Συγκριτικά με την Ευρώπη, ισχύει. Στον κλάδο μου τουλάχιστον τα λεφτά είναι πολύ περισσότερα στις ΗΠΑ. Σε πολλές δουλειές όμως είναι λαστ γιαρ ακόμα κ το ντολαρ- αμερικαν ντριμ, σε χώρες τύπου Κατάρ, ΗΑΕ, Σ. Αραβία βγάζεις ακόμα περισσότερα
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πόσο άσχημη είναι η ζωή στις ΗΠΑ ?
- EKPLIKTIKOS
Re: Πόσο άσχημη είναι η ζωή στις ΗΠΑ ?
Κοίτα, επειδή έχω ζήσει στην Αυστραλία σχεδόν πέντε χρόνια και μπορώ να κάνω τη σύγκριση, δεν θα το έλεγα. Εκτός αν είσαι άπορος, αλλά και η Αυστραλία δεν είναι ο καλύτερος προορισμός σε αυτήν την περίπτωση (καλύτερα Καναδάς). Εννοείται βέβαια ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και γενικότερα τα αντίθετα από όσα πρεσβεύουν οι ακροδεξιοί ρεπουμπλικανοί.Financial man έγραψε: 24 Ιουν 2023, 22:33
Συμφωνώ σε αυτά που λες όμως αν κάποιος έχει την δυνατότητα να φύγει για Αυστραλία τότε είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με τις ΗΠΑ. Οι λόγοι είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια που προσφέρει η χώρα αλλά και το κοινωνικό κράτος. Η αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν σοβαρό θέμα με την έλλειψη κοινωνικού κράτους και αυτό είναι εμφανές από τους εκατομμύρια άστεγους που έχουν πλέον.
Ο Καναδάς παλιά ήταν επίσης χώρα πρότυπο όμως τα τελευταία χρόνια έχει πέσει πολύ λόγω του Trudeau που μετατρέπει την χώρα σε μια βιώσιμη. Τα κόστη κατοικίας έχουν διπλασιαστεί ενώ η εγκληματικοτητα έχει εκτιναχθει. Επίσης, στο B.C βλέπουμε πλέον χιλιάδες άστεγους και χρήστες ναρκωτικών.
Επίσης, αν στις ΗΠΑ η ζωή μπορεί να είναι συχνά βαρετή, στην Αυστραλία αυτό ισχύει σε υπερθετικό βαθμό + την αφόρητη γεωγραφική απομόνωση, στις ΗΠΑ έχεις πολλές περισσότερες επιλογές. Και οι Αυστραλοί είναι πιο κοινωνικά συντηρητικοί από τους Αμερικανούς (της ανατολικής και δυτικής ακτής).
Οι Καναδοί είναι καλύτεροι υπό ευρωπαϊκό πρίσμα, ειδικά στο Οντάριο και το Κεμπέκ. Έχουν και αυτοί τα θέματά τους αλλά είναι για άλλη συζήτηση.
Είναι αλήθεια όμως ότι έχω 15 χρόνια να πάω στον Καναδά.
- hellegennes
Πράγματι, είναι μεγάλη χώρα. Ας συγκρίνουμε αυτήν την ήσυχη χώρα, που έχει πολλά mass shootings απλά γιατί είναι μεγάλη, με.... χμ.... ας πούμε την υπόλοιπη υφήλιο ταυτόχρονα:Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 24 Ιουν 2023, 20:44Μιλάμε για ολόκληρη ήπειρο

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πιθανότατα, αλλά από την άλλην ζεις στο Κατάρ, τη Σ. Αραβία και τα ΗΑΕ.EKPLIKTIKOS έγραψε: 24 Ιουν 2023, 22:46Συγκριτικά με την Ευρώπη, ισχύει. Στον κλάδο μου τουλάχιστον τα λεφτά είναι πολύ περισσότερα στις ΗΠΑ. Σε πολλές δουλειές όμως είναι λαστ γιαρ ακόμα κ το ντολαρ- αμερικαν ντριμ, σε χώρες τύπου Κατάρ, ΗΑΕ, Σ. Αραβία βγάζεις ακόμα περισσότερα![]()
Δεν είναι απαραίτητα πολύ κακό αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερο να μεγαλώσουν τα παιδιά (και εσύ) στις ΗΠΑ παρά εκεί.
- hellegennes
Αν προλάβουν να τελειώσουν το σχολείο.kameron έγραψε: 24 Ιουν 2023, 22:51 Πιθανότατα, αλλά από την άλλην ζεις στο Κατάρ, τη Σ. Αραβία και τα ΗΑΕ.
Δεν είναι απαραίτητα πολύ κακό αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερο να μεγαλώσουν τα παιδιά (και εσύ) στις ΗΠΑ παρά εκεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Είπαμε, η οπλοκατοχή είναι μάστιγα.hellegennes έγραψε: 24 Ιουν 2023, 22:55Αν προλάβουν να τελειώσουν το σχολείο.kameron έγραψε: 24 Ιουν 2023, 22:51 Πιθανότατα, αλλά από την άλλην ζεις στο Κατάρ, τη Σ. Αραβία και τα ΗΑΕ.
Αλλά στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα παιδιά έχουν εξαιρετικές συνθήκες στα σχολεία τους, τα οποία ως εγκαταστάσεις, παροχές προς τους μαθητές, συνθήκες φοίτησης κ.α. είναι καλύτερα από τα ευρωπαϊκά (και σίγουρα από τα ελληνικά).
Η δε ασφάλεια εντός του σχολείου ικανοποιητική. Βοηθάει βέβαια ότι υπάρχει μέσα στο σχολείο όλην την ημέρα ένοπλος αστυνομικός, πάντα ευγενέστατος και εξυπηρετικός προς τους γονείς για διάφορα θέματα που προκύπτουν. Υπό το πρίσμα το ευρωπαϊκό η διαρκής παρουσία ένοπολου αστυνομικού μπορεί να είναι σοκαριστική, για τους Αμερικανούς όχι, αλλά είναι γενικότερη η διαφορά νοοτροπίας στο ζήτημα του ρόλου της αστυνομίας.
-
Financial man
Ο Καναδάς ήταν η καλύτερη χώρα στον πλανήτη για να ζήσεις μέχρι και πριν καμία δεκαετία. Δυστυχώς το 2015 ανέβηκε στη εξουσία ο Trudeau που έχει διαλύσει την χώρα. Αρχικά τα κόστη των σπιτιών έχουν διπλασιαστεί. Έχω γνωστό στο Vancouver που μας λέει ότι το μέσο ενοίκιο για ένα σπίτι 2-3 δωματίων downtown από εκεί που ήταν στα 2000$ το μήνα τώρα φτάνει και ξεπερνάει τα 3.000$. Την ίδια ώρα σε όλη την χώρα έχουν σοβαρή θέμα με drugs addiction με αποτέλεσμα να μετράνε πάνω από 5.500 νεκρούς το χρόνο λόγω overdose. Επίσης ο Trudeau φέρνει πάνω από 500.000 μετανάστες το χρόνο με αποτέλεσμα η χώρα να μην αντέχει και οι δημόσιες δομές να υποφέρουν σε πολλές περιπτώσεις.kameron έγραψε: 24 Ιουν 2023, 22:49Κοίτα, επειδή έχω ζήσει στην Αυστραλία σχεδόν πέντε χρόνια και μπορώ να κάνω τη σύγκριση, δεν θα το έλεγα. Εκτός αν είσαι άπορος, αλλά και η Αυστραλία δεν είναι ο καλύτερος προορισμός σε αυτήν την περίπτωση (καλύτερα Καναδάς). Εννοείται βέβαια ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και γενικότερα τα αντίθετα από όσα πρεσβεύουν οι ακροδεξιοί ρεπουμπλικανοί.Financial man έγραψε: 24 Ιουν 2023, 22:33
Συμφωνώ σε αυτά που λες όμως αν κάποιος έχει την δυνατότητα να φύγει για Αυστραλία τότε είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με τις ΗΠΑ. Οι λόγοι είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια που προσφέρει η χώρα αλλά και το κοινωνικό κράτος. Η αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν σοβαρό θέμα με την έλλειψη κοινωνικού κράτους και αυτό είναι εμφανές από τους εκατομμύρια άστεγους που έχουν πλέον.
Ο Καναδάς παλιά ήταν επίσης χώρα πρότυπο όμως τα τελευταία χρόνια έχει πέσει πολύ λόγω του Trudeau που μετατρέπει την χώρα σε μια βιώσιμη. Τα κόστη κατοικίας έχουν διπλασιαστεί ενώ η εγκληματικοτητα έχει εκτιναχθει. Επίσης, στο B.C βλέπουμε πλέον χιλιάδες άστεγους και χρήστες ναρκωτικών.
Επίσης, αν στις ΗΠΑ η ζωή μπορεί να είναι συχνά βαρετή, στην Αυστραλία αυτό ισχύει σε υπερθετικό βαθμό + την αφόρητη γεωγραφική απομόνωση, στις ΗΠΑ έχεις πολλές περισσότερες επιλογές. Και οι Αυστραλοί είναι πιο κοινωνικά συντηρητικοί από τους Αμερικανούς (της ανατολικής και δυτικής ακτής).
Οι Καναδοί είναι καλύτεροι υπό ευρωπαϊκό πρίσμα, ειδικά στο Οντάριο και το Κεμπέκ. Έχουν και αυτοί τα θέματά τους αλλά είναι για άλλη συζήτηση.
Είναι αλήθεια όμως ότι έχω 15 χρόνια να πάω στον Καναδά.
Στις ΗΠΑ από την μια έχουν τους ακροδεξιούς Republicans που δεν θέλουν καμία κοινωνική παροχή προς τους φτωχότερους πολίτες και από την άλλην έχουν τους progressive Democrats που θέλουν μαζική μετανάστευση, υπερφορολόγηση, ελεύθερη χρήση ναρκωτικών κτλ. Είναι ανάμεσα σε 2 ακραίες καταστάσεις δυστυχώς.
Παλιότερα καλή επιλογή ήταν και η Βρετανία όμως τώρα μακρυά καθώς είναι χειρότερα και από Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις.
Δεν έχω άποψη με Trudeau, αλλά πάντα ο Καναδάς έβαζε δυσανάλογα πολλούς μετανάστες και οι συντηρητικοί Καναδοί (που είναι γενικώς προβληματικές περιπτώσεις) γκρίνιαζαν ότι οι Liberals τα έχουν κάνει μούτι κλπ. Μιλάμε για 20 και 25 χρόνια πριν όταν ζούσα στο Μόντρεαλ και όπως λες ήταν ίσως η κορυφαία χώρα στον κόσμο. Επίσης, το Βανκούβερ ήταν πάντα πανάκριβο σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, θυμάμαι το 2007 που είχα μείνει εκεί για ένα μήνα και μου είχε κάνει εντύπωση η ακρίβεια. Οι δημόσιες δομές θα έχουν σίγουρα πρόβλημα και λόγω παλαιότητας, αλλά το ίδιο πρόβλημα έχουν και στις ΗΠΑ (όπου παρεμπιπτόντως οι Ρεπουμπλιανοί αρνούνται τις απολύτως απαραίτητες κρατικές ομοσπονδιακές και πολιτειακές δαπάνες εκσυγχρονισμού...).Financial man έγραψε: 24 Ιουν 2023, 23:08
Ο Καναδάς ήταν η καλύτερη χώρα στον πλανήτη για να ζήσεις μέχρι και πριν καμία δεκαετία. Δυστυχώς το 2015 ανέβηκε στη εξουσία ο Trudeau που έχει διαλύσει την χώρα. Αρχικά τα κόστη των σπιτιών έχουν διπλασιαστεί. Έχω γνωστό στο Vancouver που μας λέει ότι το μέσο ενοίκιο για ένα σπίτι 2-3 δωματίων downtown από εκεί που ήταν στα 2000$ το μήνα τώρα φτάνει και ξεπερνάει τα 3.000$. Την ίδια ώρα σε όλη την χώρα έχουν σοβαρή θέμα με drugs addiction με αποτέλεσμα να μετράνε πάνω από 5.500 νεκρούς το χρόνο λόγω overdose. Επίσης ο Trudeau φέρνει πάνω από 500.000 μετανάστες το χρόνο με αποτέλεσμα η χώρα να μην αντέχει και οι δημόσιες δομές να υποφέρουν σε πολλές περιπτώσεις.
Στις ΗΠΑ από την μια έχουν τους ακροδεξιούς Republicans που δεν θέλουν καμία κοινωνική παροχή προς τους φτωχότερους πολίτες και από την άλλην έχουν τους progressive Democrats που θέλουν μαζική μετανάστευση, υπερφορολόγηση, ελεύθερη χρήση ναρκωτικών κτλ. Είναι ανάμεσα σε 2 ακραίες καταστάσεις δυστυχώς.
Παλιότερα καλή επιλογή ήταν και η Βρετανία όμως τώρα μακρυά καθώς είναι χειρότερα και από Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις.
Όντως, η διελκυνστίδα ακροδεξιών και της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών που ζαιοφέρνουν και την τελευταία δεκαετία έχουν μεγαλύτερη επιρροή αποτελεί πρόβλημα. Κατά κανόνα, καλύτερη επιλογή εξακολουθεί να παραμένει η μετριοπαθής/κεντροδεξιά πτέρυγα των Δημοκρατικών, αλλά βέβαια εξαρτάται και από τα πρόσωπα από περιοχή σε περιοχή.
- hellegennes
Breaking news! Πρώτοι οι ΗΠΑνοί σε εκπαίδευση.kameron έγραψε: 24 Ιουν 2023, 23:03 Είπαμε, η οπλοκατοχή είναι μάστιγα.
Αλλά στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα παιδιά έχουν εξαιρετικές συνθήκες στα σχολεία τους, τα οποία ως εγκαταστάσεις, παροχές προς τους μαθητές, συνθήκες φοίτησης κ.α. είναι καλύτερα από τα ευρωπαϊκά (και σίγουρα από τα ελληνικά).
Ναι, το βλέπουμε εκ των πραγμάτων. Ίσως να έχουμε και διαφορετικό ορισμό για την ικανοποιητική ασφάλεια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν είπα πρώτοι σε εκπαίδευση, είπα για συνθήκες, εγκαταστάσεις, παροχές. Υστερούν σε ποιότητα εκπαιδευτικών και συχνά και το επίπεδο των μαθητών δεν είναι ικανοποιητικό.hellegennes έγραψε: 24 Ιουν 2023, 23:25Breaking news! Πρώτοι οι ΗΠΑνοί σε εκπαίδευση.kameron έγραψε: 24 Ιουν 2023, 23:03 Είπαμε, η οπλοκατοχή είναι μάστιγα.
Ναι, το βλέπουμε εκ των πραγμάτων. Ίσως να έχουμε και διαφορετικό ορισμό για την ικανοποιητική ασφάλεια.
Επίσης, στις ΗΠΑ λειτουργούν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες σχολεία. Το ότι δυστυχώς συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα σε ελάχιστα (λόγω οπλοκατοχής και @ που δέρνει τους Ρεπουμπλικανούς) δεν αναιρεί το γεγονός ότι κατά κανόνα οι συνθήκες ασφάλειας είναι ικανοποιητικές. Ένα παιδί 12 ή 16 ετών, κατά κανόνα βιώνει μεγαλύτερη ασφάλεια σε ένα σχολείο στις ΗΠΑ παρά σε ένα σχολείο στη Γαλλία ή στο Βέλγιο και όχι χειρότερη από ένα σχολείο στην Ελλάδα. Ο κανόνας έχει εξαιρέσεις λόγω μεγάλων διαφοροποιήσεων σε προβληματικές περιοχές των αστικών κέντρων.
- hellegennes
Τι προβλήματα ασφαλείας έχουν τα παιδιά στο Βέλγιο ή στην Ελλάδα; Μην τους επιτεθεί κάνας δεινόσαυρος;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εξωσχολικά στοιχεία.
Στις ΗΠΑ, μικρότερο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Αλλά είπαμε, ένστολος ένοπλος μέσα διαρκώς.
Στις ΗΠΑ, μικρότερο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Αλλά είπαμε, ένστολος ένοπλος μέσα διαρκώς.
-
Η φωνή της Αληθειας
kameron έγραψε: 24 Ιουν 2023, 23:35Δεν είπα πρώτοι σε εκπαίδευση, είπα για συνθήκες, εγκαταστάσεις, παροχές. Υστερούν σε ποιότητα εκπαιδευτικών και συχνά και το επίπεδο των μαθητών δεν είναι ικανοποιητικό.hellegennes έγραψε: 24 Ιουν 2023, 23:25Breaking news! Πρώτοι οι ΗΠΑνοί σε εκπαίδευση.kameron έγραψε: 24 Ιουν 2023, 23:03 Είπαμε, η οπλοκατοχή είναι μάστιγα.
Επίσης, στις ΗΠΑ λειτουργούν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες σχολεία. Το ότι δυστυχώς συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα σε ελάχιστα (λόγω οπλοκατοχής και @ που δέρνει τους Ρεπουμπλικανούς) δεν αναιρεί το γεγονός ότι κατά κανόνα οι συνθήκες ασφάλειας είναι ικανοποιητικές. Ένα παιδί 12 ή 16 ετών, κατά κανόνα βιώνει μεγαλύτερη ασφάλεια σε ένα σχολείο στις ΗΠΑ παρά σε ένα σχολείο στη Γαλλία ή στο Βέλγιο και όχι χειρότερη από ένα σχολείο στην Ελλάδα. Ο κανόνας έχει εξαιρέσεις λόγω μεγάλων διαφοροποιήσεων σε προβληματικές περιοχές των αστικών κέντρων.
Πάρα πολλά δημόσια σχολεία είναι απολύτως εξαιρετικά από κάθε άποψη, αλλά παίζει μεγάλο ρόλο η περιοχή, διότι χρηματοδοτούνται από τοπικούς πόρους σε μεγάλο βαθμό. Για ευρωπαικά σχολεία δεν έχω άποψη, αλλά οι εγκαταστάσεις του τελευταίου αμερικάνικου σχολείου είναι καλύτερες από οποιοδήποτε ελληνικό δημόσιο που έχω δει ποτέ. Οι διάφορες προβληματικές περιοχές έχουν πρόβλημα διότι δεν μπορούν να προσελκύσουν καλούς εκπαιδευτικούς, μαζεύουν κάθε καρυδιάς καρύδι και είναι επιπέδου ΕΠΑΛ. Συνήθως αυτές είναι οι περιοχές με το πιστολίδι. Στα καλά δημόσια, το επίπεδο είναι απλά ασύλληπτο, κάνουν το Ανατόλια να μοιάζει με παράγκα. Το δικό μας το λύκειο έχει συμφωνική και φιλαρμονική ορχήστρα (ξεχωριστές) και το δικό του Μέγαρο Μουσικής για συναυλίες. Παίζουν Βάγκνερ, Μαλερ, Τσαικόφσκι κτλ. Κάνουν εξαιρετική δουλειά. Ανεβάζουν τρομερές θεατρικές παραστάσεις. Για εργαστήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις κτλ είναι φανταστικές. Μετά έχει πολύ personalized instruction, οι καλύτεροι μαθητές μπαίνουν σε υψηλότερης δυσκολίας τάξεις, έχει πολύ υποστηρικτική διδασκαλία κτλ. Ακόμη και μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου μπορείς να παρακολουθήσεις εντός λυκείου. Και φυσικά, δεν υπάρχει η έννοια του φροντιστηρίου.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
το μάθημα της γεωγραφίας το ανακάλυψαν ή ακόμα;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
-
Η φωνή της Αληθειας
Και το κερασάκι της τούρτας.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 27 Απαντήσεις
- 751 Προβολές