. Αυτό που έβαλα ήταν μόνο ένα παράδειγμα. Στο παρελθόν έχουν βρεθεί αρκετές φορές λάδια μεγάλων εταιρειών που ήταν τελικά σπορέλαια ή λαμπάντε (Ομοσπονδία και Λατζιμάς σίγουρα και σχετικά πρόσφατα). Υπάρχει μεγάλο κίνητρο για τέτοιο πράγμα εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς στην τιμή.foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 16:34Μα εκεί λέει ότι όντως ο έλεγχος έπιασε αυτό το πράγμα όταν αποπειράθηκε κάποιος να το κάνει (ακόμα και στα τελικά προϊόντα στο ράφι) και μάλιστα οι καταναλωτές παίρνουν τα λεφτά τους πίσω. Χώρια που ήταν εγκληματική ενέργεια τρίτων και δεν είχε άμεση σχέση με τον παραγωγό αυτού του τυποποιημένου λαδιού.hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2023, 13:42Καλά, κόψε κάτι...foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 12:23
Έλλην καταναλωτής in a nutshell: "αποφεύγω το τυποποιημένο που έχει περάσει 100 ελέγχους για να ξέρω τι τρώω". Πώς να μην τον κλέψει ο άλλος μετά, ούτε η Μητέρα Τερέζα δε θα αντιστεκόταν.
Άσε που αυτό το "σε δικούς μας ελέγχους" δεν το πολυπιστεύω επίσης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Πάντως τα πιστοποιημένα βιολογικά εξαιρετικά παρθένα περνούν πολύ αυστηρούς ελέγχους.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Από wikihellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2023, 15:41Ο foscilis αναφέρεται στην νομική έννοια. Στην καθομιλουμένη αισχροκέρδεια μπορείς να ονομάσεις ό,τι θέλεις.Isildur έγραψε: 27 Σεπ 2023, 15:05 Όταν η πλειοψηφία του κόσμου έχει βασίσει (για χ, ψ λόγους, σωστούς ή λάθος) την διατροφή του σ' ένα συγκεκριμένο προϊόν κι αυτό ξαφνικά όλοι οι πωλητές του μαζί φουσκώνουν την τιμή, τότε είναι αισχροκέρδεια.
Όσο για τον νόμο, έψαξα τα 2 άρθρα που τον περιγράφουν, αλλά για το μεν ένα μάλλον δεν είχα τα κατάλληλα credentials, ενώ το άλλο δεν υπάρχει καν.Με τον όρο αισχροκέρδεια χαρακτηρίζεται γενικά η οποιαδήποτε αθέμιτη κερδοσκοπία.
Η αθέμιτη κερδοσκοπία μπορεί να προέλθει είτε από νοθεία, είτε με απάτη, είτε συνηθέστερα. με πώληση αγαθών σε τιμές πολύ ανώτερες των προβλεπομένων αγορανομικών διατάξεων ή άλλων συγκριτικών μέτρων. Ο όρος είναι σύνθετος, ετυμολογούμενος από τις λέξεις αισχρός + κέρδος. Σε δημώδη χρήση, κατ΄ επέκταση, λαμβάνει την έννοια της φαύλου πλεονεξίας.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Ίσως να δικαιολογούνταν όπως λες, αν δεν είχαν μοσχοπουλήσει τρελές ποσότητες ήδη σε Ιταλούς κλπ σε υψηλότατες τιμές.hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2023, 15:51Αντιθέτως, εγώ νομίζω ότι οι παραγωγοί δικαιολογούνται περισσότερο γιατί η φετινή σοδειά αναμένεται μικρότερη και μπορούν να προβάλλουν την δικαιολογία ότι αναπληρώνουν την απώλεια που θα έχουν στα έσοδά τους για το 2024.Isildur έγραψε: 27 Σεπ 2023, 15:07Ναι, φυσικά. Απλά οι πρώτοι είναι εντελώς αδικαιολόγητοι για μένα, οι δεύτεροι κι οι τρίτοι μπορούν να προβάλλουν και κάποιες δικαιολογίες (σαν αυτήν που λέω περί αντικατάστασης), οι οποίες ως έναν βαθμό έχουν κάποια βάση.hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2023, 08:47
Δεν έκαναν μόνο οι παραγωγοί αυξήσεις, να σημειωθεί εδώ. Έκαναν και οι χονδρέμποροι, όπως και τα ΣΜ στο στοκ τους.
Βέβαια κι αυτό το "περισσότερο" παίρνει πολύ νερό. Θεωρώ ότι κανείς δεν δικαιολογείται να διπλασιάζει την τιμή.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- The Age of Aquarius
- Phorum.gr user: The Age of Aquarius
Τα ενοικιοστάσια είναι φθηνάnostromos έγραψε: 26 Σεπ 2023, 23:08και μετα βγειτε κλαφτειται για τις τιμες των ενοικιων κτλ ... αλυσιδα ειναι ολαThe Age of Aquarius έγραψε: 26 Σεπ 2023, 23:00 Μην πουλάτε στην εσωτερική αγορά. Ακόμα κι αν είστε μικροί, καλύτερα να μην το πουλήσετε καθόλου και να αφήσετε τις τιμές να ανέβουν.
- The Age of Aquarius
- Phorum.gr user: The Age of Aquarius
Εξακολουθεί πάντως να συμφέρει η εξαγωγή βρώσιμης ελιάς στη Μ. Ανατολή.
Το λάδι χρειάζεται ένα 50-60% ακόμα για να συμφέρει.
Δε συζητάμε καθόλου αν είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ ασφαλής, συζητάμε αν είσαι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ασφαλής σε σχέση με το χύμα.hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2023, 16:55Καλά, αυτό το "ήταν εγκληματική ενέργεια τρίτων" πάρ' το με δυο-τρεις πρέζες αλάτι. Δεν έχει όμως σημασία. Εδώ συζητάμε αν σαν κατανλωτής είσαι απόλυτα ασφαλής από το τυποποιημένο λάδι. Δεν είσαι.foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 16:34Μα εκεί λέει ότι όντως ο έλεγχος έπιασε αυτό το πράγμα όταν αποπειράθηκε κάποιος να το κάνει (ακόμα και στα τελικά προϊόντα στο ράφι) και μάλιστα οι καταναλωτές παίρνουν τα λεφτά τους πίσω. Χώρια που ήταν εγκληματική ενέργεια τρίτων και δεν είχε άμεση σχέση με τον παραγωγό αυτού του τυποποιημένου λαδιού.hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2023, 13:42
Καλά, κόψε κάτι...
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Πλέον ούτε αυτό συμφερει όσο παλιότερα.The Age of Aquarius έγραψε: 27 Σεπ 2023, 19:25 Εξακολουθεί πάντως να συμφέρει η εξαγωγή βρώσιμης ελιάς στη Μ. Ανατολή.
Έχουν γεμίσει από Μαρόκο μέχρι Συρία καιβολες τις ενδιαμεσες χωρες με ελαιόδεντρα πλέον και παράγουν δικές τους ελιές και λάδι.
Με ότι συνεπαγεται αυτό για ελληνικά/ισπανικα/ιταλικά λάδια.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
άμα κι αυτό το κωλόδεντρο χρειάζεται ξηρασία χωρίς υπερβολική ζέστη τι να κάνουμε.
George_V έγραψε: 27 Σεπ 2023, 20:01Πλέον ούτε αυτό συμφερει όσο παλιότερα.The Age of Aquarius έγραψε: 27 Σεπ 2023, 19:25 Εξακολουθεί πάντως να συμφέρει η εξαγωγή βρώσιμης ελιάς στη Μ. Ανατολή.
Έχουν γεμίσει από Μαρόκο μέχρι Συρία καιβολες τις ενδιαμεσες χωρες με ελαιόδεντρα πλέον και παράγουν δικές τους ελιές και λάδι.
Με ότι συνεπαγεται αυτό για ελληνικά/ισπανικα/ιταλικά λάδια.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Να ρωτήσω κάτι που είδα να αναφέρει κάπου ο Ερμής, εγώ θα έχω περίπου 100 κιλά ελιές φέτος εκτιμώ και έλεγα μήπως τις έκανα λάδι, αν είναι να τις πάω στο ελαιοτριβίο πρέπει να γραφτώ σε αυτήν την αγροτική μαλακία;
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Εκατό κιλά ελιές κατά μέσο όρο θα σου δώσουν χοντρικά 20 κιλά λάδι (λιγ πάνω λίγο κάτω κατά προσέγγιση το βγαζω).foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 20:09 Να ρωτήσω κάτι που είδα να αναφέρει κάπου ο Ερμής, εγώ θα έχω περίπου 100 κιλά ελιές φέτος εκτιμώ και έλεγα μήπως τις έκανα λάδι, αν είναι να τις πάω στο ελαιοτριβίο πρέπει να γραφτώ σε αυτήν την αγροτική μαλακία;
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 548 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
-
- 44 Απαντήσεις