!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εθνική Δημιουργία

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Re: Εθνική Δημιουργία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Lugozzi έγραψε: 03 Μάιος 2023, 19:41
adon99 έγραψε: 03 Μάιος 2023, 19:32 Οτι δηλαδη το κομμα αυτο εχει μπετον αρμε ψηφοφορους
Τι θα ψηφίσεις?
Προσωπικά σκέφτομαι για Τζήμερο, αλλά αυτά τα ψήφος ανοχής χωρίς να θέτει όρους, με απομακρύνουν (παρότι δεν πιστεύω ότι θα συνεργαστούν). Πλέον είμαι μεταξύ Τζήμερου και άκυρου.
Άβαταρ μέλους
Φραγμένος_Τελεστής
Phorum.gr user: Τυπάρας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φραγμένος_Τελεστής »

Golden Age έγραψε: 03 Μάιος 2023, 23:46
adon99 έγραψε: 03 Μάιος 2023, 19:32 Οτι δηλαδη το κομμα αυτο εχει μπετον αρμε ψηφοφορους
Τι θα ψηφίσεις?
Προσωπικά σκέφτομαι για Τζήμερο, αλλά αυτά τα ψήφος ανοχής χωρίς να θέτει όρους, με απομακρύνουν (παρότι δεν πιστεύω ότι θα συνεργαστούν). Πλέον είμαι μεταξύ Τζήμερου και άκυρου.
Η ψήφος ανοχής είναι απλά για να υπάρχει κυβέρνηση. Χωρίς πλειοψηφία 150+1 η ΝΔ δε θα μπορεί να περνάει νόμους, άρα θα κυβερνάει μεν αλλά θα είναι σαν να μην κυβερνάει εάν έχει στόχο να κάνει λαμογιές.
-_-
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Φραγμένος_Τελεστής έγραψε: 04 Μάιος 2023, 00:17
Golden Age έγραψε: 03 Μάιος 2023, 23:46

Τι θα ψηφίσεις?
Η ψήφος ανοχής είναι απλά για να υπάρχει κυβέρνηση. Χωρίς πλειοψηφία 150+1 η ΝΔ δε θα μπορεί να περνάει νόμους, άρα θα κυβερνάει μεν αλλά θα είναι σαν να μην κυβερνάει εάν έχει στόχο να κάνει λαμογιές.
Η ψήφος ανοχής χωρίς όρους είναι σαν να δίνεις πράσινο φως για να κυβερνήσουν όπως θέλουν. Θα μου πεις και ο Καμμένος που συγκυβέρνησε, υποτίθεται έθετε όρους στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι ήθελε. Για μένα ο Τζήμερος πρέπει να θέσει θέμα όρων.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

εσυ δεν ελεγες οτι ο κατσαριδιαρης δεν ειναι νεοφιλελε και πας σε αυτους γκολντεν? :102:

ελα μωρε να συναντηθουμε στο Κινημα :102:

αλλιως ψηφισε κατευθειαν κνδ :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Green Dragon έγραψε: 03 Μάιος 2023, 22:39
ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Μάιος 2023, 17:21
Green Dragon έγραψε: 03 Μάιος 2023, 16:54 Στις δεύτερες εκλογές του '15 ο Συριζα έχασε περίπου 1% σε σχέση με τις προηγούμενες άρα πολύ λίγες ψήφοι πήγαν εκεί.

Το μόνο που θα δεχόμουν είναι μια 'ανοχή' προς την αριστερά (υπό την μορφή του Συριζα) που υπήρξε για ένα διάστημα ΠΡΙΝ τις δεύτερες εκλογές λόγω ανωτέρας βίας (μνημόνιο) μπας και αλλάξει κάτι. Αυτό πάει, κάηκε, δεν ξαναγυρνά.
Εδώ ακριβώς είναι που διαφωνούμε. Δεν έφυγε και δεν θα φύγει τουλάχιστον για την επόμενη γενιά ως νοοτροπία.
Διαφωνούμε σχεδόν απόλυτα θα συμπλήρωνα. Γιατί εγώ δεν βλέπω τίποτα τέτοιο και νομίζω ξέρω και που μπερδεύεσαι - μπλέκεις την κριτική στην κυβέρνηση με την (ανύπαρκτη) συμπάθεια ή έστω ανοχή προς την αριστερά. Ε η ΝΔ είναι κυβέρνηση, αυτή θα φάει την περισσότερη κριτική, όταν ήταν ο Τσίπρας δηλαδή ποιός την έτρωγε, η ΝΔ;

Δεν είναι συριζαίος όποιος κάνει έντονη κριτική στην κυβέρνηση, ακόμα και ο Kauldron που κάνει και την περισσότερη γκρίνια αντι-ΝΔ είναι, όχι φιλοσυριζαίος. Αυτός βέβαια μπορεί να ψήφιζε και Συριζα τόσο αντι-ΝΔ που είναι :D
Eίναι ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ όποιος κάνει κριτική από τη σκοπιά του κρατισμού (όλοι δηλαδή που λένε ότι η ΝΔ είναι "νεοφιλελεύθερη" :lol: ) και ζητάνε τη λύση των προβλημάτων σε περισσότερο δημόσιο και όποιος πουλάει αντιαμερικανισμό και αντιευρωπαισμό ακόμη και εάν αυτός δηλώνει δεξιός.
Δεν θα εμπλακώ πάλι στη συζήτηση περί του τι είναι η έννοια δεξιός,απλά λέω ότι κάποιος σαν αυτόν έχει μία και μόνη ουσιαστική διαφορά με την αριστερά και αυτή είναι το μεταναστευτικό.Δηλαδή έχει παρεμφερή σκέψη και η μόνη διαφορά είναι η σύνθεση του πληθυσμού με τον οποίο θα εφαρμοσθεί το ίδιο πρόγραμμα.
Από τον λεγόμενο "πατριωτικό χώρο" μόνο ο Τζήμερος κάνει άλλου είδους κριτική και από άλλη πλευρά προς τη ΝΔ.Οι άλλοι κάνουν κριτική αριστερού τύπου με μόνη διαφορά το μεταναστευτικό.Δεν μπορεί όμως αυτή η διαφορά να μηδενίσει όλες τις άλλες ομοιότητες.
Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

ο Τζήμερος είναι μια μισάνθρωπη χλαπάτσα.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

kongrosian έγραψε: 04 Μάιος 2023, 00:50 ο Τζήμερος είναι μια μισάνθρωπη χλαπάτσα.
δεν υπαρχει τζημερος αλλα ο ανθρωπος του κουροπαλατη που ελεγχει την κατασταση :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 00:42 εσυ δεν ελεγες οτι ο κατσαριδιαρης δεν ειναι νεοφιλελε και πας σε αυτους γκολντεν? :102:

Έχω ξεκαθαρίσει ότι διαφωνώ με τον νεοφιλελευθερισμό του, αλλά θα τον ψήφιζα ως αντιπολίτευση για τα εθνικά θέματα και για να αποδομήσει την ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς. Το σκέφτομαι ακόμη.

Τον Μπεχλή δεν τον ψηφίζω γιατί κάθε τόσο ασχολείται με το να πετά λάσπη κατά του Κασιδιάρη, μπας και τσιμπήσει καμμιά ψήφο απο τη βάση του. Αυτό δεν είναι πολιτικός αγώνας.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Golden Age έγραψε: 04 Μάιος 2023, 00:55
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 00:42 εσυ δεν ελεγες οτι ο κατσαριδιαρης δεν ειναι νεοφιλελε και πας σε αυτους γκολντεν? :102:

Έχω ξεκαθαρίσει ότι διαφωνώ με τον νεοφιλελευθερισμό του, αλλά θα τον ψήφιζα ως αντιπολίτευση για τα εθνικά θέματα και για να αποδομήσει την ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς. Το σκέφτομαι ακόμη.

Τον Μπεχλή δεν τον ψηφίζω γιατί κάθε τόσο ασχολείται με το να πετά λάσπη κατά του Κασιδιάρη, μπας και τσιμπήσει καμμιά ψήφο απο τη βάση του. Αυτό δεν είναι πολιτικός αγώνας.
ετσι δικαιολογεις την αγαπη σου στον αντεθνικο νεοφιλελευθερισμο οπως δηλωνες μεχρι πριν 1 ωρα? :102:

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 00:56
Golden Age έγραψε: 04 Μάιος 2023, 00:55

ετσι δικαιολογεις την αγαπη σου στον αντεθνικο νεοφιλελευθερισμο οπως δηλωνες μεχρι πριν 1 ωρα? :102:
Ο Τζήμερος δεν είναι γενικά νεοφιλελεύθερος, αλλά στο οικονομικό πεδίο.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

πατησιωτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 00:48
Green Dragon έγραψε: 03 Μάιος 2023, 22:39 Διαφωνούμε σχεδόν απόλυτα θα συμπλήρωνα. Γιατί εγώ δεν βλέπω τίποτα τέτοιο και νομίζω ξέρω και που μπερδεύεσαι - μπλέκεις την κριτική στην κυβέρνηση με την (ανύπαρκτη) συμπάθεια ή έστω ανοχή προς την αριστερά. Ε η ΝΔ είναι κυβέρνηση, αυτή θα φάει την περισσότερη κριτική, όταν ήταν ο Τσίπρας δηλαδή ποιός την έτρωγε, η ΝΔ;

Δεν είναι συριζαίος όποιος κάνει έντονη κριτική στην κυβέρνηση, ακόμα και ο Kauldron που κάνει και την περισσότερη γκρίνια αντι-ΝΔ είναι, όχι φιλοσυριζαίος. Αυτός βέβαια μπορεί να ψήφιζε και Συριζα τόσο αντι-ΝΔ που είναι :D
Eίναι ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ όποιος κάνει κριτική από τη σκοπιά του κρατισμού (όλοι δηλαδή που λένε ότι η ΝΔ είναι "νεοφιλελεύθερη" :lol: ) και ζητάνε τη λύση των προβλημάτων σε περισσότερο δημόσιο και όποιος πουλάει αντιαμερικανισμό και αντιευρωπαισμό ακόμη και εάν αυτός δηλώνει δεξιός.
Δεν θα εμπλακώ πάλι στη συζήτηση περί του τι είναι η έννοια δεξιός,απλά λέω ότι κάποιος σαν αυτόν έχει μία και μόνη ουσιαστική διαφορά με την αριστερά και αυτή είναι το μεταναστευτικό.Δηλαδή έχει παρεμφερή σκέψη και η μόνη διαφορά είναι η σύνθεση του πληθυσμού με τον οποίο θα εφαρμοσθεί το ίδιο πρόγραμμα.
Από τον λεγόμενο "πατριωτικό χώρο" μόνο ο Τζήμερος κάνει άλλου είδους κριτική και από άλλη πλευρά προς τη ΝΔ.Οι άλλοι κάνουν κριτική αριστερού τύπου με μόνη διαφορά το μεταναστευτικό.Δεν μπορεί όμως αυτή η διαφορά να μηδενίσει όλες τις άλλες ομοιότητες.
Προσπαθείς εναγωνίως να θέσεις 2 slots και να εντάξεις εκεί όλες τις απόψεις, ε δεν είναι έτσι η πραγματικότητα!

Αυτός που κάνει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να την θεωρεί νεοφιλελεύθερη (έλεος..., σαν ηχώς από το παρελθόν μόνο μπορεί να σταθεί ο χαρακτηρισμός) αλλά χωρίς να ταυτίζεται καθόλου με τον Τζήμερο σε ποιά κατηγορία μπαίνει;
πατησιωτης

Ποιός είναι αυτός;τι λέει;άσε την ταμπέλα "νεοφιλελεύθερος".Αυτός που λες ζητάει κρατικοποιήσεις ή ιδιωτικοποιήσεις;θέλει π.χ.ιδιωτικά πανεπιστήμια ή όχι;από εκεί θα κρίνεις εάν είναι πιο κοντά στη ΝΔ ή στον σύριζα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

πατησιωτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 08:51 Ποιός είναι αυτός;τι λέει;άσε την ταμπέλα "νεοφιλελεύθερος".Αυτός που λες ζητάει κρατικοποιήσεις ή ιδιωτικοποιήσεις;θέλει π.χ.ιδιωτικά πανεπιστήμια ή όχι;από εκεί θα κρίνεις εάν είναι πιο κοντά στη ΝΔ ή στον σύριζα.
Πάλι 2 slots :D

Δεν χρειάζεται να είναι κοντά σε κανέναν από αυτούς. Εγώ πχ, αν θέλεις κιόλας συγκεκριμένο παράδειγμα.
πατησιωτης

Green Dragon έγραψε: 04 Μάιος 2023, 09:06
πατησιωτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 08:51 Ποιός είναι αυτός;τι λέει;άσε την ταμπέλα "νεοφιλελεύθερος".Αυτός που λες ζητάει κρατικοποιήσεις ή ιδιωτικοποιήσεις;θέλει π.χ.ιδιωτικά πανεπιστήμια ή όχι;από εκεί θα κρίνεις εάν είναι πιο κοντά στη ΝΔ ή στον σύριζα.
Πάλι 2 slots :D

Δεν χρειάζεται να είναι κοντά σε κανέναν από αυτούς. Εγώ πχ, αν θέλεις κιόλας συγκεκριμένο παράδειγμα.
Θα πρέπει να δούμε τι πιστεύεις για κάθε περίπτωση.Εάν για το παραμικρό θέλεις παρέμβαση του κράτους,αυτό παγκοσμίως θεωρείται αριστερό.Τώρα εάν το νομίζει κάποιος δεξιό,δεν αλλάζει κάτι πέραν της ορολογίας αλλά θα βρεθεί δίπλα στους συριζαίους σε πολλά θέματα,εάν π.χ. λες θέλω να επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ ή η Εθνική Τράπεζα είσαι από την ίδια πλευρά με τον σύριζα.Βέβαια μπορεί να θέλεις η κρατική ΔΕΗ να προσλαμβάνει μόνο γηγενείς και όχι μετανάστες και σε αυτό διαφέρεις. :lol:
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

πατησιωτης έγραψε: 04 Μάιος 2023, 09:11 Θα πρέπει να δούμε τι πιστεύεις για κάθε περίπτωση.Εάν για το παραμικρό θέλεις παρέμβαση του κράτους,αυτό παγκοσμίως θεωρείται αριστερό.Τώρα εάν το νομίζει κάποιος δεξιό,δεν αλλάζει κάτι πέραν της ορολογίας αλλά θα βρεθεί δίπλα στους συριζαίους σε πολλά θέματα,εάν π.χ. λες θέλω να επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ ή η Εθνική Τράπεζα είσαι από την ίδια πλευρά με τον σύριζα.Βέβαια μπορεί να θέλεις η κρατική ΔΕΗ να προσλαμβάνει μόνο γηγενείς και όχι μετανάστες και σε αυτό διαφέρεις. :lol:
Θέλω ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά θέλω και επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”