!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ο Μητσοτάκης είναι ο πιο έξυπνος πολιτικός από το 1974

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: ο Μητσοτάκης είναι ο πιο έξυπνος πολιτικός από το 1974

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Saliveros έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 08:16
hellegennes έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 22:33 Η συντριπτική πλειονότητα της χώρας λειτουργεί αυτόνομα. Η αγορά λειτουργεί αυτόνομα, οι κρατικές υπηρεσίες λειτουργούν αυτόνομα, τα σχολεία, τα δικαστήρια, η αστυνομία, τα ασφαλιστικά ταμεία. Όλα έχουν δική τους οργανωτική δομή, κανόνες και διαδικασίες. Δεν περιμένουν από τον πρωθυπουργό να τους πουν τι να κάνει.
:o
Ε χμμμ... να σου υπενθυμίω ότι δεν μιλάμε για την Ελβετία.
Με εκνευρίζουν τέτοιες συσχετίσεις. Είναι ηλίθιοι και ανίκανοι όλοι οι πολίτες και περιμένουν από τον φύλαρχο να πάρει τα γκέμια και να τους πει πώς να κάνουν την δουλειά τους.

Μωρέ τι μαλακίες καθόμαστε και συζητάμε; Μήπως όταν έχουμε υπηρεσιακές κυβερνήσεις υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία της κοινωνίας, της αγοράς και του κράτους; Όχι, κανένα. Καλύτερα θα λειτουργούσαν βασικά αν δεν ήταν κανείς πάνω, το έχω ξαναπεί. Περισσότερο παρεμποδίζουν την λειτουργία των πάντων παρά την καθοδηγούν.

Χώνεψε κάτι, δεν είμαστε ένα κράτος που τώρα δημιουργείται. Είμαστε ένα πλήρως ολοκληρωμένο σε λειτουργία κράτος. Με τα όποια προβλήματα έχουμε. Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου ως αρμοδιότητες της κυβέρνησης αλλά δεν είναι το κουμπάκι on/off κάποιας μηχανής.
Saliveros έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 08:16 Αν πάλι εσύ λες ότι όλα αυτά που σού κοκκίνισα μπορεί να τα διαθέτει 1 (3) ηλίθιοι, ε, τότε συμφωνώ μαζί σου για το ποιός είναι αρκούντως ηλίθιος.
Για ακόμη μια φορά βρίσκεσαι σε θολούρα ως προς το τι σημαίνει "καλείται να" και "φέρνει εις πέρας το". Τίποτα απ' αυτά δεν διέθετε κανείς από τους προαναφερθέντες.[/quote]
Says who?[/quote]

Εγώ το λέω κι εσύ φανερά ενοχλήθηκες. Εγώ λέω ότι ήταν και ανίκανοι και ηλίθιοι, εσένα το επιχείρημά σου για το ότι δεν ήταν είναι ότι βρέθηκαν σ' αυτήν την θέση, δηλαδή κάποιο είδος θεΐκού, μαγικού αξιώματος.
Saliveros έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 08:16 Ενώ η μη-διπλωματική απάντηση ποια θα μπορούσε να ήταν;
"Αντε γαμηθείτε παλιοοβριοί, μη μου ζαλίζετε τα ούμπαλα";
Δε μας τα λες καλά, Χελλούγκο.
Ο Νεύτωνας, ο Αϊνστάιν, η Πέιν, ο Αρχιμήδης, ο Γαλιλαίος, η Ρούμπιν είναι άτομα που έχω μελετήσει πολύ γιατί ήταν από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ιστορίας, σε αντίθεση με τα φρόκαλα που υποστηρίζεις που χρειάζονται επιτελείο για να τους δέσει τα κορδόνια. Ξέρω πολύ καλά την ζωή τους, τις ιδέες τους, την προσωπικότητά τους, πότε είπαν τι και γιατί. Εσύ διάβαζες κάπου μια πληροφορία και ήρθες να μου το παίξεις έξυπνος. Ο Αϊνστάιν δεν ήθελε να ανακατευτεί με την πολιτική και πολύ περισσότερο με την πολιτική σκηνή του Ισραήλ, για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε και είναι αισχρό που βάζεις στο στόμα μου λόγια και συγκεκριμένα το κοκκινισμένο.
Saliveros έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 08:16
Όχι απλά δεν συνεπάγεται αλλά δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης συσχέτιση. Οι ψηφοφόροι διαλέγουν ποιος θα κυβερνήσει με διάφορα κριτήρια, που μπορεί να είναι ατομικά, εκδικητικά, ιδεαλιστικά ή την γνωστή νοοτροπία "το λιγότερο κακό". Όταν εκλέγουν λοιπόν έναν πανηλίθιο ηγέτη δεν έχουν αξιολογήσει πρώτα την νοημοσύνη του ούτε το κριτήριό τους για την ψήφο τους είναι πιος είναι ο πιο έξυπνος ούτε φυσικά ποιος είναι ο πιο ικανός.
Πιθανώς εσύ να διαλέγεις πάντα έτσι τους ηγέτες σου. Εύγε.
Οι υπόλοιποι τι φταίμε;
Όχι, φιλαράκο. Εσύ ψηφίζεις με αυτά τα κριτήρια, εγώ όντως ψηφίζω όποιον θεωρώ ότι ίσως είναι ικανότερος, γι' αυτό και δεν ψηφίζω καθόλου όταν θεωρώ ότι όλοι οι υποψήφιοι είναι ηλίθια, αμόρφωτα ζώα. Εσύ ψηφίζεις καθαρά ιδεολογικά και μετά νανουρίζεις την συνείδησή σου με τα παραμύθια που αράδιασες.

Πες μου, αλήθεια, πόσο καιρό ασχολήθηκες με την αστρολογία πιστεύοντας κατά γράμμα ό,τι δίδασκε πριν αποφασίσεις ότι είναι μαλακίες;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros »

hellegennes έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 11:38 Πες μου, αλήθεια, πόσο καιρό ασχολήθηκες με την αστρολογία πιστεύοντας κατά γράμμα ό,τι δίδασκε πριν αποφασίσεις ότι είναι μαλακίες;
Ίσως απαντήσω χωριστά στις μπαρούφες που έγραψες, αλλά αυτές τις πουστίτσες για να (κατά τη γνώμη σου) "με μειώσεις", αλλού.
Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με την αστρολογία σε ηλικία 35-40 ετών, θέλοντας να δω περί τίνος πρόκειται.
Διεπίστωσα ότι η (επαγγελματική) αστρολογία (προβλέψεις κλπ) είναι απάτη, ενώ η κλασσική αστρολογία υπάγεται στον μυστικισμό, έπαψα να ενδιαφέρομαι και δεν ξανα-ασχολήθηκα.
Και όχι, ποτέ δεν ¨εφάρμοσα¨ούτε κατά γράμμα ούτε κατά τηλεγράφημα το παραμικρό απ' όσα δίδασκε.
Έτσι, στην τύχη ρώτησες;
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης
    Άβαταρ μέλους
    hellegennes

Saliveros έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 12:31
    hellegennes έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 11:38 Πες μου, αλήθεια, πόσο καιρό ασχολήθηκες με την αστρολογία πιστεύοντας κατά γράμμα ό,τι δίδασκε πριν αποφασίσεις ότι είναι μαλακίες;
    Ίσως απαντήσω χωριστά στις μπαρούφες που έγραψες, αλλά αυτές τις πουστίτσες για να (κατά τη γνώμη σου) "με μειώσεις", αλλού.
    Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με την αστρολογία σε ηλικία 35-40 ετών, θέλοντας να δω περί τίνος πρόκειται.
    Διεπίστωσα ότι η (επαγγελματική) αστρολογία (προβλέψεις κλπ) είναι απάτη, ενώ η κλασσική αστρολογία υπάγεται στον μυστικισμό, έπαψα να ενδιαφέρομαι και δεν ξανα-ασχολήθηκα.
    Και όχι, ποτέ δεν ¨εφάρμοσα¨ούτε κατά γράμμα ούτε κατά τηλεγράφημα το παραμικρό απ' όσα δίδασκε.
    Έτσι, στην τύχη ρώτησες;
    Δεν έχω σκοπό να μειώσω εσένα ως προσωπικότητα αλλά να υπενθυμίσω κυρίως σε εσένα σε ποιο επίπεδο είναι γενκότερα η κρίση σου και κατά πόσο ο ίδιος θα έπρεπε να αναρωτιέσαι αν είναι στέρεη. Αν σκοπός μου ήταν να σε μειώσω, και μάλιστα απέναντι σε άλλους, θα το έλεγα ξεκάθαρα από την πρώτη ανάρτηση. Επειδή έκανες την πάπια επεκτάθηκα.
    Ξημέρωσε.
    Α, τι ωραία που είναι!
    Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
    Κι αν είμαι τυχερός,
    Άβαταρ μέλους
    Saliveros

hellegennes έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 12:41 να υπενθυμίσω κυρίως σε εσένα σε ποιο επίπεδο είναι γενκότερα η κρίση σου και κατά πόσο ο ίδιος θα έπρεπε να αναρωτιέσαι αν είναι στέρεη.
    Ε, αφού το αφήνεις σε μένα, διαπίστωσα ότι η κρίση μου είναι στέρεη.
    Δεν καταλαβαίνω βέβαια τι σχέση έχει αυτό με την αστρολογία πριν από 45 χρόνια, αλλά εσύ τα ξέρεις όλα.
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης
      Άβαταρ μέλους
      hellegennes

Μπράβο που συμφωνείς με τον εαυτό σου ότι δεν είναι προβληματικό να πιστεύεις ξεκάθαρα αντιεπιστημονικές μαλακίες στα 40 σου. Μου λέει πόσο σοβαρά να πάρω τις απόψεις σου για τις ικανότητες των πολιτικών.
      Ξημέρωσε.
      Α, τι ωραία που είναι!
      Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
      Κι αν είμαι τυχερός,
      Άβαταρ μέλους
      Saliveros

hellegennes έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 17:40 Μπράβο που συμφωνείς με τον εαυτό σου ότι δεν είναι προβληματικό να πιστεύεις ξεκάθαρα αντιεπιστημονικές μαλακίες στα 40 σου. Μου λέει πόσο σοβαρά να πάρω τις απόψεις σου για τις ικανότητες των πολιτικών.
      ποιός "πίστευε ξεκάθαρα";
      έχεις καθαρίσει τελευταίως τα γυαλιά σου;
        Σας κάναμε ανθρώπους.
        Πάνος Σκουρλέτης
        Άβαταρ μέλους
        Lord Brum
        Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

Space_Passenger έγραψε: 27 Ιουν 2023, 12:49
        ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 27 Ιουν 2023, 12:48 και αυτό είναι μέρος της στρατηγικής του. ο συριζα αρχικά επέλεξε την ρήξη και ύστερα, όταν δε του βγήκε, προσπάθησε να το μαζέψει
        Μα δεν τα ελεγχε ο Τσιπρας. Γιαυτο εκανε "ρηξη". Αν τα ελεγχεις τι "ρηξη" να κανεις. Τα μεγαλα συμφεροντα ειναι με τη Ν.Δ. Δεν ηθελαν να ακουουν για Συριζα.
        μα πως να τα ελέγξει όταν τα έκλεινε (mega) και όταν πήγαινε με μαύρα λεφτά από λιβανέζους να στήσει συριζα channel? πρώτα πας να στήσεις δική σου διαπλοκή και όταν δε σου βγαίνει πας και γλύφεις εκεί που έφτυνες?
        Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
        Άβαταρ μέλους
        hellegennes

Saliveros έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 17:58
        hellegennes έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 17:40 Μπράβο που συμφωνείς με τον εαυτό σου ότι δεν είναι προβληματικό να πιστεύεις ξεκάθαρα αντιεπιστημονικές μαλακίες στα 40 σου. Μου λέει πόσο σοβαρά να πάρω τις απόψεις σου για τις ικανότητες των πολιτικών.
        ποιός "πίστευε ξεκάθαρα";
        έχεις καθαρίσει τελευταίως τα γυαλιά σου;
        Δεν χρειάζεται να διαβάσω τι λες τώρα, θυμάμαι πολύ καλά τι είχες πει τότε. Η μνήμη μου είναι εξαιρετική, γι' αυτό και δεν πιάνουν σε μένα μέθοδοι αποπροσανατολισμού, όπως αυτή που επιχείρησες πιο πίσω, με την μετατόπιση από το "ηλίθιος" στο "ικανός".

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω. Αν δεν έχεις την στοιχειώδη θέληση αυτοκριτικής, να πεις "στάσου, ρε αδερφέ, κάποτε είχα πέσει με τα μούτρα σε κάτι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη κριτική σκέψη για να καταλάβεις ότι είναι τελείως λάθος", αν δεν θέλεις δηλαδή να αναγνωρίσεις ότι η κρίση σου δεν ήταν και πολύ βασταγερή σε μια ηλικία που δεν δικαιολογείται ή αλλιώς ότι δεν ήσουν πάντα ο ορθολογιστής που φαίνεται να είσαι τώρα, τότε δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης.

Σήμερα πιστεύεις σε μια άλλη φενάκη, ότι εφόσον ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος είναι στο τιμόνι μιας χώρας δεν μπορεί παρά να είναι στοιχειωδώς ευφυής και ικανός. Μάλιστα πιστεύεις τόσο ακράδαντα σ' αυτήν ώστε να επιτίθεσαι με ακραίο -για τον χαρακτήρα σου- τρόπο σε άτομα που υποτίθεται ότι εκτιμούσες, απλά και μόνο για έναν χαρακτηρισμό που δεν συνάδει με την οπτική σου.

Το έχω ξαναπεί, η πολιτική είναι δηλητήριο. Όχι η πολιτική θεωρητικά αλλά η πολιτική όπως την αντιμετωπίζει ο πολύς κόσμος, σαν θρησκεία, οπαδικά, υψηλότερα από φίλους, οικογένεια και την ίδια του την αξιοπρέπεια.
        Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 02 Ιούλ 2023, 23:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
        Ξημέρωσε.
        Α, τι ωραία που είναι!
        Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
        Κι αν είμαι τυχερός,
        Άβαταρ μέλους
        ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
        Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

hellegennes έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 11:38 Μήπως όταν έχουμε υπηρεσιακές κυβερνήσεις υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία της κοινωνίας, της αγοράς και του κράτους; Όχι, κανένα. Καλύτερα θα λειτουργούσαν βασικά αν δεν ήταν κανείς πάνω, το έχω ξαναπεί. Περισσότερο παρεμποδίζουν την λειτουργία των πάντων παρά την καθοδηγούν.
        μεγάλη αλήθεια, το πιστεύω κι εγώ αυτό
        "Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
        Τζίμης Πανούσης
        Άβαταρ μέλους
        EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Σήμερα πιστεύεις σε μια άλλη φενάκη, ότι εφόσον ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος είναι στο τιμόνι μιας χώρας, δεν μπορεί παρά να είναι στοιχειωδώς ευφυής και ικανός. Μάλιστα πιστεύεις τόσο ακράδαντα σ' αυτήν ώστε να επιτίθεσαι με ακραίο -για τον χαρακτήρα σου- τρόπο σε άτομα που υποτίθεται ότι εκτιμούσες, απλά και μόνο για έναν χαρακτηρισμό που δεν συνάδει με την οπτική σου.
        Εγώ θα έλεγα ότι ισχύει αυτό, με τη στατιστική έννοια. Δηλαδή όχι "δεν μπορεί παρά να.." αλλά "πιθανότατα..". Αυτό όμως ξεκαθαρίζω ότι δεν έχει να κάνει με συμπάθειες. Πχ δε συμπαθώ τη Χιλαρι Κλίντον αλλά δε θα τολμούσα να την πω χαζή. Δηλαδή αν μου πεις ότι η Κλίντον είναι στόκος δε θα διαφωνήσω επειδή μου θιγεις το ίνδαλμα ξέρω γω, απλά γιατί δεν πιστεύω ότι είναι χαζή. :102:
        Άβαταρ μέλους
        Bazoomba
        Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Σημερα ειναι ΝΔκρατης που βριζει μανες μελων. Τζαμπα ασχολεισαι.
        ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
        Άβαταρ μέλους
        hellegennes

EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 23:05
        Σήμερα πιστεύεις σε μια άλλη φενάκη, ότι εφόσον ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος είναι στο τιμόνι μιας χώρας, δεν μπορεί παρά να είναι στοιχειωδώς ευφυής και ικανός. Μάλιστα πιστεύεις τόσο ακράδαντα σ' αυτήν ώστε να επιτίθεσαι με ακραίο -για τον χαρακτήρα σου- τρόπο σε άτομα που υποτίθεται ότι εκτιμούσες, απλά και μόνο για έναν χαρακτηρισμό που δεν συνάδει με την οπτική σου.
        Εγώ θα έλεγα ότι ισχύει αυτό, με τη στατιστική έννοια. Δηλαδή όχι "δεν μπορεί παρά να.." αλλά "πιθανότατα..". Αυτό όμως ξεκαθαρίζω ότι δεν έχει να κάνει με συμπάθειες. Πχ δε συμπαθώ τη Χιλαρι Κλίντον αλλά δε θα τολμούσα να την πω χαζή. Δηλαδή αν μου πεις ότι η Κλίντον είναι στόκος δε θα διαφωνήσω επειδή μου θιγεις το ίνδαλμα ξέρω γω, απλά γιατί δεν πιστεύω ότι είναι χαζή. :102:
        Ούτε εγώ θεωρώ την Κλίντον χαζή ούτε τον Τραμπ. Αντιθέτως, ο Ντέιβιντ Κάμερον και η Λιζ Τρας (και η Τερέζα Μέι) είναι ηλίθιοι. Το ίδιο και ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος (αλλά όχι ο γηραιότερος). Ο Ομπάμα και ο Κλίντον είναι αμφότεροι πολύ έξυπνοι άνθρωποι.

Κάποιοι επίσης μπερδεύουν το να είναι κάποιος ευφυής και ικανός με το να είναι φιλόδξος και αδίστακτος. Παρεμπιπτόντως, μιας και μιλάμε για την ΝΔ, ένας εξαιρετικά ευφής άνθρωπός της είναι το σίχαμα που ακούει στο όνομα Άδωνης Γεωργιάδης. Είναι φιλόδοξος, αδίστακτος, πολύ ευφυής και ταυτόχρονα τεμπελχανάς. Μπορεί κάποιος να είναι όλα αυτά χωρίς να είναι ευφυής, βέβαια.
        Ξημέρωσε.
        Α, τι ωραία που είναι!
        Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
        Κι αν είμαι τυχερός,
        Άβαταρ μέλους
        The Age of Aquarius
        Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius »

Saliveros έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 12:31 Διεπίστωσα ότι η (επαγγελματική) αστρολογία (προβλέψεις κλπ) είναι απάτη
        Όχι στις μεγάλες βιομηχανίες προβλέψεων που θυσιάζουν την ποιότητα στο βωμό της ποσότητας. Ναι στις μικρές μονάδες κάθετης παραγωγής & διανομής πρόβλεψης
        Άβαταρ μέλους
        Saliveros

Bazoomba έγραψε: 02 Ιούλ 2023, 23:05 Σημερα ειναι ΝΔκρατης που βριζει μανες μελων. Τζαμπα ασχολεισαι.
        Να το κοιτάξεις, ίσως να υπάρχει ελπίδα
          Σας κάναμε ανθρώπους.
          Πάνος Σκουρλέτης
          Απάντηση
          • Παραπλήσια Θέματα
            Απαντήσεις
            Προβολές
            Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”