Μαλακίες, πιθηκίζουν επιφανειακά τα δυτικά συστήματα που όμως κάνουν πάρα πολύ σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στον εγκλεισμό σαν ποινή για έγκλημα και στον εγκλεισμό για προστασία της κοινωνίας. Ο Μπρέιβικ ας πούμε θα κάτσει το πολύ 21 χρόνια φυλακισμένος γιατί τόσο είναι η μέγιστη κάθειρξη στην Νορβηγία, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πεθάνει έγκλειστος.Δημοκράτης έγραψε: 10 Μάιος 2023, 15:23 πάντα είχα την απορία τι σκατά είχε στο κεφάλι του όποιος άλλαξε τα ισόβια με 25ετιες και αν. Δηλαδή έχεις έναν τύπο που σκοτώνει ένα 12χρονο χωρίς κανέναν λόγο. Για ποιο λόγο να βγάζεις από την φυλακή; Ποιο είναι το κέρδος για την κοινωνία που δεν περνάει όλη του την ζωή σε ένα μπουντρούμι που δεν θα ξαναμπορέσει να πειράξει κανέναν;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Να επανενταχθεί;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Να επανενταχθεί;
Θα περάσει καιρός.Otto Weininger έγραψε: 10 Μάιος 2023, 13:56 Όχι θανατική ποινή.
Γκουαντάναμο μέχρι να φτάσει να κανει διαλογο με τους τοίχους.
Κάτι τέτοιο όμως θα τον κάνει σύντομα να ξεράσει το γαλα της πουτάνας που τον βυζαξε και μάλιστα χωρίς να υπάρχει πιθανοτητα σωτηριας.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Στο συγκεκριμένο κλισέ, ο σωστός όρος είναι ένας αθώος προς χίλιους ενόχους.aLiCat έγραψε: 10 Μάιος 2023, 16:44 Υπάρχει και το δόγμα σύμφωνα με το οποίο "καλύτερα 10 (ή και100) ένοχοι ελεύθεροι, παρά ένας αθώος στη φυλακή".![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ναι αλλά αυτό αναφέρεται στην αθώωση ή καταδίκη. Δεν αναφέρεται στο πόσο θα κάτσεις φυλακή.aLiCat έγραψε: 10 Μάιος 2023, 16:44 Υπάρχει και το δόγμα σύμφωνα με το οποίο "καλύτερα 10 (ή και100) ένοχοι ελεύθεροι, παρά ένας αθώος στη φυλακή".![]()
Έχει τσεκάρει κάποιος την ποιότητα ζωής ενός φυλακισμένου σαν τον Μπρέιβικ στη Νορβηγία; Είτε αφορά σε 21 χρόνια, είτε σε ισόβια φυλάκιση.foscilis έγραψε: 10 Μάιος 2023, 16:48Μαλακίες, πιθηκίζουν επιφανειακά τα δυτικά συστήματα που όμως κάνουν πάρα πολύ σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στον εγκλεισμό σαν ποινή για έγκλημα και στον εγκλεισμό για προστασία της κοινωνίας. Ο Μπρέιβικ ας πούμε θα κάτσει το πολύ 21 χρόνια φυλακισμένος γιατί τόσο είναι η μέγιστη κάθειρξη στην Νορβηγία, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πεθάνει έγκλειστος.Δημοκράτης έγραψε: 10 Μάιος 2023, 15:23 πάντα είχα την απορία τι σκατά είχε στο κεφάλι του όποιος άλλαξε τα ισόβια με 25ετιες και αν. Δηλαδή έχεις έναν τύπο που σκοτώνει ένα 12χρονο χωρίς κανέναν λόγο. Για ποιο λόγο να βγάζεις από την φυλακή; Ποιο είναι το κέρδος για την κοινωνία που δεν περνάει όλη του την ζωή σε ένα μπουντρούμι που δεν θα ξαναμπορέσει να πειράξει κανέναν;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
όταν λες σύστημα; εννοείς τιμωρητικό ή σωφρονιστικό;ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Μάιος 2023, 15:32Ναι, τα ξέρω αυτά.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 10 Μάιος 2023, 15:29το αντίθετοΓΑΛΗ έγραψε: 10 Μάιος 2023, 14:53
Υπάρχει περισσότερος χρόνος για τη διερεύνηση.
Αλλά οκ, αν μπούμε στη λογική ότι ακόμη και τα τεκμήρια και όχι ενδείξεις ήταν πλασματικά, τότε δεν πρέπει να τιμωρείται κανείς για τίποτα.
με τη θανατική ποινή στην Αμερική μέχρι να εκτελεστεί η απόφαση γίνονται πολλές εφέσεις και πολλές έρευνες έτσι ώστε να είναι σίγουροι για το ότι εκτελούν τον ένοχο. γι'αυτό παιρνούν 8-10 χρόνια και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη περισσότερα μέχρι να εκτελεστεί η ποινή
όταν κάποιος φάει ισόβια όμως δε το πολυψάχνουν και τόσο
είχα δει σε ντοκυμαντέρ έναν που του έριξαν θανατική ποινή και τελικά αποδείχθηκε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος μετά από μερικά χρόνια. μιλώντας ο ίδιος είπε ότι χαίρεται που του έριξαν τη θανατική ποινή γιατί έτσι αναγκάστηκαν να εξετάσουν την υπόθεση πολύ πιο σχολαστικά και ότι αν του είχαν ρίξει ισόβια το πιο πιθανό θα ήταν να σάπιζε στη μπουζού μέχρι να πεθάνει και δε θα μάθαινε ποτέ κανείς ότι είναι αθώος
Παρακάτω; Ποιο σύστημα μπορεί να εφαρμοσθεί ώστε να παρακάμπτει όλα αυτά τα πρακτικά και ηθικά προβλήματα;
Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο.
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Σε περίπτωση αθωότητας όμως, δεν θα κάτσει λεπτό στη φυλακή. Θα λέγαμε πως είναι, εν μέρει τουλάχιστον, σχετικό.
Άσε που το θέμα του νήματος είναι γενικός και δη κατά πόσο να επανενταχθεί ο συγκεκριμένος εγκληματίας(ασχέτως με τον χρόνο φυλάκισης) ή όχι.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Βρε πουλάκι μου, τα πράματα είναι απλά (νομίζω, δηλαδή...).ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Μάιος 2023, 16:47Πιθανόν να μην κατάλαβα. Αλλά εννοώ αυτό που έγραψα, ανεξαρτήτως της δικής σου προσέγγισης.Bic έγραψε: 10 Μάιος 2023, 16:41Μάλλον δεν κατάλαβες καν τι είπα, γι' αυτό και το συγκεκριμένο σχόλιο.ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Μάιος 2023, 16:37 Οπότε, άσε τα κηρύγματα Bic από τη στιγμή που σίγουρα δεν πείθουν ούτε και σένα σε προσωπικό επίπεδο.
Εκ του μακρόθεν παρατηρητές, όλοι μπορούμε να το παίζουμε γκράντε.
Δενπράζ. Όλα μεσ' στο παιχνίδι είναι.![]()
Για κάποιο μυστήριο (λέμε τώρα) λόγο, συνεχίζει να ισχύει μια σχεδόν μεταφυσική προσέγγιση αναφορικά με την ανθρώπινη ιδιότητα.
Οι τρέντυ "ένθεοι" ακόμη και σε πολιτικοφανές πλαίσιο, είναι η πιο αλλοπρόσαλλη εκδοχή της μεταμοντέρνας θρησκευτικότητας.![]()
Εγώ λέω ότι πρέπει να βρεθεί, εντός κοινωνικού πλαισίου, μια καλύτερη λύση για ποινές/τιμωρίες σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα. Πρέπει λέω, όχι ότι υπάρχει ήδη ή ότι με καλύπτουν εμένα, προσωπικά τον Bic οι υπάρχοντες νόμοι.
Σε προσωπικό επίπεδο, αν μου τύχαινε εμένα κάτι τέτοιο, το πιθανότερο είναι να κατέφευγα στην αυτοδικία. Αλλά αυτό αφορά εμένα, το πώς το βλέπω εγώ και το ποιες δυνατότητες (ίσως) έχω για να κάνω κάτι τέτοιο. Αυτό δεν ισχύει για όλους, για κάποιους μάλιστα όχι επειδή δεν θέλουν να το κάνουν, αλλά επειδή δεν μπορούν για διάφορους λόγους, ακόμα και πρακτικούς. Ε, και μόνο για αυτούς (αυτό είπα και πιο πάνω), αν όχι (όπως είναι και το πιο σωστό) και για μια γενικότερη, καθολική αν είναι δυνατόν εφαρμογή δικαιοσύνης, θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράματα και να επιβληθούν σοβαρότερες ποινές.
Πού διαφωνούμε;
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Στο ότι το "προσωπικό επίπεδο" του καθενός συγκροτεί αυτό που λέμε συλλογική συνείδηση ενός μέρους της κοινωνίας.Bic έγραψε: 10 Μάιος 2023, 16:56Βρε πουλάκι μου, τα πράματα είναι απλά (νομίζω, δηλαδή...).ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Μάιος 2023, 16:47Πιθανόν να μην κατάλαβα. Αλλά εννοώ αυτό που έγραψα, ανεξαρτήτως της δικής σου προσέγγισης.Bic έγραψε: 10 Μάιος 2023, 16:41
Μάλλον δεν κατάλαβες καν τι είπα, γι' αυτό και το συγκεκριμένο σχόλιο.
Δενπράζ. Όλα μεσ' στο παιχνίδι είναι.![]()
Για κάποιο μυστήριο (λέμε τώρα) λόγο, συνεχίζει να ισχύει μια σχεδόν μεταφυσική προσέγγιση αναφορικά με την ανθρώπινη ιδιότητα.
Οι τρέντυ "ένθεοι" ακόμη και σε πολιτικοφανές πλαίσιο, είναι η πιο αλλοπρόσαλλη εκδοχή της μεταμοντέρνας θρησκευτικότητας.![]()
Εγώ λέω ότι πρέπει να βρεθεί, εντός κοινωνικού πλαισίου, μια καλύτερη λύση για ποινές/τιμωρίες σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα. Πρέπει λέω, όχι ότι υπάρχει ήδη ή ότι με καλύπτουν εμένα, προσωπικά τον Bic οι υπάρχοντες νόμοι.
Σε προσωπικό επίπεδο, αν μου τύχαινε εμένα κάτι τέτοιο, το πιθανότερο είναι να κατέφευγα στην αυτοδικία. Αλλά αυτό αφορά εμένα, το πώς το βλέπω εγώ και το ποιες δυνατότητες (ίσως) έχω για να κάνω κάτι τέτοιο. Αυτό δεν ισχύει για όλους, για κάποιους μάλιστα όχι επειδή δεν θέλουν να το κάνουν, αλλά επειδή δεν μπορούν για διάφορους λόγους, ακόμα και πρακτικούς. Ε, και μόνο για αυτούς (αυτό είπα και πιο πάνω), αν όχι (όπως είναι και το πιο σωστό) και για μια γενικότερη, καθολική αν είναι δυνατόν εφαρμογή δικαιοσύνης, θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράματα και να επιβληθούν σοβαρότερες ποινές.
Πού διαφωνούμε;
Και στο ότι αν η δικαιοσύνη ως καθ' ύλην αρμόδιος φορέας δεν λαμβάνει υπ' όψιν την άποψη ανθρώπων, που αν μη τι άλλο δεν είναι αγράμματοι, αμόρφωτοι, κολλημένοι αλλά είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό και εργασιακό νομότυπο πλαίσιο και έχουν αντιληφθεί τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του κάθε πολίτη, μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το βασίλειο ή τη δημοκρατία της δανιμαρκίας, έτσι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- plouf
- Μέλη που αποχώρησαν
#Μενουμε_Ευρωπη ελληνιαρηδες.Πτολεμαίος έγραψε: 10 Μάιος 2023, 14:22"Πλημμελημα" η καταστροφή μιας περιουσίας και..... ελεύθεροι οι δράστες.panos291 έγραψε: 10 Μάιος 2023, 14:11 Καλα αυτο ειναι ευκολο, θανατικη ποινη χωρις συζήτηση.
Αυτος εδω ομως, τι ποινη θελει?? Διαβαστε το ολοκληρο και μετα πειτε.
https://www.protothema.gr/greece/articl ... kouristes/
Μαλάκα μου απλά δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει δικαιοσύνη.
Άσ' το ρε πλουφ, τράβα βαθειά ανατολή αν θες, ουδείς σε κρατάει.plouf έγραψε: 10 Μάιος 2023, 18:10#Μενουμε_Ευρωπη ελληνιαρηδες.Πτολεμαίος έγραψε: 10 Μάιος 2023, 14:22"Πλημμελημα" η καταστροφή μιας περιουσίας και..... ελεύθεροι οι δράστες.panos291 έγραψε: 10 Μάιος 2023, 14:11 Καλα αυτο ειναι ευκολο, θανατικη ποινη χωρις συζήτηση.
Αυτος εδω ομως, τι ποινη θελει?? Διαβαστε το ολοκληρο και μετα πειτε.
https://www.protothema.gr/greece/articl ... kouristes/
Μαλάκα μου απλά δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει δικαιοσύνη.![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Πάτε καλά ρε; Τι «διλήμματα» είναι αυτά;Ναύτης έγραψε: 10 Μάιος 2023, 13:11 Το έγκλημα έγινε στην Τουρκία, βέβαια, αλλά υποτιθέστω ότι ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβαινε στην Ελλάδα, ρωτώ, για τούτον εδώ, τι θεωρείτε ότι είναι δίκαιο:
α) Να τον χώσουν σ' ένα βαθύ μπουντρούμι μέχρι να ψοφήσει;
β) Να του επιβληθεί μια ανθρωπιστική ποινή εγκλεισμού και εν συνεχεία να επανενταχθεί στην κοινωνία;
Με άλλα λόγια, κατά τη γνώμη σας πρέπει ή δεν πρέπει για ορισμένα ειδεχθή εγκλήματα να ισχύει η ποινή των ισόβιων δεσμών, χωρίς προνόμια και χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους;
Πρώτον, δεν υπάρχει (και δεν υπήρξε ποτέ) σωφρονιστικό σύστημα. Μπαίνουν μέσα παραβατικοί και παράνομοι και βγαίνουν απάνθρωπα κτήνη.
Δεύτερον και άμεσα συνδεδεμένο με το πρώτο, τέτοια κτήνη πρέπει να αποβάλλονται από την κοινωνία, αφού αποδεδειγμένα δεν μπορούν να σωφρονιστούν. Οπότε είτε να σαπίζουν στη φυλακή είτε να δημιουργούνται ειδικά μέρη και να μένουν εκεί, μακριά από νομοταγείς πολίτες και κυρίως, ανθρώπους.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
ik_90 έγραψε: 10 Μάιος 2023, 18:13Πάτε καλά ρε; Τι «διλήμματα» είναι αυτά;Ναύτης έγραψε: 10 Μάιος 2023, 13:11 Το έγκλημα έγινε στην Τουρκία, βέβαια, αλλά υποτιθέστω ότι ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβαινε στην Ελλάδα, ρωτώ, για τούτον εδώ, τι θεωρείτε ότι είναι δίκαιο:
β) Να του επιβληθεί μια ανθρωπιστική ποινή εγκλεισμού και εν συνεχεία να επανενταχθεί στην κοινωνία;
Με άλλα λόγια, κατά τη γνώμη σας πρέπει ή δεν πρέπει για ορισμένα ειδεχθή εγκλήματα να ισχύει η ποινή των ισόβιων δεσμών, χωρίς προνόμια και χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους;
Πρώτον, δεν υπάρχει (και δεν υπήρξε ποτέ) σωφρονιστικό σύστημα. Μπαίνουν μέσα παραβατικοί και παράνομοι και βγαίνουν απάνθρωπα κτήνη.
Δεύτερον και άμεσα συνδεδεμένο με το πρώτο, τέτοια κτήνη πρέπει να αποβάλλονται από την κοινωνία, αφού αποδεδειγμένα δεν μπορούν να σωφρονιστούν. Οπότε είτε να σαπίζουν στη φυλακή είτε να δημιουργούνται ειδικά μέρη και να μένουν εκεί, μακριά από νομοταγείς πολίτες και κυρίως, ανθρώπους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Κοστίζει... Κοστίζει πολύ...ik_90 έγραψε: 10 Μάιος 2023, 18:13Πάτε καλά ρε; Τι «διλήμματα» είναι αυτά;Ναύτης έγραψε: 10 Μάιος 2023, 13:11 Το έγκλημα έγινε στην Τουρκία, βέβαια, αλλά υποτιθέστω ότι ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβαινε στην Ελλάδα, ρωτώ, για τούτον εδώ, τι θεωρείτε ότι είναι δίκαιο:
Θα το πληρώσεις εσύ αυτό το ποσό;
Μετά υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα...
Εάν θέλεις να το κάνεις αυτό σε έναν που έκανε κάποιους να πονέσουν, γιατί να μην το κάνεις αυτό και σε άλλους που κάνουν πολύ κόσμο να πονέσει, όπως π.χ. τους πορτοφολάδες ή τους διαρρήκτες ή τους πολιτικούς που κλέβουν μεγάλα ποσά...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
- Dwarven Blacksmith
Όλα ξεκινάνε από την αποσυμφόρηση των ιδρυμάτων κάθε είδους. Οι δικαιολογίες περί ευκαιριών και επανένταξης βρίσκονται εκ των υστέρων.