Ζήτα βοήθεια.Σέλευκας έγραψε: 08 Μάιος 2023, 15:32όλα αυτά γίνονται επειδή ο ελληνικός λαός κυνήγησε επί 40 χρόνια το όνειρο του κομμουνισμού
διέλυσε την παραγωγή εξόντωσε τους επαγγελματίες , έφτιαξε το πελατειακό κράτος των δημοσίων υπαλλήλων για να αποδείξει οτι εκτος δημοσίου δεν υπάρχει ζωή
και φτάσαμε στην κατάρρευση και παρόλο που φτάσαμε κοιτάξαμε να μην υπάρχει και μέλλον αλλά προτιμήσαμε να μείνουμε πιστοί στο όνειρο του κομμουνισμού
και συνεχίζουμε στο ίδιο
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πήραν το σπίτι 81χρονου ανάπηρου και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε τα ρούχα του
Re: Πήραν το σπίτι 81χρονου ανάπηρου και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε τα ρούχα του
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Re: Πήραν το σπίτι 81χρονου ανάπηρου και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε τα ρούχα του
Καλυτερα να χασεις εναν φιλο επειδη δεν μπηκες εγγυητης,παρα να τον χασεις επειδη μπηκες.Ναύτης έγραψε: 06 Μάιος 2023, 13:14Δεν μπορεί ο γιος να βάλει υποθήκη το σπίτι του πατέρα, ο ίδιος ο πατέρας εγγυήθηκε εμπράγματα.Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2023, 13:07Ο γιός, κατά πάσα πιθανότητα έβαλε στην υποθήκη το σπίτι του πατέρα του ακριβώς επειδή υπολόγιζε ότι λόγω συμπόνοιας δεν θα τον έριχναν στον δρόμο.Ναύτης έγραψε: 06 Μάιος 2023, 13:00 Πού να πάει ο παππούς με το ένα πόδι κομμένο και το άλλο έτοιμο για κόψιμο, ρε φίλε; Τον είδες;
Έκανε μια μαλακία, εγγυήθηκε για το δάνειο του γιου του, ας μην είμαστε τόσο αυστηροί, δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή.
Δεν ξέρω τι κάνουν τα καθίκια που λες, αλλά νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε ένας τρόπος για να μη μείνει ο άνθρωπος στον δρόμο.
Ο ασφαλέστερος τρόπος γιά να μη μείνει ο γέρος στον δρόμο, είναι να υποχρεωθεί ο γιός να τον πάρει στο σπίτι του. Επίσης, αν όντως η αξία του σπιτιού είναι €400.000 αυτά που μένουν είναι υπέραρκετά γιά να μείνει ο γέρος αξιοπρεπώς στο νοίκι.
Αν ο γιος μπορούσε να αγοράσει το σπίτι του πατέρα του, φαντάζομαι θα μπορούσε να αποπληρώνει και το δάνειο που πήρε.
Το πόσο ζητά κάποιος ένα σπίτι είναι εντελώς διαφορετικό από το πόσα θα πάρει, ειδικά αν η πώληση γίνεται υπό πίεση.
Τέσπα, προσωπικά έχω ψυχρανθεί με αδελφικό μου φίλο γιατί αρνήθηκα να μπω εγγυητής σε δάνειο που πήρε (δεν ξέρω αν το πήρε τελικά, πάντως ήθελε να πάρει). Μού έκοψε και την καλημέρα. Δεν πειράζει, δεν το μετανιώνω. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μαλακία να εξαρτάσαι εσύ από τις προθέσεις και τις ενέργειες του άλλου.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
-
talaipwros
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 08 Μάιος 2023, 17:35talaipwros έγραψε: 08 Μάιος 2023, 16:57Μπορεις να μας πεις ποσες δοσεις απλήρωτες εχει η ΝΔ που θελω να δω κατι;![]()
πηγή: https://www.sofokleousin.gr/synexizetai ... yksithikan“Νοικοκύρεμα” των οικονομικών του κόμματος υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ. Ομως, αντί να μειωθούν, τα χρέη διογκώνονται με ρυθμό χιονοστιβάδας.
Σύμφωνα με τον ετήσιο ισολογισμό του κόμματος που δημοσιεύτηκε προχθές, οι συνολικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες αυξήθηκαν πέρυσι κατά 38,3 εκατ. ευρώ και ανήλθαν σε 381,3 εκατ. ευρώ. Στο διάστημα που επικεφαλής του κόμματος είναι ο Κ. Μητσοτάκης, έχουν αυξηθεί κατά 156,3(!) εκατ. ευρώ.
το 2022 αυτό, τώρα θα είναι ακόμη περισσότερα
μάλλον επειδή πληρώνει τις δόσεις της η νδ το χρέος αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο
για πες μας γιατρέ μου, τι πλάνο αποπληρωμής υπάρχει; σε πόσους αιώνες θα μηδενίσει η νδ το χρέος της; γιατί μέχρι στιγμής μόνο αυξάνεται
δηλαδη καμια δοση δεν ειναι απληρωτη
Ο νεοφιλελευθερισμός πρέπει να εξετάζεται με ψυχιατρικούς όρους, οχι με πολιτικούς.Αρίστος έγραψε: 08 Μάιος 2023, 16:02 Παλι παραμιλατε μην τυχον και αδικηθουν τα funds χανοντας το σπιτι κανενος υπερηλικα αναπηρου;
.
Καλά το είπε ο Εθνικοκοινωνιστής.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Ναι, αλλά αν κλείσουμε τη νουδού, πΧοιός θα σώσει τη Πατρίδα?ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 08 Μάιος 2023, 17:35talaipwros έγραψε: 08 Μάιος 2023, 16:57Μπορεις να μας πεις ποσες δοσεις απλήρωτες εχει η ΝΔ που θελω να δω κατι;![]()
πηγή: https://www.sofokleousin.gr/synexizetai ... yksithikan“Νοικοκύρεμα” των οικονομικών του κόμματος υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ. Ομως, αντί να μειωθούν, τα χρέη διογκώνονται με ρυθμό χιονοστιβάδας.
Σύμφωνα με τον ετήσιο ισολογισμό του κόμματος που δημοσιεύτηκε προχθές, οι συνολικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες αυξήθηκαν πέρυσι κατά 38,3 εκατ. ευρώ και ανήλθαν σε 381,3 εκατ. ευρώ. Στο διάστημα που επικεφαλής του κόμματος είναι ο Κ. Μητσοτάκης, έχουν αυξηθεί κατά 156,3(!) εκατ. ευρώ.
μάλλον επειδή πληρώνει τις δόσεις της η νδ το χρέος αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο
για πες μας γιατρέ μου, τι πλάνο αποπληρωμής υπάρχει; σε πόσους αιώνες θα μηδενίσει η νδ το χρέος της; γιατί μέχρι στιγμής μόνο αυξάνεται
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Σενέκας έγραψε: 06 Μάιος 2023, 13:37 το ότι ο γιος, ο άνθρωπος που πήρε το δάνειο, δεν εμφανίζεται πουθενά, είναι λιγουλάκι ύποποτο
-
Δημοκράτης
Και στην Ολλανδία το κρατος έσωσε τις τράπεζες το 2009 δίνοντας περίπου 50 δις για να τα πάρει πίσω με 10% τόκο πριν το 2017.Bill Hicks έγραψε: 08 Μάιος 2023, 17:38μην του τα λες έτσι απότομα. και πού να μάθει ότι το αμερικανικό κράτος έβγαλε και κέρδος από την επένδυση στην "διάσωση τραπεζών" (αγορά τραπεζικών μετοχών).Δημοκράτης έγραψε: 08 Μάιος 2023, 15:57Φίλος έχεις 0 επαφή με το τι έγινε το 15 και το πως έφτασε το ελληνικό κράτος να πουλάει τις ραπεζικες μετοχές του για το τίποταΝαύτης έγραψε: 08 Μάιος 2023, 13:08Μπούρδες.Spoiler
Οι τράπεζες χρεωκόπησαν λόγω της τοξικής μόχλευσης που είχαν επινοήσει και της παντελούς έλλειψης κρατικού ελέγχου (ή εν πάση περιπτώσει της εγκληματικής πλημμέλειας στους κρατικούς ελέγχους). Τα κράτη κλήθηκαν (για την ακρίβεια προθυμοποιήθηκαν) να πληρώσουν με τα χρήματα των φορολογουμένων τις ζημιές από τις σπέκουλες των τραπεζιτών.
The Treasury Department later sold those shares back for a profit. In total, the government provided $245.1 billion in TARP assistance to banks and recouped $275.6 billion, for an investment gain of $30.5 billion.
Αλλά όχι οι κακές ρραπεζες πρέπει να χρεοκοπησουν να μείνουμε όλοι άνεργοι
Δεν καταλαβαίνουν λέμε οι άνθρωποι. Έζησαν στην Ελλάδα 7 χρόνια χωρίς τραπεζικό σύστημα, είδαν την ανεργία να πηγαίνει στο 27% και δεν πήραν ούτε μυρωδιά για την σημασία του τραπεζικού συστήματος. Δεν περιμένω να καταλάβουν κάτι τώρα που έχουμε 100 προβλήματα γιατί απλως αυξήθηκε το κοστος δανεισμού
-
Δημοκράτης
Thor έγραψε: 08 Μάιος 2023, 17:51Καλυτερα να χασεις εναν φιλο επειδη δεν μπηκες εγγυητης,παρα να τον χασεις επειδη μπηκες.Ναύτης έγραψε: 06 Μάιος 2023, 13:14Δεν μπορεί ο γιος να βάλει υποθήκη το σπίτι του πατέρα, ο ίδιος ο πατέρας εγγυήθηκε εμπράγματα.Leporello έγραψε: 06 Μάιος 2023, 13:07 Ο γιός, κατά πάσα πιθανότητα έβαλε στην υποθήκη το σπίτι του πατέρα του ακριβώς επειδή υπολόγιζε ότι λόγω συμπόνοιας δεν θα τον έριχναν στον δρόμο.
Ο ασφαλέστερος τρόπος γιά να μη μείνει ο γέρος στον δρόμο, είναι να υποχρεωθεί ο γιός να τον πάρει στο σπίτι του. Επίσης, αν όντως η αξία του σπιτιού είναι €400.000 αυτά που μένουν είναι υπέραρκετά γιά να μείνει ο γέρος αξιοπρεπώς στο νοίκι.
Αν ο γιος μπορούσε να αγοράσει το σπίτι του πατέρα του, φαντάζομαι θα μπορούσε να αποπληρώνει και το δάνειο που πήρε.
Το πόσο ζητά κάποιος ένα σπίτι είναι εντελώς διαφορετικό από το πόσα θα πάρει, ειδικά αν η πώληση γίνεται υπό πίεση.
Τέσπα, προσωπικά έχω ψυχρανθεί με αδελφικό μου φίλο γιατί αρνήθηκα να μπω εγγυητής σε δάνειο που πήρε (δεν ξέρω αν το πήρε τελικά, πάντως ήθελε να πάρει). Μού έκοψε και την καλημέρα. Δεν πειράζει, δεν το μετανιώνω. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μαλακία να εξαρτάσαι εσύ από τις προθέσεις και τις ενέργειες του άλλου.

Μηπως το πηρε το δανειο ακριβως για να ξεχρεωσει την υποθηκη και απο τη τραπεζα το ονομασαν ''ανακαινιση'' γιατι αλλιως δεν θα μπορουσε να το παρει;Bic έγραψε: 06 Μάιος 2023, 13:41Το σπίτι των 300m2 μπορεί να είναι ήδη υποθηκευμένο και γι' αυτό να έπρεπε να υποθηκευτεί άλλο.talaipwros έγραψε: 06 Μάιος 2023, 13:34εννοειται οτι για το παιδι σου θα κανεις τα παντα, αλλα εδω βρωμαει το πραμα.Bic έγραψε: 06 Μάιος 2023, 13:28
OK, αλλά μην ξεχνάς και την σχέση των δύο. Εδώ δεν είναι δυο φίλοι, μακρινά ξαδέλφια, συνάδελφοι ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο. Όταν αφορά το παιδί σου (αν τα πράματα είναι όπως τα παρουσιάζουν δηλαδή και όχι καμμιά κομπίνα όπως λέει κι ο γιατρός), δε νομίζω να έχεις και πολλές επιλογές να μην κάνεις τη μαλακία. Οπότε, πάλι τον γιο βαραίνει η απόφαση να το κάνει (και η μαλακία). Εγώ τουλάχιστον, έτσι το βλέπω.
δάνειο ανακαίνισης 85.000 ευρώ για το σπίτι των περίπου 300τ.μ Δεν χρειαζεται εγγυητη κανονικα.
Θα ειχε ενδιαφερον να μαθουμε ποια ειναι η μοιρα του αρχικου σπιτιου, αυτου των 300 τετραγωνικων και ποση ανακαινιση εγινε με τα 85 χιλιαρικα τελικα ( γιατι σα πολλα ακουγονται 85 χιλιαρικα για ανακαινιση)
το πιθανοτερο ειναι να ειναι κομπινα
Αλλά τα νούμερα είναι όντως πολύ περίεργα. 85 χιλιάρικα είναι πάρα πολλά για ανακαίνιση, το νούμερο είναι εξωπραγματικό, ειδικά για "απλούς καθημερινούς ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα". Επίσης, αν τελικά ήταν υποθηκευμένο το σπίτι ήδη, τότε ποιος παίρνει δάνειο 85 χιλιάρικα και τα ρίχνει σε ανακαίνιση, ενώ ακόμα δεν έχει εξοφλήσει το σπίτι (για να είναι υποθηκευμένο).
Κι εμένα, εξ αρχής δεν μου κολλούσαν πολλά με την "είδηση".
Μπερδεύεσαι. Οι τράπεζες βγαίνουν ζημιωμένες, ακριβώς επειδή οι πλειστηριασμοί παρεμποδίζονται. Αν οι πλειστηριασμοί γίνονταν εύκολα, τα funds θα έπρεπε να πληρώνουν περισσότερα γιά να αγοράσουν τα δάνεια.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 08 Μάιος 2023, 16:55και κάτι ακόμηUnique έγραψε: 08 Μάιος 2023, 14:14
Μόλις διαγραφεί αυτός ο παράλογος νόμος, η αγορά θα ανασάνει απο υγεία.
η αγορά θα ανασάνει από υγεία = οι τράπεζες πουλάνε τα δάνεια για ένα κομμάτι ψωμί (άρα βγαίνουν ζημιωμένες, σωστά;) στα funds και κάποια κοράκια θα βγάλουν τρελό κέρδος χωρίς να παράξουν απολύτως τίποτα
αχ ελεύθερη αγορά μου, τι παράδεισος
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
α ναι; και γιατί τότε δε δίνανε οι τράπεζες δάνειο στον γιο του 81χρονου φερειπείν έτσι ώστε να πληρώσει τις απλήρωτες δόσεις του;talaipwros έγραψε: 08 Μάιος 2023, 17:53ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 08 Μάιος 2023, 17:35talaipwros έγραψε: 08 Μάιος 2023, 16:57
Μπορεις να μας πεις ποσες δοσεις απλήρωτες εχει η ΝΔ που θελω να δω κατι;![]()
για πες μας γιατρέ μου, τι πλάνο αποπληρωμής υπάρχει; σε πόσους αιώνες θα μηδενίσει η νδ το χρέος της; γιατί μέχρι στιγμής μόνο αυξάνεται![]()
γιατί το να χρωστάω της μιχαλούς και παρόλα αυτά να έχω τη δυνατότητα να συνεχίζω να δανείζομαι έτσι ώστε να μπορώ να παραμένω συνεπής είναι εύκολο όταν με δανείζουν χωρίς εγγυήσεις. αλλά η όλη κατάσταση απλά διογκώνεται. το ερώτημα είναι στο τέλος ποιος θα τα πληρώσει. όλοι ξέρουμε βέβαια...
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
μα δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας, είναι προγραμματισμένοι κυριολεκτικά χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί να γίνουν μέσα στο 2023, οπότε δεν αντιλαμβάνομαι πού ακριβώς βρίσκεται η δυσκολίαLeporello έγραψε: 08 Μάιος 2023, 18:32Μπερδεύεσαι. Οι τράπεζες βγαίνουν ζημιωμένες, ακριβώς επειδή οι πλειστηριασμοί παρεμποδίζονται. Αν οι πλειστηριασμοί γίνονταν εύκολα, τα funds θα έπρεπε να πληρώνουν περισσότερα γιά να αγοράσουν τα δάνεια.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 08 Μάιος 2023, 16:55και κάτι ακόμηUnique έγραψε: 08 Μάιος 2023, 14:14
Μόλις διαγραφεί αυτός ο παράλογος νόμος, η αγορά θα ανασάνει απο υγεία.
η αγορά θα ανασάνει από υγεία = οι τράπεζες πουλάνε τα δάνεια για ένα κομμάτι ψωμί (άρα βγαίνουν ζημιωμένες, σωστά;) στα funds και κάποια κοράκια θα βγάλουν τρελό κέρδος χωρίς να παράξουν απολύτως τίποτα
γιατί η τράπεζα προτιμά να πουλήσει ένα χρέος στο 10% αντί να το διεκδικήσει εκείνη;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
talaipwros
καταληξαμε λοιπον οτι δεν χρωσταει καμια δοση η ΝΔΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 08 Μάιος 2023, 18:41α ναι; και γιατί τότε δε δίνανε οι τράπεζες δάνειο στον γιο του 81χρονου φερειπείν έτσι ώστε να πληρώσει τις απλήρωτες δόσεις του;talaipwros έγραψε: 08 Μάιος 2023, 17:53ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 08 Μάιος 2023, 17:35
![]()
πηγή: https://www.sofokleousin.gr/synexizetai ... yksithikan
για πες μας γιατρέ μου, τι πλάνο αποπληρωμής υπάρχει; σε πόσους αιώνες θα μηδενίσει η νδ το χρέος της; γιατί μέχρι στιγμής μόνο αυξάνεται![]()
γιατί το να χρωστάω της μιχαλούς και παρόλα αυτά να έχω τη δυνατότητα να συνεχίζω να δανείζομαι έτσι ώστε να μπορώ να παραμένω συνεπής είναι εύκολο όταν με δανείζουν χωρίς εγγυήσεις. αλλά η όλη κατάσταση απλά διογκώνεται. το ερώτημα είναι στο τέλος ποιος θα τα πληρώσει. όλοι ξέρουμε βέβαια...
Ο κυριότερος λόγος που τα δάνεια πουλήθηκαν με μικρή αξία είναι ότι η αξία τής υποθήκης σε πολλές περιπτώσεις έχει πέσει. Αλλα δάνεια δεν ήταν στεγαστικά, αλλά καταναλωτικά χωρίς υποθήκη. Επίσης, υπάρχουν αντιδράσεις στους πλειστηριασμούς με αποτέλεσμα ακόμη και αν γίνουν, η διαδικασία να κρατάει πολύ και να είναι επίφοβη λόγω ενστάσεων, συμπαραστεκόμενων, κ.λ.π.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 08 Μάιος 2023, 18:45μα δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας, είναι προγραμματισμένοι κυριολεκτικά χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί να γίνουν μέσα στο 2023, οπότε δεν αντιλαμβάνομαι πού ακριβώς βρίσκεται η δυσκολίαLeporello έγραψε: 08 Μάιος 2023, 18:32Μπερδεύεσαι. Οι τράπεζες βγαίνουν ζημιωμένες, ακριβώς επειδή οι πλειστηριασμοί παρεμποδίζονται. Αν οι πλειστηριασμοί γίνονταν εύκολα, τα funds θα έπρεπε να πληρώνουν περισσότερα γιά να αγοράσουν τα δάνεια.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 08 Μάιος 2023, 16:55 και κάτι ακόμη
γιατί η τράπεζα προτιμά να πουλήσει ένα χρέος στο 10% αντί να το διεκδικήσει εκείνη;
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Κατά τα ψέμματα, η ΝΔ δεν έχει ρυθμισμένα χρέη. Γι'αυτό τον λόγο, κάθε χρόνο οι τράπεζες χρεώνουν 10%-11% επιτόκιο που αντιστοιχεί σε πάνω από 30 εκατομμύρια τόκους. Γιά σύγκριση, τα έσοδα τής ΝΔ από όλες τις πηγές, δεν ξεπρενούν τα 8 εκατομμύρια. Αρα, ποτέ δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει τα δάνειά της, αντιθέτως αυτά θα αυξάνονται. Επρεπε να γίνει ρύθμιση από το 2016 που ανέλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά υπήρχε πάντοτε ο φόβος γιά πολιτικές αντιδράσεις αν γινόταν αυτό.talaipwros έγραψε: 08 Μάιος 2023, 18:46καταληξαμε λοιπον οτι δεν χρωσταει καμια δοση η ΝΔΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 08 Μάιος 2023, 18:41α ναι; και γιατί τότε δε δίνανε οι τράπεζες δάνειο στον γιο του 81χρονου φερειπείν έτσι ώστε να πληρώσει τις απλήρωτες δόσεις του;
1.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 90 Απαντήσεις
- 2178 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
-
- 3 Απαντήσεις