!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Παρατηρητήριο λαδιού

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Re: Παρατηρητήριο λαδιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

επίσης υπάρχει και το skroutz για αγορά και συγκριση τιμών

https://www.skroutz.gr/c/3004/elaiolado ... er_dir=asc
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2023, 13:42
foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 12:23
Saturn έγραψε: 27 Σεπ 2023, 07:06 Ο λόγος που θα πας στον παραγωγό να αγοράσεις λαδάκι και να μην το πάρεις από το σούπερ, είναι για να ξέρεις τί τρως.
Έλλην καταναλωτής in a nutshell: "αποφεύγω το τυποποιημένο που έχει περάσει 100 ελέγχους για να ξέρω τι τρώω". Πώς να μην τον κλέψει ο άλλος μετά, ούτε η Μητέρα Τερέζα δε θα αντιστεκόταν.
Καλά, κόψε κάτι...

https://www.messinialive.gr/prosochi-an ... -partides/
Μα εκεί λέει ότι όντως ο έλεγχος έπιασε αυτό το πράγμα όταν αποπειράθηκε κάποιος να το κάνει (ακόμα και στα τελικά προϊόντα στο ράφι) και μάλιστα οι καταναλωτές παίρνουν τα λεφτά τους πίσω. Χώρια που ήταν εγκληματική ενέργεια τρίτων και δεν είχε άμεση σχέση με τον παραγωγό αυτού του τυποποιημένου λαδιού.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 16:34
foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 12:23

Έλλην καταναλωτής in a nutshell: "αποφεύγω το τυποποιημένο που έχει περάσει 100 ελέγχους για να ξέρω τι τρώω". Πώς να μην τον κλέψει ο άλλος μετά, ούτε η Μητέρα Τερέζα δε θα αντιστεκόταν.
Καλά, κόψε κάτι...

Μα εκεί λέει ότι όντως ο έλεγχος έπιασε αυτό το πράγμα όταν αποπειράθηκε κάποιος να το κάνει (ακόμα και στα τελικά προϊόντα στο ράφι) και μάλιστα οι καταναλωτές παίρνουν τα λεφτά τους πίσω. Χώρια που ήταν εγκληματική ενέργεια τρίτων και δεν είχε άμεση σχέση με τον παραγωγό αυτού του τυποποιημένου λαδιού.
Καλά, αυτό το "ήταν εγκληματική ενέργεια τρίτων" πάρ' το με δυο-τρεις πρέζες αλάτι. Δεν έχει όμως σημασία. Εδώ συζητάμε αν σαν κατανλωτής είσαι απόλυτα ασφαλής από το τυποποιημένο λάδι. Δεν είσαι. Αυτό που έβαλα ήταν μόνο ένα παράδειγμα. Στο παρελθόν έχουν βρεθεί αρκετές φορές λάδια μεγάλων εταιρειών που ήταν τελικά σπορέλαια ή λαμπάντε (Ομοσπονδία και Λατζιμάς σίγουρα και σχετικά πρόσφατα). Υπάρχει μεγάλο κίνητρο για τέτοιο πράγμα εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς στην τιμή.

Άσε που αυτό το "σε δικούς μας ελέγχους" δεν το πολυπιστεύω επίσης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Πάντως τα πιστοποιημένα βιολογικά εξαιρετικά παρθένα περνούν πολύ αυστηρούς ελέγχους.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2023, 15:41
Isildur έγραψε: 27 Σεπ 2023, 15:05 Όταν η πλειοψηφία του κόσμου έχει βασίσει (για χ, ψ λόγους, σωστούς ή λάθος) την διατροφή του σ' ένα συγκεκριμένο προϊόν κι αυτό ξαφνικά όλοι οι πωλητές του μαζί φουσκώνουν την τιμή, τότε είναι αισχροκέρδεια.
Ο foscilis αναφέρεται στην νομική έννοια. Στην καθομιλουμένη αισχροκέρδεια μπορείς να ονομάσεις ό,τι θέλεις.
Από wiki
Με τον όρο αισχροκέρδεια χαρακτηρίζεται γενικά η οποιαδήποτε αθέμιτη κερδοσκοπία.

Η αθέμιτη κερδοσκοπία μπορεί να προέλθει είτε από νοθεία, είτε με απάτη, είτε συνηθέστερα. με πώληση αγαθών σε τιμές πολύ ανώτερες των προβλεπομένων αγορανομικών διατάξεων ή άλλων συγκριτικών μέτρων. Ο όρος είναι σύνθετος, ετυμολογούμενος από τις λέξεις αισχρός + κέρδος. Σε δημώδη χρήση, κατ΄ επέκταση, λαμβάνει την έννοια της φαύλου πλεονεξίας.
Όσο για τον νόμο, έψαξα τα 2 άρθρα που τον περιγράφουν, αλλά για το μεν ένα μάλλον δεν είχα τα κατάλληλα credentials, ενώ το άλλο δεν υπάρχει καν.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Isildur

hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2023, 15:51
Isildur έγραψε: 27 Σεπ 2023, 15:07
hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2023, 08:47

Δεν έκαναν μόνο οι παραγωγοί αυξήσεις, να σημειωθεί εδώ. Έκαναν και οι χονδρέμποροι, όπως και τα ΣΜ στο στοκ τους.
Ναι, φυσικά. Απλά οι πρώτοι είναι εντελώς αδικαιολόγητοι για μένα, οι δεύτεροι κι οι τρίτοι μπορούν να προβάλλουν και κάποιες δικαιολογίες (σαν αυτήν που λέω περί αντικατάστασης), οι οποίες ως έναν βαθμό έχουν κάποια βάση.
Αντιθέτως, εγώ νομίζω ότι οι παραγωγοί δικαιολογούνται περισσότερο γιατί η φετινή σοδειά αναμένεται μικρότερη και μπορούν να προβάλλουν την δικαιολογία ότι αναπληρώνουν την απώλεια που θα έχουν στα έσοδά τους για το 2024.

Βέβαια κι αυτό το "περισσότερο" παίρνει πολύ νερό. Θεωρώ ότι κανείς δεν δικαιολογείται να διπλασιάζει την τιμή.
Ίσως να δικαιολογούνταν όπως λες, αν δεν είχαν μοσχοπουλήσει τρελές ποσότητες ήδη σε Ιταλούς κλπ σε υψηλότατες τιμές.
Άβαταρ μέλους
Isildur

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius »

nostromos έγραψε: 26 Σεπ 2023, 23:08
The Age of Aquarius έγραψε: 26 Σεπ 2023, 23:00 Μην πουλάτε στην εσωτερική αγορά. Ακόμα κι αν είστε μικροί, καλύτερα να μην το πουλήσετε καθόλου και να αφήσετε τις τιμές να ανέβουν.
και μετα βγειτε κλαφτειται για τις τιμες των ενοικιων κτλ ... αλυσιδα ειναι ολα
Τα ενοικιοστάσια είναι φθηνά
Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius »

Εξακολουθεί πάντως να συμφέρει η εξαγωγή βρώσιμης ελιάς στη Μ. Ανατολή.
Το λάδι χρειάζεται ένα 50-60% ακόμα για να συμφέρει.
Άβαταρ μέλους
foscilis

hellegennes έγραψε: 27 Σεπ 2023, 16:55
foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 16:34

Καλά, κόψε κάτι...

Καλά, αυτό το "ήταν εγκληματική ενέργεια τρίτων" πάρ' το με δυο-τρεις πρέζες αλάτι. Δεν έχει όμως σημασία. Εδώ συζητάμε αν σαν κατανλωτής είσαι απόλυτα ασφαλής από το τυποποιημένο λάδι. Δεν είσαι.
Δε συζητάμε καθόλου αν είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ ασφαλής, συζητάμε αν είσαι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ασφαλής σε σχέση με το χύμα.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

The Age of Aquarius έγραψε: 27 Σεπ 2023, 19:25 Εξακολουθεί πάντως να συμφέρει η εξαγωγή βρώσιμης ελιάς στη Μ. Ανατολή.
Πλέον ούτε αυτό συμφερει όσο παλιότερα.

Έχουν γεμίσει από Μαρόκο μέχρι Συρία καιβολες τις ενδιαμεσες χωρες με ελαιόδεντρα πλέον και παράγουν δικές τους ελιές και λάδι.

Με ότι συνεπαγεται αυτό για ελληνικά/ισπανικα/ιταλικά λάδια.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
foscilis

άμα κι αυτό το κωλόδεντρο χρειάζεται ξηρασία χωρίς υπερβολική ζέστη τι να κάνουμε.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

George_V έγραψε: 27 Σεπ 2023, 20:01
The Age of Aquarius έγραψε: 27 Σεπ 2023, 19:25 Εξακολουθεί πάντως να συμφέρει η εξαγωγή βρώσιμης ελιάς στη Μ. Ανατολή.
Πλέον ούτε αυτό συμφερει όσο παλιότερα.

Έχουν γεμίσει από Μαρόκο μέχρι Συρία καιβολες τις ενδιαμεσες χωρες με ελαιόδεντρα πλέον και παράγουν δικές τους ελιές και λάδι.

Με ότι συνεπαγεται αυτό για ελληνικά/ισπανικα/ιταλικά λάδια.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Να ρωτήσω κάτι που είδα να αναφέρει κάπου ο Ερμής, εγώ θα έχω περίπου 100 κιλά ελιές φέτος εκτιμώ και έλεγα μήπως τις έκανα λάδι, αν είναι να τις πάω στο ελαιοτριβίο πρέπει να γραφτώ σε αυτήν την αγροτική μαλακία;
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 20:09 Να ρωτήσω κάτι που είδα να αναφέρει κάπου ο Ερμής, εγώ θα έχω περίπου 100 κιλά ελιές φέτος εκτιμώ και έλεγα μήπως τις έκανα λάδι, αν είναι να τις πάω στο ελαιοτριβίο πρέπει να γραφτώ σε αυτήν την αγροτική μαλακία;
Εκατό κιλά ελιές κατά μέσο όρο θα σου δώσουν χοντρικά 20 κιλά λάδι (λιγ πάνω λίγο κάτω κατά προσέγγιση το βγαζω).
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”