!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πόλεμος

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Πόλεμος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2023, 19:41
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Σεπ 2023, 19:32
Αυτός ο πρίγκιπας ο μικρός ο μέγας;
Μου άρεσαν όλες που συνδέσεις που έκανες, αυτό βέβαια είναι το πιο προφανές. Ακόμη και ένα γκούγκλισμα "πρίγκιπας 1944" το προδίδει.
Δεν παίζουν ούτε τα "αυτονόητα" ούτε τα "προφανή" μικρέ.
Να το θυμάσαι.

Και ναι, κάτι μου θύμισε από τα καμπίσια παιδιά το ποίημα αλλά ομολογώ ότι δεν συνέδεσα την ημερομηνία.

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν τα λιβάδια με παπαρούνες.

Ενιγουέι, κι εγώ σ' αγαπώ και το ξέρεις. :P
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Σεπ 2023, 20:00 Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν τα λιβάδια με παπαρούνες.
Πίστεψέ το ή όχι, αυτό μου 'ρθε κι εμένα. :wink

Κι εκεί κάπου άρχισε το μπέρδεμα, αφού δεν ταιριάζανε οι χρονολογίες...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 19:54
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Σεπ 2023, 19:48
Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 19:39
Κόσμος δεν ήταν αυτός;

Ε, στο διάλο, με έχει καταμπερδέψει ο παπάρας. Δεν ασχολούμαι άλλο, έχω που έχω μόνο 3-4 καλές φλάντσες, μην τις κάψω κι αυτές.
Ρε συ, ποίημα έγραψε ο άνθρωπος και όχι επιστημονική διατριβή.

Ναι, μπορεί να είναι ο μικρός πρίγκιπας και το μπαο-μπαο που παραπέμπει σε πυρηνικό μανιτάρι, μπορεί να είναι ο κόσμος ο μικρός ο μέγας, μπορεί ο οποιοσδήποτε συνειρμός.

Ρίξε μια ματιά εδώ για να δεις και τι σημασία έχει η ηχητική απόδοση.

https://diastixo.gr/kritikes/poihsh/642 ... s-o-mikros

Ασχέτως με το τι θέλει να εκφράσει ο hell.
Θενκς, αλλά το "επίπεδό" μου δεν είναι για τέτοια. Πιο πολύ με μπερδεύουν, δεν μου κόβει και πολύ για τέτοια πράγματα.

Απλά, επειδή έχω ξανα-ασχοληθεί με αλληγορίες του Χέλη αλλού και σε άλλου είδους τέχνη, είπα να κάνω μια προσπάθεια. Δεν είμαι εγώ για ποίηση, ούτε το έχω, ούτε την καταλαβαίνω αλλά ούτε και μου πολυ-αρέσει. Αν είναι καλογραμμένο βέβαια κάτι (όπως θεωρώ ότι είναι σε αρκετά καλό βαθμό το εδώ ποίημα), αν δηλαδή κάτι μού κάνει, τότε θα πω ένα "χμμμ... ωραίο αυτό". Αλλά μέχρι εκεί. :lol:
Εσύ είσαι ΠΟΛΥ καλός στους στίχους, η αλήθεια να λέγεται. Και το' χεις με το μέτρο.

Το κόντακτ που έχω εγώ με τον hell στα χαϊκού :lol: , είναι άλλη φάση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Isildur

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Σεπ 2023, 20:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Σεπ 2023, 19:48

Ρε συ, ποίημα έγραψε ο άνθρωπος και όχι επιστημονική διατριβή.

Ναι, μπορεί να είναι ο μικρός πρίγκιπας και το μπαο-μπαο που παραπέμπει σε πυρηνικό μανιτάρι, μπορεί να είναι ο κόσμος ο μικρός ο μέγας, μπορεί ο οποιοσδήποτε συνειρμός.

Ρίξε μια ματιά εδώ για να δεις και τι σημασία έχει η ηχητική απόδοση.

https://diastixo.gr/kritikes/poihsh/642 ... s-o-mikros

Ασχέτως με το τι θέλει να εκφράσει ο hell.
Θενκς, αλλά το "επίπεδό" μου δεν είναι για τέτοια. Πιο πολύ με μπερδεύουν, δεν μου κόβει και πολύ για τέτοια πράγματα.

Απλά, επειδή έχω ξανα-ασχοληθεί με αλληγορίες του Χέλη αλλού και σε άλλου είδους τέχνη, είπα να κάνω μια προσπάθεια. Δεν είμαι εγώ για ποίηση, ούτε το έχω, ούτε την καταλαβαίνω αλλά ούτε και μου πολυ-αρέσει. Αν είναι καλογραμμένο βέβαια κάτι (όπως θεωρώ ότι είναι σε αρκετά καλό βαθμό το εδώ ποίημα), αν δηλαδή κάτι μού κάνει, τότε θα πω ένα "χμμμ... ωραίο αυτό". Αλλά μέχρι εκεί. :lol:
Εσύ είσαι ΠΟΛΥ καλός στους στίχους, η αλήθεια να λέγεται. Και το' χεις με το μέτρο.

Θενκς, αλλά να ξες ότι ποτέ δεν θεώρησα ποιήματα αυτά που γράφω εδώ κατά καιρούς. Άσχετα αν (όντως) έχουν καλό μέτρο.

Άλλο να σκαρώνει κανείς στιχάκια, χωρίς κανένα βάθος και ουσιαστικό νόημα (συχνά δε εντελώς προχειροφτιαγμένα) και κυρίως με σκωπτική ή σατιρική διάθεση κι άλλο να γράφει ποίηση, πιστεύω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 20:02
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Σεπ 2023, 20:00 Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν τα λιβάδια με παπαρούνες.
Το είχα στο μυαλό μου υφολογικά, γι'αυτό το είδατε και οι δύο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Isildur

hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2023, 20:20
Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 20:02
Το είχα στο μυαλό μου υφολογικά, γι'αυτό το είδατε και οι δύο.
Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco »

:smt023
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 20:12

Θενκς, αλλά να ξες ότι ποτέ δεν θεώρησα ποιήματα αυτά που γράφω εδώ κατά καιρούς. Άσχετα αν (όντως) έχουν καλό μέτρο.

Άλλο να σκαρώνει κανείς στιχάκια, χωρίς κανένα βάθος και ουσιαστικό νόημα (συχνά δε εντελώς προχειροφτιαγμένα) και κυρίως με σκωπτική ή σατιρική διάθεση κι άλλο να γράφει ποίηση, πιστεύω.
Isildur, κάτι που γράφεται στο πόδι με σκωπτική ή σατιρική διάθεση με σωστό μέτρο (επιμένω σ' αυτό) υποδηλώνει επίσης πολύ καλή επαφή με τη γλώσσα. :wink

Τα "κλασσικά" ποιήματα, ενίοτε συνεπάγονται όχι ώρες αλλά και μήνες συνεχούς παραγωγής ανακυκλώσιμων υλικών, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Isildur

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Σεπ 2023, 20:46

Isildur, κάτι που γράφεται στο πόδι με σκωπτική ή σατιρική διάθεση με σωστό μέτρο (επιμένω σ' αυτό) υποδηλώνει επίσης πολύ καλή επαφή με τη γλώσσα. :wink

Τα "κλασσικά" ποιήματα, ενίοτε συνεπάγονται όχι ώρες αλλά και μήνες συνεχούς παραγωγής ανακυκλώσιμων υλικών, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.
Καλούτσικη (δεν θα έλεγα καλή) επαφή με τη γλώσσα λογικά έχω, αν και αγράμματος. :lol:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 20:49
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Σεπ 2023, 20:46

Καλούτσικη (δεν θα έλεγα καλή) επαφή με τη γλώσσα λογικά έχω, αν και αγράμματος. :lol:
Καλά, άσ' τα αυτά, ακόμα και με πλάγια. :)

Ο Γκαίτε έπαθε πλάκα με τις ποιητικές αποδόσεις τελείως αγράμματων, που έχουν εκπληκτική δυναμική μέχρι και σήμερα. Άλλο η εκπαιδευτική και άλλο η γήινη αλφαβήτα. Η πρώτη είναι βαρκούλα που την ενίοτε την παίρνουν τα κύματα, η δεύτερη έχει ρίζες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Σεπ 2023, 20:00
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Σεπ 2023, 19:32
Αυτός ο πρίγκιπας ο μικρός ο μέγας;
Μου άρεσαν όλες που συνδέσεις που έκανες, αυτό βέβαια είναι το πιο προφανές. Ακόμη και ένα γκούγκλισμα "πρίγκιπας 1944" το προδίδει.
Να το θυμάσαι.

Και ναι, κάτι μου θύμισε από τα καμπίσια παιδιά το ποίημα αλλά ομολογώ ότι δεν συνέδεσα την ημερομηνία.

Όπως είπα, η έμπνευση του ποιήματος ήταν το τραγούδι αυτό του Χατζιδάκι, που ακούγεται στο Sweet Movie του Μακαβέγιεφ. Ο τίτλος "πόλεμος" αναφέρεται σε διάφορες θεματικές της ταινίας, σε δική μου ανάγνωση, και συνδέει δύο αγαπημένα μου πρόσωπα, τον Χατζιδάκι και τον Εξυπερύ, μέσω διαφόρων θεμάτων και της χρονολογίας που πέθανε ο Εξυπερύ και έγραψε ο Χατζιδάκις το παρακάτω υπόμνημα στο ημερολόγιό του, που αν το διαβάσετε φωτίζει διάφορες πτυχές του δικού μου ποιήματος.

Εικόνα

Ένας μικρός, πικρός σταύρος. Αυτός είναι ο στίχος που τα συνδέει όλα αυτά.

Συγνώμη που περιαυτολογώ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Γκοτζμπενι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκοτζμπενι »

Πριγκηπες,αυτοκρατορες,ψαλμοι,σταυροι,γαλαζια
Ο ποιητης κινειται δεξιοτερα της ΝΔ θα ελεγα στις παρυφες της χουντοβασιλικης γραμμης
Άβαταρ μέλους
Isildur

Νομίζω ότι ειναι καλό για μελοποίηση. sys3x;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Γκοτζμπενι έγραψε: 01 Σεπ 2023, 23:41 Πριγκηπες,αυτοκρατορες,ψαλμοι,σταυροι,γαλαζια
Ο ποιητης κινειται δεξιοτερα της ΝΔ θα ελεγα στις παρυφες της χουντοβασιλικης γραμμης
Όχι ρε συ, ακόμα και ο Κεμάλ χατζιδακικός πρίγκιπας ήταν. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO »

hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2023, 23:29
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Σεπ 2023, 20:00

Να το θυμάσαι.

Όπως είπα, η έμπνευση του ποιήματος ήταν το τραγούδι αυτό του Χατζιδάκι, που ακούγεται στο Sweet Movie του Μακαβέγιεφ. Ο τίτλος "πόλεμος" αναφέρεται σε διάφορες θεματικές της ταινίας, σε δική μου ανάγνωση, και συνδέει δύο αγαπημένα μου πρόσωπα, τον Χατζιδάκι και τον Εξυπερύ, μέσω διαφόρων θεμάτων και της χρονολογίας που πέθανε ο Εξυπερύ και έγραψε ο Χατζιδάκις το παρακάτω υπόμνημα στο ημερολόγιό του, που αν το διαβάσετε φωτίζει διάφορες πτυχές του δικού μου ποιήματος.

Εικόνα

Ένας μικρός, πικρός σταύρος. Αυτός είναι ο στίχος που τα συνδέει όλα αυτά.

Συγνώμη που περιαυτολογώ.
Το οποιο τραγουδι ειναι παραλλαγη απο το πρωτο "τα παιδια κατω στον καμπο" απο την παρασταση "το καλοκαιρι θα θερισουμε" του 1944 με ευχαριστους και ελπιδοφορους στιχους. Η ιστορια ομως ειχε αλλα σχεδια και ο Χατζηδακης επανηλθε τελικα με την πιο γνωστη εκδοχη, αυτη της ταινιας.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”