ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 14:52
Εάν σας φαίνεται λογικό (για ένα σπίτι 100 χρόνων, όπου μέχρι πριν 3 χρόνια κατοικούσαν οι γονείς μου και χρειάζεται γύρω στις 20.000 ευρώ να το ανακαινίσω, που δεν τα έχω) υπό αυτές τις πραγματολογικές περιστάσεις να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ 500 ΕΥΡΩ...εντάξει δεν υπάρχει τρόπος συνεννόησης
500 ευρώ είναι αρκετά υψηλός ΕΝΦΙΑ, το σπίτι λογικά είναι σε καλή ζώνη ή έχει μεγάλη επιφάνεια ή και τα δύο. Σίγουρα πάντως δεν πληρώνεις τόσα για κάνα τσαρδί.
Αν 40 ευρώ τον μήνα σου φαίνονται πολλά για ένα σπίτι με αυτήν την αξία, όντως δεν υπάρχει τρόπος συνεννόησης.
Επίσης είναι περιπτωσιολογία, ακόμη κι αν έχεις δίκιο και το σπίτι είναι μη κατοικήσιμο χωρίς μεγάλης κλίμακας ανακαίνιση. Το κράτος δεν μπορεί να εξετάζει ξεχωριστά κάθε περίπτωση ούτε μπορεί να λειτουργεί με την λογική "τι είναι δίκαιο και λογικό" από κάθε ατομική άποψη, γιατί από την δική μου ατομική άποψη, ας πούμε, δεν είναι δίκαιο και λογικό να πηγαίνουν χρήματά μου σε περιοχές της Ελλάδας που δεν κατοικώ ή για υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιώ, κτλ.
Για το κράτος σημασία έχει η συνολική εικόνα, όχι αν είναι δίκαιο και λογικό για καθέναν από τα 10 εκατομμύρια άτομα.