!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

dna replication έγραψε: 24 Οκτ 2018, 22:50
Nostalgia έγραψε: 24 Οκτ 2018, 12:35 Να σου πω, για pocket holes εχεις αποψη;

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9464
τα pocket holes, ένας άγνωστος ξυλουργικός σύνδεσμος στην Ελλάδα ως πρόσφατα, κάνουν περισσότερο είναι για μασιφ ξυλο, όχι τόσο για μελαμίνες
δες εδώ τη σχετική συζήτηση. Τα πολύ καλά τρυπάνια είναι ΣΟΣ για να μη σχίζουν το ξύλο υπό γωνία
http://www.woodweb.com/knowledge_base/C ... amine.html
Καλο, θενξ! :smt023
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

dna replication έγραψε: 24 Οκτ 2018, 20:00 κάποιος πρέπει να σου μιλήσει για τον Αλη :D

https://www.aliexpress.com/wholesale?mi ... eedQuery=y
Τώρα δεν γλυτώνεις από το τελωνείο. Για αγορά πάνω από 22 ευρώ πληρώνεις ΦΠΑ.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

με τόσα παίρνεις ένα καλούτσικο κινέζικο αλουμινένιο τζιγκάκι, βαρέθηκα τα wolfcraft τα χομπίστικα μερικές φορές είναι απλά και λειτουργικά άλλες υπερτιμημένες πλαστικούρες που δεν κάνεις δουλειά. Τα τρυπάνια που τα συνοδεύουν είναι για τα πανηγύρια.
Στην Αυστραλία δεν ξέρω τι ισχύει με δασμούς από Κίνα, ξεκίνησε και κει κανένα τρεηντ γουόρ?

Για οδηγό διάτρησης για συνδέσμους, έχω βάλει στο μάτι το Sablon Minifix με το οποίο εκτός από καβίλιες, φτιάχνεις ολόισιες τρύπες για τους συνδέσμους minifix τύπου ΙΚΕΑ cam & lock που μπορείς να τα αποσυναρμολογήσεις κιόλας.

προσέξτε το αυτοκεντραριζόμενο τρυπάνι με το προκαθορισμένο βάθος
Μιλάμε γίνεσαι κουζινάς, βιβλιοθηκάς, ο ΙΚΕΑς ο ίδιος

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Ρε παιδί μου τί είναι αυτό το κακό να μη φτιάχνει κανείς μια καβιλιερέζα (δικός μου όρος) της προκοπής σε νορμάλ τιμή
Δηλαδή βασικά ένα τρυπάνι κι έναν οδηγό που να το κρατάει σταθερό και κάθετα ή οριζόντια στο ξύλο, πόσο δύσκολο είναι;
Φτιάχνει η Μαφέλ αυτό εδώ αλλά κάνει $1,300

Εικόνα

και φτιάχνει και η triton μια απομίμηση σε πιό νορμάλ τιμή (και πάλι κανα τετρακοσάρι) αλλά όποιος το έχει δοκιμάσει ή τραβάει τα μαλιά του και το γυρνάει πίσω ή τρώει κάτι μέρες να του κάνει μετατροπές μέχρι να δουλέψει σωστά
Εικόνα

το βασικότερο πρόβλημά του είναι ότι αυτοί οι οδηγοί μπροστά δεν κλειδώνουν και απ τις δυό μεριές όπως το Μαφέλ, με αποτέλεσμα λίγο να το πιέσεις στραβά φεύγει απ'τη θέση του εύκολα και μετά σου βγαίνει η τρύπα διαγώνια αντί για ίσια.

Και μετά πας σε Φεστούλ Ντόμινο το οποίο κάνει ενάμιση χιλιάρικο και πληρώνεις και τις καβίλιες του χρυσές επειδή είναι πλακέ.

Αυτά δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην αγορά, μετά πας σε αυτά τα τζιγκ όπως το μινιφιξ του DNA. Αλλά αυτά ειναι τζιγκ, δεν είναι ενιαία μηχανή, και δεν είναι και φτηνά επίσης. Τες πα μάλλον κάτι τέτοιο θα πάρω γιατί έτσι κι αλλιώς δε βλέπω να το χρησιμοποιώ πολύ συχνά και δεν υπάρχει και τίποτα άλλο σε λογικη τιμή.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
dna replication

Chilloutbuddy έγραψε: 25 Οκτ 2018, 01:58 Και μετά πας σε Φεστούλ Ντόμινο το οποίο κάνει ενάμιση χιλιάρικο και πληρώνεις και τις καβίλιες του χρυσές επειδή είναι πλακέ.

Αυτά δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην αγορά, μετά πας σε αυτά τα τζιγκ όπως το μινιφιξ του DNA. Αλλά αυτά ειναι τζιγκ, δεν είναι ενιαία μηχανή, και δεν είναι και φτηνά επίσης. Τες πα μάλλον κάτι τέτοιο θα πάρω γιατί έτσι κι αλλιώς δε βλέπω να το χρησιμοποιώ πολύ συχνά και δεν υπάρχει και τίποτα άλλο σε λογικη τιμή.
αν θέλεις τυπου ¨μπισκοτο", φρεζοκαβιλιέρα, γιατί να πας στην φεστοολ? υπάρχουν άπειρες επιλογές σε κάθε τιμή, απο εξαρτήματα της wolfcraft που μπαινουν σε γωνιακό τροχό ως πολύ ακριβά. Υπάρχει και η Lamello . Λαμελιέρα που λεγανε στην ελλάδα, συνώνυμο ως πρόσφατα του biscuit joiner σαν την κοκακόλα.
Πολύ καλή και τα μπισκότα αυτά τα τυπου λαμέλο κυκλοφορούν παντού
https://www.axminster.co.uk/lamello-cla ... ter-503650

Για dowell - καβίλιες σκέτο στα ελληνικά, τα στρογγυλα ξυλάκια οξιάς, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές σε μηχανηματα

πλαγιασε το καινούριο τρυπάνι που πήρες, φτιάξε μια βάση και καντο horizontal dowel boring machine :D

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

μπα ρε συ, ό,τι μηχάνημα έχεις για τέτοιες δουλειές πρέπει να είναι φορητό γιατί πολλές φορές το θες για πάνελ
Άβαταρ μέλους
dna replication

τότε κρατάμε τα 1000 ευρώ και κανουμε τη δουλειά γκέτο σταιλ

https://woodgears.ca/horizontal_boring/jig.html

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

dna replication έγραψε: 24 Οκτ 2018, 22:50
Nostalgia έγραψε: 24 Οκτ 2018, 12:35 Να σου πω, για pocket holes εχεις αποψη;

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9464
τα pocket holes, ένας άγνωστος ξυλουργικός σύνδεσμος στην Ελλάδα ως πρόσφατα, κάνουν περισσότερο για μασιφ ξυλο, όχι τόσο για μελαμίνες
δες εδώ τη σχετική συζήτηση. Τα πολύ καλά τρυπάνια είναι ΣΟΣ για να μη σχίζουν το ξύλο υπό γωνία
http://www.woodweb.com/knowledge_base/C ... amine.html
ρε παιδιά αλήθεια τώρα αυτό ειναι όρος νέος; Δεν το κάνουμε από πάντα αυτό; Παλιά εδώ πώς το λέγαμε;

α οχι οκ, ελεος, νόμιζα οτι έβαζαν μόνο την βίδα :e040:
αλλά πάλι, καλα καταλαβαίνω; όλο αυτό είναι για να βάλεις την βίδα εύκολα λοξά;
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

dna replication έγραψε: 25 Οκτ 2018, 02:30 αν θέλεις τυπου ¨μπισκοτο", φρεζοκαβιλιέρα, γιατί να πας στην φεστοολ? υπάρχουν άπειρες επιλογές σε κάθε τιμή, απο εξαρτήματα της wolfcraft που μπαινουν σε γωνιακό τροχό ως πολύ ακριβά. Υπάρχει και η Lamello . Λαμελιέρα που λεγανε στην ελλάδα, συνώνυμο ως πρόσφατα του biscuit joiner σαν την κοκακόλα.
όχι τα μπισκότα είναι για άλλη δουλειά, βασικά το μόνο που κάνουν είναι ευθυγράμμιση, δεν προσφέρουν δύναμη στο σύνδεσμο.
Τα Λαμέλο μια χαρά αλλά είναι επίσης πανάκριβα και επιπλέον πρέπει να αγοράζεις και την κάθε μαλακίτσα που βάζουν μέσα μία-μία. Τα Λαμέλο και τα Ντόμινο είναι φοβερά εργαλεία γι'αυτούς που το κάνουν κάθε μέρα, εγώ θέλω κάτι απλό για μια στο τόσο κι ας μην είναι και τόσο φοβερό/γρήγορο/αξιόπιστο. Βασικά ένα μονό δράπανο με ενσωματωμένο οδηγό ευθυγράμμισης θέλω, μου κάνει εντύπωση που δε βγάζει κανένας. Kαι βαριέμαι να το φτιάξω επίσης.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Μηχανικός έγραψε: 24 Οκτ 2018, 23:09
dna replication έγραψε: 24 Οκτ 2018, 20:00 κάποιος πρέπει να σου μιλήσει για τον Αλη :D

https://www.aliexpress.com/wholesale?mi ... eedQuery=y
Τώρα δεν γλυτώνεις από το τελωνείο. Για αγορά πάνω από 22 ευρώ πληρώνεις ΦΠΑ.
υπαρχουν τροποι να το αποφυγεις.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Φθηνες λυσεις υπαρχουν, εξαρτημα που να δενει στο δραπανο και να κανει αυτη την δουλεια δεν εχω πετυχει, οποιος βρει ας το ανεβασει.
Άβαταρ μέλους
dna replication

enaon έγραψε: 25 Οκτ 2018, 02:57
ρε παιδιά αλήθεια τώρα αυτό ειναι όρος νέος; Δεν το κάνουμε από πάντα αυτό; Παλιά εδώ πώς το λέγαμε;

α οχι οκ, ελεος, νόμιζα οτι έβαζαν μόνο την βίδα :e040:
αλλά πάλι, καλα καταλαβαίνω; όλο αυτό είναι για να βάλεις την βίδα εύκολα λοξά;
πάλι τα ζεν? :D μην το σκέφτεσαι και η τρύπα θα γίνει μόνη της?
εμείς θέλουμε εργαλείο να μας παίρνει το άγχος

Άβαταρ μέλους
dna replication

Nostalgia έγραψε: 25 Οκτ 2018, 12:24 Φθηνες λυσεις υπαρχουν, εξαρτημα που να δενει στο δραπανο και να κανει αυτη την δουλεια δεν εχω πετυχει, οποιος βρει ας το ανεβασει.
το προβλημα δεν είναι τόσο να δέσει το εξάρτημα στο δράπανο, είναι περισσότερο να κρατιέται σταθερό το εξάρτημα στο κομάτι που τρυπιέται
πχ αυτό παρόλο που φαινεται εντυπωσιακό, δεν κάνει δουλειά
https://knowledge.axminster.co.uk/ujk-t ... ill-guide/
Εικόνα

το wolfcraft τα ίδια και χειρότερα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Και εγώ αυτό έχω, αλλά είναι όπως τα λες.

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”