!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είμαι θετικός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Re: Είμαι θετικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Σταματήστε τα τεστ ρε.

Λαμπο έβγαλε ο φαρμακοτριφτης ο Οττος.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 23 Αύγ 2023, 12:56 Ακόμα τον κοροιδοιο αναλυετε

Φάγαμε τόσο σανο τότε που βάλαμε κ στις τσέπες :sal5:

Ελπίζω το αστραζενεκα που έκανα εγώ να μην το βρω μπροστά μου όπως αυτοί που έκαναν το πφιτζερ :102:
Προσωπικα μετα τον προβιντ ειμαι στην καλυτερη αεροβια φυσικη κατασταση εβερ,δεν ξερω γιατι πανηγυριζουν οι μπολιασμενοι που τη "γλιτωνουν" με 2 μηνες βηχα :102:
Ασε που δεν πεφτει με τιποτα,τι διαολο βαλαν μεσα αυτοι οι σαταναδες οι κινεζοι; vantono
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2023, 12:36
Otto Weininger έγραψε: 09 Αύγ 2023, 22:12
vantono έγραψε: 07 Αύγ 2023, 13:03 Θετικός και ο πατέρας μου σήμερα, με συμπτώματα της πλάκας. Έναν πονόλαιμο. Και έχει πάει θάλασσα.

Το παράδοξο είναι ότι του έδωσαν αντιβίωση. Από πότε δίνουν αντιβιωσεις και στον κοβιντ?
Από τότε που οι περισσότεροι γιατροί δεν έχουν ιδέα από φαρμακολογία. Δηλαδή ανέκαθεν.
Τα αντιβιοτικά τα δίνουν προληπτικά σε ιώσεις που είναι δυνητικά επικίνδυνες για δευτερογενείς βακτηριακές λοιμώξεις για να τις προλάβουν στην αρχή τους.
Προληπτική αντιβίωση δεν δίνεις ποτέ. Όποιος το κάνει είναι άσχετος που δεν γνωρίζει φαρμακολογία.

Το ότι προσπαθείς δε να με διορθώσεις σε συζήτηση που αφορά φάρμακα, είναι εξωφρενικό ακόμα και για την δική σου ξερολιαση.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2023, 12:36 ...

Τα αντιβιοτικά τα δίνουν προληπτικά σε ιώσεις που είναι δυνητικά επικίνδυνες για δευτερογενείς βακτηριακές λοιμώξεις για να τις προλάβουν στην αρχή τους.
Αυτό το phorum αγαπήσαμε!
Έμπορος εξηγεί σε φαρμακοποιό πότε δίνουμε αντιβιοτικά.
Φίλε μήπως έχεις και κανά σιγουράκι για επένδυση;
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

waldorf έγραψε: 23 Αύγ 2023, 14:12
hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2023, 12:36 ...

Αυτό το phorum αγαπήσαμε!
Μπορώ να σου δώσω εγώ 6 νούμερα για το τζόκερ αν θες. Κι εγώ έμπορος είμαι, αν και δεν πουλάω γιαούρτια και σοκοφρέτες.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Βασικα γι αυτο ακριβως τα δινουν αλλο που ειναι λαθος.Παιρνουν κανα ποσοστο η μονο τραπεζωματα απο τις φαρμακευτικες;
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Isildur έγραψε: 23 Αύγ 2023, 14:15 ...
Μπορώ να σου δώσω εγώ 6 νούμερα για το τζόκερ αν θες. Κι εγώ έμπορος είμαι, αν και δεν πουλάω γιαούρτια και σοκοφρέτες.
Μπααα,εσύ είσαι "τεχνικός" έμπορος κι εγώ οικοδόμος.
Μιά χαρά μπορούμε να συνεννοηθούμε και χωρίς νούμερα τζοκερ.
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

waldorf έγραψε: 23 Αύγ 2023, 14:22
Isildur έγραψε: 23 Αύγ 2023, 14:15 ...
Μπααα,εσύ είσαι "τεχνικός" έμπορος κι εγώ οικοδόμος.
Μιά χαρά μπορούμε να συνεννοηθούμε και χωρίς νούμερα τζοκερ.
Έτσι. :smt023
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Δε χρειάζεται να είσαι φαρμακοποιός για να ξέρεις γιατί δίνουν αντιβίωση σε ιογενεις λοιμώξεις, τι το χουμε το chatgpt :102:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Isildur έγραψε: 23 Αύγ 2023, 12:54
hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2023, 12:48
Isildur έγραψε: 23 Αύγ 2023, 12:44 Ναι, ότι τώρα μπορεί να τον βοηθούν τα εμβόλια που έκανε τότε, είναι μάλλον απίθανο (δεν ξέρω τι παίζει με κυτταρικές ανοσίες κι άλλα τέτοια επιστημονικά που δεν τα καταλαβαίνω επειδή είμαι και χαζός).

Αλλά ότι δεν τον βοήθησαν τότε, πώς το ξες; Επειδή το πέρασε βαριά; Και ποιος σου είπε ότι δεν θα το περνούσε ακόμα χειρότερα (ή και αν δεν τον έστελνε αδιάβαστο), αν δεν είχε εμβολιαστεί; Το ξέρουμε αυτό από κάπου;
Γιατί; Είναι ηλικιωμένος ή έχει κάποιο τρομερό πρόβλημα υγείας; Μην αρχίσουμε τώρα περιπτωσιολογίες, τύπου "ήξερα έναν που -νόμιζα ότι- ήταν τελείως υγιής και πέθανε". Μιλάμε για έναν ιό με θνητότητα γύρω στο 0,4% κι αυτό γιατί έχει υψηλότατη θνητότητα στους ηλικιωμένους, σε ηλικίες κάτω των 50 η θνητότητα είναι πάνω-κάτω όσο μιας σοβαρής γρίπης. Πέθαινουν δηλαδή και κάτω των 50 αλλά είναι στατιστικά πολύ σπάνιο, εμφανίζεται σαν αριθμός μόνο σε επίπεδο χωρών.
Γιατί, έχεις δει εσύ αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες, μαγνητικές κλπ του Λεγεώνη και ξέρεις σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός του ή αν είχε κάποιο υποκείμενο ή κάποια προδιάθεση ή κάτι τέτοιο και τα λες;

Επίσης, δεν μίλησα μόνο για θάνατο αλλά και για το πόσο βαριά μπορεί να το περνούσε με ή χωρίς εμβόλιο. Κάτι που σαφώς και δεν ξέρουμε στα σίγουρα, αλλά αντίστοιχα κι εσύ δεν ξέρεις ότι θα το περνούσε το ίδιο άσχημα. Ή κάνω λάθος και ξες;
Πάω με την στατιστική. Η ντιφόλτ υπόθεση είναι ότι ένα νεαρό άτομο είναι υγιές -πόσο είναι; 35; Γιατί να ξεκινήσω με την υπόθεση ότι θα το περνούσε πιο άσχημα; Και πόσο πιο άσχημα δηλαδή; Λέει ότι έκανε 2 μήνες να του φύγει ο βήχας και ήταν του θανατά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

EKPLIKTIKOS έγραψε: 23 Αύγ 2023, 14:30 Δε χρειάζεται να είσαι φαρμακοποιός για να ξέρεις γιατί δίνουν αντιβίωση σε ιογενεις λοιμώξεις, τι το χουμε το chatgpt :102:
:lol:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 23 Αύγ 2023, 13:53 Προληπτική αντιβίωση δεν δίνεις ποτέ. Όποιος το κάνει είναι άσχετος που δεν γνωρίζει φαρμακολογία.
Εσύ μπορεί να μην δίνεις, χιλιάδες γιατροί όμως δίνουν και δεν σπούδασαν μόνο φαρμακολογία.

Otto Weininger έγραψε: 23 Αύγ 2023, 13:53Το ότι προσπαθείς δε να με διορθώσεις σε συζήτηση που αφορά φάρμακα, είναι εξωφρενικό ακόμα και για την δική σου ξερολιαση.
waldorf έγραψε: 23 Αύγ 2023, 14:12 Αυτό το phorum αγαπήσαμε!
Δεν εξηγώ πότε δίνουμε αντιβιοτικά, απαντώ στον αφορισμό του Ότο γιατί δίνουν οι γιατροί αντιβιοτικά. Ο αφορισμός του Ότο είναι ότι όλοι αυτοί οι γιατροί ξέρουν λιγότερα απ' αυτόν, είναι άσχετοι.

Μήπως εγκαλείς το λάθος άτομο;

Το αν κάνουν καλά ή όχι είναι κάτι που μπορεί να το απαντήσει η έρευνα και είναι υπό συζήτηση τις τελευταίες δεκαετίες. Παρότι οι έρευνες υπογραμμίζουν το πρόβλημα της αντιμικροβιακής αντίστασης και καταλήγουν να συνιστούν λελογισμένη χρήση αντιβιοτικών μόνο όπου υπάρχουν ισχυρές υποψίες ή στοιχεία που δείχνουν δευτερογενή βακτηριακή λοίμωξη, η προληπτική χρήση αντιβιοτικών είναι συνήθης πρακτική σε όλον τον κόσμο (δες ας πούμε αυτήν την έρευνα: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9250242/).

Το να λέει κάποιος φαρμακοποιός ότι χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες γιατροί το κάνουν γιατί είναι άσχετοι από φαρμακολογία είναι πολύ χειρότερο από το να εξηγώ εγώ σε έναν φαρμακοποιό τον λόγο που το κάνουν (άσχετα αν έχουν δίκιο ή όχι).

Και ναι, αν ο φαρμακοποιός πιστεύει ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που σπούδασαν 15 χρόνια και εξασκούν την ιατρική το κάνουν αυτό γιατί δεν ξέρουν τι τους γίνεται, οφείλω να τον διορθώσω εγώ και εσύ και ο οποιοσδήποτε και να του πούμε ότι, όχι, φίλε, το κάνουν για προληπτικούς λόγους, όχι επειδή είναι... άσχετοι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

επιστρέφουν οι μάσκες

Mask Mandates, Contact Tracing Coming Back

https://summit.news/2023/08/22/its-real ... s-offices/
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2023, 15:24
Otto Weininger έγραψε: 23 Αύγ 2023, 13:53 Προληπτική αντιβίωση δεν δίνεις ποτέ. Όποιος το κάνει είναι άσχετος που δεν γνωρίζει φαρμακολογία.
Εσύ μπορεί να μην δίνεις, χιλιάδες γιατροί όμως δίνουν και δεν σπούδασαν μόνο φαρμακολογία.

Otto Weininger έγραψε: 23 Αύγ 2023, 13:53Το ότι προσπαθείς δε να με διορθώσεις σε συζήτηση που αφορά φάρμακα, είναι εξωφρενικό ακόμα και για την δική σου ξερολιαση.
waldorf έγραψε: 23 Αύγ 2023, 14:12 Αυτό το phorum αγαπήσαμε!
Δεν εξηγώ πότε δίνουμε αντιβιοτικά, απαντώ στον αφορισμό του Ότο γιατί δίνουν οι γιατροί αντιβιοτικά. Ο αφορισμός του Ότο είναι ότι όλοι αυτοί οι γιατροί ξέρουν λιγότερα απ' αυτόν, είναι άσχετοι.

Μήπως εγκαλείς το λάθος άτομο;

Το αν κάνουν καλά ή όχι είναι κάτι που μπορεί να το απαντήσει η έρευνα και είναι υπό συζήτηση τις τελευταίες δεκαετίες. Παρότι οι έρευνες υπογραμμίζουν το πρόβλημα της αντιμικροβιακής αντίστασης και καταλήγουν να συνιστούν λελογισμένη χρήση αντιβιοτικών μόνο όπου υπάρχουν ισχυρές υποψίες ή στοιχεία που δείχνουν δευτερογενή βακτηριακή λοίμωξη, η προληπτική χρήση αντιβιοτικών είναι συνήθης πρακτική σε όλον τον κόσμο (δες ας πούμε αυτήν την έρευνα: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9250242/).

Το να λέει κάποιος φαρμακοποιός ότι χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες γιατροί το κάνουν γιατί είναι άσχετοι από φαρμακολογία είναι πολύ χειρότερο από το να εξηγώ εγώ σε έναν φαρμακοποιό τον λόγο που το κάνουν (άσχετα αν έχουν δίκιο ή όχι).

Και ναι, αν ο φαρμακοποιός πιστεύει ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που σπούδασαν 15 χρόνια και εξασκούν την ιατρική το κάνουν αυτό γιατί δεν ξέρουν τι τους γίνεται, οφείλω να τον διορθώσω εγώ και εσύ και ο οποιοσδήποτε και να του πούμε ότι, όχι, φίλε, το κάνουν για προληπτικούς λόγους, όχι επειδή είναι... άσχετοι.
Βασικά κάνουν εγκληματική ενέργεια. Θα έπρεπε να τους χώνουν ένα Ματσούκι στον κωλο για κάθε προληπτική αντιβίωση που συνταγογραφουν.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2023, 15:24

Θέλεις να σου πω πόσα πράγματα κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες γιατροί που είναι μαλακιες και εσύ δεν έχεις ιδέα;
Πόσες μαλακιες γράφουν σε συνταγές, τι ηλίθιους επικίνδυνους συνδυασμούς φαρμάκων γράφουν, τι γελοίες οδηγίες δίνουν ακόμα και για φάρμακα που είναι άμεσα σχετικά με την ειδικότητα τους;

Γιατροί που εν έτει 2023 συνεχίζουν σε ποσοστό 99% να γράφουν αντιτετανικο ορό σε κάθε τραύμα και μάλιστα μόνον του.

Άκου να μάθεις μερικά πράγματα, γιατί καλό το googlαρισμα αλλά με ρεγουλα.

Οι γιατροί στα 6 χρόνια αρχικών σπουδών, έχουν ένα (1) μάθημα που αφορά τα φάρμακα, την φαρμακολογία και αυτό λειψό. Στην ειδικότητα μετά, σε ο,τι αφορά τα φάρμακα, μαθαίνουν πρωτόκολλα.

Ένας φαρμακοποιός στα 5 χρόνια σπουδών του, έχει κάνει Φαρμακολογία, Φαρμακοθεραπεία, Φαρμακοκινητικη, Φαρμακοδυναμικη, 2 Φαρμακευτικές χημείες, μια ανάλυση φαρμάκων και μια τεράστια τοξικολογία. Σύνολο 7 + την τοξικολογία.

Εγώ λοιπόν, πέρα από αυτά έχω και 3 post graduate certificates φαρμακολογιας πλέον, ένα εξ αυτών στη ορθή χρήση αντιβιοτικών, πέρα από ένα σωρό σεμινάρια.

Συν την κλινική φαρμακολογία, συν ότι άλλο κάνω.

Εμένα λοιπόν δεν θα με διορθώνεις σε θέματα φαρμάκων. Ούτε με εντυπωσιάζει όπως εσένα η λέξη γιατρός γενικά και αόριστα.

Οπως λοιπόν εγώ δεν είμαι σε θέση να κάνω διαγνώσεις επειδή έκανα Παθολογία και Μικροβιολογία πχ (αμφότερες 12credits) έτσι με την σειρά μου δεν δέχομαι από γιατρούς διορθώσεις σε φάρμακα (εκτός από συμβουλές/ενημερώσεις σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες και εκεί όχι γιατί δεν ξέρω τι κάνουν και πως, αλλά γιατί απαιτούν στενή παρακολούθηση και δεν τα έχω στο φαρμακείο).

Πόσο μάλλον να δέχομαι διορθώσεις από σένα και τον κάθε ένα σαν εσένα, που δεν έχει την παραμικρή ιδέα και αλλά googλαρει και πουλάει πρόλογο.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”