Μπλεχ, το θέμα για μένα είναι αν καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα, ή καταδικάζουμε αυτούς που ενοχλούνται. Το να προτείνω ποινές δεν είναι το φόρτε μου, είμαι λούτρινο αρκουδάκι κατά βάθος. Δεν μπορεί, κάποιον θα πληρώνουμε για να κάνει αυτή τη δουλειά.masterridley έγραψε: 27 Αύγ 2023, 15:49Οκ, πες πως τις ρωτάμε και λένε "νιώθουμε άβολα" (οκ) ή και "βιαστήκαμε" (bullshit), μετά τι κάνουμε; Απολύουμε απευθείας αυτόν που τις έκανε να νιώσουν έτσι;Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Αύγ 2023, 15:26 Πάλι με τις "δόσεις υπερβολής". Είπαμε, να μας πουν οι γυναίκες εκεί πως νιώθιουν, να μας πει η ομοσπονδία την άποψη της. Εμείς δεν ξέρουμε αρκετά, μια ενστικτώδη αντίδραση έχουμε.
Επίσης, πρέπει να τις ρωτήσουμε ή μπορούμε να κρίνουμε και από σωματικές αντδράσεις;
![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Την φίλησε, δεν την πήδηξε.
- Dwarven Blacksmith
Re: Την φίλησε, δεν την πήδηξε.
Οκ, το λογικό αλλά και λειτουργικό είναι το "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Το διαχρονικό νόημα υποθέτω ότι είναι κατανοητό από όλους. Η φάση που βιώνουμε σήμερα είναι το "Δεν κουνάμε χέρι γιατί περιμένουμε να λύσει το πρόβλημα μας η Αθηνά, που επίσης περιμένει και επιμένει να λύσει το πρόβλημα της/μας ο πατριάρχης Δίας".Imperium έγραψε: 27 Αύγ 2023, 15:57Τι να τις ρωτήσουμε και να μην τις ρωτήσουμε ρε master;masterridley έγραψε: 27 Αύγ 2023, 15:49Οκ, πες πως τις ρωτάμε και λένε "νιώθουμε άβολα" (οκ) ή και "βιαστήκαμε" (bullshit), μετά τι κάνουμε; Απολύουμε απευθείας αυτόν που τις έκανε να νιώσουν έτσι;Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Αύγ 2023, 15:26 Πάλι με τις "δόσεις υπερβολής". Είπαμε, να μας πουν οι γυναίκες εκεί πως νιώθιουν, να μας πει η ομοσπονδία την άποψη της. Εμείς δεν ξέρουμε αρκετά, μια ενστικτώδη αντίδραση έχουμε.
Ολοφάνερα υπάρχει τεράστιο θέμα στην ομάδα, αλλά αν βρήκαν την στιγμή του πανηγυρισμού του Παγκόσμιου και το φιλί της Hermoso σαν κατάλληλη στιγμή να πούν "μας βίαθε", τότε τα προβλήματά τους είναι ακόμα περισότερα από ο,τι νομίζουν. Ίσως και περισότερα απ' ο,τι ποτέ θα καταλάβουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ε και; Και οι δυτικές έχουν περισσότερα δικαιώματα και θέσεις ισχύος από τις μουσουλμάνες αλλά συνήθως οι φεμέν τσιρίζουν για την καταπίεση των γυναικών στη δύση. Για την καταπίεση των γυναικών στο ισλάμ, παθαίνουν κρίσεις αφωνίας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αυτό από πού προκύπτει; Γιατί και στην Ελλάδα είναι αυτονόητο εδώ και χρόνια αλλά το κλισέ για τα πιάτα παραμένει ως σύσταση.ST48410 έγραψε: 27 Αύγ 2023, 16:00Τα τριγύρω. Ιαπωνίες, Φιλιππίνες, Ινδονησίες, Ινδίες κλπ κλπ
Δεν εννοώ αυτό. Εννοώ ότι είναι αυτονόητο πως και το κορίτσι στην Κίνα θα σπουδάσει, ότι και η σύζυγος στο γάμο θα εργάζεται, ότι δεν θα της πει κάποιος τράβα στην κουζίνα σου και στα πιάτα σου και άλλα τέτοια μειωτικά.ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Αύγ 2023, 15:55 Το ότι μπήκαν και οι γυναίκες στο μανατζεριλίκι εταιριών, το ξέρω. Το ότι η βάση της παραγωγής στηρίζεται σε κακοπληρωμένες αποδοχές και εξαντλητικά ωράρια γυναικών, επίσης το ξέρω. Με λίγα λόγια, στην Κίνα αυτή τη στιγμή, παίζει μια εκσυγχρονισμένη απόδοση του αρχικού καπιταλιστικού μοντέλου.
Το ότι λένε συνήθως κάτι προγλωσσικά τυπάκια, δεν είναι σύμπτωση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν καταλαβαίνω τώρα που κολλάει αυτή η παράμετρος στη συζήτηση. Η θέση της φτωχής γυναίκας στην Κίνα δεν είναι καλή γιατί οι φτωχοί γενικώς υποφέρουν. Αλλά συνολικά η θέση της γυναίκας στην Κίνα δεν θυμίζει καθόλου την αντίστοιχη άλλων φτωχών η αναδυόμενων χωρών. Είναι μάλλον συγκρίσιμη με την θέση σε πλούσιες δυτικές κοινωνίες. Και λόγω κομμουνισμού ίσως και κάπως καλύτερα. Μάλιστα σας είχα γράψει κάποτε ότι υπάρχουν και κάποιες περιοχές με γυναικοκρατία εκεί. Δεν θυμάμαι όμως αν το είχα γράψει εδώ η στο παλιό.ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Αύγ 2023, 16:12Ε και; Και οι δυτικές έχουν περισσότερα δικαιώματα και θέσεις ισχύος από τις μουσουλμάνες αλλά συνήθως οι φεμέν τσιρίζουν για την καταπίεση των γυναικών στη δύση. Για την καταπίεση των γυναικών στο ισλάμ, παθαίνουν κρίσεις αφωνίας.
Δεν ξέρω τι ρόλο έπαιξε το θρησκευτικό τους υπόβαθρο και άλλα πολιτιστικά προηγούμενα. Δεν έχω τόσες γνώσεις. Απλά μερικές παρατηρήσεις.ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Αύγ 2023, 16:20 Αυτό από πού προκύπτει; Γιατί και στην Ελλάδα είναι αυτονόητο εδώ και χρόνια αλλά το κλισέ για τα πιάτα παραμένει ως σύσταση.
Το ότι λένε συνήθως κάτι προγλωσσικά τυπάκια, δεν είναι σύμπτωση.
* Το κορίτσι θεωρείται δεδομένο ότι θα σπουδάσει (ίσως λόγω της πολιτικής του ενός παιδιού; Πιθανόν αν είχαν και αγόρι και κορίτσι να κρατούσαν το κορίτσι σπίτι).
* Η γυναίκα θεωρείται δεδομένα ότι θα εργαστεί. Δεν είδα να προετοιμάζουν τις κόρες τους για το ρόλο της συζύγου και της μητέρας που κρατάει το σπίτι. Να τις μαθαίνουν πχ να είναι καλές μαγείρισσες.
Προσοχή δεν λέω ότι παντού και πάντα η γυναίκα απολαμβάνει ισότιμη αντιμετώπιση με τον άνδρα. Είχα όμως την αίσθηση ότι κάποιες φορές το πετυχαίνει περισσότερο σε σχέση με τη χώρα μας ή την Αγγλία που έζησα ένα φεγγάρι. Σε Σκανδιναβικές χώρες δεν έχω ζήσει για να έχω μέτρο σύγκρισης.
Σαφώς και είναι συγκρίσιμη με τη θέση σε πλούσιες δυτικές κοινωνίες. Και σαφέστερα η Κίνα μετά το μαοϊκό της πείραμα, επανέφερε στην πίστα και πόνταρε στον πολιτισμό της, που παίζει στη φάση "όταν η Κίνα είχε δυναστείες/τέχνη/φιλοσοφία οι βόρειοι πολιτιζμένοι δυτικοί έτρωγαν στην καλή περίπτωση μύγδαλα".ST48410 έγραψε: 27 Αύγ 2023, 16:21Δεν καταλαβαίνω τώρα που κολλάει αυτή η παράμετρος στη συζήτηση. Η θέση της φτωχής γυναίκας στην Κίνα δεν είναι καλή γιατί οι φτωχοί γενικώς υποφέρουν. Αλλά συνολικά η θέση της γυναίκας στην Κίνα δεν θυμίζει καθόλου την αντίστοιχη άλλων φτωχών η αναδυόμενων χωρών. Είναι μάλλον συγκρίσιμη με την θέση σε πλούσιες δυτικές κοινωνίες. Και λόγω κομμουνισμού ίσως και κάπως καλύτερα. Μάλιστα σας είχα γράψει κάποτε ότι υπάρχουν και κάποιες περιοχές με γυναικοκρατία εκεί. Δεν θυμάμαι όμως αν το είχα γράψει εδώ η στο παλιό.ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Αύγ 2023, 16:12Ε και; Και οι δυτικές έχουν περισσότερα δικαιώματα και θέσεις ισχύος από τις μουσουλμάνες αλλά συνήθως οι φεμέν τσιρίζουν για την καταπίεση των γυναικών στη δύση. Για την καταπίεση των γυναικών στο ισλάμ, παθαίνουν κρίσεις αφωνίας.
Κι επειδή ξέρω ότι έχεις σχέση με την τέχνη, αρκεί να ανατρέξεις στην ιστορία της.
Με λίγα λόγια, δεν είναι καθόλου περίεργη η εξέλιξη της Κίνας και φυσικά δεν παίζει στο πλαίσιο των φτωχών ή αναδυόμενων χωρών. Ο κομμουνισμός πάντα λειτουργεί ως κινητήρας του καπιταλιστικού μοντέλου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Νιώθω ότι κατάλαβες πλήρως που το πηγαίνω και έδωσες μη-απάντηση. Δεν πειράζει!Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Αύγ 2023, 16:03 Μπλεχ, το θέμα για μένα είναι αν καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα, ή καταδικάζουμε αυτούς που ενοχλούνται. Το να προτείνω ποινές δεν είναι το φόρτε μου, είμαι λούτρινο αρκουδάκι κατά βάθος. Δεν μπορεί, κάποιον θα πληρώνουμε για να κάνει αυτή τη δουλειά.
Τουλάχιστον, μπορώ να συνάγω ότι και στην περίπτωση του μπάιντεν ήσουν στους "καταδικάζοντες το φαινόμενο"; Ή ούτε αυτό;
(Θα συμφωνήσεις πιστεύω ότι το "invasion of private space" και 'uncomfortableness" είναι through-the-roof στην περίπτωση μπάιντεν, ενάντι αυτού που είδαμε απ'τον πιωμένο ισπανό. Εγώ τουλάχιστον ως cringe-sensitive, ένιωσα approximately 300% περισσότερο κριντζ)
- Dwarven Blacksmith
Προφανώς και καταδικάζω το φαινόμενο γιατί είναι creepy af. Το ότι οι γύρω - γύρω πάντα κάνουν ότι είναι φυσιολογικό ή "δεν είναι υστερικοί πουριτανοί" όπως θα έλεγαν εδώ, δεν μου λέει και πολλά.masterridley έγραψε: 27 Αύγ 2023, 16:45Νιώθω ότι κατάλαβες πλήρως που το πηγαίνω και έδωσες μη-απάντηση. Δεν πειράζει!Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Αύγ 2023, 16:03 Μπλεχ, το θέμα για μένα είναι αν καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα, ή καταδικάζουμε αυτούς που ενοχλούνται. Το να προτείνω ποινές δεν είναι το φόρτε μου, είμαι λούτρινο αρκουδάκι κατά βάθος. Δεν μπορεί, κάποιον θα πληρώνουμε για να κάνει αυτή τη δουλειά.
Τουλάχιστον, μπορώ να συνάγω ότι και στην περίπτωση του μπάιντεν ήσουν στους "καταδικάζοντες το φαινόμενο"; Ή ούτε αυτό;
(Θα συμφωνήσεις πιστεύω ότι το "invasion of private space" και 'uncomfortableness" είναι through-the-roof στην περίπτωση μπάιντεν, ενάντι αυτού που είδαμε απ'τον πιωμένο ισπανό. Εγώ τουλάχιστον ως cringe-sensitive, ένιωσα approximately 300% περισσότερο κριντζ)
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Οκ άρα είσαι consistent. Το λεώ γιατί άλλοι που εξίσης ξιφούλκησαν δεν είναι σίγουρα!Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Αύγ 2023, 16:49 Προφανώς και καταδικάζω το φαινόμενο γιατί είναι creepy af. Το ότι οι γύρω - γύρω πάντα κάνουν ότι είναι φυσιολογικό ή "δεν είναι υστερικοί πουριτανοί" όπως θα έλεγαν εδώ, δεν μου λέει και πολλά.
Φιλάκια ρουφηχτά μάστορα κι απο μένα ..Imperium έγραψε: 27 Αύγ 2023, 15:37Δηλαδή αυτή που τον έσφιξε σαν πύθωνας και τον σήκωσε μίσo μέτρο πάνω από το έδαφος πριν την φιλήσει, είναι κατ' ευθείαν για μπουζού, έτσι...;Μπίστης έγραψε: 27 Αύγ 2023, 15:28Γυφτάκι έγραψε: 27 Αύγ 2023, 15:24 Ναι ,είναι παραβίαση προσωπικού χώρου να σε αγκαλιάζουν ,να σε φιλάνε άτομα που δεν έχεις οικειότητα να σου πιάνουν το κώλο ,το βυζί ,να τρίβονται πάνω σου αλλά αφού δε σε πήδηξαν όλα καλά.. Αυτά σηκώνουν αυτοδικία εκείνη τη στιγμή η όποτε κρίνει η ενδιαφερόμενη Ας του στριβε τα παπάρια του γλίτσα.. Πάντως δεν αφήνεις το θέμα στις μιτούδες .![]()
Άντε καλό καλοκαίρι, ο,τι απόμένει αποδάυτο και ένα φιλάκι σύμφωνα με την Ισπανική ρήση![]()
![]()
#nohayveranosinbeso
Λες να μην το ξέρω;sharp έγραψε: 27 Αύγ 2023, 15:14ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Αύγ 2023, 13:27Ρε συ Εκπληκτικέ, έλεος. Έχω ήδη αναφερθεί σε μπαρμπάδες που στριμώχνουν γυναίκες σε γραφείο. Και στην τελική το μιτού ξεκίνησε από ίδια φάση με τη Μπεκατώρου, συνέχισε με το έπος Φιλιππίδη κλπ κλπ κλπEKPLIKTIKOS έγραψε: 27 Αύγ 2023, 13:16
Ας πούμε η Πηγή Δεβετζη αποκλείεται να υπήρξε θύμα και να πάγωσε, όπως η ίδια δηλώνει, επειδή είναι αθλήτρια, άρα κ ρηφλεξ έχει κ δύναμη και ψύχραιμη είναι.
https://www.efsyn.gr/athlitismos/alla-a ... ataggellei
Λες ότι λέει ψέματα λοιπον;
Εδώ μιλάμε για κάτι που γίνεται σε δημόσιο χώρο με παγκόσμια κάλυψη.
Και σε κάθε περίπτωση, όποιος πιστεύει ότι κάνει καλό στη γυναικεία ψυχολογία και στο φεμινισμό γενικότερα το να θεωρούνται οι γυναίκες κάτι σαν αμέα, αδύναμα να υποστηρίξουν τον εαυτό τους σε οποιαδήποτε φάση, τί να πω;
Ας συνεχίσει να το πιστεύει.
Κατά τη γνώμη μου η συνεχής κλάψα για την πατριαρχία είναι η πλήρης αποδοχή της πατριαρχίας.![]()
Αυτόν τον φεμινισμό που γράφεις τον υποστηρίζουν οι λιγώτερο "φέμινες". Αυτό είναι η πραγματικότητα.
Από φεμινίζουσες μέρες της μαρμότας, άλλο τίποτα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
φεμινισμός η κοινή λογική και οι καλοί τρόποι.άσε μας κυρούλα μου να πούμε
Φαίνεται οτι κι οι δυό ήταν τόσο κοκαρισμένοι που ούτε θυμούνται τι λέγαν κάθε στιγμή
《 Ήταν εντελώς αυθόρμητη και αμοιβαία κίνηση που πήγαζε απο την τεράστια χαρά μας 》
λέει τώρα η παίκτρια, και
《 Ο πρόεδρας κι εγώ έχουμε εξαιρετική σχέση, η συμπεριφορά του με όλες μας υπήρξε πάντα έξοχη και αυτό που έγινε ήταν μια φυσιολογική εκδήλωση στοργής και ευγνωμοσύνης 》
Για φαντάσου! Ο,τι λέγαμε εδώ δηλαδή -- Δικό σας πουριτανικά ταλιμπάν και Κινέζοι πράκτορες διχόνοιας μέσω ψευτο-πολιτικής ορθότητας. Που κάνουν ό,τι περνάει απ το χέρι τους για να μην "κανονικοποιηθεί" η στοργή και η ευγνωμοσύνη, Μαοιστικά τσογλάνια, δεν περιμέναμε και τίποτα άλλο...
《 Ήταν εντελώς αυθόρμητη και αμοιβαία κίνηση που πήγαζε απο την τεράστια χαρά μας 》
λέει τώρα η παίκτρια, και
《 Ο πρόεδρας κι εγώ έχουμε εξαιρετική σχέση, η συμπεριφορά του με όλες μας υπήρξε πάντα έξοχη και αυτό που έγινε ήταν μια φυσιολογική εκδήλωση στοργής και ευγνωμοσύνης 》
Για φαντάσου! Ο,τι λέγαμε εδώ δηλαδή -- Δικό σας πουριτανικά ταλιμπάν και Κινέζοι πράκτορες διχόνοιας μέσω ψευτο-πολιτικής ορθότητας. Που κάνουν ό,τι περνάει απ το χέρι τους για να μην "κανονικοποιηθεί" η στοργή και η ευγνωμοσύνη, Μαοιστικά τσογλάνια, δεν περιμέναμε και τίποτα άλλο...
https://news.sky.com/story/victims-of-a ... vented.%22She later told the AFP news agency: "It was a totally spontaneous mutual gesture because of the immense joy that winning a World Cup brings.
"The president and I have a great relationship, his behaviour with all of us has been outstanding and it was a natural gesture of affection and gratitude."
She also downplayed the kiss in a statement released by the Spanish football federation (RFEF).
But in a statement released by players' union FUTPRO on Friday, she said she was "vulnerable" and "the victim of an aggression".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Imperium την 28 Αύγ 2023, 11:58, έχει επεξεργασθεί 7 φορές συνολικά.
ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ, έτσι;
Είτε αυτό, είτε της ψιθύρισαν δυο παλάμπρες οι δικηγόροι της.
ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ
Το ξαναγράφω γιατί είμαι σίγουρος οτι κάποιοι το προσπέρασαν χωρίς να το προσέξουν.

Είτε αυτό, είτε της ψιθύρισαν δυο παλάμπρες οι δικηγόροι της.
ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ
Το ξαναγράφω γιατί είμαι σίγουρος οτι κάποιοι το προσπέρασαν χωρίς να το προσέξουν.