!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ο Μητσοτάκης είναι ο πιο έξυπνος πολιτικός από το 1974

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Re: ο Μητσοτάκης είναι ο πιο έξυπνος πολιτικός από το 1974

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

hellegennes έγραψε: 29 Ιουν 2023, 13:12
Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 12:59 Αλλά και με τις 158 που λες, έχει τις ίδιες έδρες, μεγαλύτερα ποσοστά απ' το 2019 (μόλις δεύτερη φορά στη σύγχρονη ιστορία μας γίνεται αυτό για ήδη κυβερνόν κόμμα) κι έχει διαλύσει εντελώς την αντιπολίτευση. Οπότε, ναι. Βγήκε αλώβητος. Ακόμα και να μην πεις ότι ενισχύθηκε (που βάσει όλων των υπολοίπων πλην του θέματος με τις έδρες, ενισχύθηκε) το σίγουρο είναι ότι δεν έχασε. Και οι έδρες που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγαν μεν στη ΝΔ (για τους γνωστούς λόγους) αλλά δεν πήγαν και σε κάποιον άλλον συνολικά ή έστω σε μεγάλο ποσοστό, μοιράστηκαν σε ένα σωρό μικρότερα κόμματα και σε κάποια νεοεισελθέντα κάνοντας την αντιπολίτευση σκορποχώρι και έρμαιο στις ορέξεις του Μητσοτάκη, αφού δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα με 50+ έδρες και οι περιπτώσεις συνεργασιών έχουν μειωθεί σημαντικότατα με τον χαρακτήρα που έχει η σημερινή βουλή.

Οπότε, από πού κι ως πού λαβωμένος;
Όχι, ρε φίλε. Δεν ενισχύθηκε. Έχασε 135.000 ψήφους, που είναι περίπου το 6,5% επί του εκλογικού της συνόλου. Δεν θα τρελαθούμε ξαφνικά. Πριν σχολιάσεις πήγες να δεις τα αποτελέσματα των εκλογών Ιουνίου 2023 και Ιουλίου 2019 ή λες από μνήμης ό,τι σου έρχεται;

Αντίστοιχα κοίτα τι κέρδισε από τις εκλογές Σεπτεμβρίου του 2015. +725.000 πήρε το 2019. Το 2023 παίρνει -135.000 ψήφους αντίστοιχα και μου λες ότι ενισχύθηκε; Λίγα μαθηματικά βάλε στην ζωή σου. Όταν πρόκειται για την ΝΔ βάζεις παρωπίδες. Το έχω πει πολλές φορές και το αρνείσαι. Νομίζεις ότι είσαι αντικειμενικός αλλά ξεχνάς τα στοιχειώδη και βασικά όταν μιλάμε για την ΝΔ. Εντάξει, είσαι δεξιός, καλά κάνεις. Αλλά χρησιμοποίησε το νιονιό σου λίγο.

Οι έδρες του ΣΥΡΙΖΑ μια χαρά θα πήγαιναν στην ΝΔ. Δεν υπάρχουν "γνωστοί λόγοι". Όπως πήγαν το 2019, έτσι θα πήγαιναν και τώρα. Αυτοί οι "γνωστοί λόγοι" είναι τάχα μου ο διαχωρισμός δεξιά-αριστερά. Ε, παπαριά είναι αυτό που λες, γιατί σε εποχές που ίσχυε πολύ περισσότερο, όπως το 2004, η ΝΔ πήρε 45%+ και 1.000.000+ περισσότερες ψήφους. Άσε λοιπόν κατά μέρος τους "γνωστούς λόγους".
Προσεγμένη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος.

Πάντως υπάρχει μια ποιοτική διαφοροποίηση που την θεωρώ σημαντική νίκη.
Η Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με το 2019, κέρδισε με διαφορά σε διάφορες φτωχές η λαϊκές περιοχές της Αττικής αλλα λογικα και αλλου, με χαρακτηριστική άνεση.
Αυτό δεν είχε γίνει το 2019.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

hellegennes έγραψε: 29 Ιουν 2023, 13:55
Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 13:37 Υποτροπίασες πάλι; Σου μιλάω ευγενικά και σαν άνθρωπος κι άρχισες πάλι τις κραυγές και τις τσιρίδες; Ένα "είπες πίπα εδώ" σου είπα στα πλαίσια της γνωριμίας μας και του τρόπου που μιλάμε συνήθως κι έχεις βγάλει όλη τη χολή σου: "λες μαλακίες, λες χοντρομαλακίες, σύνελθε, χρησιμοποίησε το νιονιό σου, βάζεις παρωπίδες, μάθε μαθηματικά, λες ό,τι σου έρχεται", υποδείξεις διάφορες και ένα σωρό άλλα. Έχεις καταντήσει ένας από τους χειρότερους συνομιλητές εδώ μέσα, να το ξες αυτό. Όποτε ο άλλος έχει αντίθετη άποψη και κυρίως όποτε ο άλλος σου δείχνει ότι κάνεις κάπου λάθος.
Χαίρομαι που ενοχλήθηκες γιατί πρέπει να ξυπνήσεις λίγο. Επιμένεις να το παίζεις ουδέτερος παρατηρητής ενώ έχεις ξεκάθαρο bias με αποτέλεσμα να είσαι έτοιμος να πεις "ναι, παπαριά είπες εδώ", αμέσως να συμφωνήσεις με τον άλλον που δεν πήρε χαμπάρι ότι ο εκλογικός νόμος άλλαξε δύο φορές και οι τελευταίες εκλογές έγιναν με το ίδιο σύστημα που είχαμε το 2019.

Συνεχίζεις δε να λες ότι έκανα κάπου λάθος. Προσπαθείς μανιωδώς να αποδείξεις ότι κάνω κάπου λάθος. Δεν ξέρω τι είδους μανία σε έχει πιάσει. Τραβάς πράγματα από τα μαλλιά για να αποδείξεις ότι έκανα λάθος στο Χ και στο Υ.

Λάθος, που δεν έχεις παραδεχτεί ακόμα, είναι αυτό που είπατε εσείς οι δυο, ότι συγκρίνω έδρες με διαφορετικά εκλογικά συστήματα. Με το ίδιο σύστημα σύγκρινα τις έδρες κι εσύ είσαι αυτός που είδες ότι δεν σου βγαίνει το αφήγημα. Το οποίο αφήγημα ήταν στην αρχή ότι θα έπαιρνε περισσότερες έδρες με το παλιό σύστημα και όταν είδες -αλλά δεν είπες "συγγνώμη, έχεις δίκιο"- ότι μιλάμε για το ίδιο εκλογικό σύστημα, εστίασες στο ελαφρώς αυξημένο ποσοστό, έστω κι αν μεταφράζεται σε 135.000 λιγότερες ψήφους. Ίδιες έδρες, λιγότερες ψήφοι, τι έμεινε; Να εστιάσεις στην αναλογία.
Isildur έγραψε: 29 Ιουν 2023, 13:37 Τέλος, η σύγκριση που έκανες για να βγάλεις τον Μητσοτάκη "λαβωμένο", αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τον Ιούλιο του 2019 και τον Ιούνιο του 2023 (για κάποιον παράξενο λόγο "πηδούσες" τον Μαΐου του 2023... γιατί άραγε;
Α, είδες που ο άλλος έγραψε αυτήν την παπαριά και είπες "κρίμα είναι να χαθεί τέτοια σοφία, ας την επαναλάβω κι εγώ". Οι δεύτερες εκλογές δείχνουν τι ήθελε να ψηφίσει ο καθένας, όλοι γνώριζαν ότι θα γίνουν δυο εκλογικές αναμετρήσεις γιατί η ΝΔ ήθελε την αυτοδυναμία, δεν της αρκούσε να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας και με τον νόμο Τσίπρα δεν θα μπορούσε να έχει αυτοδυναμία.

Εξήγησέ μου εσύ λοιπόν γιατί θεωρείς ότι έχασε τόσες ψήφους στην δεύτερη αναμέτρηση. Μήπως όλοι αυτοί δεν ήθελαν στ' αλήθεια να τον ψηφίσουν ή ήθελαν να τον ψηφίσουν αλλά τους κλείδωσε στα σπίτια τους ο Τσίπρας;
Σου τα εξήγησα αναλυτικότατα όλα. Σου εξήγησα και γιατί κάνεις λάθος και για τα απόλυτα νούμερα και για τα ποσοστά. Τέλος, δεν συνεχίζω, προφανώς και δεν διαβάζεις καν ό,τι σου γράφω* ή τα διαβάζεις επιγραμματικά* ή επιλέγεις ένα σημείο από τα 100 για να πιαστείς και να συνεχίσεις με άσχετα σχόλια. Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω για το θέμα, τα είπα ξεκάθαρα και μια χαρά πιστεύω, εκεί είναι όλα κι αν όντως σ' ενδιαφέρει να δεις τι έχω γράψει και όχι τι πιστεύεις πως έχω γράψει, μπες στον κόπο να τα (ξανα)διαβάσεις.

* Επίσης:
Α. Προσπαθείς να αποδείξεις μανιωδώς ότι κάνω λάθος και τραβάς πράγματα από τα μαλλιά, ενώ εγώ σου παραθέτω ακριβώς ό,τι λες και με τους συσχετισμούς που χρησιμοποιείς (ποσοστά με ποσοστά, νούμερα με νούμερα, όχι μήλα με πορτοκάλια)
Β. Δεν έχω να παραδεχτώ τίποτα απολύτως που "είπα μαζί με τον άλλον" όπως λες, γιατί δεν είπα τίποτα απ' αυτά που μου λες. Σου το εξήγησα, ότι απλά εκεί είδα το ποστ σου και σου απάντησα, αλλά επέξελες να αγνοήσεις την εξήγησή μου ή να μην την δεχτείς (επίσης γνωστό φαινόμενο).
Γ. Δεν είδα τι έγραψε ο "άλλος" γιατί εκείνη την ώρα έγραφα το δικό μου, αλλά προεξοφλείς τι είδα, πως σκέφτηκα και τι έκανα.
Δ. Έχεις γαμηθεί να μιλάς για παρωπίδες και για biased σχόλια, επειδή σου έχει σφηνωθεί η τυρόπιτα στο μυαλό πως επειδή ψήφισα ένα κόμμα προσπαθώ να τους δικαιολογήσω για τα πάντα. Και ενώ ξες πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι, απλά εσύ έχεις φάει τρελό κόλλημα με τους συγκεκριμένους και προσπαθείς να τους μειώσεις παντού και για τα πάντα για όποιον προσωπικό λόγο έχεις.

Με λίγα λόγια, όλα αυτά τα Α, Β, Γ, Δ είναι ο ορισμός της "προβολής" που τόσο πολύ σου αρέσει να χρεώνεις στους άλλους, αλλά ποτέ δεν καταλαβαίνεις ότι το κάνεις κατά κόρον.

Αυτά. Δεν σε παίζω άλλο, με κούρασες κι έχω και δουλειά.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

ST48410 έγραψε: 29 Ιουν 2023, 12:07 Να, πως κι εγώ την χαζομάρα μου.

Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς που αναφέρονται εδώ είναι αρκετά ευφυέστεροι του μέσου φορουμίτη που τους κατηγορεί.

Έχουν ικανοποιητικές και άνω σπουδές και αρκετά μεγάλη πείρα στην διαχείριση προβλημάτων από αρκετά πόστα. Ακόμα και το να ζεις σε μία οικογένεια με πατέρα πρωθυπουργό σου μαθαίνει πράγματα που κάποιος τρίτος θα φάει χρόνο και θα κάνει λάθη για να αποκτήσει την ίδια πείρα. Και μόνο η καθημερινή τριβή με ένα σωρό τεχνοκράτες και παρατρεχάμενους τους πάει σε άλλο επίπεδο, θέλουμε, δεν θέλουμε. Για αυτό και πληρώνουν αυτούς ένα σκασμό λεφτά να δίνουν διαλέξεις εδώ κι εκεί και όχι εμάς. Και κακά τα ψέματα. Πόσοι από εμάς θα μπορούσαν να σταθούν σε ένα debate με όποια προετοιμασία, να τους ρωτάει ο δημοσιογράφος το κοντό του και το μακρύ του και να απαντούν χωρίς σαρδάμ, χωρίς να λένε ανοησίες ή πράγματα που θα στοίχιζαν στην παράταξή τους και όλο αυτό σε πολύ περιορισμένα χρονικά πλαίσια;

Γενικά δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ευφυΐα τους από τα πεπραγμένα τους διότι οι κατά καιρούς αποφάσεις (καλές ή κακές) μπορεί να είναι προϊόν εργασίας/επεξεργασίας/προτάσεων τρίτων και όχι δικές τους σκέψεις ή ιδέες. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και αποτέλεσμα πίεσης μεγαλύτερων δυνάμεων. Μια μερική εικόνα έχουμε υπό το παραμορφωτικό πρίσμα των ΜΜΕ.
Το επίπεδο μάλλον καλύτερα λέγεται γνωριμίες και αλληλοεξυπηρετήσεις για αυτό ειναι πρωθυπουργός γιος πρωθυπουργού. Στα ΜΜΕ είναι γνωστές οι ερωτήσεις από μέρες ακόμα και σε συνεντεύξεις μη πολιτικών, καλλιτεχνών, επιστημόνων κλπ. Και ο τελευταίος δημαρχάκος στην χώρα έχει κάποιο φιλόλογο ή κατι τέτοιο και του ετοιμάζει τις απαντήσεις. Δες ενα τυχαίο βίντεο ντιμπειτ δεν λένε ούτε ένα ανθρώπινο εεεε, ειναι ηθοποιοί που παίζουν τον ρόλο τους. Ο Μητσοτάκης εμφανώς από τα λίγα φυσικά μη σκηνοθετημένα περιστατικά που διέρρευσαν δεν είναι αυτό που λέμε εύστροφος, έχει κάποια νοητική δυσκολία, όχι σοβαρή βέβαια, απλώς ήταν σουπερ τυχερος στην ζωή του οικογένεια εξελίξεις.
Η ΝΔ ως παράταξη κερδίζει γιατί μεταβλήθηκε η κοινωνία από το 1980 σε σχέση με το 2010, ανέβηκαν κοινωνικά οικονομικά τμήματα του πληθυσμου. Μεχρι και εδώ μπορείς να βρεις παραδείγματα. το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και τα δις που έριξε έφτιαξαν τελικά την μονοκρατορία της ΝΔ. Η αριστερά λέει τις ίδιες μαρξιστικές παπαριές που είναι καμένες μετά το 1991+ τα νεοαριστερά για λάθρο γκει που τα κάνουν χειρότερα. Η εθνικιστική λαϊκή δεξιά που θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική απαγορεύτηκε φιλελεύθερα.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros »

hellegennes έγραψε: 29 Ιουν 2023, 13:18
Saliveros έγραψε: 29 Ιουν 2023, 12:58 Οι Einsteins του πχόρουμ θεωρούν προφανώς ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας ή η ηγεσία ενός μεγαλούτσικου κόμματος είναι τόσο πολύπλοκες εργασίες όσο ακριβώς η συμπλήρωση ενός παζλ 20 τεμαχίων.
Σωστά, μιας και αυτό είναι που ειπώθηκε στο νήμα. Ότι η διαχείριση του κράτους είναι σαν ένα παζλ 20 τεμαχίων. Νομίζω στην 3η σελίδα ειπώθηκε, κάτω από το ποστ σου που είπες ότι ο Μητσοτάκης έλυσε προχθές ένα παζλ 100.000 κομματιών άρα είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος να διοικήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τι λες βρε κατακαημένο; Πού τα είδες αυτά;
Εγώ είπα ότι, στην ιστορική σου διατριβή
Spoiler
hellegennes έγραψε: 29 Ιουν 2023, 11:51 Δεν συμφωνώ. Ο Μητσοτάκης είναι τέρμα ηλίθιος, πρέπει να έχει εξαιρετικά χαμηλή νοημοσύνη, το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Απλά είναι οι συγκυρίες τέτοιες που τον ευνοούν. Μήπως ο Τσίπρας ήταν χαρισματικός ηγέτης που πήρε ένα κόμμα από το 3% και το έκανε κυβέρνηση δυο φορές; Καταφανώς όχι, βλαξ είναι. Με την σειρά του ευνοήθηκε κι αυτός από τις συγκυρίες όπως πριν απ' αυτόν ο εξίσου πανηλίθιος ΓΑΠ.
ανέλυσες με τη γνωστή σου μετριοφροσύνη γιατί Μητσοτάκης, Τσίπρας και ΓΑΠ είναι ηλίθιοι, πανηλίθιοι και βλάκες και εσύ τεράστια διάνοια.
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι τι ηγέτη αφήσαμε να ξεγλιστρίσει μες από τα χέρια μας.

Αλτσχάϊμερ στην ηλικία σου δεν συνηθίζεται.
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης
    Άβαταρ μέλους
    hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Saliveros έγραψε: 29 Ιουν 2023, 16:29
    Saliveros έγραψε: 29 Ιουν 2023, 12:58 Οι Einsteins του πχόρουμ θεωρούν προφανώς ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας ή η ηγεσία ενός μεγαλούτσικου κόμματος είναι τόσο πολύπλοκες εργασίες όσο ακριβώς η συμπλήρωση ενός παζλ 20 τεμαχίων.
    Σωστά, μιας και αυτό είναι που ειπώθηκε στο νήμα. Ότι η διαχείριση του κράτους είναι σαν ένα παζλ 20 τεμαχίων. Νομίζω στην 3η σελίδα ειπώθηκε, κάτω από το ποστ σου που είπες ότι ο Μητσοτάκης έλυσε προχθές ένα παζλ 100.000 κομματιών άρα είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος να διοικήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Όπου είδες εσύ να γράφω αυτό που σημείωσα με μπλε.
    Ξημέρωσε.
    Α, τι ωραία που είναι!
    Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
    Κι αν είμαι τυχερός,
    θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
    Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
    Άβαταρ μέλους
    Saliveros

hellegennes έγραψε: 29 Ιουν 2023, 16:38
    Saliveros έγραψε: 29 Ιουν 2023, 16:29
    Όπου είδες εσύ να γράφω αυτό που σημείωσα με μπλε.
    Δεν είπα ότι το γράψατε πουθενά. Καθάρισε τα γυαλιά σου.
    Είπα ότι, για να μας πληροφορήσετε ότι όλοι είναι ηλίθιοι πλην υμών, προέβητε σε εμβριθείς αναλύσεις μερικών αράδων που "αποδεικνύουν" την ηλιθιότητα πάντων πλην υμών.

Αν πράγματι δεν το κατάλαβες ακόμα, εννοούσα ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας ή η ηγεσία ενός μεγάλου κόμματος συνεπάγονται αμέτρητα πολύπλοκα και λεπτά ως προς την επίλυσή τους θέματα (πολιτικής, διπλωματίας, στρατηγικής, δημοσίων σχέσεων, ισορροπιών κλπ κλπ) τα οποία καλείται να αντιμετωπίζει ο εκάστοτε ηγέτης καθημερινά.
    Κι εσείς οι διάνοιες θεωρείτε είτε ότι δεν υφίστανται, είτε ότι εσείς θα τα λύνατε σε λίγες μέρες.
    Στην πραγματικότητα, δικαιούσαι να αποδώσεις ένα σωρό ιδιότητες στους προαναφερθέντες ηγέτες, αναλόγως τα γούστα σου:

Αλαζονικός
    Αρχομανής
    Άδικος
    Κάθαρμα
    Απατεώνας
    Ψεύτης
    Κλέφτης
    Δειλός
    Επιτήδειος
    κλπ κλπ

αλλά το να λες βλάκες κι ηλίθιους τον Μητσοτάκη, τον Τσίπρα και τον Γιωργάκη, αναδεικνύει μόνο τη δική σου βλακεία κι ηλιθιότητα (με την καλή έννοια φυσικά).
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης
      Άβαταρ μέλους
      hellegennes

Saliveros έγραψε: 29 Ιουν 2023, 17:10 Αν πράγματι δεν το κατάλαβες ακόμα, εννοούσα ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας ή η ηγεσία ενός μεγάλου κόμματος συνεπάγονται αμέτρητα πολύπλοκα και λεπτά ως προς την επίλυσή τους θέματα (πολιτικής, διπλωματίας, στρατηγικής, δημοσίων σχέσεων, ισορροπιών κλπ κλπ) τα οποία καλείται να αντιμετωπίζει ο εκάστοτε ηγέτης καθημερινά.
      Τρομερό με τι αυταπάτες ζει κανείς την ζωή του.

Κάπως έτσι δουλεύει και η αστρολογία, έτσι δεν είναι; Με αυταπάτες.
      Ξημέρωσε.
      Α, τι ωραία που είναι!
      Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
      Κι αν είμαι τυχερός,
      Άβαταρ μέλους
      stella
      Συντονίστρια
      Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

"ο Μητσοτάκης είναι ο πιο έξυπνος πολιτικός από το 1974"

:smt005: :smt005: :smt005:

Παιδιά, δεν πρέπει, μην το κάνετε αυτό στον ΠΘ μας.
      Άβαταρ μέλους
      Bazoomba
      Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

hellegennes έγραψε: 29 Ιουν 2023, 17:26
      Saliveros έγραψε: 29 Ιουν 2023, 17:10 Αν πράγματι δεν το κατάλαβες ακόμα, εννοούσα ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας ή η ηγεσία ενός μεγάλου κόμματος συνεπάγονται αμέτρητα πολύπλοκα και λεπτά ως προς την επίλυσή τους θέματα (πολιτικής, διπλωματίας, στρατηγικής, δημοσίων σχέσεων, ισορροπιών κλπ κλπ) τα οποία καλείται να αντιμετωπίζει ο εκάστοτε ηγέτης καθημερινά.

Ψηφοφορος της ΝΔ ειναι, λαθος δικο σου να περιμενεις κατι περισσοτερο.
      ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
      Άβαταρ μέλους
      Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

O πιο εξυπνος πολιτικος απο το 1974 ειναι ο Τσιπρας.

Χωρις να λεγεται Καραμανλης, Παπανδρεου η Μητσοτακης, πηρε ενα μικρο κομμα του 3% και χωρις οικονομικους πορους και μιντια να τον βοηθουν κερδισε τρεις φορες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στις ευρωεκλογες του 2014 και δυο φορες το 2015, μαλιστα τη δευτερη με τις ουρες στα ΑΤΜ, κατι που ουτε ο Ελευθεριος Βενιζελος θα καταφερνε.

Επιτυχια του και το 32% το 2019, ολα τα κομματα που εφαρμοσαν μνημονια συντριφτηκαν αμεσως μετα, μονο ο Τσιπρας κρατησε με το ΣΥΡΙΖΑ ποσοστο ανω του 30%.

Η μονη αποτυχια του ηταν οι προσφατες εκλογες.

.
      Άβαταρ μέλους
      hellegennes

Bazoomba έγραψε: 29 Ιουν 2023, 19:30

Ψηφοφορος της ΝΔ ειναι, λαθος δικο σου να περιμενεις κατι περισσοτερο.
      Ο Σαλίβερος θεωρεί ότι το "καλείται να αντιμετωπίσει" ισούται αυτομάτως με "αντιμετωπίζει", άρα εξ ορισμού κάθε άτομο στην θέση αυτή θα είναι έξυπνο, αφού καλείται να τα αντιμετωπίσει. Με αυτήν την μέθοδο καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν άτομα με χαμηλή νοημοσύνη ή αν υπάρχουν η γιατρειά είναι να γίνουν πρωθυπουργοί.

Βέβαια θα πεταχτεί να επισημάνει ότι δεν είπε αυτό και θα πάμε στην άλλη αυταπάτη ότι όλοι αυτοί έγιναν αρχηγοί κόμματος ακριβώς γιατί ήταν έξυπνοι. Κανέναν ρόλο δεν έπαιξαν ποτέ οι συγγένειες με γνωστά πρόσωπα ή οι επικοινωνιακές τοποθετήσεις. Ξεκάθαρα έφτασαν στην αρχηγία γιατί ήταν τζιμάνια.
      Ξημέρωσε.
      Α, τι ωραία που είναι!
      Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
      Κι αν είμαι τυχερός,
      Άβαταρ μέλους
      taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Αρίστος έγραψε: 29 Ιουν 2023, 19:51 O πιο εξυπνος πολιτικος απο το 1974 ειναι ο Τσιπρας.

Χωρις να λεγεται Καραμανλης, Παπανδρεου η Μητσοτακης, πηρε ενα μικρο κομμα του 3% και χωρις οικονομικους πορους και μιντια να τον βοηθουν κερδισε τρεις φορες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στις ευρωεκλογες του 2014 και δυο φορες το 2015, μαλιστα τη δευτερη με τις ουρες στα ΑΤΜ, κατι που ουτε ο Ελευθεριος Βενιζελος θα καταφερνε.

Επιτυχια του και το 32% το 2019, ολα τα κομματα που εφαρμοσαν μνημονια συντριφτηκαν αμεσως μετα, μονο ο Τσιπρας κρατησε με το ΣΥΡΙΖΑ ποσοστο ανω του 30%.

Η μονη αποτυχια του ηταν οι προσφατες εκλογες.

.
      Και ο τιμιοτερος ολων. Φευγει διχως να εχει χρεη σε δανεια και διχως να εχει βαλει χερι στο δημοσιο ταμειο.

Δεν τον ψηφισα, αλλα η αληθεια πρεπει να λεγεται.

https://pothenesxes.vouliwatch.gr/compa ... s-kyriakos

Δυστυχώς η Ελλαδία έχει τουλάχιστον 21% του πληθυσμου της σε κατάσταση ακρατης ηλιθιοτητας. Βλεπε: ψηφοφοροι ΝΔ
      Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
      Άβαταρ μέλους
      nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 27 Ιουν 2023, 12:44 αντικειμενικά, είτε τον συμπαθεί κάποιος είτε όχι, πρέπει να παραδεχθεί ότι ο τύπος είναι τρομερός όσον αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι
      έχει κρατήσει πολύ μεγάλο μέρος του δεξιού κομματιού του εκλογικού σώματος και ταυτόχρονα έχει πάρει με το μέρος του και μεγάλο μέρος από το κέντρο και τη κεντροαριστερά

το γεγονός ότι μπορεί και ισορροπεί ανάμεσα σε δύο διαφορετικές ιδεολογικές ομάδες, διαχειρίζεται αυτή την ισορροπία επιτυχώς εδώ και 4 χρόνια και παράλληλα ανοίγεται ακόμη περισσότερο σε μεγαλύτερα κοινά, τον καθιστά μετρ στην πολιτική επικοινωνία

έχει αποδυναμώσει και το πασοκ και το συριζα και δεν τους αφήνει να σηκώσουν κεφάλι έχοντας υιοθετήσει στοιχεία από την ατζέντα τους, τα οποία και παρουσιάζει/υποστηρίζει καλύτερα με πιο σοβαρό και μετριοπαθή τρόπο

κακά τα ψέματα, παρόλο που δεν στηρίζω δε μπορώ παρά να παραδεθχώ την επιτυχία του σε αυτό το κομμάτι. αποδείχθηκε πολύ πιο γάτος από αυτούς που πλασσάρονταν ως γάτοι
      Διαφωνώ 100% ! Ο μοναδικός λόγος ύπαρξης του Κουλη είναι ότι τον έφτιαξε αυτο το βδελυγμα ο Τσίπρας ! Χωρίς Τσίπρα ο Κούλης θα είχε πέσει ήδη 2-3 φορές από τους δικούς του !

Η παραίτηση του Τσίπρα σήμερα προφανώς και μου δίνει χαρά αλλά μικρή, μεγάλη χαρά θα μου έδινε να έβλεπα τον Τσιπρα κρεμασμένο και νεκρό !

Το σκουλήκι αυτό πούλησε για πλάκα και εντελώς φτηνά καθαρό εμφυλιοπολεμικό διχασμό, απλά για να μην πάρει το πολιτικό κόστος, ενώ ψευδολογησε και ψευδολογουσε ασυστόλως μεχρι τελευταιας ρανιδος του αιματος του όχι μόνο για πολιτικά (καταργηση ενφια, μνημονιου με ενα νομο κι ενα αρθρο κλπ), αλλα ψευδολογουσε ασυστολως ακομα και σε τεχνικα θεματα : "δεν αποδεχομαι πως ενα υπερφορτο πλοιο είναι καταδικασμενο να βυθιστει". Ναι απατεωνα πολιτικάντη αποφοιτε ΕΜΠ τα υπερφορτα πλοια ειναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ να βυθιστουν, οι μεθυσμενοι οδηγοι ειναι καταδικασμενοι να σκοτωθουν κλπ.

Ο Κουλης ειναι απλα κωλοφαρδος του εκατσε η συγκυρια, δεν χρειαστηκε να πει τοσα ψεματα οσα οι προκατοχοι του στο κομμα του, γιατι τους ξεπερασε ολους ο αντιπαλος του. Ο ελ λαος ειναι προφανως διεφθαρμενος ως το κοκκαλο αλλα οταν ο ψευτης που ακολουθει δεν του δινει παπανδρεικα χρηματα και συνεχιζει να τον παραμυθιαζει, ε τοτε τον στελνει απο κει που ρθε.
      Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
      Άβαταρ μέλους
      Saliveros

Εγώ μιλώ ως ένας ταπεινός μέσος αστός.
      Γι αυτό κοουτάρω τις αναρτήσεις εσού και των λοιπών μεγαλοφυιών του Phorum, για να μας φωτίσετε και να διαλύσετε τις θλιβερές αυταπάτες μας.
      Έκανες ήδη το πρώτο βήμα, εξηγώντας μας γιατί η διακυβέρνηση μιας χώρας ή η ηγεσία ενός μεγάλου κόμματος είναι απλούστατες δουλειές, όπως ας πούμε το μανατζάρισμα ενός μίνι μάρκετ ή η ετοιμασία της γέμισης μιας μπουγάτσας.
      Πες μας τα τώρα και κάπως λεπτομερέστερα, ω Μεγάλε Μανιτού.
      Η αστρολογία είναι επιστήμη σε σύγκριση τουλάχιστον με την πρωθυπουργία. Σ' αυτό τουλάχιστον θα συμφωνείς σαν βόδι που είσαι. :lol:
      Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Saliveros την 30 Ιουν 2023, 09:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
        Σας κάναμε ανθρώπους.
        Πάνος Σκουρλέτης
        Άβαταρ μέλους
        Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Το σύστημα Μητσοτάκη αποδείχθηκε πράγματι πανέξυπνο, ικανότατο και αποτελεσματικότατο (για τον ίδιον).
        Απάντηση
        • Παραπλήσια Θέματα
          Απαντήσεις
          Προβολές
          Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”