Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Πρέπει να το λήξουμε κάποια στιγμή αυτό. Επίσημα, με δεδομένα διασποράς, ούτε η καραντίνα ούτε οι μάσκες δείχνει να έκαναν τίποτα. Πρέπει να έρθουμε στην ίδια σελίδα. Κάποιοι έχετε μείνει πίσω.
Νομίζω ότι σε διαψεύδουν οι αριθμοί αν τους λάβουμε υπ' όψιν ημερολογιακά, αλλά τέλος πάντων.
Επίσης, γιατί να το λήξουμε; Και γιατί μόνο αυτό κι όχι πχ και τις καθημερινές αναφορές σε συνέπειες εμβολίων, σε "ξαφνικίτιδες" κλπ; Εκείνα, να μην "τα λήξουμε"; Δεν σε έχουν κουράσει;
Εκείνα και σε εκείνους δεν τα δίνω σημασία, εσύ είσαι φίλος μου.
Δεν με διαψεύδουν οι αριθμοί, έχω παραθέσει και γραφήματα. Ορίστε, από τις ΗΠΑ:
Η κόκκινη γραμμή είναι εξομοίωση διασποράς, η μπλε γραμμή είναι η αληθινή διασπορά.
Καταρχάς, τα γραφήματά σου δεν φαίνονται καν, είναι μικρά και με χάλια ανάλυση.
Αλλά, άσχετα απ' αυτό, πώς ακριβώς αποδεικνύουν κάποια γραφήματα της διασποράς στην Αμερική (εχμ... αυτό ακούστηκε κάπως τώρα) τι έγινε εδώ σ' εμάς, την περίοδο της καραντίνας; Και γιατί θα πρέπει να βλέπουμε γραφήματα και πίνακες από εδώ και από εκεί, για κάτι που είδαμε ξεκάθαρα με τα ματάκια μας και δεν αμφισβητείται από κανέναν; Να σου θυμίσω για ποιο πράμα συζητάμε ή δεν χρειάζεται;
Isildur έγραψε: 12 Ιουν 2023, 22:26
Νομίζω ότι σε διαψεύδουν οι αριθμοί αν τους λάβουμε υπ' όψιν ημερολογιακά, αλλά τέλος πάντων.
Επίσης, γιατί να το λήξουμε; Και γιατί μόνο αυτό κι όχι πχ και τις καθημερινές αναφορές σε συνέπειες εμβολίων, σε "ξαφνικίτιδες" κλπ; Εκείνα, να μην "τα λήξουμε"; Δεν σε έχουν κουράσει;
Η κόκκινη γραμμή είναι εξομοίωση διασποράς, η μπλε γραμμή είναι η αληθινή διασπορά.
Αλλά, άσχετα απ' αυτό, πώς ακριβώς αποδεικνύουν κάποια γραφήματα της διασποράς στην Αμερική (εχμ... αυτό ακούστηκε κάπως τώρα) τι έγινε εδώ σ' εμάς, την περίοδο της καραντίνας; Και γιατί θα πρέπει να βλέπουμε γραφήματα και πίνακες από εδώ και από εκεί, για κάτι που είδαμε ξεκάθαρα με τα ματάκια μας και δεν αμφισβητείται από κανέναν; Να σου θυμίσω για ποιο πράμα συζητάμε ή δεν χρειάζεται;
Χρειάζεσαι γραφήματα γιατί τα μάτια σου είναι επιστημονικά απαράδεκτη πηγή. Βλέπεις μέρος της εικόνας και όχι το σύνολο. Γι' αυτό χρησιμοποιούμε στατιστική και όγκο δεδομένων και όχι την προσωπική άποψη του καθενός για να βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν είναι εκλογές η επιστήμη, δεν λειτουργεί με την ατομική σου άποψη για το πώς πάει η οικονομία (σκατά, αλλά δεν είναι αυτή η συζήτησή μας).
Σου φέρνω γραφήματα από Αμέρικα, γιατί αφενός υπάρχουν, αφετέρου είναι δεδομένα από έναν σκασμό πολιτείες, που εκτείνονται πρακτικά σε μια ολόκληρη ήπειρο. Λες στην Ελλάδα ο κορωνοϊός να λειτούργησε διαφορετικά; Άλλαξε η βιολογία του λόγω των αρχαίων; Αλλά αν θες δώσε μου εσύ γράφημα της διασποράς από Ελλάδα για να το συζητήσουμε. Το τι είδες "ξεκάθαρα με τα μάτια σου" δεν είναι σοβαρά συζητήσιμο, γιατί κι εγώ θα σου πω ότι είδα το αντίθετο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Χρειάζεσαι γραφήματα γιατί τα μάτια σου είναι επιστημονικά απαράδεκτη πηγή. Βλέπεις μέρος της εικόνας και όχι το σύνολο. Γι' αυτό χρησιμοποιούμε στατιστική και όγκο δεδομένων και όχι την προσωπική άποψη του καθενός για να βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν είναι εκλογές η επιστήμη, δεν λειτουργεί με την ατομική σου άποψη για το πώς πάει η οικονομία (σκατά, αλλά δεν είναι αυτή η συζήτησή μας).
Σου φέρνω γραφήματα από Αμέρικα, γιατί αφενός υπάρχουν, αφετέρου είναι δεδομένα από έναν σκασμό πολιτείες, που εκτείνονται πρακτικά σε μια ολόκληρη ήπειρο. Λες στην Ελλάδα ο κορωνοϊός να λειτούργησε διαφορετικά; Άλλαξε η βιολογία του λόγω των αρχαίων; Αλλά αν θες δώσε μου εσύ γράφημα της διασποράς από Ελλάδα για να το συζητήσουμε. Το τι είδες "ξεκάθαρα με τα μάτια σου" δεν είναι σοβαρά συζητήσιμο, γιατί κι εγώ θα σου πω ότι είδα το αντίθετο.
Να το ξαναπώ. Να σου θυμίσω για ποιο πράμα συζητάμε ή δεν χρειάζεται;
Είπες:
"Πουθενά δεν δούλεψε. Σε όλην την υφήλιο κόλλησε το 100% του πληθυσμού και μια και δυο και τρεις φορές. Η καραντίνα είναι ένα μέτρο που δουλεύει στοχευμένα. Έτσι γινόταν πάντα, με απομόνωση. Όταν είναι πανδημία δεν σώζεται τίποτα, έχει ήδη εξαπλωθεί παντού."
και σου απάντησα:
"Ναι, κόλλησαν. Αλλά σταδιακά και όχι όλοι μαζί ώστε να γονατίσουν το σύστημα υγείας και κυρίως όχι στις πρώτες μεταλλάξεις που ήταν κάργα θανατηφόρες. Γι' αυτό και όπου έγινε καραντίνα δεν είχαμε τα φαινόμενα που είδαμε σε κάτι Ινδίες κλπ, που τους περιθάλπτανε στα αυτοκίνητά τους έξω απ' το νοσοκομείο και πέφτανε σαν τις μύγες εκείνη την πρώτη, δύσκολη περίοδο."
Πού διαφωνείς σε αυτό; Όχι αν τελικά και μετά από μήνες ή χρόνια κόλλησαν όλοι κάποια στιγμή.
Για ποιον λόγο βάζεις υπενθύμιση; Σου φαίνεται να άλλαξα το θέμα; Τα γραφήματα που φέρνω δείχνουν ότι η διασπορά δεν εμποδίστηκε καθόλου από τις καραντίνες και τις μάσκες, προχώρησε κανονικά. Όλοι μαζί δεν γίνεται να κολλήσουν ποτέ σε έναν πληθυσμό, δεν λειτουργεί έτσι η διασπορά. Γι' αυτό έχουμε μοντέλα. Το αντικείμενο της συζήτησης είναι αν οι καραντίνες και οι μάσκες μείωσαν την διασπορά και η εξέλιξη της πανδημίας ήταν πιο αργή. Ε, όχι. Αυτό σου δείχνω παραπάνω. Αν πατήσεις την εικόνα θα μεγαλώσει. Αν το βλέπεις από κινητό, σόρι, αλλά τι ακριβώς να κάνω;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 13 Ιουν 2023, 13:56
Για ποιον λόγο βάζεις υπενθύμιση; Σου φαίνεται να άλλαξα το θέμα; Τα γραφήματα που φέρνω δείχνουν ότι η διασπορά δεν εμποδίστηκε καθόλου από τις καραντίνες και τις μάσκες, προχώρησε κανονικά. Όλοι μαζί δεν γίνεται να κολλήσουν ποτέ σε έναν πληθυσμό, δεν λειτουργεί έτσι η διασπορά. Γι' αυτό έχουμε μοντέλα. Το αντικείμενο της συζήτησης είναι αν οι καραντίνες και οι μάσκες μείωσαν την διασπορά και η εξέλιξη της πανδημίας ήταν πιο αργή. Ε, όχι. Αυτό σου δείχνω παραπάνω. Αν πατήσεις την εικόνα θα μεγαλώσει. Αν το βλέπεις από κινητό, σόρι, αλλά τι ακριβώς να κάνω;
Το πάτησα και το μεγάλωσα. Αλλά είναι ΓΤΠΚ η ανάλυσή του. Με το ζόρι βγάζω τα γράμματα. Και όχι σε κινητό ή tablet.
Αλλά αυτό είναι άσχετο. Έχεις κανένα γράφημα για εμάς εδώ, να δείχνει εισαγωγές σε νοσοκομεία, πίεση στο σύστημα υγείας, πληρότητες ΜΕΘ κλπ κατά την περίοδο της καραντίνας; Γιατί αυτά που παραθέτεις αφορούν κάτι που έγινε σ' έναν μακρινό γαλαξία πριν από πολλά πολλά χρόνια, ξέρω 'γω...
Το πάτησα και το μεγάλωσα. Αλλά είναι ΓΤΠΚ η ανάλυσή του. Με το ζόρι βγάζω τα γράμματα. Και όχι σε κινητό ή tablet.
Αλλά αυτό είναι άσχετο. Έχεις κανένα γράφημα για εμάς εδώ, να δείχνει εισαγωγές σε νοσοκομεία, πίεση στο σύστημα υγείας, πληρότητες ΜΕΘ κλπ κατά την περίοδο της καραντίνας; Γιατί αυτά που παραθέτεις αφορούν κάτι που έγινε σ' έναν μακρινό γαλαξία πριν από πολλά πολλά χρόνια, ξέρω 'γω...
Ξαναλέω, δεν είναι άλλος ιός σε άλλη εποχή ούτε αυτοί δεν πήραν κανένα μέτρο. Για την ακρίβεια αυτές δεν είναι όλες οι πολιτείες, είναι οι πολιτείες που επέβαλαν μάσκα υποχρεωτικά και παρά αυτά που δείχνουν τα γραφήματά τους, οι συγγραφείς της έρευνας καταλήγουν στο αλλόκοτο συμπέρασμα ότι οι μάσκες δουλεύουν αν χρησιμοποιηθούν σωστά, απλά λένε ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν σωστά γι' αυτό τα γραφήματά τους δεν δείχνουν τίποτα. Μιλάμε για το μεγαλύτερο delusion στην ιστορία της επιστήμης. Να εμμένεις σε μια άποψη κόντρα στα δεδομένα. Όταν το ερώτημα που προσπαθείς να απαντήσεις είναι αν οι μάσκες σαν γενικό μέτρο μειώνουν την διασπορά σε έναν πληθυσμό και όχι αν θεωρητικά η μάσκα σε 1-1 επαφή προστατεύει και τα γραφήματά σου είναι αρνητικά, είναι delusion να το αρνείσαι και να ρίχνεις το φταίξιμο στους εξωγήινους. Μας ενδιαφέρει αν σε έναν ανθρώπινο πληθυσμό, με τις κοινωνικές συμπεριφορές του ανθρώπινου είδους αυτό το μέτρο λειτουργεί, όχι αν θα μπορούσε να λειτουργήσει σε μια φανταστική κοινωνία που ισχύουν διαφορετικοί κανόνες.
Όσον αφορά την Ελλάδα, αφού επιμένεις μπορώ μια χαρά να σου φέρω πληρότητες, κτλ, αλλά δεν υπάρχουν συγκεντρωτικά στοιχεία και είναι αρκετή δουλειά. Να την κάνω ή το αποτέλεσμα θα είναι κάποιο "ναι, αλλά";
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ξαναλέω, δεν είναι άλλος ιός σε άλλη εποχή ούτε αυτοί δεν πήραν κανένα μέτρο. Για την ακρίβεια αυτές δεν είναι όλες οι πολιτείες, είναι οι πολιτείες που επέβαλαν μάσκα υποχρεωτικά και παρά αυτά που δείχνουν τα γραφήματά τους, οι συγγραφείς της έρευνας καταλήγουν στο αλλόκοτο συμπέρασμα ότι οι μάσκες δουλεύουν αν χρησιμοποιηθούν σωστά, απλά λένε ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν σωστά γι' αυτό τα γραφήματά τους δεν δείχνουν τίποτα. Μιλάμε για το μεγαλύτερο delusion στην ιστορία της επιστήμης. Να εμμένεις σε μια άποψη κόντρα στα δεδομένα. Όταν το ερώτημα που προσπαθείς να απαντήσεις είναι αν οι μάσκες σαν γενικό μέτρο μειώνουν την διασπορά σε έναν πληθυσμό και όχι αν θεωρητικά η μάσκα σε 1-1 επαφή προστατεύει και τα γραφήματά σου είναι αρνητικά, είναι delusion να το αρνείσαι και να ρίχνεις το φταίξιμο στους εξωγήινους. Μας ενδιαφέρει αν σε έναν ανθρώπινο πληθυσμό, με τις κοινωνικές συμπεριφορές του ανθρώπινου είδους αυτό το μέτρο λειτουργεί, όχι αν θα μπορούσε να λειτουργήσει σε μια φανταστική κοινωνία που ισχύουν διαφορετικοί κανόνες.
Όσον αφορά την Ελλάδα, αφού επιμένεις μπορώ μια χαρά να σου φέρω πληρότητες, κτλ, αλλά δεν υπάρχουν συγκεντρωτικά στοιχεία και είναι αρκετή δουλειά. Να την κάνω ή το αποτέλεσμα θα είναι κάποιο "ναι, αλλά";
Άρα δεν έχεις κάτι να αποδεικνύει ότι δεν ισχύει αυτό που σου λέω.
ΟΚ, δεκτόν. Τα υπόλοιπα είναι περιττές σάλτσες πιστεύω. Όχι λανθασμένα ή άκυρα, απλά δεν έχουν καμμιά σχέση με αυτό που συζητάμε εδώ.
Isildur έγραψε: 13 Ιουν 2023, 14:14
Άρα δεν έχεις κάτι να αποδεικνύει ότι δεν ισχύει αυτό που σου λέω.
ΟΚ, δεκτόν. Τα υπόλοιπα είναι περιττές σάλτσες πιστεύω. Όχι λανθασμένα ή άκυρα, απλά δεν έχουν καμμιά σχέση με αυτό που συζητάμε εδώ.
Έφερα κάτι που αποδεικνύει ότι δεν έχεις δίκιο. Απλά την έχεις δει ΓΓ. Αν φέρω κι από Ελλάδα θα μου ζητήσεις δεδομένα από Κρήτη ας πούμε. Δεν είναι ότι δεν έχω εγώ γραφήματα από Ελλάδα, η Ελλάδα δεν έχει γραφήματα. Θα πρέπει να μπω στις αναφορές μία-μία και να τα ανασύρω. Αλλά να είσαι σίγουρος ότι δείχνουν το ίδιο με την Αμερική, το ίδιο με την Αγγλία, το ίδιο με παντού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Προφανως στο μινι μαρκετ του ΠΟΥ δεν ξερουν να αναλυουν καλα τα γραφηματα
Δεν έχει διαβάσει Αρίστος τελευταία; Μίσθαρνο υποχείριο του Γκέητς είναι ο ΠΟΥ, και μόνος του σκοπός να μας κρατάει σκλάβους με φίμωτρα, μόνο ο Μασκ λέει την αλήθεια και πολεμάει για λευτεριά απέναντι στην τυραννία των υπερπλούσιων ελίτ.
Ναι αλλ ο Χελις επικαλειται καποιες φορες τον ΠΟΥ και στοιχεια του
Φυσικα τις περισσοτερες φορες τον χρησιμοποιει για να στηριξει δικα του συμπερασματα
Προφανως στο μινι μαρκετ του ΠΟΥ δεν ξερουν να αναλυουν καλα τα γραφηματα
Δεν μπορούν να το πάρουν πίσω τώρα, όταν 3 χρόνια τώρα λέγανο το και το. Άσε που κάπως πρέπει να διατηρηθούν οι βιομηχανίες που έφτιαχναν μάσκες. Μην κλείσουν και τελείως.
Το ερώτημα προς εσένα είναι γιατί η επιστήμη τα τελευταία 100 χρόνια έλεγαν ότι οι μάσκες σε ευρεία χρήση δεν κάνουν τίποτα. Έκαναν 100 χρόνια λάθος; Ήταν δεδομένα τόσων δεκαετιών όλα λάθος; Κι ας πούμε πως ναι. Με ποια δεδομένα άλλαξαν άποψη; Γιατί εγώ δεν θυμάμαι να έχουν γίνει καθόλου έρευνες πριν αρχίσει ο ΠΟΥ να προτείνει μάσκες. Δεν υπήρχαν δεδομένα από ευρεία χρήση μάσκας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πετσωμενος έγραψε: 13 Ιουν 2023, 14:56
Δεν υπηρχαν δεδομενα απο την χρηση μασκας στην Ασια;
Όχι, δεν φορούσαν ποτέ μάσκες στην Ασία για να αντιμετωπίσουν ασθένειες. Φορούσαν κάποιοι μάσκες λόγω υψηλότατης ατμοσφαιρικής μόλυνσης.
Υπήρχαν δεδομένα δεκαετιών από έρευνες σε μικρές ομάδες πληθυσμού καθώς και δεδομένα από την πανδημία του 1917 που έδειχναν ότι οι μάσκες δεν κάνουν τίποτα σαν μέτρο.
Πετσωμενος έγραψε: 13 Ιουν 2023, 14:56
Το επιχειρημα "δεν το ομολογουν γιατι δεν μπορουν να το παρουν πισω " ειναι αστειο
Όσο αστείο το "αρχικά έλεγαν ψέματα για να μην εξαφανιστούν οι μάσκες από τα νοσοκομεία";
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,