!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Βουλή: Αυξήσεις σε μισθούς Δημοσίου και συντάξεις μετά από 14 χρόνια

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Re: Βουλή: Αυξήσεις σε μισθούς Δημοσίου και συντάξεις μετά από 14 χρόνια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 14:43 Όταν έχεις κάτι να κάθεται και να το βλέπεις θεωρείς πως θα πρέπει αυτό να ειναι στο τζάμπα;
Αν όμως το αφήνεις ακατοίκητο, αφαιρείς ζωτικό χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος, άρα καλώς να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ.
[/quote]

Εάν σας φαίνεται λογικό (για ένα σπίτι 100 χρόνων, όπου μέχρι πριν 3 χρόνια κατοικούσαν οι γονείς μου και χρειάζεται γύρω στις 20.000 ευρώ να το ανακαινίσω, που δεν τα έχω) υπό αυτές τις πραγματολογικές περιστάσεις να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ 500 ΕΥΡΩ...εντάξει δεν υπάρχει τρόπος συνεννόησης
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Άβαταρ μέλους
Sol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sol »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 14:52
hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 14:43 Όταν έχεις κάτι να κάθεται και να το βλέπεις θεωρείς πως θα πρέπει αυτό να ειναι στο τζάμπα;

Αν όμως το αφήνεις ακατοίκητο, αφαιρείς ζωτικό χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος, άρα καλώς να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ.
Εάν σας φαίνεται λογικό (για ένα σπίτι 100 χρόνων, όπου μέχρι πριν 3 χρόνια κατοικούσαν οι γονείς μου και χρειάζεται γύρω στις 20.000 ευρώ να το ανακαινίσω, που δεν τα έχω) υπό αυτές τις πραγματολογικές περιστάσεις να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ 500 ΕΥΡΩ...εντάξει δεν υπάρχει τρόπος συνεννόησης
κάτσε, αν δεν το έχεις σε χάι ενεργειακή κλάση έρχεται πράσινο χαράτσι viewtopic.php?f=25&t=42111
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 14:48
hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 14:43 Είναι φιλοσοφικό το θέμα. Ο πολύς κόσμος δεν έχει μπει στην διαδικασία να σκεφτεί ότι τα πάντα είναι πόροι. Σου λέει είναι δικό μου το σπίτι. Ωστόσο το έδαφος δεν είναι άπειρο. Εκεί που είναι το σπίτι σου και κάθεται θα μπορούσε να είναι το σπίτι κάποιου άλλου που χρησιμοποιείται. Αν δεν προσφέρει τίποτα το σπίτι σου στο κοινωνικό σύνολο, που είμαστε όλοι εμείς ως κράτος, στην ουσία περιορίζει την δυναμική του κράτους. Αν το νοικιάζεις, καλώς και καλείσαι να πληρώσεις για τα έσοδα που έχεις από την χρήση του. Αν κατοικείς, επίσης καλώς. Εκεί θα έπρεπε ο ΕΝΦΙΑ να μην υφίσταται. Αν όμως το αφήνεις ακατοίκητο, αφαιρείς ζωτικό χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος, άρα καλώς να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ.
Λογικό αυτό που γράφεις. Όμως και τα τεράστια ποσά που αποταμιεύει σε τράπεζες της Ελβετίας κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας δημιουργούν πρόβλημα με την απουσία της κίνησής τους στην εδώ αγορά. Να υπάρχει άραγε και κάποιος φόρος για μεγάλα κεφάλαια που μένουν παρκαρισμένα;
Αυτήν την πίεση την δημιουργεί από μόνος του ο πληθωρισμός συνήθως. Υπάρχει όμως και σχετική νομοθεσία διεθνώς, δεν ξέρω για την Ελλάδα συγκεκριμένα. Είναι βέβαια πολύ πιο δύσκολο να πάρεις μέτρα ενάντια σ' αυτό. Σίγουρα υπάρχει ο φόρος στον τόκο καταθέσεων, που κάτι είναι αλλά όχι αρκετό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

Bandit59 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 14:51
Ίακχος έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 14:38
Bandit59 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 14:37

Πόσος είναι ο μέσος μισθός ενός ΔΥ κατά την γνώμη σου;
1000 Eυρώ καθαρά και πληρωμένες ασφαλιστικές εισφορές.
Δηλαδή εσύ βγάζεις λιγότερα από 1000 ευρώ;
Ναι καθαρά αρκετά λιγότερα.
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

περασαμε μνημονια καπιταλ κορονοιους πολεμους και το μηνιατικο κανονικα στους ΔΥ και οι άλλοι μονο φορους χωρις εισοδήματα. Πως το κράτος να μην δώσει αυξήσεις στους πραιτωριανούς του. Μαζί τα τρώμε και τώρα.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 14:52
[/quote]

Σε ποια περιοχή είναι αν επιτρέπεται;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 14:52 Εάν σας φαίνεται λογικό (για ένα σπίτι 100 χρόνων, όπου μέχρι πριν 3 χρόνια κατοικούσαν οι γονείς μου και χρειάζεται γύρω στις 20.000 ευρώ να το ανακαινίσω, που δεν τα έχω) υπό αυτές τις πραγματολογικές περιστάσεις να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ 500 ΕΥΡΩ...εντάξει δεν υπάρχει τρόπος συνεννόησης
500 ευρώ είναι αρκετά υψηλός ΕΝΦΙΑ, το σπίτι λογικά είναι σε καλή ζώνη ή έχει μεγάλη επιφάνεια ή και τα δύο. Σίγουρα πάντως δεν πληρώνεις τόσα για κάνα τσαρδί.

Αν 40 ευρώ τον μήνα σου φαίνονται πολλά για ένα σπίτι με αυτήν την αξία, όντως δεν υπάρχει τρόπος συνεννόησης.

Επίσης είναι περιπτωσιολογία, ακόμη κι αν έχεις δίκιο και το σπίτι είναι μη κατοικήσιμο χωρίς μεγάλης κλίμακας ανακαίνιση. Το κράτος δεν μπορεί να εξετάζει ξεχωριστά κάθε περίπτωση ούτε μπορεί να λειτουργεί με την λογική "τι είναι δίκαιο και λογικό" από κάθε ατομική άποψη, γιατί από την δική μου ατομική άποψη, ας πούμε, δεν είναι δίκαιο και λογικό να πηγαίνουν χρήματά μου σε περιοχές της Ελλάδας που δεν κατοικώ ή για υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιώ, κτλ.

Για το κράτος σημασία έχει η συνολική εικόνα, όχι αν είναι δίκαιο και λογικό για καθέναν από τα 10 εκατομμύρια άτομα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:11 Για το κράτος σημασία έχει η συνολική εικόνα, όχι αν είναι δίκαιο και λογικό για καθέναν από τα 10 εκατομμύρια άτομα.
Δεν ξέρω τι λένε τα στατιστικά. Προσωπικά στον κύκλο μου είναι αρκετά τα σπίτια ηλικιωμένων που περνάνε στα παιδιά και λόγω παλαιότητας έχουν πολύ μεγάλο κόστος ανακαίνισης, οπότε παραμένουν αχρησιμοποίητα. Δεν μπορείς δηλαδή ούτε να το νοικιάσεις ως έχει, ούτε και έχεις τα χρήματα να το σουλουπώσεις. Πολύ λίγοι από τους γνωστούς μου μπορούν να αποταμιεύσουν στις τρέχουσες συνθήκες για να αναλάβουν κόστη εργασιών.

Μοναδική εναλλακτική να το πουλήσεις. Ωστόσο καθώς το σπίτια αυτά δεν είναι σε καλή κατάσταση, η πώληση σημαίνει συνήθως σκότωμα. Για αυτό και αρκετοί τα αφήνουν ως έχουν, ελπίζοντας σε μία αλλαγή που θα τους δώσει καλύτερες εναλλακτικές.
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:11
Αν 40 ευρώ τον μήνα σου φαίνονται πολλά για ένα σπίτι με αυτήν την αξία, όντως δεν υπάρχει τρόπος συνεννόησης.
Δεν έχει σημασία η αξία, αλλά το κέρδος.

Αν είναι να βάλουμε χαράτσι και στις καταθέσεις στην τράπεζα. Γιατί να κάθονται;
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

nrg έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:20

Αν είναι να βάλουμε χαράτσι και στις καταθέσεις στην τράπεζα. Γιατί να κάθονται;
Γιατί δεν μπορείς.Θα φύγουν στο εξωτερικό ενώ τα ακίνητα δεν φεύγουν διότι είναι ακίνητα.Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.
Είναι απλώς αδύνατον να φορολογήσεις τον ρευστό μεγάλο πλούτο από τη στιγμή που μπορεί ο κάτοχός του να τον μεταφέρει σε άλλη χώρα.Μόνο τον ακίνητο πλούτο μπορείς.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:18
hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:11 Για το κράτος σημασία έχει η συνολική εικόνα, όχι αν είναι δίκαιο και λογικό για καθέναν από τα 10 εκατομμύρια άτομα.
Δεν ξέρω τι λένε τα στατιστικά. Προσωπικά στον κύκλο μου είναι αρκετά τα σπίτια ηλικιωμένων που περνάνε στα παιδιά και λόγω παλαιότητας έχουν πολύ μεγάλο κόστος ανακαίνισης, οπότε παραμένουν αχρησιμοποίητα. Δεν μπορείς δηλαδή ούτε να το νοικιάσεις ως έχει, ούτε και έχεις τα χρήματα να το σουλουπώσεις. Πολύ λίγοι από τους γνωστούς μου μπορούν να αποταμιεύσουν στις τρέχουσες συνθήκες για να αναλάβουν κόστη εργασιών.

Μοναδική εναλλακτική να το πουλήσεις. Ωστόσο καθώς το σπίτια αυτά δεν είναι σε καλή κατάσταση, η πώληση σημαίνει συνήθως σκότωμα. Για αυτό και αρκετοί τα αφήνουν ως έχουν, ελπίζοντας σε μία αλλαγή που θα τους δώσει καλύτερες εναλλακτικές.
Κοίτα, αν είναι χρέπι θα έχει πολύ μικρό ΕΝΦΙΑ. Αν το σπίτι είναι καλό, μπορείς να βρεις τρόπο να το νοικιάσεις είτε σε χαμηλότερη τιμή είτε με παράλληλη ανακαίνιση που αν δεν δύνασαι να την κάνεις μπορείς να συμφωνήσεις με τον ενοικιαστή να μοιραστείτε το κόστος με αντάλλαγμα τα αντίστοιχα -ή και παραπάνω- ενοίκια. Σου εγγυώμαι ότι μπορείς να βρεις τέτοιους ενοικιαστές.

Σίγουρα η χειρότερη λύση είναι να το αφήσεις να κάθεται και να πληρώνεις μεγάλα ποσά σε ΕΝΦΙΑ ενώ δεν έχεις να τα δώσεις. Αλλά κι αυτό να κάνεις, σκέψου το ως πολύ μικρό ενοίκιο που πληρώνεις για ένα ακατοίκητο σπίτι. Προφανώς αυτός που το κάνει αυτό έχει δικό του σπίτι, γιατί αν νοικιάζει, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μην πάει ο ίδιος να μείνει στο σπίτι αυτό εκτός αν είναι πολύ μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

η φορολογηση στην ιδιοκτησια δεν ειναι κλοπη ρε κομμουνια της κνδ? :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

πατησιωτης έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:23
nrg έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:20

Γιατί δεν μπορείς.Θα φύγουν στο εξωτερικό ενώ τα ακίνητα δεν φεύγουν διότι είναι ακίνητα.Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.
Είναι απλώς αδύνατον να φορολογήσεις τον ρευστό μεγάλο πλούτο από τη στιγμή που μπορεί ο κάτοχός του να τον μεταφέρει σε άλλη χώρα.Μόνο τον ακίνητο πλούτο μπορείς.
Μπορείς με ταυτόχρονη επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, αλλά αυτό έρχεται με το δικό του βιβλιαράκι προβλημάτων, όπως όλοι θυμόμαστε από το κοντινό 2015.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

ST48410 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:18 .

Define σκοτωμα.

Τα πουλας στην τιμή που αξίζουν, οχι στην τιμη που ονειρεύεσαι.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:24 η φορολογηση στην ιδιοκτησια δεν ειναι κλοπη ρε κομμουνια της κνδ? :102:
Our new Constitution is now established, and has an appearance that promises permanency; but in this world nothing can be said to be certain, except death and taxes.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”