Εάν ο κ. Καμίνης επιμένει να αυτοαποκαλείται κεντροαριστερός ας προστατεύσει τους καλλιτέχνες και τους χειροτέχνες του πεζοδρομίου. Κοσμούν το Θησείο.

Belisarius έγραψε: 21 Οκτ 2018, 23:03Μετά όμως μη παραπονιέσαι που το κράτος σου είναι χανείο. Το σοβαρό κράτος ασχολείται με τα μικρά. Το δικό μας ως ασόβαρο άφησε τους 5 και έγιναν 10 και οι 10 έγιναν 100. Μέχρι που άρχισε να δημιουργείται πρόβλημα.Naida έγραψε: 21 Οκτ 2018, 22:16 Τους πήρε ο πόνος για τη νομιμότητα και τη φοροδιαφυγή από 5 ανθρώπους που φτιάχνουν με τα χέρια τους πράγματα και τα πουλάνε για να ζήσουν.
Το να υπάρχει μια οργανωμένη κατάσταση είναι καλό ακόμα και για τους ίδιους τους χειροτέχνες. Το πόσοι, ποιοι, που και με τι ωράριο είναι ζητήματα που κάθε ευνομούμενη πόλη θα πρέπει να είναι σε θέση να ορίζει.
Και οι χειροτέχνες όταν παραγίνουν πολλοί ίσως είναι θέμα. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η χρυσή τομή που θα δίνει λύσεις στους χειροτέχνες και εμπόρους με τρόπο τέτοιο ώστε να βελτιώνουν την εικόνα της πόλης. Δε δημιουργούν και κανα τραγικό πρόβλημα. Εκεί που διαφωνώ μαζί σου Naida (και νομίζω ότι το έγραψα) είναι στο ότι οι αρχές δε πρέπει να ασχοληθούν μαζί τους γιατί είναι π.χ. φτωχοί και λίγοι. Θα πρέπει να έχουν άδεια και πλαίσιο λειτουργίας. Αν είναι άποροι ας απαλλάσσονται από τη καταβολή χρημάτων.Naida έγραψε: 22 Οκτ 2018, 10:19 Σαφώς και θα έπρεπε να υπάρχει μια οργανωμένη κατάσταση και να δίνουν άδειες στους ανθρώπους. Δε μιλάμε για το παρεμπόριο για να μου πεις έγιναν οι 10-->100. Μιλάω γι' αυτούς συγκεκριμένα που τα φτιάχνουν και τα πουλάνε μόνοι τους όπως αυτοί του Θησείου που πραγματικά είναι κάτι που εμένα μ' αρέσει σαν εικόνα.
Δεν είπα δε πρέπει ν' ασχοληθούν το κράτος. Σχολίασα για το γεγονός για όσους ενοχλούνται πχ και φορουμίτες και εστίασαν στη φοροδιαφυγή κτλBelisarius έγραψε: 22 Οκτ 2018, 11:36Και οι χειροτέχνες όταν παραγίνουν πολλοί ίσως είναι θέμα. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η χρυσή τομή που θα δίνει λύσεις στους χειροτέχνες και εμπόρους με τρόπο τέτοιο ώστε να βελτιώνουν την εικόνα της πόλης. Δε δημιουργούν και κανα τραγικό πρόβλημα. Εκεί που διαφωνώ μαζί σου Naida (και νομίζω ότι το έγραψα) είναι στο ότι οι αρχές δε πρέπει να ασχοληθούν μαζί τους γιατί είναι π.χ. φτωχοί και λίγοι. Θα πρέπει να έχουν άδεια και πλαίσιο λειτουργίας. Αν είναι άποροι ας απαλλάσσονται από τη καταβολή χρημάτων.Naida έγραψε: 22 Οκτ 2018, 10:19 Σαφώς και θα έπρεπε να υπάρχει μια οργανωμένη κατάσταση και να δίνουν άδειες στους ανθρώπους. Δε μιλάμε για το παρεμπόριο για να μου πεις έγιναν οι 10-->100. Μιλάω γι' αυτούς συγκεκριμένα που τα φτιάχνουν και τα πουλάνε μόνοι τους όπως αυτοί του Θησείου που πραγματικά είναι κάτι που εμένα μ' αρέσει σαν εικόνα.
γιατί αφανισμός ;
για το παμε ελεγε, που στεκεται απεναντι απο τους εργαζομενους και ολη την κοινωνια, προσπαθωντας να καταστρεψει ολη την οικονομια, αν ειναι δυνατον. κοπροσκυλα, βεβαια.
τι;;;;;independent_44 έγραψε: 22 Οκτ 2018, 14:59 Γενικά διαμαρτύρονται και τα μαγαζιά κι έχουν κι αυτά δίκιο.
Πληρώνει νοίκια, υπαλλήλους, φώτα κι έρχεται ο άλλος με μια κουρελού και πουλάει;
Ερμή μη κοροϊδεύεις.Ερμής έγραψε: 22 Οκτ 2018, 15:05τι;;;;;independent_44 έγραψε: 22 Οκτ 2018, 14:59 Γενικά διαμαρτύρονται και τα μαγαζιά κι έχουν κι αυτά δίκιο.
Πληρώνει νοίκια, υπαλλήλους, φώτα κι έρχεται ο άλλος με μια κουρελού και πουλάει;
Στο απόσπασμα!
Δεν με εκπλήσσει που τα λένε αυτά εργοδότες ή επιχειρηματίες.Ασέβαστος έγραψε: 22 Οκτ 2018, 13:11
για το παμε ελεγε, που στεκεται απεναντι απο τους εργαζομενους και ολη την κοινωνια, προσπαθωντας να καταστρεψει ολη την οικονομια, αν ειναι δυνατον. κοπροσκυλα, βεβαια.
για αυτους που στεκονται διπλα στους εργαζομενους, μονο καλα λογια. αλλα καμμια φορα, ειναι οι ιδιοι οι εργοδοτες τους που το κανουν, αλλες φορες ειναι οι νομοι, οι δικηγοροι τους, κλπ. το παμε, ποτε ομως.