lolsBazoomba έγραψε: 11 Σεπ 2023, 11:43Τι απο τα δυο ειναι ο Ελληγεννης;stergiosbik έγραψε: 11 Σεπ 2023, 11:22Από ηλίθιους ή κομματοσκυλα μην περιμένεις λογική.Otto Weininger έγραψε: 11 Σεπ 2023, 09:04
Ειδικοί και μετεωρολόγοι σε όλη την Ευρώπη, λένε ότι κανένα αντιπλημμυρικό δε θα έκανε τίποτα στην Θεσσαλία.
Δώσε μου παράδειγμα αντιπλημμυρικού για κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε χώρα και θα το βουλώσω.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Επιτελικός οίκος ανοχής και στις πλημμύρες της Καρδίτσας
-
talaipwros
Re: Επιτελικός οίκος ανοχής και στις πλημμύρες της Καρδίτσας
Πάντως διάφοροι μετεωρολόγοι, γεωλόγοι και λοιποί -λόγοι (καθηγητές πανεπιστημίου, κυρίως) που βγαίνουν αυτό το διάστημα στην τουβού, αυτό ακριβώς λένε. Ότι το μέγεθος του φαινομένου ήταν τέτοιο, που κανένα φυσιολογικό έργο δεν θα μπορούσε να το σταματήσει. Όταν ο όγκος νερού πχ στον Παλαμά και τα τριγύρω μέρη ήταν 5-6 φορές μεγαλύτερο απ' αυτό της τελευταίας πλημμύρας εκεί (πρόσεξε, όχι από τον μέσο όρο), δεν υπάρχει ελπίδα.hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2023, 22:53Μια χαρά αυτό έκανες, μάλιστα είναι ορατό από το ίδιο ποστ που λες ειρωνικά "μιλήστε μου για αντιπλημμυρικά".Otto Weininger έγραψε: 10 Σεπ 2023, 16:35 Εγώ είπα ότι το διάβασα, δεν το υιοθέτησα ούτε το βασισα ολόκληρη κουβέντα πάνω σε αυτό.
Επίσης "ακούω τι λένε οι ειδικοί" = όταν με βολεύει διαλέγω εγώ ποιοι είναι οι "ειδικοί" που θα ακούσω, όπως και ο Αρίστος άλλωστε, που χρίζει "ειδικό" όποιον τον βολεύει.
Σε άλλες περιπτώσεις βέβαια αμφισβητείς ολόκληρα paper, αληθινών ειδικών, που πέρασαν peer review, αλλά δεν πειράζει.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Μόλις άκουσα στις ειδήσεις ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως έπεσε στη Θεσσαλία όσο νερόι και περισσότερο από ό,τι πέφτει στη Γερμανία σε ένα χρόνο.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Υδροηλεκτρικό φράγμα Κρεμαστών
Το υδροηλεκτρικό φράγμα Κρεμαστών κατασκευάστηκε το 1966 και δημιούργησε την μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στην Ελλάδα. Κατά την δημιουργία της «πνίγηκαν» στα νερά της διάφορα χωριά και οικισμοί, με σημαντικότερη την Επισκοπή Ευρυτανίας στη θέση περίπου της οποίας (και δίπλα από το νέο χωριό) βρίσκεται η ομώνυμη γέφυρα που ενώνει πια τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας.
Σε αυτό το φράγμα υπάρχουν εγκατεστημένες 4 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συνολική ισχύ 440 MW. Στις όχθες του ποταμού, έχει τοποθετηθεί μεγάλη υδροηλεκτρική εγκατάσταση που έχει σήραγγα εκτροπής (για όσο νερό δε χρειάζεται ή απειλεί να πλημμυρίσει την περιοχή) με διάμετρο 12,5 μέτρα και μήκος 808 μέτρα. Το φράγμα στα Κρεμαστά έχει ύψος 153 μέτρα και σχηματίζει τεχνητή λίμνη 30.000 στρεμμάτων που μπορεί να χωρέσει 4,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό. Το φράγμα αυτό είναι το ψηλότερο χωμάτινο φράγμα της Ευρώπης και αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα για την Ελλάδα, γιατί έλυσε πολλά προβλήματα του εξηλεκτρισμού της χώρας. Ο υδροηλεκτρικός σταθμός λειτουργεί με υδροστροβίλους.
Το υδροηλεκτρικό φράγμα Κρεμαστών κατασκευάστηκε το 1966 και δημιούργησε την μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στην Ελλάδα. Κατά την δημιουργία της «πνίγηκαν» στα νερά της διάφορα χωριά και οικισμοί, με σημαντικότερη την Επισκοπή Ευρυτανίας στη θέση περίπου της οποίας (και δίπλα από το νέο χωριό) βρίσκεται η ομώνυμη γέφυρα που ενώνει πια τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας.
Σε αυτό το φράγμα υπάρχουν εγκατεστημένες 4 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συνολική ισχύ 440 MW. Στις όχθες του ποταμού, έχει τοποθετηθεί μεγάλη υδροηλεκτρική εγκατάσταση που έχει σήραγγα εκτροπής (για όσο νερό δε χρειάζεται ή απειλεί να πλημμυρίσει την περιοχή) με διάμετρο 12,5 μέτρα και μήκος 808 μέτρα. Το φράγμα στα Κρεμαστά έχει ύψος 153 μέτρα και σχηματίζει τεχνητή λίμνη 30.000 στρεμμάτων που μπορεί να χωρέσει 4,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό. Το φράγμα αυτό είναι το ψηλότερο χωμάτινο φράγμα της Ευρώπης και αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα για την Ελλάδα, γιατί έλυσε πολλά προβλήματα του εξηλεκτρισμού της χώρας. Ο υδροηλεκτρικός σταθμός λειτουργεί με υδροστροβίλους.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Στην Ζαγορά του Πηλίου, έπεσαν 754 χιλιοστά βροχής μέσα σε 24 ώρες. Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ ήταν 417 χιλιοστά στη Μακρυνίτσα (πάλι Πήλιο) από το 2009.Χαοτικός έγραψε: 11 Σεπ 2023, 12:46 Μόλις άκουσα στις ειδήσεις ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως έπεσε στη Θεσσαλία όσο νερόι και περισσότερο από ό,τι πέφτει στη Γερμανία σε ένα χρόνο.
Είσαι ψεύτης 
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- hellegennes
stergiosbik έγραψε: 11 Σεπ 2023, 12:36 Mπας και καταλάβετε τι έγινε.
Ούτε σε προσομοιώσεις δεν μπορούσε να αποτυπωθεί τέτοια βροχόπτωση.
Σε 16.000 χρόνια αναμένεται να ξαναπέσει τόσο νερό.
https://www.parapolitika.gr/ellada/arti ... astrofis-/
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μόλις άκουσα ότι όσα λεφτά βγάζει μια πόλη της Γερμανίας σε μια μέρα τα βγάζει η Ελλάδα σε ένα χρόνο
- hellegennes
Διάφοροι επιστρατευμένοι από την ΝΔ λένε διάφορες μαλακίες στα πληρωμένα από την ΝΔ κανάλια. Επίσης γενικά διάφοροι ηλίθιοι λένε διάφορες ηλιθιότητες. Θα ακούσεις μηχανικούς της πούτσας να λένε ότι οι Διπλοί Πύργοι του WTC δεν θα ήταν δυνατόν να πέσουν από πρόσκρουση αεροπλάνου, μετεωρολόγους της πούτσας να λένε ότι δεν υπάρχει παγκόσμια θέρμανση και γενικώς επιστήμονες της πούτσας να λένε μαλακίες είτε γιατί είναι μαλάκες είτε γιατί έχουν κάποια σκοπιμότητα.Isildur έγραψε: 11 Σεπ 2023, 12:46Πάντως διάφοροι μετεωρολόγοι, γεωλόγοι και λοιποί -λόγοι (καθηγητές πανεπιστημίου, κυρίως) που βγαίνουν αυτό το διάστημα στην τουβού, αυτό ακριβώς λένε. Ότι το μέγεθος του φαινομένου ήταν τέτοιο, που κανένα φυσιολογικό έργο δεν θα μπορούσε να το σταματήσει. Όταν ο όγκος νερού πχ στον Παλαμά και τα τριγύρω μέρη ήταν 5-6 φορές μεγαλύτερο απ' αυτό της τελευταίας πλημμύρας εκεί (πρόσεξε, όχι από τον μέσο όρο), δεν υπάρχει ελπίδα.hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2023, 22:53Μια χαρά αυτό έκανες, μάλιστα είναι ορατό από το ίδιο ποστ που λες ειρωνικά "μιλήστε μου για αντιπλημμυρικά".Otto Weininger έγραψε: 10 Σεπ 2023, 16:35 Εγώ είπα ότι το διάβασα, δεν το υιοθέτησα ούτε το βασισα ολόκληρη κουβέντα πάνω σε αυτό.
Επίσης "ακούω τι λένε οι ειδικοί" = όταν με βολεύει διαλέγω εγώ ποιοι είναι οι "ειδικοί" που θα ακούσω, όπως και ο Αρίστος άλλωστε, που χρίζει "ειδικό" όποιον τον βολεύει.
Σε άλλες περιπτώσεις βέβαια αμφισβητείς ολόκληρα paper, αληθινών ειδικών, που πέρασαν peer review, αλλά δεν πειράζει.
Η πραγματικότητα είναι ότι μεγάλης κλίμακας έργα, ΟΠΟΥ χρειάζονται, περιορίζουν σπάνιες καταστροφές, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνουν πλημμύρες, ζημιές, καταστροφές. Είναι σαν να λες ότι αφού κάνει κρύο τον χειμώνα, γιατί να κλείνουμε τα παράθυρα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τι απο τα δυο είναι ο stergiosbik?Bazoomba έγραψε: 11 Σεπ 2023, 11:43Τι απο τα δυο ειναι ο Ελληγεννης;stergiosbik έγραψε: 11 Σεπ 2023, 11:22Από ηλίθιους ή κομματοσκυλα μην περιμένεις λογική.Otto Weininger έγραψε: 11 Σεπ 2023, 09:04
Ειδικοί και μετεωρολόγοι σε όλη την Ευρώπη, λένε ότι κανένα αντιπλημμυρικό δε θα έκανε τίποτα στην Θεσσαλία.
Δώσε μου παράδειγμα αντιπλημμυρικού για κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε χώρα και θα το βουλώσω.
Και τα δύο.
Επίσης, μη παντελονάτος(π.χ νήμα με Ασπρούλη που μειώνει ξετσίπωτα το έργο του, ως άεργος κομπλεξικός).
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
hellegennes έγραψε: 11 Σεπ 2023, 13:17Διάφοροι επιστρατευμένοι από την ΝΔ λένε διάφορες μαλακίες στα πληρωμένα από την ΝΔ κανάλια. Επίσης γενικά διάφοροι ηλίθιοι λένε διάφορες ηλιθιότητες. Θα ακούσεις μηχανικούς της πούτσας να λένε ότι οι Διπλοί Πύργοι του WTC δεν θα ήταν δυνατόν να πέσουν από πρόσκρουση αεροπλάνου, μετεωρολόγους της πούτσας να λένε ότι δεν υπάρχει παγκόσμια θέρμανση και γενικώς επιστήμονες της πούτσας να λένε μαλακίες είτε γιατί είναι μαλάκες είτε γιατί έχουν κάποια σκοπιμότητα.Isildur έγραψε: 11 Σεπ 2023, 12:46Πάντως διάφοροι μετεωρολόγοι, γεωλόγοι και λοιποί -λόγοι (καθηγητές πανεπιστημίου, κυρίως) που βγαίνουν αυτό το διάστημα στην τουβού, αυτό ακριβώς λένε. Ότι το μέγεθος του φαινομένου ήταν τέτοιο, που κανένα φυσιολογικό έργο δεν θα μπορούσε να το σταματήσει. Όταν ο όγκος νερού πχ στον Παλαμά και τα τριγύρω μέρη ήταν 5-6 φορές μεγαλύτερο απ' αυτό της τελευταίας πλημμύρας εκεί (πρόσεξε, όχι από τον μέσο όρο), δεν υπάρχει ελπίδα.hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2023, 22:53
Μια χαρά αυτό έκανες, μάλιστα είναι ορατό από το ίδιο ποστ που λες ειρωνικά "μιλήστε μου για αντιπλημμυρικά".
Η πραγματικότητα είναι ότι μεγάλης κλίμακας έργα, ΟΠΟΥ χρειάζονται, περιορίζουν σπάνιες καταστροφές, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνουν πλημμύρες, ζημιές, καταστροφές. Είναι σαν να λες ότι αφού κάνει κρύο τον χειμώνα, γιατί να κλείνουμε τα παράθυρα;
Για παράδειγμα, σε μη σεισμογενείς περιοχές ας μην υπάρχει η αυστηρότητα του ΓΟΚ, αφού σεισμός θα γίνει πολύ σπάνια.
Ε, δεν νομίζω να το θεωρούσε κάποιος το παραπάνω ως σωστή επιλογή.
Ο σωστός σχεδιασμός και τα απαιτούμενα έργα, εξασφαλίζουν είτε λύση του προβλήματος είτε διαχείριση του με μικρότερες καταστροφές.
Επίσης, ουδείς έχει εγγύηση για το ότι ένα φαινόμενο δεν θα επαναληφθεί.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
- Eθνικοκοινωνιστης
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 11 Σεπ 2023, 13:58https://twitter.com/entimos3/status/1700858016252174338
μια διαγνωση παρακαλω?![]()
Δηλαδή, λένε ψέματα; Δεν ήταν πρωτοφανές το φαινόμενο ούτε ο όγκος του νερού όσος είπαν;hellegennes έγραψε: 11 Σεπ 2023, 13:17Διάφοροι επιστρατευμένοι από την ΝΔ λένε διάφορες μαλακίες στα πληρωμένα από την ΝΔ κανάλια.Isildur έγραψε: 11 Σεπ 2023, 12:46Πάντως διάφοροι μετεωρολόγοι, γεωλόγοι και λοιποί -λόγοι (καθηγητές πανεπιστημίου, κυρίως) που βγαίνουν αυτό το διάστημα στην τουβού, αυτό ακριβώς λένε. Ότι το μέγεθος του φαινομένου ήταν τέτοιο, που κανένα φυσιολογικό έργο δεν θα μπορούσε να το σταματήσει. Όταν ο όγκος νερού πχ στον Παλαμά και τα τριγύρω μέρη ήταν 5-6 φορές μεγαλύτερο απ' αυτό της τελευταίας πλημμύρας εκεί (πρόσεξε, όχι από τον μέσο όρο), δεν υπάρχει ελπίδα.hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2023, 22:53
Μια χαρά αυτό έκανες, μάλιστα είναι ορατό από το ίδιο ποστ που λες ειρωνικά "μιλήστε μου για αντιπλημμυρικά".
Ασχολίαστο. Αν το λες για να αποδείξεις ότι κι οι άλλοι από πάνω λένε μαλακίες, είναι τουλάχιστον άκυρο σαν επιχείρημα (ή για όποιον άλλον λόγο το έβαλες).hellegennes έγραψε: 11 Σεπ 2023, 13:17 Επίσης γενικά διάφοροι ηλίθιοι λένε διάφορες ηλιθιότητες. Θα ακούσεις μηχανικούς της πούτσας να λένε ότι οι Διπλοί Πύργοι του WTC δεν θα ήταν δυνατόν να πέσουν από πρόσκρουση αεροπλάνου, μετεωρολόγους της πούτσας να λένε ότι δεν υπάρχει παγκόσμια θέρμανση και γενικώς επιστήμονες της πούτσας να λένε μαλακίες είτε γιατί είναι μαλάκες είτε γιατί έχουν κάποια σκοπιμότητα.
Δηλαδή, δεν είχαν γίνει καθόλου αντιπλημμυρικά στην περιοχή; Ούτε καν στη Λάρισα, που κάποιοι διαφημίζανε (για κομματικούς λόγους και μάλιστα μαλώνανε ποιος τα έκανε) το φοβερό και τρομερό αποχετευτικό της δίκτυο, που δεν έχει ανάγκη από τίποτα; Τίποτα απολύτως; Ούτε καν "παράθυρα", για να περιορίσουν μια μικρής έκτασης πλημμύρα;hellegennes έγραψε: 11 Σεπ 2023, 13:17 Η πραγματικότητα είναι ότι μεγάλης κλίμακας έργα, ΟΠΟΥ χρειάζονται, περιορίζουν σπάνιες καταστροφές, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνουν πλημμύρες, ζημιές, καταστροφές. Είναι σαν να λες ότι αφού κάνει κρύο τον χειμώνα, γιατί να κλείνουμε τα παράθυρα;
Isildur έγραψε: 11 Σεπ 2023, 12:46Πάντως διάφοροι μετεωρολόγοι, γεωλόγοι και λοιποί -λόγοι (καθηγητές πανεπιστημίου, κυρίως) που βγαίνουν αυτό το διάστημα στην τουβού, αυτό ακριβώς λένε. Ότι το μέγεθος του φαινομένου ήταν τέτοιο, που κανένα φυσιολογικό έργο δεν θα μπορούσε να το σταματήσει. Όταν ο όγκος νερού πχ στον Παλαμά και τα τριγύρω μέρη ήταν 5-6 φορές μεγαλύτερο απ' αυτό της τελευταίας πλημμύρας εκεί (πρόσεξε, όχι από τον μέσο όρο), δεν υπάρχει ελπίδα.hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2023, 22:53Μια χαρά αυτό έκανες, μάλιστα είναι ορατό από το ίδιο ποστ που λες ειρωνικά "μιλήστε μου για αντιπλημμυρικά".Otto Weininger έγραψε: 10 Σεπ 2023, 16:35 Εγώ είπα ότι το διάβασα, δεν το υιοθέτησα ούτε το βασισα ολόκληρη κουβέντα πάνω σε αυτό.
Aκομη και αν κανενα εργο δεν θα μπορουσε να μειωσει εστω την καταστρεπτικοτητα του φαινομενου (εναντιωση στη λογικη) η κυβερνηση εφοσον γνωριζε τι κατακλυσμος ερχεται, επρεπε απο 48-24 ωρες πριν να ειδοποιησει για εκκενωσεις και να επιστρατευσει στρατο, Περιφερεια, Δημους και εθελοντες.
Αρίστος έγραψε: 10 Σεπ 2023, 21:15 Oι χαρτες που δημοσιευει το in.gr ειναι απο δυο διαφορετικες πηγες.
Νο1
https://www.facebook.com/theodota.nants ... embed_post
Και νο2 απο το Meteo.
Οι χάρτες αποτυπώνουν το συνολικό προβλεπόμενο ύψος βροχής σε χιλιοστά με χρονικό ορίζοντα 72 ωρών από τις 4 αρχικοποιήσεις του αριθμητικού μοντέλου πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μεταξύ Κυριακής 3 και Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023.
https://www.in.gr/2023/09/10/greece/kak ... -agnoisan/
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 610 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Annibas