Εμένα δεν μ' ενοχλεί ως ευχή. Και δεν ήξερα καν ότι είναι νεολογισμός γιατί δεν ξέρω πως εύχονται για το δεκαπενταύγουστο σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Νόμιζα ότι ήταν κάποια δημοτική παραδοσιακή έκφραση.
Ερμής έγραψε: 15 Αύγ 2023, 19:09
Πως έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια το Καλή Παναγιά;
Καλά, όταν πήγες στρατό δεν πρόσεξες τα βάθη προγλωσσικής ακαλαισθησίας στα οποία επιπλέει μια μικροσκοπική μειοψηφία χονδρικά εκατό μέτρα εκατέρωθεν της Αττικής Οδού;
Η παραμεθωριος μου ήταν ο Μαραθώνας
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ερμής έγραψε: 15 Αύγ 2023, 19:09
Πως έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια το Καλή Παναγιά;
Καλά, όταν πήγες στρατό δεν πρόσεξες τα βάθη προγλωσσικής ακαλαισθησίας στα οποία επιπλέει μια μικροσκοπική μειοψηφία χονδρικά εκατό μέτρα εκατέρωθεν της Αττικής Οδού;
Στο πλαίσιο της γλωσσικής καλαισθησίας, την έκφραση "ανήμερα της Παναγιάς" πώς την κρίνετε;
Στο πλαίσιο της γλωσσικής καλαισθησίας, την έκφραση "ανήμερα της Παναγιάς" πώς την κρίνετε;
Δημοσιογραφική
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
nowhere έγραψε: 15 Αύγ 2023, 20:44
λογικά λεγόταν καλαμάκι πριν σκεφτουν να ρουφάνε πορτοκαλάδες με κάτι
Γνώμη μου ,καλαμάκι είναι αυτό το χάρτινο ή πλαστικό που πίνουν τον φραπέ.Το χοιρινό που τρώμε ,που βγαίνει απο την σούβλα ,λέγεται σουβλάκι.Αλλα εντάξει ,ιδιωματισμοί είναι αυτοί της κάθε περιοχής
Παλιά τα ξύλα που πέρναγαν μέσα τα κομμάτια κρέατος ήταν από καλάμια. Αυτά που ρουφάνε(τα πλαστικά όχι τα χάρτινα, δεν είμαστε αδερφές) βγήκαν λογικά αργότερα
Σωστός.
Τα σουβλάκια, που πουλιόνταν στον σταθμό των ΣΠΑΠ στην Κόρινθο ή των ΚΤΕΥΛ στην Λιβαδειά, ήταν από σχισμένο καλάμι.
Τα σωληνάκια αναρρόφησης υγρών εμφανίστηκαν αργότερα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Αύγ 2023, 11:19
Εμένα δεν μ' ενοχλεί ως ευχή. Και δεν ήξερα καν ότι είναι νεολογισμός γιατί δεν ξέρω πως εύχονται για το δεκαπενταύγουστο σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Νόμιζα ότι ήταν κάποια δημοτική παραδοσιακή έκφραση.