Καπου τοσο, δεν το εχω μετρησει.Awesomatic έγραψε: 30 Ιουν 2023, 22:48Θέλει πάνω από 15 δευτερόλεπτα μετά από reboot; (το shutdown δεν κάνει πια τελείως καθαρό κλείσιμο)Thor έγραψε: 30 Ιουν 2023, 17:35 Και με τη προηγουμενη μητρικη gigabyte και με την msi εχω αργο μπουταρισμα.
Εχει να κανει με τα windows 11;
Εννοειται οτι, εχω απενεργοποιησει ο,τι αχρηστο παει να ξεκινησει με τα windows.
Θυμαμαι με το παλιο μηχανημα εμπαινε στα γουιντοους πολυ πιο γρηγορα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Pc parts
Re: Pc parts
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Η gigabyte ειχε τρεις επιλογες, οποια και διαλεγα, δεν αλλαζε κατι.sys3x έγραψε: 30 Ιουν 2023, 23:46Άμα σκαλώνει "περισσότερη ώρα απ' ότι χρειάζεται" στο ποστ μπορείς να ενεργοποιήσεις το φαστ μπουτ από το uefi μιας και σε ενδιαφέρει να μπουτάρεις σε γουήντοζ, εάν καθυστερεί από την στιγμή που βγαίνει το προβατάκι των γουήντοζ δεν είναι "θέμα μητρικής".Thor έγραψε: 30 Ιουν 2023, 17:35 Και με τη προηγουμενη μητρικη gigabyte και με την msi εχω αργο μπουταρισμα.
Εννοειται οτι, εχω απενεργοποιησει ο,τι αχρηστο παει να ξεκινησει με τα windows.
Αρα, κατι γινεται με τα γουιντοους.
Χμμ, πιθανότατα.Thor έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 13:38Η gigabyte ειχε τρεις επιλογες, οποια και διαλεγα, δεν αλλαζε κατι.sys3x έγραψε: 30 Ιουν 2023, 23:46Άμα σκαλώνει "περισσότερη ώρα απ' ότι χρειάζεται" στο ποστ μπορείς να ενεργοποιήσεις το φαστ μπουτ από το uefi μιας και σε ενδιαφέρει να μπουτάρεις σε γουήντοζ, εάν καθυστερεί από την στιγμή που βγαίνει το προβατάκι των γουήντοζ δεν είναι "θέμα μητρικής".Thor έγραψε: 30 Ιουν 2023, 17:35 Και με τη προηγουμενη μητρικη gigabyte και με την msi εχω αργο μπουταρισμα.
Έχει ενέημπλ και ντισέημπλ, η τρίτη επιλογή ποια είναι σε σχέση με το φαστ μπουτ;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
δεν είναι το old το θέμα, είναι οτι έχει πατήσει πάνω στο registry των 10 και πιθανότατα υπάρχουν θέματα εκει με entries από παλαιές εγκαταστάσεις προγραμμάτων κ.ο.κThor έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 13:34Τα 10αρια περασα στην αρχη και μετα τα αναβαθμισα.Orion22 έγραψε: 30 Ιουν 2023, 18:18Καθαρή εγκατάσταση ή αναβάθμιση από τα 10;Thor έγραψε: 30 Ιουν 2023, 17:35 Και με τη προηγουμενη μητρικη gigabyte και με την msi εχω αργο μπουταρισμα.
Αν (που το πιθανότερο) είναι μετα απο αναβάθμιση μπορεί να έχουν μείνει διαφορα άχρηστα στο registry
ehm sec τώρα είδα πως είχες άλλη μητρική πριν![]()
Για καποιο λογο μου κρατησε φακελο old, ενω ειχα επιλεξει καθαρη εγκατασταση.
Δυο επιλογές έχεις: ειτε κατεβάζεις τα 11, κάνεις backup οτι χρειάζεσαι > format > εγκατάσταση σε καθαρο (το πιο εύκολο)
ειτε προσπαθείς με κάποιο registry editor / με πειράγματα στο msconfig να καθαρίσεις το υπάρχον. (Δεν θα στο συμβούλευα.)
imo, κάνε το πρώτο θα σου φάει 1-2 μέρες μέχρι να τελειώσεις με τις επανεγκαταστάσεις αλλά δεν θα χεις θέματα
Υ.Γ υπάρχει και η κουρτίνα τρία
Κώδικας: Επιλογή όλων
[[user]sys3x[/user] mode on] "Bάλε Linux" [mode off]Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Πλεον εχω την msi και εβαλα το fastboot enable οπως μου ειπες.sys3x έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 13:47Χμμ, πιθανότατα.Thor έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 13:38Η gigabyte ειχε τρεις επιλογες, οποια και διαλεγα, δεν αλλαζε κατι.sys3x έγραψε: 30 Ιουν 2023, 23:46
Άμα σκαλώνει "περισσότερη ώρα απ' ότι χρειάζεται" στο ποστ μπορείς να ενεργοποιήσεις το φαστ μπουτ από το uefi μιας και σε ενδιαφέρει να μπουτάρεις σε γουήντοζ, εάν καθυστερεί από την στιγμή που βγαίνει το προβατάκι των γουήντοζ δεν είναι "θέμα μητρικής".
Έχει ενέημπλ και ντισέημπλ, η τρίτη επιλογή ποια είναι σε σχέση με το φαστ μπουτ;
Επισης, εβαλα στο power option perfomance αντι για balansed.
Εκλεισα και κανα δυο απ που μου ειχαν ξεφυγει.
Μικρη διαφορα.
Ευχαριστω αλλα δεν ξανακανω φορματ τωραOrion22 έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 13:51δεν είναι το old το θέμα, είναι οτι έχει πατήσει πάνω στο registry των 10 και πιθανότατα υπάρχουν θέματα εκει με entries από παλαιές εγκαταστάσεις προγραμμάτων κ.ο.κThor έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 13:34Τα 10αρια περασα στην αρχη και μετα τα αναβαθμισα.Orion22 έγραψε: 30 Ιουν 2023, 18:18
Καθαρή εγκατάσταση ή αναβάθμιση από τα 10;
Αν (που το πιθανότερο) είναι μετα απο αναβάθμιση μπορεί να έχουν μείνει διαφορα άχρηστα στο registry
ehm sec τώρα είδα πως είχες άλλη μητρική πριν![]()
Για καποιο λογο μου κρατησε φακελο old, ενω ειχα επιλεξει καθαρη εγκατασταση.
Δυο επιλογές έχεις: ειτε κατεβάζεις τα 11, κάνεις backup οτι χρειάζεσαι > format > εγκατάσταση σε καθαρο (το πιο εύκολο)
ειτε προσπαθείς με κάποιο registry editor / με πειράγματα στο msconfig να καθαρίσεις το υπάρχον. (Δεν θα στο συμβούλευα.)
imo, κάνε το πρώτο θα σου φάει 1-2 μέρες μέχρι να τελειώσεις με τις επανεγκαταστάσεις αλλά δεν θα χεις θέματα
Υ.Γ υπάρχει και η κουρτίνα τρίαΚώδικας: Επιλογή όλων
[[user]sys3x[/user] mode on] "Bάλε Linux" [mode off]![]()
![]()
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
Ειναι αυτες οι νεες δικλειδες ασφαλείας που εχουν θεσει;
Εάν έχεις σύγχρονο hardware και σηκώνεις το os σου από κάποιον nvme κανόνικα η μεγαλύτερη καθυστέρηση θα πρέπει να είναι στο ποστ το οποίο εφόσον τρέχεις γουήντοζ ενεργοποιείς το φαστ μπουτ και είσαι κομπλέ. Είναι μάλλον καθαρά θέμα με την εγκατάσταση των γουήντοζ που έχεις. Ότι σου είπε ο Όρι φαίνεται ότι είναι οι επιλογές σου, δεν βλέπω άλλες.Thor έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 14:53Πλεον εχω την msi και εβαλα το fastboot enable οπως μου ειπες.
Μικρη διαφορα.
.
.
Επίσης, εφόσον δεν αντιμετωπίζεις αλλού είδους θέματα μπορείς αντί για σατντάουν να τον βάζεις σε σληπ, η κατανάλωση σε ενέργεια είναι πάρα πάρα πολύ μικρή για να σε αποθαρρύνει και γενικότερα δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι για να μην βάζεις σε σληπ το πισί σου, έτσι θα "ανοίγει" μπαμ μπαμ χωρίς πολλά πολλά.
.
.
- omg kai 3 lol
αλλαγη μητρικη σε μητρικη χωρις format windows και μαλιστα απο 10αρια σε 11 μονο με αναβαθμιση ιδιας μαρκας μητρικης και παρομοιου chipset δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα, πχ εγω πηγα απο Asus Prime Z390 5ετιας με i9 9900K σε Asus Prime Ζ790 με 13600Κ RTX 4080 & DDR5 @6400 χωρις κανενα απολυτως προβλημα βεβαια στη πορεια καποια στιγμη εκανα κι ενα clean install
απο κει και περα δεν εχεις δωσει αλλες πληροφοριες για το συστημα σου, μπορει να μην εχεις ενεργοποιησει το XMP και καθε φορα που ανοιγεις το pc να κανουν retraining οι μνημες
ουτε εχεις πει αν ο δισκος ειναι sata ssd ή nvme (μερα με τη νυχτα)
ή αν η μητρικη σου εχει αρκετα pcie lanes και ειναι ρυθμισμενα σωστα ωστε να εκμεταλλευονται τον (οποιον) ssd
γενικα η αλλαγη μητρικης σε ενα συστημα χωρις ψαξιμο στα κουτουρου επειδη πχ τωρα αρεσει το μπλε στο pcb ή οι msi ακουγονται καλες ενω πριν ειχες πχ gigabyte ειναι ζαριες αυτοκτονιας για διατηρηση λειτουργικου χωρις φορματ
απο κει και περα δεν εχεις δωσει αλλες πληροφοριες για το συστημα σου, μπορει να μην εχεις ενεργοποιησει το XMP και καθε φορα που ανοιγεις το pc να κανουν retraining οι μνημες
ή αν η μητρικη σου εχει αρκετα pcie lanes και ειναι ρυθμισμενα σωστα ωστε να εκμεταλλευονται τον (οποιον) ssd
γενικα η αλλαγη μητρικης σε ενα συστημα χωρις ψαξιμο στα κουτουρου επειδη πχ τωρα αρεσει το μπλε στο pcb ή οι msi ακουγονται καλες ενω πριν ειχες πχ gigabyte ειναι ζαριες αυτοκτονιας για διατηρηση λειτουργικου χωρις φορματ
samsung ssd 840 εχω και ενεργοποιησα το φαστ μπουτ και χρονομετρησα:23''sys3x έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:46Εάν έχεις σύγχρονο hardware και σηκώνεις το os σου από κάποιον nvme κανόνικα η μεγαλύτερη καθυστέρηση θα πρέπει να είναι στο ποστ το οποίο εφόσον τρέχεις γουήντοζ ενεργοποιείς το φαστ μπουτ και είσαι κομπλέ. Είναι μάλλον καθαρά θέμα με την εγκατάσταση των γουήντοζ που έχεις. Ότι σου είπε ο Όρι φαίνεται ότι είναι οι επιλογές σου, δεν βλέπω άλλες.Thor έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 14:53Πλεον εχω την msi και εβαλα το fastboot enable οπως μου ειπες.sys3x έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 13:47
Χμμ, πιθανότατα.
Μικρη διαφορα.
Ψιλονορμάλ που φαίνεται το μπουτ τάημ για απλό σσδ σε ντέσκτοπ. Είχες καλλίτερη εκκίνηση παλαιότερα;Thor έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 18:21samsung ssd 840 εχω και ενεργοποιησα το φαστ μπουτ και χρονομετρησα:23''sys3x έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:46Εάν έχεις σύγχρονο hardware και σηκώνεις το os σου από κάποιον nvme κανόνικα η μεγαλύτερη καθυστέρηση θα πρέπει να είναι στο ποστ το οποίο εφόσον τρέχεις γουήντοζ ενεργοποιείς το φαστ μπουτ και είσαι κομπλέ. Είναι μάλλον καθαρά θέμα με την εγκατάσταση των γουήντοζ που έχεις. Ότι σου είπε ο Όρι φαίνεται ότι είναι οι επιλογές σου, δεν βλέπω άλλες.Thor έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 14:53
Πλεον εχω την msi και εβαλα το fastboot enable οπως μου ειπες.
Μικρη διαφορα.![]()
.
.
Συνθεση συστηματος:omg kai 3 lol έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:50 αλλαγη μητρικη σε μητρικη χωρις format windows και μαλιστα απο 10αρια σε 11 μονο με αναβαθμιση ιδιας μαρκας μητρικης και παρομοιου chipset δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα, πχ εγω πηγα απο Asus Prime Z390 5ετιας με i9 9900K σε Asus Prime Ζ790 με 13600Κ RTX 4080 & DDR5 @6400 χωρις κανενα απολυτως προβλημα βεβαια στη πορεια καποια στιγμη εκανα κι ενα clean install
MPG Z790I edge WIFI
AMD Radeon RX 6400
Kingston DDR5 16gb 4800
Samsung ssd 840
intel 13600 i5
Με το παλιο πι σι, οταν ειχα ανοιξει το νημα ηταν περιπου δεκαετιας και ανοιγε σφαιρα.sys3x έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 18:25Ψιλονορμάλ που φαίνεται το μπουτ τάημ για απλό σσδ σε ντέσκτοπ. Είχες καλλίτερη εκκίνηση παλαιότερα;Thor έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 18:21samsung ssd 840 εχω και ενεργοποιησα το φαστ μπουτ και χρονομετρησα:23''sys3x έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:46
Εάν έχεις σύγχρονο hardware και σηκώνεις το os σου από κάποιον nvme κανόνικα η μεγαλύτερη καθυστέρηση θα πρέπει να είναι στο ποστ το οποίο εφόσον τρέχεις γουήντοζ ενεργοποιείς το φαστ μπουτ και είσαι κομπλέ. Είναι μάλλον καθαρά θέμα με την εγκατάσταση των γουήντοζ που έχεις. Ότι σου είπε ο Όρι φαίνεται ότι είναι οι επιλογές σου, δεν βλέπω άλλες.![]()
Με 10αρια.