Με βάση τις δημοσκοπήσεις ναι, απλά θεώρησα δεδομένο ότι λαμβάνουμε υπόψιν και το μαγείρεμα.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:17Έκπληξη είναι, γιατί οι δημοσκόποι δίνουν προβάδισμα περίπου 6% στη νουδού και το κιναλ κοντά ή πάνω από 10%.Green Dragon έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:07 Δεν τα λες και εκπλήξεις αυτά, κάπου εκεί τα φαντάζομαι και εγώ, με λιγότερα εξωκοινοβουλευτικά μάλλον (6-7%).
Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανατροπή θα γίνει αν κατορθώσει τελικά να μπει το ΕΑΝ. Πολύ δύσκολο, το ξέρω, αλλά για μένα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα.
Τα εξωκοινοβουλευτικά, θα το δεις, θα κινηθούν κάπου ανάμεσα στο 10-12% (για μένα πολύ λάθος επιλογή, αλλά έτσι νομίζω θα συμβεί).
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ελληνικές Εκλογές 2023
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Ελληνικές Εκλογές 2023
Λατρεία, η διαφορά είναι ότι τώρα υπήρξε πρόδηλη μεθόδευση.Bic έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:14Λατρεία, άλλη άποψη μπορεί να έχεις, και καλά κάνεις φυσικά, αλλά τα νούμερα είναι εκεί. Όταν κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές κόβονται κόμματα για τυπικούς λόγους, πότε αυτόκλητα και πότε μετά από προσφυγές, αυτό σημαίνει ότι είναι κάτι σύνηθες. Οπότε, γιατί να το αποδώσεις σε μεθοδεύσεις των συγκεκριμένων, δεν γίνεται πρώτη φορά. Ξαναλέω βέβαια, πέρα απ' την περίπτωση Κασιδιάρη που είναι όντως κάτι εντελώς διαφορετικό και καινούριο.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 08:26Έχω άλλη γνώμη. Είναι η πρώτη φορά μετά την Μεταπολίτευση που επιχειρήθηκε τέτοια αντισυνταγματική μεθόδευση. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση επέλεξε να εμπλέξει τη δικαιοσύνη σ' ένα εξόφθαλμα πολιτικό ή μάλλον κομματικό παιχνίδι κι έτσι οι δικαστές απέκτησαν και πολιτική εξουσία.Bic έγραψε: 03 Μάιος 2023, 14:22
Όπως είπα κι αλλού σήμερα, με εξαίρεση την περίπτωση Κασιδιάρη (που σηκώνει πολλή κουβέντα, για πολλούς λόγους), όλα τα υπόλοιπα είναι συνήθεις διαδικασίες που γίνονται σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Κάθε φορά υπάρχουν κόμματα που κόβονται, κάθε φορά όμως. Εδώ στις προηγούμενες ευρωεκλογές, κόπηκαν 9 κόμματα. Σε ευρωεκλογές, ε;
Κατά τ' άλλα, με τα τελευταία τους καμώματα κατάφεραν να καταστήσουν τον Κασιδιάρη συμπαθή σ' ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας πέραν της ΧΑ, στην ουσία τον ηρωποίησαν, και έδωσαν επιχειρήματα σ' εκείνους που μιλούσαν περί πολιτικής δίωξης, άσε που είναι 100% σίγουρο ότι η Ελλάδα θα τη φάει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δημιούργησαν ένα κακό προηγούμενο.
Όσο για την συμπάθεια προς τον Κασιδιάρη που αναφέρεις, νομίζω πως ούτε κι αυτό είναι κάτι νέο. Τουλάχιστον, όχι όσον αφορά την "συμπάθεια" (γιατί κανονική-κανονική συμπάθεια δεν τη λες), προς τον χώρο του. Το ότι δεν λέγονται Μιχαλολιάκος και Χρυσή Αυγή, αλλά Κασιδιάρης και Εθνικό Κόμμα Έλληνες δεν μου λέει τίποτα, ποτάτο-ποτέιτο είναι η φάση. Όπως και με τους πρώτους είχαν συμπορευθεί πάρα πολλοί που δεν συμφωνούσαν με την ιδεολογία τους, είτε από αντίδραση/θυμό/απελπισία από τις υπάρχουσες λύσεις, είτε από συμπάθεια επειδή "αυτά τα καλά παιδιά περνάνε τους γέρους στο απέναντι πεζοδρόμιο, και προστατεύουν τους Έλληνες μικροπωλητές διώχνοντας τους Μαύροι και τους Πακιστανοί". Τώρα μπορεί να είναι πιο έντονο το φαινόμενο λόγω απαγόρευσής του βέβαια, αυτό δεκτό. Αλλά κι αυτό μένει να το δούμε πώς (και προς τα πού) θα μεταφραστεί σε ψήφους, πιστεύω.
Νομίζω ξέρεις την απέχθειά μου απέναντι στους νεοναζί και τους τραμπούκους της ΧΑ. Αλλά πολύ χειρότερο από το να μπει μια μασκαρεμένη ΧΑ στο κοινοβούλιο, είναι να ακρωτηριάζουμε τη δημοκρατία και να παίζουμε με τους θεσμούς και το Σύνταγμα. Η ψήφος πρέπει να είναι ελεύθερη επιλογή και δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας (1) Έλληνας ψηφοφόρος που να μην γνωρίζει ότι οι ΕΛ ΓΤΠ είναι μια μασκαρεμένη ΧΑ. Ωστόσο, αν κάποιοι ήθελαν να ψηφίσουν τον Κασιδιάρη, ήταν δικαίωμά τους.
Απ' εκεί και πέρα, το χειρότερο καθώς σού είπα είναι ότι δημιουργήθηκε κακό προηγούμενο και, να είσαι σίγουρος, θα το βρούμε μελλοντικά μπροστά μας*.
* π.χ. ο άεργος κιθαρωδός τυπικά έχει δίκιο στο θέμα του ΚΚΕ. Αν οι δικαστές θέλανε να εφαρμόσουν άτεγκτα το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος, θα έπρεπε να μην ανακηρύξουν το ΚΚΕ.
Εκτός από το ότι το 0,5% δεν είναι και τόσο "λίγο", και στον ΣΥΡΙΖΑ να μην πάνε άμεσα, αν ένα σχετικά καλούτσικο ποσοστό πάει προς Μέρα25* μεριά για διάφορους λόγους, πάλι εκεί μπορεί να καταλήξουν. Γιατί όλοι ξέρουμε πιστεύω, πόσο εύκολα αλλάζουν τα "εγώ μ' αυτούς; να μου κοπεί το χέρι" ή τα "με Δήμητρες δεν συμπράττουμε" ή τα "κυβέρνηση ηττημένων δεν κάνουμε", άμα και όταν χρειαστεί, για... "το καλό του τόπου". Εδώ συνεργάστηκαν με τον δεξιότερο της ΝΔ Καμμένο, στα "δικά τους παιδιά" θα κολλήσουν για κάποιες λεπτομέρειες;Green Dragon έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:17Πάντως όχι προς Συριζα που φαντάζονται κάποιοι. Άντε να τσιμπήσει ένα 0,5% ο Συριζα από εκεί.Bic έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:14Λατρεία, άλλη άποψη μπορεί να έχεις, και καλά κάνεις φυσικά, αλλά τα νούμερα είναι εκεί. Όταν κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές κόβονται κόμματα για τυπικούς λόγους, πότε αυτόκλητα και πότε μετά από προσφυγές, αυτό σημαίνει ότι είναι κάτι σύνηθες. Οπότε, γιατί να το αποδώσεις σε μεθοδεύσεις των συγκεκριμένων, δεν γίνεται πρώτη φορά. Ξαναλέω βέβαια, πέρα απ' την περίπτωση Κασιδιάρη που είναι όντως κάτι εντελώς διαφορετικό και καινούριο.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 08:26 Έχω άλλη γνώμη. Είναι η πρώτη φορά μετά την Μεταπολίτευση που επιχειρήθηκε τέτοια αντισυνταγματική μεθόδευση. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση επέλεξε να εμπλέξει τη δικαιοσύνη σ' ένα εξόφθαλμα πολιτικό ή μάλλον κομματικό παιχνίδι κι έτσι οι δικαστές απέκτησαν και πολιτική εξουσία.
Κατά τ' άλλα, με τα τελευταία τους καμώματα κατάφεραν να καταστήσουν τον Κασιδιάρη συμπαθή σ' ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας πέραν της ΧΑ, στην ουσία τον ηρωποίησαν, και έδωσαν επιχειρήματα σ' εκείνους που μιλούσαν περί πολιτικής δίωξης, άσε που είναι 100% σίγουρο ότι η Ελλάδα θα τη φάει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δημιούργησαν ένα κακό προηγούμενο.
Όσο για την συμπάθεια προς τον Κασιδιάρη που αναφέρεις, νομίζω πως ούτε κι αυτό είναι κάτι νέο. Τουλάχιστον, όχι όσον αφορά την "συμπάθεια" (γιατί κανονική-κανονική συμπάθεια δεν τη λες), προς τον χώρο του. Το ότι δεν λέγονται Μιχαλολιάκος και Χρυσή Αυγή, αλλά Κασιδιάρης και Εθνικό Κόμμα Έλληνες δεν μου λέει τίποτα, ποτάτο-ποτέιτο είναι η φάση. Όπως και με τους πρώτους είχαν συμπορευθεί πάρα πολλοί που δεν συμφωνούσαν με την ιδεολογία τους, είτε από αντίδραση/θυμό/απελπισία από τις υπάρχουσες λύσεις, είτε από συμπάθεια επειδή "αυτά τα καλά παιδιά περνάνε τους γέρους στο απέναντι πεζοδρόμιο, και προστατεύουν τους Έλληνες μικροπωλητές διώχνοντας τους Μαύροι και τους Πακιστανοί". Τώρα μπορεί να είναι πιο έντονο το φαινόμενο λόγω απαγόρευσής του βέβαια, αυτό δεκτό. Αλλά κι αυτό μένει να το δούμε πώς (και προς τα πού) θα μεταφραστεί σε ψήφους, πιστεύω.
* άλλωστε μόνο ανοιχτή πρόσκληση δεν τους έκανε ο Βαρουφάκης την μέρα της απόφασης του ΑΠ, με εκείνη την (εντελώς εκ του ασφαλούς) πολιτική του τοποθέτηση περί δημοκρατίας. Στη βιτρίνα "εγώ θέλω να κατέβει ο Κασιδιάρης" κι από πίσω σταυρωμένα δάχτυλα και "ουφφφφ, ένας λιγότερος για ανταγωνισμό της ψήφου των αγαναχτισμένων". Ή δεν ήταν έτσι;
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- Green Dragon
ΜΕΡΑ25 μπορεί να μην πάει ούτε ΕΝΑΣ (1), δεν έχει λόγο να το κάνει. Αν κάποιος δυνητικός ψηφοφόρος του ευρύτερου εθνικιστικού χώρου θέλει τόσο πολύ να τιμωρήσει τη ΝΔ με αυτόν τον παράδοξο τρόπο, θα ψηφίσει το αντίπαλο δέος για να βγει αυτό κυβέρνηση, όχι ένα τυχαίο αριστερό κόμμα το οποίο απεχθάνεται.Bic έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:39Εκτός από το ότι το 0,5% δεν είναι και τόσο "λίγο", και στον ΣΥΡΙΖΑ να μην πάνε άμεσα, αν ένα σχετικά καλούτσικο ποσοστό πάει προς Μέρα25* μεριά για διάφορους λόγους, πάλι εκεί μπορεί να καταλήξουν. Γιατί όλοι ξέρουμε πιστεύω, πόσο εύκολα αλλάζουν τα "εγώ μ' αυτούς; να μου κοπεί το χέρι" ή τα "με Δήμητρες δεν συμπράττουμε" ή τα "κυβέρνηση ηττημένων δεν κάνουμε", άμα και όταν χρειαστεί, για... "το καλό του τόπου". Εδώ συνεργάστηκαν με τον δεξιότερο της ΝΔ Καμμένο, στα "δικά τους παιδιά" θα κολλήσουν για κάποιες λεπτομέρειες;Green Dragon έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:17 Πάντως όχι προς Συριζα που φαντάζονται κάποιοι. Άντε να τσιμπήσει ένα 0,5% ο Συριζα από εκεί.
* άλλωστε μόνο ανοιχτή πρόσκληση δεν τους έκανε ο Βαρουφάκης την μέρα της απόφασης του ΑΠ, με εκείνη την (εντελώς εκ του ασφαλούς) πολιτική του τοποθέτηση περί δημοκρατίας. Στη βιτρίνα "εγώ θέλω να κατέβει ο Κασιδιάρης" κι από πίσω σταυρωμένα δάχτυλα και "ουφφφφ, ένας λιγότερος για ανταγωνισμό της ψήφου των αγαναχτισμένων". Ή δεν ήταν έτσι;
Στα υπόλοιπα συμφωνώ.
Βλέπω η ΕΣΤΙΑ, που απηχεί καραμανλικές απόψεις, έχει κηρύξει τον ανένδοτο.
Τι φάση;

Τι φάση;

Το θέμα σηκώνει κουβέντα πιστεύω, επειδή καλό είναι τέτοιες θέσεις σαν αυτήν που παρουσιάζεις εδώ, να είναι διαχρονικές και να αφορούν όλες τις μορφές έκφρασης και ελευθερίας του άλλου.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:25Λατρεία, η διαφορά είναι ότι τώρα υπήρξε πρόδηλη μεθόδευση.Bic έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:14Λατρεία, άλλη άποψη μπορεί να έχεις, και καλά κάνεις φυσικά, αλλά τα νούμερα είναι εκεί. Όταν κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές κόβονται κόμματα για τυπικούς λόγους, πότε αυτόκλητα και πότε μετά από προσφυγές, αυτό σημαίνει ότι είναι κάτι σύνηθες. Οπότε, γιατί να το αποδώσεις σε μεθοδεύσεις των συγκεκριμένων, δεν γίνεται πρώτη φορά. Ξαναλέω βέβαια, πέρα απ' την περίπτωση Κασιδιάρη που είναι όντως κάτι εντελώς διαφορετικό και καινούριο.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 08:26
Έχω άλλη γνώμη. Είναι η πρώτη φορά μετά την Μεταπολίτευση που επιχειρήθηκε τέτοια αντισυνταγματική μεθόδευση. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση επέλεξε να εμπλέξει τη δικαιοσύνη σ' ένα εξόφθαλμα πολιτικό ή μάλλον κομματικό παιχνίδι κι έτσι οι δικαστές απέκτησαν και πολιτική εξουσία.
Νομίζω ξέρεις την απέχθειά μου απέναντι στους νεοναζί και τους τραμπούκους της ΧΑ. Αλλά πολύ χειρότερο από το να μπει μια μασκαρεμένη ΧΑ στο κοινοβούλιο, είναι να ακρωτηριάζουμε τη δημοκρατία και να παίζουμε με τους θεσμούς και το Σύνταγμα. Η ψήφος πρέπει να είναι ελεύθερη επιλογή και δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας (1) Έλληνας ψηφοφόρος που να μην γνωρίζει ότι οι ΕΛ ΓΤΠ είναι μια μασκαρεμένη ΧΑ. Ωστόσο, αν κάποιοι ήθελαν να ψηφίσουν τον Κασιδιάρη, ήταν δικαίωμά τους.
Απ' εκεί και πέρα, το χειρότερο καθώς σού είπα είναι ότι δημιουργήθηκε κακό προηγούμενο και, να είσαι σίγουρος, θα το βρούμε μελλοντικά μπροστά μας*.
* π.χ. ο άεργος κιθαρωδός τυπικά έχει δίκιο στο θέμα του ΚΚΕ. Αν οι δικαστές θέλανε να εφαρμόσουν άτεγκτα το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος, θα έπρεπε να μην ανακηρύξουν το ΚΚΕ.
Όταν όλος ο αριστερός/προοδευτικός (και όχι μόνο) χώρος, για πολλά χρόνια θεωρούσε ότι οι φασίστες/ναζιστές της ΧΑ δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους επειδή η ιδεολογία και οι πρακτικές τους είναι απαράδεκτες, μισανθρωπιστικές, φασιστικές, ρατσιστικές και όλα τα άλλα γνωστά που τους καταλόγιζαν, όταν έχεις γεμίσει όλους τους τοίχους, γέφυρες, καφάο του ΟΤΕ, κολώνες κλπ κλπ με την φράση "οι ναζί στη φυλακή" (άρα, χεστήκαμε για τις απόψεις τους, φυλακή επειδή... έτσι, επειδή είναι ναζί), όταν πολλοί και διάφοροι αριστεροί (κυρίως) ενστερνίζονται και διαδίδουν την άποψη ότι με τους φασίστες είναι αδύνατος ο διάλογος ή ότι με τους φασίστες πρέπει να λειτουργείς φασιστικά επειδή αυτοί δεν πιστεύουν στην δική σου ελευθερία, αλλά και πολλά άλλα τέτοια που δείχνουν την διάθεση μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου απέναντί τους, μου φαίνεται κάπως (πολύ δηλαδή, τι κάπως) υποκριτικό και μικροκομματικό να βγαίνουν υπέρμαχοι όλων των παραπάνω και να λένε ότι είναι αντιδημοκρατικό να τους κόψεις το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.
Δεν λέω αν είναι σωστό, άλλο αυτό κι άλλο πώς το σκέφτομαι εγώ προσωπικά, για όλους αυτούς όμως το θεωρώ άκρως υποκριτικό, και ότι γίνεται με μοναδικό σκοπό την ψηφοθηρία. Από τη μια "μην τους αφήνετε να μιλάνε" κι από την άλλη "αφήστε τους να ψηφίζονται, θα τους κρίνει ο λαός". Ειδικά δε, όταν όλοι αυτοί που τα λένε αυτά ξέρουν ότι το πράμα θα προχωρήσει έτσι κι αλλιώς, θα μπουν κάποιοι άλλοι μπροστά και θα περάσει ο νόμος, κι αυτοί θα μπορούν να το παίζουν "και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ" πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγουν το πολιτικό κόστος, θα φανούν μεγαλόψυχοι, αλλά θα γίνει και η δουλειά τους ώστε και να μην μπει η ΧΑ, και να μην πάνε οι ψήφοι τους στους απέναντι (λόγω οργής), αλλά και να τσιμπήσουν ό,τι μπορούν αυτοί από ψήφους, έστω και λίγες.
Μακροπρόθεσμα όμως, πιστεύω ότι δεν θα τους βγει σε καλό. Θα τους το χτυπάνε για χρόνια οι άλλοι δυο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), ότι την στιγμή που χρειάστηκε να πάρουν θέση για ένα τέτοιο θέμα, δειλιάσανε για τα ψηφαλάκια προβάλλοντας δικαιολογίες για λεπτομέρειες. Μάλιστα, ήδη άκουσα δημοσιογράφους από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ να το κάνουν αυτό, να λένε δηλαδή ότι ήταν λάθος η κίνηση άσχετα με τις αντιρρήσεις περί πολλαπλών τροπολογιών κλπ, ή που έστω δεν υποβάλλανε υπόμνημα στον ΑΠ, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...
Άποψη μου, φυσικά (όπως πάντα).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Isildur την 04 Μάιος 2023, 13:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Oι απόψεις που απηχεί η ΕΣΤΙΑ είναι Παπαγγελόπουλου - Φιλιππάκη - Καμμένου.Τώρα εάν αυτές ονομάζονται "καραμανλικές" θα πρέπει να προσδιορίσουν ποιανού Καραμανλή είναι διότι ο Β΄απεχώρησε και ο Γ΄βάλλεται για τα Τέμπη από αυτούς που αθώωσαν τον Β΄για όλα όσα έκανε.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:06 Βλέπω η ΕΣΤΙΑ, που απηχεί καραμανλικές απόψεις, έχει κηρύξει τον ανένδοτο.
Τι φάση;
![]()
Ο κανονικός βέβαια,ο Α΄έχει πεθάνει πριν 25 χρόνια.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Bic έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:10 Όταν όλος ο αριστερός/προοδευτικός (και όχι μόνο) χώρος, για πολλά χρόνια θεωρούσε ότι οι φασίστες/ναζιστές της ΧΑ δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους επειδή η ιδεολογία και οι πρακτικές τους είναι απαράδεκτες, μισανθρωπιστικές, φασιστικές, ρατσιστικές και όλα τα άλλα γνωστά που τους καταλόγιζαν, όταν έχεις γεμίσει όλους τους τοίχους, γέφυρες, καφάο του ΟΤΕ, κολώνες κλπ κλπ με την φράση "οι ναζί στη φυλακή" (άρα, χεστήκαμε για τις απόψεις τους, φυλακή επειδή... έτσι, επειδή είναι ναζί), όταν πολλοί και διάφοροι αριστεροί (κυρίως) ενστερνίζονται και διαδίδουν την άποψη ότι με τους φασίστες είναι αδύνατος ο διάλογος ή ότι με τους φασίστες πρέπει να λειτουργείς φασιστικά επειδή αυτοί δεν πιστεύουν στην δική σου ελευθερία, αλλά και πολλά άλλα τέτοια που δείχνουν την διάθεση μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου απέναντί τους, μου φαίνεται κάπως (πολύ δηλαδή, τι κάπως) υποκριτικό και μικροκομματικό να βγαίνουν υπέρμαχοι όλων των παραπάνω και να λένε ότι είναι αντιδημοκρατικό να τους κόψεις το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.
Εξηγείται.Ούτε αυτοί ούτε οι κασιδιαραίοι πιστεύουν στο πολίτευμα.Και οι δύο θέλουν να το καταλύσουν και να επιβάλλουν δικτατορία αλλά για όσο διάστημα δεν μπορούν θέλουν να μετέχουν στις εκλογές και να βγάζουν βουλευτές,ακόμη και να σχηματίζουν κυβέρνηση που όμως δεν μπορεί να πάρει τους ...αρμούς της εξουσίας,δηλαδή να επιβάλλει δικτατορία.
Το πρόβλημα με την απαγόρευση των κασιδιαραίων είναι ότι δεν θέλουν να δημιουργηθεί προηγούμενο και για τους ίδιους.Όταν λένε ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται στους δρόμους εννοούν ΠΟΛΕΜΟ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ αλλά αφού έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύουν ούτε αυτοί στο πολίτευμα,δεν είναι κάτι παράδοξο.
Το πώς σκέφτονται και αντιδρούν οι πολίτες είναι ένα θέμα, το πώς (πρέπει να) λειτουργούν οι θεσμοί είναι ένα άλλο.Bic έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:10Το θέμα σηκώνει κουβέντα πιστεύω, επειδή καλό είναι τέτοιες θέσεις σαν αυτήν που παρουσιάζεις εδώ, να είναι διαχρονικές και να αφορούν όλες τις μορφές έκφρασης και ελευθερίας του άλλου.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:25Λατρεία, η διαφορά είναι ότι τώρα υπήρξε πρόδηλη μεθόδευση.Bic έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:14
Λατρεία, άλλη άποψη μπορεί να έχεις, και καλά κάνεις φυσικά, αλλά τα νούμερα είναι εκεί. Όταν κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές κόβονται κόμματα για τυπικούς λόγους, πότε αυτόκλητα και πότε μετά από προσφυγές, αυτό σημαίνει ότι είναι κάτι σύνηθες. Οπότε, γιατί να το αποδώσεις σε μεθοδεύσεις των συγκεκριμένων, δεν γίνεται πρώτη φορά. Ξαναλέω βέβαια, πέρα απ' την περίπτωση Κασιδιάρη που είναι όντως κάτι εντελώς διαφορετικό και καινούριο.
Όταν όλος ο αριστερός/προοδευτικός (και όχι μόνο) χώρος, για πολλά χρόνια θεωρούσε ότι οι φασίστες/ναζιστές της ΧΑ δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους επειδή η ιδεολογία και οι πρακτικές τους είναι απαράδεκτες, μισανθρωπιστικές, φασιστικές, ρατσιστικές και όλα τα άλλα γνωστά που τους καταλόγιζαν, όταν έχεις γεμίσει όλους τους τοίχους, γέφυρες, καφάο του ΟΤΕ, κολώνες κλπ κλπ με την φράση "οι ναζί στη φυλακή" (άρα, χεστήκαμε για τις απόψεις τους, φυλακή επειδή... έτσι, επειδή είναι ναζί), όταν πολλοί και διάφοροι αριστεροί (κυρίως) ενστερνίζονται και διαδίδουν την άποψη ότι με τους φασίστες είναι αδύνατος ο διάλογος ή ότι με τους φασίστες πρέπει να λειτουργείς φασιστικά επειδή αυτοί δεν πιστεύουν στην δική σου ελευθερία, αλλά και πολλά άλλα τέτοια που δείχνουν την διάθεση μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου απέναντί τους, μου φαίνεται κάπως (πολύ δηλαδή, τι κάπως) υποκριτικό και μικροκομματικό να βγαίνουν υπέρμαχοι όλων των παραπάνω και να λένε ότι είναι αντιδημοκρατικό να τους κόψεις το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.
Δεν λέω αν είναι σωστό, άλλο αυτό κι άλλο πώς το σκέφτομαι εγώ προσωπικά, για όλους αυτούς όμως το θεωρώ άκρως υποκριτικό, και ότι γίνεται με μοναδικό σκοπό την ψηφοθηρία. Από τη μια "μην τους αφήνετε να μιλάνε" κι από την άλλη "αφήστε τους να ψηφίζονται, θα τους κρίνει ο λαός". Ειδικά δε, όταν όλοι αυτοί που τα λένε αυτά ξέρουν ότι το πράμα θα προχωρήσει έτσι κι αλλιώς, θα μπουν κάποιοι άλλοι μπροστά και θα περάσει ο νόμος, κι αυτοί θα μπορούν να το παίζουν "και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ" πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγουν το πολιτικό κόστος, θα φανούν μεγαλόψυχοι, αλλά θα γίνει και η δουλειά τους ώστε και να μην μπει η ΧΑ, και να μην πάνε οι ψήφοι τους στους απέναντι (λόγω οργής), αλλά και να τσιμπήσουν ό,τι μπορούν αυτοί από ψήφους, έστω και λίγες.
Μακροπρόθεσμα όμως, πιστεύω ότι δεν θα τους βγει σε καλό. Θα τους το χτυπάνε για χρόνια οι άλλοι δυο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), ότι την στιγμή που χρειάστηκε να πάρουν θέση για ένα τέτοιο θέμα, δειλιάσανε για τα ψηφαλάκια προβάλλοντας δικαιολογίες για λεπτομέρειες. Μάλιστα, ήδη άκουσα δημοσιογράφους από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ να το κάνουν αυτό, να λένε δηλαδή ότι ήταν λάθος η κίνηση άσχετα με τις αντιρρήσεις περί πολλαπλών τροπολογιών κλπ, ή που έστω δεν υποβάλλανε υπόμνημα στον ΑΠ, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...
Άποψη μου, φυσικά (όπως πάντα).
Καταστατικός νόμος, πολιτικός χάρτης της χώρας είναι το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα δεν αφαιρεί τα πολιτικά δικαιώματα σε πρωτόδικα καταδικασμένους, ούτε βάζει τους δικαστές σε θέση "ερμηνευτή προθέσεων".
Ο Κασιδιάρης είχε συνταγματικό δικαίωμα να κατέλθει στις εκλογές. Τού στέρησαν αυτό το δικαίωμα, και μαζί το δικαίωμα τον ψηφοφόρων να τον επιλέξουν, με πρόδηλα αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις.
Απ' την ώρα που μπαίνουμε σ' αυτό το τριπάκι, ευάλωτος δεν είναι ο κάθε Κασιδιάρης, αλλά η ίδια η δημοκρατία.
Σε προσωπικό επίπεδο, αν με ρωτάς, πράγματι δεν έχουν θέση οι χρυσαυγίτες στο κοινοβούλιο. Αλλά αυτό δεν μπορεί να το αποφασίζει η κυβέρνηση, ούτε τα πολιτικά κόμματα. Η απόφαση αυτή ανήκει αποκλειστικά στο εκλογικό σώμα.
-
talaipwros
H με τη Δημοκρατία ή με τους φιλους της ΧΑ.
Αυτη ειναι η διαχωριστική γραμμή κυρίες και κύριοι.
- Green Dragon
Η δημοκρατία δεν φέρνει τροπολογίες για να κόψει κόμματα για εκλογικούς σκοπούς.talaipwros έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:37 H με τη Δημοκρατία ή με τους φιλους της ΧΑ.
Green Dragon μην τσιμπάς, οι απόψεις του ταλαίπωρου περί δημοκρατίας είναι απόψεις περί νέας δημοκρατίας.
Κάτι σαν τους παλιούς κνίτες, που ωρύονταν: "ένα ειν' το κόμμα!", και μετά εφορμούσαν και μετράγανε τα παΐδια στους φεραίους.
Κάτι σαν τους παλιούς κνίτες, που ωρύονταν: "ένα ειν' το κόμμα!", και μετά εφορμούσαν και μετράγανε τα παΐδια στους φεραίους.
-
talaipwros
Η Δημοκρατία δεν θα δωσει στους ναΖαιους το σκοινι για να την κρεμασουνGreen Dragon έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:42Η δημοκρατία δεν φέρνει τροπολογίες για να κόψει κόμματα για εκλογικούς σκοπούς.talaipwros έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:37 H με τη Δημοκρατία ή με τους φιλους της ΧΑ.
Αυτό είναι κάτι παραπάνω από φανερό, δεν κάνουν καν τον κόπο να το κρύψουν.πατησιωτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:16Bic έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:10 Όταν όλος ο αριστερός/προοδευτικός (και όχι μόνο) χώρος, για πολλά χρόνια θεωρούσε ότι οι φασίστες/ναζιστές της ΧΑ δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους επειδή η ιδεολογία και οι πρακτικές τους είναι απαράδεκτες, μισανθρωπιστικές, φασιστικές, ρατσιστικές και όλα τα άλλα γνωστά που τους καταλόγιζαν, όταν έχεις γεμίσει όλους τους τοίχους, γέφυρες, καφάο του ΟΤΕ, κολώνες κλπ κλπ με την φράση "οι ναζί στη φυλακή" (άρα, χεστήκαμε για τις απόψεις τους, φυλακή επειδή... έτσι, επειδή είναι ναζί), όταν πολλοί και διάφοροι αριστεροί (κυρίως) ενστερνίζονται και διαδίδουν την άποψη ότι με τους φασίστες είναι αδύνατος ο διάλογος ή ότι με τους φασίστες πρέπει να λειτουργείς φασιστικά επειδή αυτοί δεν πιστεύουν στην δική σου ελευθερία, αλλά και πολλά άλλα τέτοια που δείχνουν την διάθεση μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου απέναντί τους, μου φαίνεται κάπως (πολύ δηλαδή, τι κάπως) υποκριτικό και μικροκομματικό να βγαίνουν υπέρμαχοι όλων των παραπάνω και να λένε ότι είναι αντιδημοκρατικό να τους κόψεις το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.
Εξηγείται.Ούτε αυτοί ούτε οι κασιδιαραίοι πιστεύουν στο πολίτευμα.Και οι δύο θέλουν να το καταλύσουν και να επιβάλλουν δικτατορία αλλά για όσο διάστημα δεν μπορούν θέλουν να μετέχουν στις εκλογές και να βγάζουν βουλευτές,ακόμη και να σχηματίζουν κυβέρνηση που όμως δεν μπορεί να πάρει τους ...αρμούς της εξουσίας,δηλαδή να επιβάλλει δικτατορία.
Το πρόβλημα με την απαγόρευση των κασιδιαραίων είναι ότι δεν θέλουν να δημιουργηθεί προηγούμενο και για τους ίδιους.Όταν λένε ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται στους δρόμους εννοούν ΠΟΛΕΜΟ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ αλλά αφού έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύουν ούτε αυτοί στο πολίτευμα,δεν είναι κάτι παράδοξο.
- Philip Mortimer
talaipwros έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:50Η Δημοκρατία δεν θα δωσει στους ναΖαιους το σκοινι για να την κρεμασουνGreen Dragon έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:42Η δημοκρατία δεν φέρνει τροπολογίες για να κόψει κόμματα για εκλογικούς σκοπούς.talaipwros έγραψε: 04 Μάιος 2023, 13:37 H με τη Δημοκρατία ή με τους φιλους της ΧΑ.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 242 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από KRAKEN
-
- 1 Απαντήσεις