Το πρόβλημα είναι ότι η νδ τους ψεκάζει με αρώματα και όχι με φούμο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ελληνικές Εκλογές 2023
Re: Ελληνικές Εκλογές 2023
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Εμπεδοκλής
Οκ. Δεν είμαι στόκερ για να παρακολουθώ όλα όσα γράφεις. Συγνώμη που σε προσέβαλα.George_V έγραψε: 03 Μάιος 2023, 16:17Όπως επίσης έχω δηλώσει ότι δεν έχω ψηδφισει ποτέ ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑΕμπεδοκλής έγραψε: 03 Μάιος 2023, 16:13Το ελπίζω. Αν και έχεις κάνει και άλλες φορές αντίστοιχες αναφορές. Αν κάνω λάθος συγχώρα με.
Κααι ούτε τώρα σκοπεύω να το κάνω
Το ανωτέρω ποστ ήταν χιούμοριστικο αλλά δεν το πιασες
Έχω άλλη γνώμη. Είναι η πρώτη φορά μετά την Μεταπολίτευση που επιχειρήθηκε τέτοια αντισυνταγματική μεθόδευση. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση επέλεξε να εμπλέξει τη δικαιοσύνη σ' ένα εξόφθαλμα πολιτικό ή μάλλον κομματικό παιχνίδι κι έτσι οι δικαστές απέκτησαν και πολιτική εξουσία.Bic έγραψε: 03 Μάιος 2023, 14:22Όπως είπα κι αλλού σήμερα, με εξαίρεση την περίπτωση Κασιδιάρη (που σηκώνει πολλή κουβέντα, για πολλούς λόγους), όλα τα υπόλοιπα είναι συνήθεις διαδικασίες που γίνονται σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Κάθε φορά υπάρχουν κόμματα που κόβονται, κάθε φορά όμως. Εδώ στις προηγούμενες ευρωεκλογές, κόπηκαν 9 κόμματα. Σε ευρωεκλογές, ε;Ναύτης έγραψε: 03 Μάιος 2023, 14:13Δεν έχει ξαναγίνει φίλε, τουλάχιστον όσο θυμάμαι εγώ και δεν με λες και πιτσιρίκο, τέτοια θεσμική εκτροπή, τέτοια αντισυνταγματική μεθόδευση, σαν κι αυτή που έστησε η νουδου με την τροπολογία Βορίδη. Μάτι βγάζει τι σχεδιάζουν.Bic έγραψε: 03 Μάιος 2023, 14:03
Σε αντίθεση με ποιες εκλογές ως τώρα, ρε λατρεία; Που δεν ήταν "κρίσιμες και σημαντικές", που δεν είχαν στηθεί "αναχώματα" κλπ;
Στις πρώτες του 2015 είχαμε 8 κόμματα στη Βουλή. Τον Ιούλιο (με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό αν θεωρήσουμε ότι οι κυβερνήσεις μεθοδεύουν καταστάσεις) έγινε εξακομματική. Το 2019 (επίσης με ΣΥΡΙΖΑ), πάλι εξακομματική.
Ποια η διαφορά, ώστε να πρέπει να κάνει κάτι άλλο ο κόσμος "σ' αυτές τις εκλογές" ειδικά;
Προσωπικά δεν θα τούς κάνω το χατήρι να παίξω το παιχνιδάκι τους. ΚΚΕ θέλω να ψηφίσω, αλλά θα το ρίξω στο ΜΕΡΑ25 για να έχουμε τουλάχιστον 6κομματική Βουλή.
Κατά τ' άλλα, με τα τελευταία τους καμώματα κατάφεραν να καταστήσουν τον Κασιδιάρη συμπαθή σ' ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας πέραν της ΧΑ, στην ουσία τον ηρωποίησαν, και έδωσαν επιχειρήματα σ' εκείνους που μιλούσαν περί πολιτικής δίωξης, άσε που είναι 100% σίγουρο ότι η Ελλάδα θα τη φάει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δημιούργησαν ένα κακό προηγούμενο.
Μάντης δεν είμαι, αλλά έχω την αίσθηση ότι η κάλπη της 21/5 θα βγάλει εκπλήξεις.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Κάνε μια πρόβλεψη. Με ενδιαφέρει ν' ακούσω διαφορετικές εκτιμήσεις.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:27 Μάντης δεν είμαι, αλλά έχω την αίσθηση ότι η κάλπη της 21/5 θα βγάλει εκπλήξεις.
Πρώτη θα βγει η νουδου, αλλά με μικρή διαφορά από τον συριζα, εγώ πιστεύω γύρω στις 2-3 μονάδες.Green Dragon έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:32Κάνε μια πρόβλεψη. Με ενδιαφέρει ν' ακούσω διαφορετικές εκτιμήσεις.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:27 Μάντης δεν είμαι, αλλά έχω την αίσθηση ότι η κάλπη της 21/5 θα βγάλει εκπλήξεις.
Ο Βελόπουλος θα ανέβει θεαματικά, γιατί θα πάρει τη μερίδα του λέοντος από τους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη.
Το κιναλ θα κινηθεί κοντά στο 9%
ΚΚΕ σταθερό, λίγο επάνω από το 5%.
Ο Γιάνης θα μπει τελικά (αν και κάνει, ο πέπων, ό,τι μπορεί για να μην μπει, μιλάμε είναι περίεργο τρένο ο άνθρωπος).
Το ΕΑΝ θα κινηθεί γύρω στο 2%, γιατί θα πάρει αρκετούς κασιδιαρικούς και όλους τους λαοσίτες (όσοι έχουν απομείνει τέλος πάντων), μπορεί όμως να κάνει -δύσκολα- την έκπληξη.
Τα εξωκοινοβουλευτικά θα κινηθούν συνολικά περίπου στο 10%.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Με 10% εκτός βουλής κόμματα βολεύει την ΝΔ γιατί κατεβάζει τον πήχη αυτοδυναμίας σε ποσοστό που μπορεί να πιάσει στις δεύτερες εκλογές.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:40Πρώτη θα βγει η νουδου, αλλά με μικρή διαφορά από τον συριζα, εγώ πιστεύω γύρω στις 2-3 μονάδες.Green Dragon έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:32Κάνε μια πρόβλεψη. Με ενδιαφέρει ν' ακούσω διαφορετικές εκτιμήσεις.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:27 Μάντης δεν είμαι, αλλά έχω την αίσθηση ότι η κάλπη της 21/5 θα βγάλει εκπλήξεις.
Ο Βελόπουλος θα ανέβει θεαματικά, γιατί θα πάρει τη μερίδα του λέοντος από τους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη.
Ο Γιάνης θα μπει τελικά (αν και κάνει, ο πέπων, ό,τι μπορεί για να μην μπει, μιλάμε είναι περίεργο τρένο ο άνθρωπος).
Το ΕΑΝ θα κινηθεί γύρω στο 2%, γιατί θα πάρει αρκετούς κασιδιαρικούς και όλους τους λαοσίτες (όσοι έχουν απομείνει τέλος πάντων), μπορεί όμως να κάνει -δύσκολα- την έκπληξη.
Όσο λιγότερο το ποσοστό των εκτός τόσο ανεβαίνει το ποσοστό αυτοδυναμίας.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
37,5% θέλει με 6κομματική Βουλή και 10% εξωκοινοβουλευτικά. Ούτε στο όνειρό της.George_V έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:45Με 10% εκτός βουλής κόμματα βολεύει την ΝΔ γιατί κατεβάζει τον πήχη αυτοδυναμίας σε ποσοστό που μπορεί να πιάσει στις δεύτερες εκλογές.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:40Πρώτη θα βγει η νουδου, αλλά με μικρή διαφορά από τον συριζα, εγώ πιστεύω γύρω στις 2-3 μονάδες.Green Dragon έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:32
Κάνε μια πρόβλεψη. Με ενδιαφέρει ν' ακούσω διαφορετικές εκτιμήσεις.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Με τον γενικό συναγερμό στις δεύτερες εκλογές, την ΝΔ σύσσωμη σε battle stations και την συσπείρωση με μαστίγιο που θα πέσει υπό την απειλή επιστροφής ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και ανέφικτο το 37.5%Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:4737,5% θέλει με 6κομματική Βουλή και 10% εξωκοινοβουλευτικά. Ούτε στο όνειρό της.George_V έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:45Με 10% εκτός βουλής κόμματα βολεύει την ΝΔ γιατί κατεβάζει τον πήχη αυτοδυναμίας σε ποσοστό που μπορεί να πιάσει στις δεύτερες εκλογές.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:40
Πρώτη θα βγει η νουδου, αλλά με μικρή διαφορά από τον συριζα, εγώ πιστεύω γύρω στις 2-3 μονάδες.
Ίσως δύσκολο αλλά θα ουρλιάζουν Τσιπρας ησταθεροτητα και θα λεηλατούν κάθε κόμμα δεξιότερα του κέντρου με τρομοκρατία στις δεύτερες εκλογές με το σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Για τις πρώτες μιλάμε. Το αποτέλεσμα των πρώτων θα είναι καθοριστικής σημασίας.George_V έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:52Με τον γενικό συναγερμό στις δεύτερες εκλογές, την ΝΔ σύσσωμη σε battle stations και την συσπείρωση με μαστίγιο που θα πέσει υπό την απειλή επιστροφής ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και ανέφικτο το 37.5%Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:4737,5% θέλει με 6κομματική Βουλή και 10% εξωκοινοβουλευτικά. Ούτε στο όνειρό της.George_V έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:45
Με 10% εκτός βουλής κόμματα βολεύει την ΝΔ γιατί κατεβάζει τον πήχη αυτοδυναμίας σε ποσοστό που μπορεί να πιάσει στις δεύτερες εκλογές.
Ίσως δύσκολο αλλά θα ουρλιάζουν Τσιπρας ησταθεροτητα και θα λεηλατούν κάθε κόμμα δεξιότερα του κέντρου με τρομοκρατία στις δεύτερες εκλογές με το σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν η νουδου φτάσει το 35% στις πρώτες, τότε ναι, υπάρχει πιθανότητα να φτάσει το 37,5% στις δεύτερες.
Επίσης, έχει μεγάλη σημασία η σύνθεση της Βουλής, αν δηλαδή θα είναι 6κομματική ή 5κομματική (μάς έχει βγάλει την ψυχή ο Γιάνης με τις μαλακίες του).
Προσωπικά, πιστεύω ότι η νουδου θα κάτσει κοντά στο 32% στις πρώτες.
- Green Dragon
Δεν τα λες και εκπλήξεις αυτά, κάπου εκεί τα φαντάζομαι και εγώ, με λιγότερα εξωκοινοβουλευτικά μάλλον (6-7%).Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:40 Πρώτη θα βγει η νουδου, αλλά με μικρή διαφορά από τον συριζα, εγώ πιστεύω γύρω στις 2-3 μονάδες.
Λατρεία, άλλη άποψη μπορεί να έχεις, και καλά κάνεις φυσικά, αλλά τα νούμερα είναι εκεί. Όταν κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές κόβονται κόμματα για τυπικούς λόγους, πότε αυτόκλητα και πότε μετά από προσφυγές, αυτό σημαίνει ότι είναι κάτι σύνηθες. Οπότε, γιατί να το αποδώσεις σε μεθοδεύσεις των συγκεκριμένων, δεν γίνεται πρώτη φορά. Ξαναλέω βέβαια, πέρα απ' την περίπτωση Κασιδιάρη που είναι όντως κάτι εντελώς διαφορετικό και καινούριο.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 08:26Έχω άλλη γνώμη. Είναι η πρώτη φορά μετά την Μεταπολίτευση που επιχειρήθηκε τέτοια αντισυνταγματική μεθόδευση. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση επέλεξε να εμπλέξει τη δικαιοσύνη σ' ένα εξόφθαλμα πολιτικό ή μάλλον κομματικό παιχνίδι κι έτσι οι δικαστές απέκτησαν και πολιτική εξουσία.Bic έγραψε: 03 Μάιος 2023, 14:22Όπως είπα κι αλλού σήμερα, με εξαίρεση την περίπτωση Κασιδιάρη (που σηκώνει πολλή κουβέντα, για πολλούς λόγους), όλα τα υπόλοιπα είναι συνήθεις διαδικασίες που γίνονται σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Κάθε φορά υπάρχουν κόμματα που κόβονται, κάθε φορά όμως. Εδώ στις προηγούμενες ευρωεκλογές, κόπηκαν 9 κόμματα. Σε ευρωεκλογές, ε;Ναύτης έγραψε: 03 Μάιος 2023, 14:13
Δεν έχει ξαναγίνει φίλε, τουλάχιστον όσο θυμάμαι εγώ και δεν με λες και πιτσιρίκο, τέτοια θεσμική εκτροπή, τέτοια αντισυνταγματική μεθόδευση, σαν κι αυτή που έστησε η νουδου με την τροπολογία Βορίδη. Μάτι βγάζει τι σχεδιάζουν.
Προσωπικά δεν θα τούς κάνω το χατήρι να παίξω το παιχνιδάκι τους. ΚΚΕ θέλω να ψηφίσω, αλλά θα το ρίξω στο ΜΕΡΑ25 για να έχουμε τουλάχιστον 6κομματική Βουλή.
Κατά τ' άλλα, με τα τελευταία τους καμώματα κατάφεραν να καταστήσουν τον Κασιδιάρη συμπαθή σ' ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας πέραν της ΧΑ, στην ουσία τον ηρωποίησαν, και έδωσαν επιχειρήματα σ' εκείνους που μιλούσαν περί πολιτικής δίωξης, άσε που είναι 100% σίγουρο ότι η Ελλάδα θα τη φάει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δημιούργησαν ένα κακό προηγούμενο.
Όσο για την συμπάθεια προς τον Κασιδιάρη που αναφέρεις, νομίζω πως ούτε κι αυτό είναι κάτι νέο. Τουλάχιστον, όχι όσον αφορά την "συμπάθεια" (γιατί κανονική-κανονική συμπάθεια δεν τη λες), προς τον χώρο του. Το ότι δεν λέγονται Μιχαλολιάκος και Χρυσή Αυγή, αλλά Κασιδιάρης και Εθνικό Κόμμα Έλληνες δεν μου λέει τίποτα, ποτάτο-ποτέιτο είναι η φάση. Όπως και με τους πρώτους είχαν συμπορευθεί πάρα πολλοί που δεν συμφωνούσαν με την ιδεολογία τους, είτε από αντίδραση/θυμό/απελπισία από τις υπάρχουσες λύσεις, είτε από συμπάθεια επειδή "αυτά τα καλά παιδιά περνάνε τους γέρους στο απέναντι πεζοδρόμιο, και προστατεύουν τους Έλληνες μικροπωλητές διώχνοντας τους Μαύροι και τους Πακιστανοί". Τώρα μπορεί να είναι πιο έντονο το φαινόμενο λόγω απαγόρευσής του βέβαια, αυτό δεκτό. Αλλά κι αυτό μένει να το δούμε πώς (και προς τα πού) θα μεταφραστεί σε ψήφους, πιστεύω.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- Green Dragon
Πάντως όχι προς Συριζα που φαντάζονται κάποιοι. Άντε να τσιμπήσει ένα 0,5% ο Συριζα από εκεί.Bic έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:14Λατρεία, άλλη άποψη μπορεί να έχεις, και καλά κάνεις φυσικά, αλλά τα νούμερα είναι εκεί. Όταν κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές κόβονται κόμματα για τυπικούς λόγους, πότε αυτόκλητα και πότε μετά από προσφυγές, αυτό σημαίνει ότι είναι κάτι σύνηθες. Οπότε, γιατί να το αποδώσεις σε μεθοδεύσεις των συγκεκριμένων, δεν γίνεται πρώτη φορά. Ξαναλέω βέβαια, πέρα απ' την περίπτωση Κασιδιάρη που είναι όντως κάτι εντελώς διαφορετικό και καινούριο.Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 08:26 Έχω άλλη γνώμη. Είναι η πρώτη φορά μετά την Μεταπολίτευση που επιχειρήθηκε τέτοια αντισυνταγματική μεθόδευση. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση επέλεξε να εμπλέξει τη δικαιοσύνη σ' ένα εξόφθαλμα πολιτικό ή μάλλον κομματικό παιχνίδι κι έτσι οι δικαστές απέκτησαν και πολιτική εξουσία.
Όσο για την συμπάθεια προς τον Κασιδιάρη που αναφέρεις, νομίζω πως ούτε κι αυτό είναι κάτι νέο. Τουλάχιστον, όχι όσον αφορά την "συμπάθεια" (γιατί κανονική-κανονική συμπάθεια δεν τη λες), προς τον χώρο του. Το ότι δεν λέγονται Μιχαλολιάκος και Χρυσή Αυγή, αλλά Κασιδιάρης και Εθνικό Κόμμα Έλληνες δεν μου λέει τίποτα, ποτάτο-ποτέιτο είναι η φάση. Όπως και με τους πρώτους είχαν συμπορευθεί πάρα πολλοί που δεν συμφωνούσαν με την ιδεολογία τους, είτε από αντίδραση/θυμό/απελπισία από τις υπάρχουσες λύσεις, είτε από συμπάθεια επειδή "αυτά τα καλά παιδιά περνάνε τους γέρους στο απέναντι πεζοδρόμιο, και προστατεύουν τους Έλληνες μικροπωλητές διώχνοντας τους Μαύροι και τους Πακιστανοί". Τώρα μπορεί να είναι πιο έντονο το φαινόμενο λόγω απαγόρευσής του βέβαια, αυτό δεκτό. Αλλά κι αυτό μένει να το δούμε πώς (και προς τα πού) θα μεταφραστεί σε ψήφους, πιστεύω.
Έκπληξη είναι, γιατί οι δημοσκόποι δίνουν προβάδισμα περίπου 6% στη νουδού και το κιναλ κοντά ή πάνω από 10%.Green Dragon έγραψε: 04 Μάιος 2023, 12:07Δεν τα λες και εκπλήξεις αυτά, κάπου εκεί τα φαντάζομαι και εγώ, με λιγότερα εξωκοινοβουλευτικά μάλλον (6-7%).Ναύτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 11:40 Πρώτη θα βγει η νουδου, αλλά με μικρή διαφορά από τον συριζα, εγώ πιστεύω γύρω στις 2-3 μονάδες.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανατροπή θα γίνει αν κατορθώσει τελικά να μπει το ΕΑΝ. Πολύ δύσκολο, το ξέρω, αλλά για μένα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα.
Τα εξωκοινοβουλευτικά, θα το δεις, θα κινηθούν κάπου ανάμεσα στο 10-12% (για μένα πολύ λάθος επιλογή, αλλά έτσι νομίζω θα συμβεί).
- Υδράργυρος
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 240 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από KRAKEN
-