Ναύτης έγραψε: 06 Μάιος 2023, 10:06
πατησιωτης έγραψε: 06 Μάιος 2023, 10:01
(...) Αυτό που λες είναι ότι εγώ που δεν έχω δάνειο και είχα μετοχές τραπεζών καλώς έχασα την αξία τους για να μην πληρώσουν οι δανειολήπτες αυτά που χρωστούσαν.

Αυτό λες και εσύ και όλοι οι δικηγόροι και παραδικηγόροι και νομοκατσέληδες.
ΟΙ μικροομολογιουχοι που χάσανε τα λεφτά τους με psi, ΟΚ, ή απλά έτυχε εσύ προσωπικά να μην ανήκεις στην κατηγορία αυτή, οπότε στα παπάρια σου;
Το έχω ξαναγράψει, κανονικά πρέπει να έρθει μια κυβέρνηση βέρα νεοφιλελεύθερη, μασίφ 24 καρατίων, και να πάει τις συντάξεις στα 200 ευρώ τον μήνα, οριζόντια και χωρίς εξαιρέσεις, για να στρώσετε μερικοί-μερικοί.
Ολοι έχασαν,και οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι και οι φορολογούμενοι.
Ποιοί δεν έχασαν;Οι καταθέτες και οι τραπεζουπάλληλοι που δεν απολύθηκε κανείς.Αυτοί θα έχαναν εάν δεν έρχονταν τα μνημόνια όπως θέλει ο Αριστος.
Ήταν πολιτική απόφαση των μνημονιακών να σωθούν οι καταθέσεις και οι θέσεις εργασίας στο δημόσιο και στις τράπεζες και να την πληρώσουν οι ομολογιούχοι και οι μέτοχοι των τραπεζών.
Αυτό που θέλει ο Αρίστος να μη χάσει κανένας και να χάσει ο ....Σόιμπλε δεν γινόταν.
Τώρα εσύ που εάν είσαι ψηφοφόρος του Βαρουφάκη μάλλον κοντά στον Αρίστο είσαι φέρνεις μια άλλη εκδοχή,του αμιγούς νεοφιλελευθερισμού.
Πέφτεις έξω όμως στην πρόβλεψή σου για συντάξεις 200 ευρώ στην περίπτωση αυτή.Σε περίπτωση αμιγούς νεοφιλ ο καθένας θα έπαιρνε σύνταξη ανάλογη με τις εισφορές του και εκεί ο καθένας μπορεί να δει τον εαυτό του και να κρίνει τι και πως θα τον ευνοούσε.
Η Ελλάδα έγραψε ιστορία ως η χώρα που μπήκε σε μνημόνιο του ΔΝΤ και δεν απολύθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ δημόσιος υπάλληλος (ούτε οι καθαρίστριες τελικά) αλλά 800.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι.Καταλαβαίνεις ότι σε περίπτωση "νεοφιλελευθερισμού" η αναλογία θα ήταν διαφορετική.Το πόσο μπορεί να το φαντασθεί ο καθένας.
Το μυστικό όμως είναι άλλο - εάν αυτή η κοινωνία είχε τις ιδέες του νεοφιλελευθερισμού δεν θα χρεωκοπούσε ποτέ.

Έχει τις ιδέες που έχει και για αυτό τραπεζουπάλληλοι,καταθέτες και δημόσιοι υπάλληλοι σώθηκαν και την πλήρωσαν άλλοι.Οι μέτοχοι ήταν βέβαιο ότι θα είναι οι πρώτοι,οι ομολογιούχοι να σωθούν και να γίνει και διαγραφή του χρέους θα ήταν ο τετραγωνισμός του κύκλου.