Και εδώ είναι το πρόβλημα. Μοντέλο ΠΑΣΟΚ για μια 4ετια είναι too much ειδικότερα αν μιλάμε για την Αξιωματική Αντιπολιτευση.Ναύτης έγραψε: 19 Σεπ 2023, 12:03Ναι, δίκιο έχεις. Πρέπει να παραιτηθεί ένας βουλευτής επικρατείας του σύριζα και ταυτόχρονα οι 5 επιλαχόντες πριν τον Κασσελάκη.George_V έγραψε: 19 Σεπ 2023, 11:57Δεν νομίζω ότι οι ομογενεις εξελέγησαν με διαφορετική λίστα στο Επικρατείας.Ναύτης έγραψε: 19 Σεπ 2023, 11:52
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να παραιτηθούν οι 5 επιλαχόντες, αρκεί να παραιτηθεί ο Όθωνας Ηλιόπουλος, που εκλέχτηκε στο Επικρατείας του σύριζα ως ομογενής. Αυτόματα τον αντικαθιστά ο Κασσελάκης.
Αλλά νομίζω δεν είναι κρίσιμο ζήτημα αυτό. Κάλλιστα μπορεί να λειτουργήσει ο συριζα (περίπου) όπως το κιναλ: ο Κασσελάκης πρόεδρος του κόμματος και ο Τσίπρας πρόεδρος της ΚΟ. Άλλωστε όλη η μανούρα γίνεται για να πάρει το κόμμα ο Τσίπρας (και να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του).
1 λίστα υπήρχε και ισχύει ότι λέει ο νόμος και ο κανονισμός για τις λίστες
Αν παραιτηθεί κάποιος μπαίνει στη θέση του ο πρώτος επιλαχών. Αν με τη σειρά του παραιτηθεί και αυτός ο δεύτερος κτλ. με τη σειρά που ήταν στη λίστα.
Δεν μπορεί ο Κασελακης που ήταν ξέρω γω 9ος στ λίστα να πηδηξει τους άλλους 5 που ήταν πιο μπροστά.
Δεν πρόκειται να συμβεί, πιστεύω, οπότε θα πάει στο μοντέλο κινάλ.
Άλλωστε, όπως σού έγραψα, το παιχνίδι γίνεται πρωτίστως για τον Τσίπρα και δευτερευόντως για τον Κασσελάκη.
Θα αφήσει την κυβερνηση virtually unchecked εάν πρέπει να προηγούνται συνεννοησεις κάθε φορά που θα μιλήσει ο acting αρχηγός της. Και δεν συμπεριλαμβανω τυχόν κυβερνητικους αιφνιδιασμους.
Αυτό θα προκαλέσει φθορά στη νέα ηγεσία με το καλημέρα και νέο κύμα εσωστρέφεια στο κόμμα που ήδη είναι αποδιοργανωμενο.