Με πρόλαβε ο Μερκ πάνω που ετοιμαζόμουν να ξαναπιάσω το νήμα ενόψει δημοτικών εκλογών.
Λοιπόν, για αρχή μια ανακεφαλαίωση:
Οι υποψήφιοι είναι τρεις:
*Ο νυν - υπερκομματικός - Δήμαρχος κύριος Αχιλλέας, στον αγώνα για την τρίτη συνεχόμενη θητεία του.
*Ο Νίκος Παπαπέτρος που προσπαθεί να συστήσει ένα αντιμπεϊκό μέτωπο στηριζόμενος σε συριζαίους, πασόκους, πρώην συνεργάτες του Μπέου που βαρέθηκαν να τον ακούν να τους βρίζει, καθώς και στα κινήματα της πόλης. Πάνω σε αυτή τη βάση απορρόφησε τους συνδυασμούς Καντόλα και Βαξεβανόπουλου-Λημνιού.
*Ο υποψήφιος του ΚΚΕ Απόστολος Ριζόπουλος.
Σχετικά με τη ΔΕΥΑΜΒ, φρονώ πως αξίζει να ακούσουμε και την πλευρά της δημοτικής αρχής, ευελπιστώντας να λάμψει η - όποια - αλήθεια.
.......
Η επίσημη απάντηση του Δήμου Βόλου στην Προκαταρκτική Εισαγγελική Έρευνα:
“Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε για τη διαρροή πληροφορίας προς συγκεκριμένα περιθωριακά μέσα ενημέρωσης από την Εισαγγελία Βόλου περί διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για δήθεν οφειλές της ΔΕΥΑΜΒ προς τη ΔΕΗ. Και η έκπληξη μας αυτή οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους:
Πρώτον, πως είναι δυνατόν να μην έχει ενημερωθεί επισήμως ο άμεσα ενδιαφερόμενος φορέας, δηλαδή η ΔΕΥΑΜΒ, και να ενημερώνονται προηγουμένως διάφορα δημοσιογραφικά σκουπίδια της πόλης, πράξη που συνιστά παραβίαση κάθε αρχής Δικαίου, όπως η μυστικότητα της προδικασίας.
Δεύτερον πως μπορεί η Εισαγγελία να παρέμβει σε ένα θέμα που δεν αναφέρεται στις αρμοδιότητες της, αφού πρόκειται για μια οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο επιχειρήσεων και με τη ΔΕΥΑΜΒ μάλιστα να αμφισβητεί βάσιμα τις διεκδικήσεις της ΔΕΗ.
Εν αναμονή εξηγήσεων και διευκρινίσεων ελπίζουμε και ευχόμαστε να πρόκειται περί ψευδούς πληροφορίας , που απλώς εντάσσεται στο πλαίσιο του πολέμου λάσπης και συκοφαντιών που έχει εξαπολυθεί από συγκεκριμένα κέντρα κατά της Δημοτικής μας Αρχής. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβεβαιωθούν, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, οι καταγγελίες του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου για τη λειτουργία ενός συστήματος διαπλοκής λειτουργών της Δικαιοσύνης, συγκεκριμένης ομάδας δικηγόρων και δημοσιογράφων, για την οποία αυτή τη φορά θα προβούμε σε καταγγελία κι όχι απλώς ενημέρωση προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου.
Επαναλαμβάνουμε. Πρέπει σήμερα κιόλας η Εισαγγελία να εξηγήσει, αν η πληροφορία είναι αληθής, πως διέρρευσε σε τρίτους πριν καν ενημερωθεί η ΔΕΥΑΜΒ, καθώς πρόδηλα προκύπτει ένα μείζον θέμα ομαλής λειτουργίας του θεσμού της Δικαιοσύνης”.
https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-st ... is-deyamv/
Καθώς και την οπτική του Δημάρχου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για χρέος της ΔΕΥΑΜΒ στη ΔΕΗ που φτάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, σχολίασε ο Αχιλλέας Μπέος, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην TRT.
Ο κ. Μπέος επισήμανε ότι το φαινόμενο των χρεών στη ΔΕΗ αφορά στις περισσότερες ΔΕΥΑ της Ελλάδας και είναι ένα θέμα που θα αντιμετωπιστεί από την Κυβέρνηση, καθώς το κόστος του ρεύματος εκτινάχθηκε από το 2020 σε επίπεδα, που καμία ΔΕΥΑ δε μπορεί να εξυπηρετήσει.
Ξεκαθάρισε ότι αν πληρωνόταν κανονικά το χρέος, θα έπρεπε να μετακυλήσει το κόστος στους πολίτες, ακριβαίνοντας την τιμή του νερού, κάτι το οποίο δε θα έκανε ποτέ. “Ας ψηφίσουν Σκοτινιώτη και Χαδούλη να τους αυξήσουν τους λογαριασμούς του νερού” είπε.
Ειδικότερα, σημείωσε:
«
Δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά την Αμερική. Αφορά το 80% των Δήμων της Ελλάδας. Ζητάω από τον κόσμο να κλείσει τ’ αυτιά του και να έχει εμπιστοσύνη στον δήμαρχό του, τον Αχιλλέα Μπέο, που μέχρι τώρα όλα τα θέματα που προέκυψαν και έχουν να κάνουν με το συμφέρον της πόλης, τα έχω διαχειριστεί καλά και τους έχω περάσει απέναντι από το ποτάμι χωρίς να βραχούν. Διότι λειτουργώ με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των πολιτών.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι μία εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Πως θα πως τους πολίτες ότι θα τους αυξήσω 500% το νερό για να πληρώσω τους απατεώνες που εις βάρος του ελληνικού λαού και όχι μόνο, θησαυρίζουν από την αύξηση της ενέργειας. Στη ΔΕΥΑΜΒ ο λογαριασμός της ΔΕΗ ερχόταν 200.000 ευρώ το μήνα και τώρα έρχεται 800.000 ευρώ τον μήνα. Ποιος αποφάσισε ότι το ρεύμα θα πάει τόσο; Καλά έκανε, αλλά εγώ δε θα απαιτήσω από τον κόσμο να τον χρεοκοπήσω. Ο άλλος πληρώνει 50 ευρώ, δε θα ζητήσω εγώ 150 Ή 200 ευρώ ξαφνικά από τον κόσμο. Ας ψηφίσουν τον Χαδούλη και τον Σκοτινιώτη να τα κάνουν αυτά. Εγώ παρέλαβα το 2014 την τιμή του κυβικού 1,5 λεπτό και το έκανα 1,30
. Έκανα μείωση 10%. Είναι ευθύνη του Κράτους να αποπληρώσει αυτό το υπόλοιπο
. Θα τιμωρήσω εγώ τους πολίτες και να τους χρεώσω; Το νερό θα μείνει στα επίπεδα που ήταν το 2014 και πιο φθηνά με πιο ποιοτικό νερό. Μέχρι το 2020 πληρώναμε κανονικά. Μετά έγιναν οι αυξήσεις. Θα λυθεί το θέμα αυτό. Θα το λύσουμε και στόχος μας είναι το ενεργειακό κόστος να είναι σε λογική τιμή χωρίς να απαιτηθεί να αυξήσουμε την τιμή του νερού στους πολίτες» τόνισε.
https://www.thenewspaper.gr/2023/08/28/ ... hreokopis/
Όπως και την πρόσφατη συνέντευξή του στο TRT και τον Σωτήρη Πολύζο (από 16:30 η αναφορά στη ΔΕΥΑΜΒ), όπου αναλύει και άλλα θέματα όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές, η κόντρα του με την προϊσταμένη της Εφορείας Νεότερων Μνημείων και οι απρεπείς χαρακτηρισμοί του εναντίον της, καθώς και τα ζητήματα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Βόλου και του πάρκου Αγίου Κωνσταντίνου (εκεί υπάρχει κόντρα του Δήμου με τον ΟΛΒ):
https://www.youtube.com/watch?v=edJjICPR59s
Και τέλος, τη σημερινή
κατάθεση στοιχείων από τον υποψήφιο δήμαρχο Ν. Παπαπέτρο στην Εισαγγελία Βόλου.
Υ.Γ. Τον Αύγουστο που μόλις μας πέρασε επισκέφτηκα και πάλι για μερικές μέρες τη Νύμφη του Παγασητικού που έσφυζε από τουρίστες και παραθεριστές, την Άφησσο και μια ταβέρνα έξω από τις Μηλιές. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επανέλθω σε λίγους μήνες ενόψει της 13ης αγωνιστικής της Α΄ Εθνικής.
Υ.Γ.2. Επειδή δεν ζω στην πανέμορφη πόλη του Βόλου για να έχω εικόνα από πρώτο χέρι, οι όποιες αναφορές για τη έργο της Δημοτικής Αρχής θα προέρχονται υποχρεωτικά, από τις εξαγγελίες και τους απολογισμούς της ίδιας, από σχόλια που μου είπαν ντόπιοι γνωστοί μου και τα οποία μπορώ να μεταφέρω, από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και τέλος, σε ελάχιστο βαθμό από τη δική μου ματιά, εκείνη του επισκέπτη.
Υ.Γ.3. Οι εικόνες από την επόμενη μέρα των πυρκαγιών σε Νέα Αγχίαλο και Σέσκλο σε απογοήτευε.