hellegennes έγραψε: 09 Σεπ 2023, 02:13
ST48410 έγραψε: 09 Σεπ 2023, 02:05
hellegennes έγραψε: 09 Σεπ 2023, 02:01
Συμφωνούμε πάντως ότι το "έπεσε σε 1-2 μέρες στην Καρδίτσα τόσο νερό όσο δεν πέφτει σε όλην την Γερμανία όλην την χρονιά" δεν ακούγεται απλώς παράλογο, είναι φύσει αδύνατον.
Εγώ δεν διάβασα για Καρδίτσα στο ποστ του Νάνδρου αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς για τις σαχλαμάρες στο fb
Το έγραψε ο Ότο σε προηγούμενη σελίδα:
Otto Weininger έγραψε: 08 Σεπ 2023, 13:13
Διάβασα ότι στην Καρδίτσα έπεσε τόσο νερό όσο πέφτει σε όλη την Γερμανία σε ένα χρόνο.
Επειδή μου ζαλισες τον πάπαρο, ευτυχώς κάτι θυμάμαι από τα γερμανικά ακόμα και έψαξα την είδηση σε γερμανικά site.
Τα ελληνικά λέγανε αυτό :
https://agonaskritis.gr/%CE%B3%CE%B5%CF ... E%AE%CF%82.
https://www.google.com/amp/s/www.topont ... mania/amp/
Όντως, η ελληνική μετάφραση που διάβασα ήταν κλασική ελ δημοσιογραφία όποτε το original που είπε ο Γερμανός μετεωρολογος ήταν αυτό :
Südosteuropa: Wie im Ahrtal, aber mit noch mehr Regen„Innerhalb von zwei bis drei Tagen kommt es punktuell zu so viel Niederschlag wie in manchen Regionen Deutschlands im ganzen Jahr“, erklärte Meteorologe Felix Dietzsch vom Deutschen Wetterdienst (DWD) der Deutschen Presse-Agentur zur Lage im Mittelmeerraum.
Γράφει για την κοιλάδα Αρτάλ πρόπερσι που τους διέλυσε τα πάντα με λιγότερο νερό και κοντά 200 νεκρούς, και λέει ότι σε ορισμένες περιοχές έπεσε τόσο νερό σε 2-3 μέρες όσο έπεσε σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας σε ένα χρόνο. Όντως δεν λέει για όλη την Γερμανία.
Στο ρεπορτάζ δε, αναφέρουν ότι κανένα αντιπλημμυρικό έργο δε θα σταματούσε κάτι τέτοιο και έφεραν ως παράδειγμα ξανά το δικό τους περιστατικό πέρυσι.
Έδινε και συγκρίσεις με τα κυβικά νερού σε περιοχές της Γερμανίας με έντονη βροχόπτωση και στην Θεσσαλία, αλλά πρέπει να το ξανακούσω γιατί κάποια τα έχασα.
Μπορείς να χαλαρώσεις τώρα.
ΥΓ: εγώ είπα ότι το διάβασα, δεν το υιοθέτησα ούτε το βασισα ολόκληρη κουβέντα πάνω σε αυτό.
ΥΓ2: δε σου/σας ζήτησα να μου αναλύσετε τίποτα για αντιπλημμυρικά, ακούω τους ειδικούς τι λένε.