!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είμαι θετικός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Είμαι θετικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Πετσωμενος έγραψε: 13 Ιουν 2023, 14:59
hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2023, 14:55
Άσε που κάπως πρέπει να διατηρηθούν οι βιομηχανίες που έφτιαχναν μάσκες. Μην κλείσουν και τελείως.
Σκαρφισου κατι αλλο

Εικόνα
Ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις αυτό που λέω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Πετσωμενος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πετσωμενος »

Απο οτι ειδες η παραγωγη μασκων επιστρεφει στα προ πανδημιας επιπεδα οποτε ναι θα κλεισουν οι εταιρειες παραγωγης

Kαι επειδη στην Ασια τις φορουσαν για την μολυνση δεν μπορουσαν να αντλησουν δεδομενα για την μεταδοση ιων του αναπνευστικου;
Τι φαση;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Πετσωμενος έγραψε: 13 Ιουν 2023, 15:02 Απο οτι ειδες η παραγωγη μασκων επιστρεφει στα προ πανδημιας επιπεδα οποτε ναι θα κλεισουν οι εταιρειες παραγωγης

Kαι επειδη στην Ασια τις φορουσαν για την μολυνση δεν μπορουσαν να αντλησουν δεδομενα για την μεταδοση ιων του αναπνευστικου;
Τι φαση;
Για ποιον λόγο να πάνε δυτικοί να κάνουν μελέτες στην Ασία; Στις χώρες τους δεν μπορούσαν; Αφού λοιπόν έκαναν στις χώρες τους και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, μέχρι το 2020 η επιστήμη έλεγε ότι η χρήση μάσκας από το ευρύ κοινό δεν κάνει τίποτα.

Αυτό δείχνουν λοιπόν και τα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν έκαναν τίποτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2023, 14:31
Isildur έγραψε: 13 Ιουν 2023, 14:14 Άρα δεν έχεις κάτι να αποδεικνύει ότι δεν ισχύει αυτό που σου λέω.

ΟΚ, δεκτόν. Τα υπόλοιπα είναι περιττές σάλτσες πιστεύω. Όχι λανθασμένα ή άκυρα, απλά δεν έχουν καμμιά σχέση με αυτό που συζητάμε εδώ.
Έφερα κάτι που αποδεικνύει ότι δεν έχεις δίκιο. Απλά την έχεις δει ΓΓ. Αν φέρω κι από Ελλάδα θα μου ζητήσεις δεδομένα από Κρήτη ας πούμε. Δεν είναι ότι δεν έχω εγώ γραφήματα από Ελλάδα, η Ελλάδα δεν έχει γραφήματα. Θα πρέπει να μπω στις αναφορές μία-μία και να τα ανασύρω. Αλλά να είσαι σίγουρος ότι δείχνουν το ίδιο με την Αμερική, το ίδιο με την Αγγλία, το ίδιο με παντού.
Τίποτα δεν έφερες. Κάτι γραφήματα από Αμερική, που δεν ξέρουμε καν τι δείχνουν ακριβώς.

Σου είπα κι άλλη φορά, υπάρχουν ευδιάκριτα σημάδια/ενδείξεις στα ποστς σου για κάποια πράματα. Την έχω δει ΓΓ, stavmanr κλπ. Προεξοφλείς τι θα σου ζητήσω μετά, εντελώς άδικα και άκυρα μια που δεν το συνηθίζω. Σου ζητάω συγκεκριμένο πράγμα που όντως θα είχε νόημα πάνω σε αυτό που συζητάμε και το αποφεύγεις συστηματικά. Συμπέρασμα; Είτε δεν το ξέρειςτόσο καλά όσο διατείνεσαι ή ξέρεις ότι έχεις άδικο κζι δρν θες να το παραδεχτείς. Εγώ πάντως εδώ είμαι, να ξες. Αν μου το αποδείξεις όντως, δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ ότι είχα άδικο. Το ξες αυτό άλλωστε, το έχω κάνει αρκετές φορές...

Στο θέμα πάντως, ό,τι και να λένε οι Αμερικάνοι για τον τόπο τους, εδώ επί καραντίνας δεν ακούγαμε για πίεση στο ΕΣΥ και στις ΜΕΘ. Μετά άρχισε το πανηγύρι, όταν βγήκαμε έξω.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Isildur

Πετσωμενος έγραψε: 13 Ιουν 2023, 14:51 Ναι αλλ ο Χελις επικαλειται καποιες φορες τον ΠΟΥ και στοιχεια του
Φυσικα τις περισσοτερες φορες τον χρησιμοποιει για να στηριξει δικα του συμπερασματα
Όχι απλά κάποιες φορές. Πολύ συχνά. Αρκεί να συμφωνεί με τις απόψεις του. Αν όχι, τότε εφευρίσκει διάφορες δικαιολογίες για ποιον λόγο δεν ισχύουν αυτά που λένε.

Τα ίδια και με τον ΕΟΔΥ. Α λα καρτ...
Πετσωμενος

hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2023, 15:10

Για ποιον λόγο να πάνε δυτικοί να κάνουν μελέτες στην Ασία; Στις χώρες τους δεν μπορούσαν; Αφού λοιπόν έκαναν στις χώρες τους και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, μέχρι το 2020 η επιστήμη έλεγε ότι η χρήση μάσκας από το ευρύ κοινό δεν κάνει τίποτα.

Δεν χρειαζεται να παει καποιος καπου
Στις ΗΠΑ μπορουν να παρουν μετρα με δεδομενα που εχουν εξαγει οι Ιαπωνες
Η Ιατρικη κοινοτητα μοιραζεται την γνωση
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Isildur έγραψε: 13 Ιουν 2023, 15:27 Τίποτα δεν έφερες. Κάτι γραφήματα από Αμερική, που δεν ξέρουμε καν τι δείχνουν ακριβώς.
Γιατί δεν ξέρεις; Δεν σου εξήγησα τι δείχνουν; Δεν κατάλαβες τι εξήγησα; Δεν ξέρεις να διαβάζεις γραφήματα;

Άλλη μια φορά: η μια γραμμή, η ευθεία, δείχνει την αναμενόμενη, φυσική, επιδημιολογική πορεία. Η άλλη γραμμή δείχνει την πραγματική διασπορά. Αυτές είναι όλες πολιτείες που εφήρμοσαν υποχρεωτική μάσκα και καραντίνα. Βλέπεις εσύ τίποτα σημαντικές αποκλίσεις από την αναμενόμενη επιδημιολογική πορεία;
Isildur έγραψε: 13 Ιουν 2023, 15:27 Στο θέμα πάντως, ό,τι και να λένε οι Αμερικάνοι για τον τόπο τους, εδώ επί καραντίνας δεν ακούγαμε για πίεση στο ΕΣΥ και στις ΜΕΘ. Μετά άρχισε το πανηγύρι, όταν βγήκαμε έξω.
Εντάξει, αν δεν άκουγες εσύ, όλα καλά. Να σε καλέσει η ΕΛΣΤΑΤ να πεις και την γνώμη σου για το ΑΕΠ, για τον αριθμό των γεννήσεων, για την κατανομή του πληθυσμού, για τον αριθμό των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όλα τα άλλα για τα οποία ακούς και έχεις προσωπική εμπειρία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Isildur έγραψε: 13 Ιουν 2023, 15:31
Πετσωμενος έγραψε: 13 Ιουν 2023, 14:51 Ναι αλλ ο Χελις επικαλειται καποιες φορες τον ΠΟΥ και στοιχεια του
Φυσικα τις περισσοτερες φορες τον χρησιμοποιει για να στηριξει δικα του συμπερασματα
Όχι απλά κάποιες φορές. Πολύ συχνά. Αρκεί να συμφωνεί με τις απόψεις του. Αν όχι, τότε εφευρίσκει διάφορες δικαιολογίες για ποιον λόγο δεν ισχύουν αυτά που λένε.

Η μόνη διαφωνία είναι στις μάσκες. Αν μου βρεις κάποιο άλλο σημείο διαφωνίας να το πεις τώρα αλλιώς να πεις συγγνώμη και να πάρεις πίσω αυτό που είπες γιατί με έχει κουράσει αυτή η ψευδής κατηγορία. Κάπου φτάνει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Πετσωμενος έγραψε: 13 Ιουν 2023, 15:35
hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2023, 15:10

Δεν χρειαζεται να παει καποιος καπου
Στις ΗΠΑ μπορουν να παρουν μετρα με δεδομενα που εχουν εξαγει οι Ιαπωνες
Η Ιατρικη κοινοτητα μοιραζεται την γνωση
Ε, τι να κάνουμε, δεν μάζεψαν τέτοια δεδομένα οι Ιάπωνες. Μπορώ όμως να σου πω ότι οι τελευταίες στατιστικές δείχνουν ότι οι Ιάπωνες ακόμη φοράνε μάσκες έξω σε ποσοστά 80-90% έστω και περιστασιακά, αλλά η γρίπη θέριζε ακόμη και μέσα στον Μάιο, σε σημείο που εκατοντάδες σχολεία έκλεισαν μαγιάτικα για να μειωθεί η διασπορά.

Υπάρχουν όμως κάποια συγκριτικά δεδομένα για την γρίπη, από τον ΠΟΥ. Ορίστε σύγκριση Ιαπωνίας και ΗΠΑ:

Εικόνα

Χμμ... τι βλέπουμε εδώ; Υπόψη ότι οι ΗΠΑ έχουν χοντρικά 2,6 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Isildur

hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2023, 15:36
Isildur έγραψε: 13 Ιουν 2023, 15:27 Τίποτα δεν έφερες. Κάτι γραφήματα από Αμερική, που δεν ξέρουμε καν τι δείχνουν ακριβώς.
Γιατί δεν ξέρεις; Δεν σου εξήγησα τι δείχνουν; Δεν κατάλαβες τι εξήγησα; Δεν ξέρεις να διαβάζεις γραφήματα;

Άλλη μια φορά: η μια γραμμή, η ευθεία, δείχνει την αναμενόμενη, φυσική, επιδημιολογική πορεία. Η άλλη γραμμή δείχνει την πραγματική διασπορά. Αυτές είναι όλες πολιτείες που εφήρμοσαν υποχρεωτική μάσκα και καραντίνα. Βλέπεις εσύ τίποτα σημαντικές αποκλίσεις από την αναμενόμενη επιδημιολογική πορεία;
Isildur έγραψε: 13 Ιουν 2023, 15:27 Στο θέμα πάντως, ό,τι και να λένε οι Αμερικάνοι για τον τόπο τους, εδώ επί καραντίνας δεν ακούγαμε για πίεση στο ΕΣΥ και στις ΜΕΘ. Μετά άρχισε το πανηγύρι, όταν βγήκαμε έξω.
Εντάξει, αν δεν άκουγες εσύ, όλα καλά. Να σε καλέσει η ΕΛΣΤΑΤ να πεις και την γνώμη σου για το ΑΕΠ, για τον αριθμό των γεννήσεων, για την κατανομή του πληθυσμού, για τον αριθμό των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όλα τα άλλα για τα οποία ακούς και έχεις προσωπική εμπειρία.
Ok, απλά επιβεβαιώνεις αυτό που έλεγα πιο πάνω για όταν δεν έχεις στοιχεία. Φτάσαμε σε εκείνο το σημείο της συζήτησης που δεν έχει πλέον νόημα (η συσζήτηση).

hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2023, 15:38

Η μόνη διαφωνία είναι στις μάσκες. Αν μου βρεις κάποιο άλλο σημείο διαφωνίας να το πεις τώρα αλλιώς να πεις συγγνώμη και να πάρεις πίσω αυτό που είπες γιατί με έχει κουράσει αυτή η ψευδής κατηγορία. Κάπου φτάνει.
Δηλαδή; Δεν διαφωνείς για τα εμβόλια και τις καραντίνες;

Για τον δε ΕΟΔΥ, εσύ δεν έλεγες ότι πάντα ακολουθείς τις οδηγίες του, εκτός από την διαχείριση της πανδημίας όπου λειτουργούσαν (κατα την γνώμη σου πάντα) με καθαρά πολιτικά κριτήρια; Πόσο πιο α λα καρτ δηλαδή;
Πετσωμενος

hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2023, 16:04
Ε, τι να κάνουμε, δεν μάζεψαν τέτοια δεδομένα οι Ιάπωνες. Μπορώ όμως να σου πω ότι οι τελευταίες στατιστικές δείχνουν ότι οι Ιάπωνες ακόμη φοράνε μάσκες έξω σε ποσοστά 80-90% έστω και περιστασιακά, αλλά η γρίπη θέριζε ακόμη και μέσα στον Μάιο, σε σημείο που εκατοντάδες σχολεία έκλεισαν μαγιάτικα για να μειωθεί η διασπορά.

Υπάρχουν όμως κάποια συγκριτικά δεδομένα για την γρίπη, από τον ΠΟΥ. Ορίστε σύγκριση Ιαπωνίας και ΗΠΑ:

Εικόνα

Χμμ... τι βλέπουμε εδώ; Υπόψη ότι οι ΗΠΑ έχουν χοντρικά 2,6 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό.

Δεν βγαινει κανενα συμπερασμα για την αποτελεσματικοτητα της μασκας απο τα συγκεκριμενα διαγραμματα
Επομενως επιλεγω να εμπιστευομαι οχι μονο τον ΠΟΥ αλλα και τις εποπτικες αρχες ολων των κανονικων χωρων του πλανητη οι οποιες ολες προτρεπουν σε χρηση μασκας.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Πετσωμενος έγραψε: 13 Ιουν 2023, 16:55
hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2023, 16:04

Εικόνα

Δεν βγαινει κανενα συμπερασμα για την αποτελεσματικοτητα της μασκας απο τα συγκεκριμενα διαγραμματα
Επομενως επιλεγω να εμπιστευομαι οχι μονο τον ΠΟΥ αλλα και τις εποπτικες αρχες ολων των κανονικων χωρων του πλανητη οι οποιες ολες προτρεπουν σε χρηση μασκας.
Εσύ δεν είπες ότι στην Ιαπωνία φορούσαν μάσκες και πριν; Δεν ζήτησες στοιχεία που να δείχνουν αν είχε απόδοση; Να τα στοιχεία. Τώρα λες ότι δεν βγαίνει συμπέρασμα.

Οκ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Isildur έγραψε: 13 Ιουν 2023, 16:29

Ok, απλά επιβεβαιώνεις αυτό που έλεγα πιο πάνω για όταν δεν έχεις στοιχεία. Φτάσαμε σε εκείνο το σημείο της συζήτησης που δεν έχει πλέον νόημα (η συσζήτηση).
Ειλικρινά, πρέπει να ντρέπεσαι γι' αυτό. Ζητάς να σου δείξω με στοιχεία, σου φέρνω στοιχεία και δεν σου κάνουν γιατί δεν είναι από Ελλάδα, βασιζόμενος ότι η Ελλάδα δεν έχει έτοιμα τέτοια στοιχεία. Πιο ανέντιμη στάση δεν θα μπορούσες να έχεις.

Δείξε μου εσύ λοιπόν στοιχεία που δείχνουν ότι οι καραντίνες και οι μάσκες μείωσαν την διασπορά. Περιμένω.

Για τον δε ΕΟΔΥ, εσύ δεν έλεγες ότι πάντα ακολουθείς τις οδηγίες του, εκτός από την διαχείριση της πανδημίας όπου λειτουργούσαν (κατα την γνώμη σου πάντα) με καθαρά πολιτικά κριτήρια; Πόσο πιο α λα καρτ δηλαδή;
Ούτε ο ΕΟΔΥ ούτε ο ΠΟΥ εξέφρασαν άποψη για τις καραντίνες. Ό,τι σου κατέβει λες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student »

Πετσωμενος έγραψε: 13 Ιουν 2023, 16:55
Οι οποίες εποπτικές αρχές αν θυμάμαι καλά τους πρώτους ένα δυο μήνες της πανδημίας δήλωναν ότι η σύστασή τους στον γενικό πληθυσμό είναι να ΜΗΝ φοράνε μάσκα?
Κάτι τέτοιες ανακοινώσεις και του ψάλτη θυμάμαι εδώ στα δικά μας. Θυμάμαι λάθος?
Άβαταρ μέλους
Isildur

hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2023, 17:11

Ειλικρινά, πρέπει να ντρέπεσαι γι' αυτό. Ζητάς να σου δείξω με στοιχεία, σου φέρνω στοιχεία και δεν σου κάνουν γιατί δεν είναι από Ελλάδα, βασιζόμενος ότι η Ελλάδα δεν έχει έτοιμα τέτοια στοιχεία. Πιο ανέντιμη στάση δεν θα μπορούσες να έχεις.

Δείξε μου εσύ λοιπόν στοιχεία που δείχνουν ότι οι καραντίνες και οι μάσκες μείωσαν την διασπορά. Περιμένω.
Εγώ θα έπρεπε να ντρέπομαι; Είσαι σίγουρος; Για ξανασκέψου το λίγο.

Συζητάμε για τον περιορισμό της διασποράς εδώ, στην Ελλάδα, ο οποίος ήταν ορατός και με γυμνό μάτι. Την περίοδο της καραντίνας ούτε για πίεση σε ΜΕΘ ακούγαμε ούτε τίποτα. Και αυτό που είπα ήταν ότι με την καραντίνα δεν είχαμε έξαρση εκείνη την περίοδο ειδικά, όχι γενικά και αόριστα και καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας και ότι έτσι δεν δέχτηκε πίεση το ΕΣΥ τον πρώτο καιρό που ήταν και πιο δύσκολα τα πράματα και που είδαμε τι έγινε σε άλλες χώρες (πχ Ινδία, Ιταλία κλπ). Και μου φέρνεις κάτι γραφήματα κυριολεκτικά ό,τι να 'ναι, που δείχνουν τι έγινε σε κάποιες περιοχές της Αμερικής για τις οποίες δεν έχουμε κανένα στοιχείο τι είδους καραντίνα έκαναν, πόσο την ακολουθούσαν, αν εφαρμόστηκε καν στις περιοχές, τι έκαναν οι Τραμπικοί και τι οι Δημοκρατικοί (και μη μου πεις ότι αυτό δεν παίζει ρόλο για Αμερική, έτσι;) κλπ κλπ. Ξερά στεγνά στοιχεία, με μηδενικές παραμέτρους να τα ακολουθούν. Συχνό φαινόμενο στα λεγόμενά σου αυτό και όποτε σου το εντοπίζω μου λες "μα τι τα θες τα επιπλέον, δες τις λίστες και τα γραφήματα". Όποτε σε βολεύει μόνο βέβαια, γιατί όποτε δεν σε βολεύει σου φτάνει και η δική σου αίσθηση, τι είδες στη γειτονιά σου, τι έγινε στη φαμίλια σου κλπ. Εκεί είναι μια χαρά να λες πχ "από 10 γνωστούς/συγγενείς μου που πέρασαν κόβιντ, οι 9,5 το περάσανε πιο ήπια από ό,τι εγώ την γρίπη", λες και σημαίνει κάτι αυτό, αλλά το χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα και σαν κανόνα (ως συνήθως).

hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2023, 17:11 Ούτε ο ΕΟΔΥ ούτε ο ΠΟΥ εξέφρασαν άποψη για τις καραντίνες. Ό,τι σου κατέβει λες.
Για τα εμβόλια; Εξέφρασαν; Ή ξέχασες να το πεις αυτό;

Επίσης, για τις καραντίνες ο ΠΟΥ είχε πει συγκεκριμένα στις αρχές ότι είναι καλό να γίνουν, αλλά στη συνέχεια έκανε update των οδηγιών τους και είπανε να περιοριστούν είτε σε ασθενείς μόνο είτε σε συγκεκριμένες περιοχές και για περιορισμένα χρονικά διαστήματα.

Με τον ΕΟΔΥ δεν ισχύει αυτό που σου είπα; Ότι έλεγες εσύ ο ίδιος πως ενώ γενικά ακολουθείς κατά γράμμα τι ανακοινώνει, στην περίοδο της πανδημίας λειτουργούσε παίρνοντας γραμμή από τους πολιτικούς κι έτσι ξαφνικά έγινε αναξιόπιστος;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”