hellegennes έγραψε: 22 Απρ 2023, 14:32
Δηλαδή ψάχνεις φέτα αλλά να κάνει 7 ευρώ.
Κάτι σαν τη φέτα. Άνετα πχ θα έτρωγα κάτι σε πιο αλμυρό γκούντα γιατί η διαφορά είναι μεγάλη αλλά τώρα χρειάζομαι αρκετά περισσότερο γκούντα γιατί δεν είναι το ίδιο αλμυρό. Και φυτικό να είναι ή κάτι τέτοιο δεν θα πω όχι.
hellegennes έγραψε: 22 Απρ 2023, 14:33
What? Το κατσικίσιο είναι πολύ ακριβότερο από την φέτα.
Τι να σου πω, προχθές που πήρα ήθελα 11.80 για το κατσικίσιο που πήρα και η φέτα είχε 11.90 η φθηνότερη. Το προτιμώ γενικά όταν έχει καλύτερη τιμή αλλά παλιά ήταν σταθερά πιο ακριβό.
Εκτός κι αν ήταν σε προσφορά αυτό που πήρες, δεν υπάρχουν κατσικίσα που είναι φθηνότερα από την φέτα γιατί το κατσικίσιο γάλα είναι αρκετά ακριβότερο από το πρόβειο.
Ή αυτό ή αυτό που πήρες για κατσικίσιο έχει μέσα και αγελαδινό γάλα.
Btw, ίσως θα ήταν καλύτερο και ευκαιρία να μειώσεις την ποσότητα φέτας που τρως.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
hellegennes έγραψε: 22 Απρ 2023, 14:32
Δηλαδή ψάχνεις φέτα αλλά να κάνει 7 ευρώ.
Κάτι σαν τη φέτα. Άνετα πχ θα έτρωγα κάτι σε πιο αλμυρό γκούντα γιατί η διαφορά είναι μεγάλη αλλά τώρα χρειάζομαι αρκετά περισσότερο γκούντα γιατί δεν είναι το ίδιο αλμυρό. Και φυτικό να είναι ή κάτι τέτοιο δεν θα πω όχι.
hellegennes έγραψε: 22 Απρ 2023, 14:33
What? Το κατσικίσιο είναι πολύ ακριβότερο από την φέτα.
Τι να σου πω, προχθές που πήρα ήθελα 11.80 για το κατσικίσιο που πήρα και η φέτα είχε 11.90 η φθηνότερη. Το προτιμώ γενικά όταν έχει καλύτερη τιμή αλλά παλιά ήταν σταθερά πιο ακριβό.
Εκτός κι αν ήταν σε προσφορά αυτό που πήρες, δεν υπάρχουν κατσικίσα που είναι φθηνότερα από την φέτα γιατί το κατσικίσιο γάλα είναι αρκετά ακριβότερο από το πρόβειο.
Ή αυτό ή αυτό που πήρες για κατσικίσιο έχει μέσα και αγελαδινό γάλα.
Btw, ίσως θα ήταν καλύτερο και ευκαιρία να μειώσεις την ποσότητα φέτας που τρως.
Naranjita έγραψε: 21 Απρ 2023, 19:15
Κωστάκης, από Χανιά. Δεν θα παιρνα απο Ολλανδία γραβιέρα
Συγνώμη μπέρδεψα τα τυριά. Είχα δει ένα πόστ για γκούντα πέστο Milbona στο φόρουμ και μετά βλέπω στα Lidl 2 τυριά της ιδίας μάρκας ένα με τσιμένι και ένα με τσουκνίδα. Πήρα και τα δύο. Πρόκειται δηλαδή για γκούντα με τσιμένι και η τιμή είναι περίπου στο μισό του τυριού που παρέθεσες.
και εγώ παλαιότερα αυτήν την γραβιέρα με το τσιμένι, την έβρισκα γύρω στα 16 το κιλό. όχι της ίδιας μάρκας, αλλά πολύ καλή. όμως τούτη εδώ είναι σκέτο βούτυρο. δεν έχω ξαναφάει τέτοιο πράμα....
κοίτα, αν δεν είχα κοντέψει να διαβώ στην πέρα όχθη φέτο δυο φορές, δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω τόσα χρήματα για ένα τυρί. είπα όμως να κάνω την υπέρβαση για το γαμώτο.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Κάτι σαν τη φέτα. Άνετα πχ θα έτρωγα κάτι σε πιο αλμυρό γκούντα γιατί η διαφορά είναι μεγάλη αλλά τώρα χρειάζομαι αρκετά περισσότερο γκούντα γιατί δεν είναι το ίδιο αλμυρό. Και φυτικό να είναι ή κάτι τέτοιο δεν θα πω όχι.
Τι να σου πω, προχθές που πήρα ήθελα 11.80 για το κατσικίσιο που πήρα και η φέτα είχε 11.90 η φθηνότερη. Το προτιμώ γενικά όταν έχει καλύτερη τιμή αλλά παλιά ήταν σταθερά πιο ακριβό.
Εκτός κι αν ήταν σε προσφορά αυτό που πήρες, δεν υπάρχουν κατσικίσα που είναι φθηνότερα από την φέτα γιατί το κατσικίσιο γάλα είναι αρκετά ακριβότερο από το πρόβειο.
Ή αυτό ή αυτό που πήρες για κατσικίσιο έχει μέσα και αγελαδινό γάλα.
Btw, ίσως θα ήταν καλύτερο και ευκαιρία να μειώσεις την ποσότητα φέτας που τρως.
Είσαι τόσο βλάκας που νομίζεις ότι με μια ηλίθια αναζήτηση έχεις καλύτερη εικόνα από κάποιον που είναι αυτό το επάγγελμά του;
Στην νομοθεσία δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις ονομασίες των τυριών εκτός από τα ΠΟΠ. Έτσι μπορείς να γράψεις στην ετικέτα "κατσικίσιο τυρί" και να είναι 80% κατσίκι και 20% αγελαδινό ή πρόβειο. Αρκεί φυσικά να αναφέρει τις ακριβείς αναλογίες η ετικέτα. Αυτό που δείχνεις δεν αναφέρει αναλογίες, πράγμα παράνομο.
Για να καταλάβεις τι λέω, γιατί δεν παίρνεις εύκολα μπρος, ορίστε ένα παράδειγμα:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Εκτός κι αν ήταν σε προσφορά αυτό που πήρες, δεν υπάρχουν κατσικίσα που είναι φθηνότερα από την φέτα γιατί το κατσικίσιο γάλα είναι αρκετά ακριβότερο από το πρόβειο.
Ή αυτό ή αυτό που πήρες για κατσικίσιο έχει μέσα και αγελαδινό γάλα.
Btw, ίσως θα ήταν καλύτερο και ευκαιρία να μειώσεις την ποσότητα φέτας που τρως.
Είσαι τόσο βλάκας που νομίζεις ότι με μια ηλίθια αναζήτηση έχεις καλύτερη εικόνα από κάποιον που είναι αυτό το επάγγελμά του;
Στην νομοθεσία δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις ονομασίες των τυριών εκτός από τα ΠΟΠ. Έτσι μπορείς να γράψεις στην ετικέτα "κατσικίσιο τυρί" και να είναι 80% κατσίκι και 20% αγελαδινό ή πρόβειο. Αρκεί φυσικά να αναφέρει τις ακριβείς αναλογίες η ετικέτα. Αυτό που δείχνεις δεν αναφέρει αναλογίες, πράγμα παράνομο.
Για να καταλάβεις τι λέω, γιατί δεν παίρνεις εύκολα μπρος, ορίστε ένα παράδειγμα:
Naranjita έγραψε: 22 Απρ 2023, 22:38
και εγώ παλαιότερα αυτήν την γραβιέρα με το τσιμένι,
Αυτό δεν είναι το μπαχαρικό που έχει ο παστουρμάς και μυρίζουν ιδρώτας και ρούχα για μέρες; Ή στο τυρί δεν είναι τόσο ισχυρή η δράση;
Δεν είναι το τσιμένι που σε κάνει να μυρίζεις, είναι ένα μίγμα από άλλα μπαχαρικά. Μάλιστα αυτό συμβαίνει σε ανατολίτικους παστουρμάδες με βαριά γεύση. Υπάρχουν πολύ πιο λάιτ παστουρμάδες που δεν σε κάνουν να μυρίζεις καθόλου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Πολύ δύσκολο να μην έχει καθόλου πρόβειο γιατί το χρησιμοποιούν για ρυθμιστή κατά την παρασκευή. Στην ετικέτα δεν γράφει 100% γίδινο. Πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά ποσοστό, ακόμη κι αν είναι 100%.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Πολύ δύσκολο να μην έχει καθόλου πρόβειο γιατί το χρησιμοποιούν για ρυθμιστή κατά την παρασκευή. Στην ετικέτα δεν γράφει 100% γίδινο. Πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά ποσοστό, ακόμη κι αν είναι 100%.
υπάρχει κάποια μέθοδος να διαπιστώσουμε από τι ζώο προέρχεται το γάλα ενός τυριου;
Πολύ δύσκολο να μην έχει καθόλου πρόβειο γιατί το χρησιμοποιούν για ρυθμιστή κατά την παρασκευή. Στην ετικέτα δεν γράφει 100% γίδινο. Πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά ποσοστό, ακόμη κι αν είναι 100%.
υπάρχει κάποια μέθοδος να διαπιστώσουμε από τι ζώο προέρχεται το γάλα ενός τυριου;
Δεν νομίζω. Το κατσικίσιο τυρί είναι πάντως σκληρό και εύθρυπτο, γενικά. Όσο πιο μαλακό και βουτυράτο είναι το τελικό προϊόν τόσο μικρότερη είναι η αναλογία σε κατσικίσιο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Πολύ δύσκολο να μην έχει καθόλου πρόβειο γιατί το χρησιμοποιούν για ρυθμιστή κατά την παρασκευή. Στην ετικέτα δεν γράφει 100% γίδινο. Πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά ποσοστό, ακόμη κι αν είναι 100%.
υπάρχει κάποια μέθοδος να διαπιστώσουμε από τι ζώο προέρχεται το γάλα ενός τυριου;
Δεν νομίζω. Το κατσικίσιο τυρί είναι πάντως σκληρό και εύθρυπτο, γενικά. Όσο πιο μαλακό και βουτυράτο είναι το τελικό προϊόν τόσο μικρότερη είναι η αναλογία σε κατσικίσιο.
Εκτός κι αν ήταν σε προσφορά αυτό που πήρες, δεν υπάρχουν κατσικίσα που είναι φθηνότερα από την φέτα γιατί το κατσικίσιο γάλα είναι αρκετά ακριβότερο από το πρόβειο.
Ή αυτό ή αυτό που πήρες για κατσικίσιο έχει μέσα και αγελαδινό γάλα.
Btw, ίσως θα ήταν καλύτερο και ευκαιρία να μειώσεις την ποσότητα φέτας που τρως.
Είσαι τόσο βλάκας που νομίζεις ότι με μια ηλίθια αναζήτηση έχεις καλύτερη εικόνα από κάποιον που είναι αυτό το επάγγελμά του;
Στην νομοθεσία δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις ονομασίες των τυριών εκτός από τα ΠΟΠ. Έτσι μπορείς να γράψεις στην ετικέτα "κατσικίσιο τυρί" και να είναι 80% κατσίκι και 20% αγελαδινό ή πρόβειο. Αρκεί φυσικά να αναφέρει τις ακριβείς αναλογίες η ετικέτα. Αυτό που δείχνεις δεν αναφέρει αναλογίες, πράγμα παράνομο.
Για να καταλάβεις τι λέω, γιατί δεν παίρνεις εύκολα μπρος, ορίστε ένα παράδειγμα: