Τρώω όσπρια. Προτιμώ ελαφρύτερα όσπρια όπως οι φακές. Και λαχανικά τρώω αρκετά. Προτιμώ και πάλι πράσινες σαλάτες. Ραδίκια, ζοχούς, μπρόκολο.brb και tyt έγραψε: 29 Οκτ 2018, 17:52Είναι όταν τα βράζεις. Βέβαια εδώ θα μου πεις ότι το τηγάνισμα είναι ανθυγιεινό και θα έχεις δίκιο.hellegennes έγραψε: 29 Οκτ 2018, 17:49 Το ρεβίθι και το φασόλι είναι από τα πιο δυσκολοχώνευτα φαγητά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο άνθρωπος έχει αλλεργίες σε φυτά και τους καρπούς του και όχι στα κρέατα. Έχω αλλεργία στα κουκιά, όπως κι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της Νότιας Ευρώπης. Πολύς κόσμος έχει αλλεργία στα φιστίκια και διάφορους ξηρούς καρπούς. Πολλά φυτά είναι τοξικά σε μεγάλες ποσότητες ή κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Τα βαριά όσπρια γαμάνε το πεπτικό σύστημα. Τα λαχανικά χάνουν πολύ γρήγορα την θρεπτική τους αξία από την στιγμή που θα κοπούν και δεν υπάρχει τρόπος διατήρησής τους για πολύ.
Όλα αυτά είναι βιολογικοί αλλά και πρακτικοί λόγοι που τρώμε κρέας.
Μην ξεχνάς ότι τα όσπρια είναι εκτός των άλλων και πολύ καλή πηγή σιδήρου. Μου είπε η γιατρός να τρώω όσπρια και δεν έχω πρόβλημα με το στομάχι ούτε ακούστηκε να προκαλούν καρκίνο. Αν ξέρεις τίποτα πες το.
Αν ισορροπήσω την βιταμίνη Β12 δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.
Αλλά το κρέας είναι απαραίτητο στην ανθρώπινη διατροφή. Είμαστε παμφάγο είδος, όχι φυτοφάγο. Πέρα απ' αυτά που ανέφερα, υπάρχουν πολλές άλλες βιολογικές ενδείξεις.