!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται: Η νουδού απαγορεύει σε 220 χιλιάδες νέους να ψηφίσουν

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Re: Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται: Η νουδού απαγορεύει σε 220 χιλιάδες νέους να ψηφίσουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

μακάρι να ψηφίσουν όλοι όσοι επιθυμούν. πράγματι η επιστολικη ψήφος εφαρμόζεται σε πολλές χώρες.
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται: Η νουδού απαγορεύει σε 220 χιλιάδες νέους να ψηφίσουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

gassim έγραψε: 21 Απρ 2023, 01:07
hellegennes έγραψε: 20 Απρ 2023, 23:51
mao mao έγραψε: 20 Απρ 2023, 22:59

Και πως θα διασφαλιζόταν η μυστικότητα της ψηφοφορίας;
Δεν θα γινόταν σύνδεση της ψήφου με τον λογαριασμό, θα γινόταν πιστοποίηση ότι ο λογαριασμός ψήφισε. Τρόπος υπάρχει, απλά θα χάναμε την "υπερπολύτιμη" πληροφορία για το ποια περιφέρεια ψήφισε ποιο κόμμα. Αυτά είναι πράγματα που έχουν συζητηθεί στο εξωτερικό εδώ και χρόνια.
Πώς εξασφαλίζεται ότι δεν θα ψηφίσω εγώ για τους κατάκοιτους γονείς μου;
Αν έχεις πρόσβαση σε όλα τους τα στοιχεία, τράπεζα, taxis, κινητά, ε, ψήφισε εσύ γι' αυτούς, τι να σου πω. Είναι τόσο συχνό άλλωστε να συντρέχουν όλα αυτά μαζί με το να είσαι ταυτόχρονα καθίκι και να ψηφίσεις κάτι άλλο από αυτό που θέλουν οι κατάκοιτοι γονείς σου, που μιλάμε για ολοκληρωτική αλλοίωση του αποτελέσματος.

Κανένα σύστημα ψηφοφορίας δεν είναι απόλυτα ασφαλές. Όλα έχουν τρύπες που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος. Το θέμα είναι αν αυτές οι τρύπες οδηγούν σε σημαντική νοθεία. Αυτά που αναφέρετε είναι τόσο σπάνια και τραβηγμένα που βρίσκονται στο όριο του σουρεαλισμού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

mao mao έγραψε: 21 Απρ 2023, 01:24 Πως δίνουν τους κωδικούς του taxis στους λογιστές για τις φορολογικές; Ε, έτσι θα τους δίνουν στις διάφορες τοπικές κομματικές τους κωδικούς του vote.gov.gr.
Ο λογιστής δεν έχει πλήρη πρόσβαση σε ό,τι υπηρεσία συνδέεται με το taxis. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το taxis σου για οτιδήποτε άλλο από φορολογία. Για τα υπόλοιπα υπάρχει διασύνδεση με τράπεζα και με κινητό.

Θα δώσεις ο άλλος όλα του τα στοιχεία σε κομματική οργάνωση για 100 ευρώ, για να μπορεί να το χρησιμοποιήσει για όποιον σκοπό θέλει; Μην λέτε βλακείες.

Δωροδοκία γίνεται και με το παραδοσιακό σύστημα. Ειδικά σήμερα που μπορεί να σε βάλει να πιστοποιήσεις ότι έβαλες τον σφραγισμένο φάκελο στην κάλπη τραβώντας το βίντεο με το κινητό σου. Υπάρχουν βέβαια και πιο απλοί τρόποι, όπως να σε περιμένει στην είσοδο για να του δώσεις πίσω τα αχρησιμοποίητα ψηφοδέλτια που αποδεικνύουν ότι έβαλες τον σφραγισμένο φάκελο στην κάλπη.

Φυσικά, το πιο απλό σε μια δωροδοκία είναι ότι αν δέχεσαι να οριστεί η ψήφος σου από χρηματισμό, είναι μακράν πιο πιθανό να ψηφίσεις όντως αυτό που σου λένε χωρίς να χρειαστεί καμμιά απόδειξη, γιατί απλά έτσι λειτουργεί η ανθρώπινη ψυχολογία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

hellegennes έγραψε: 21 Απρ 2023, 02:59

Φυσικά, το πιο απλό σε μια δωροδοκία είναι ότι αν δέχεσαι να οριστεί η ψήφος σου από χρηματισμό, είναι μακράν πιο πιθανό να ψηφίσεις όντως αυτό που σου λένε χωρίς να χρειαστεί καμμιά απόδειξη, γιατί απλά έτσι λειτουργεί η ανθρώπινη ψυχολογία.
Εχει καταστραφει κοσμος ετσι, πριν πολλα χρονια σε δημοτικες.Πηγαιναν περα δωθε οι φακελοι και στο τελος εψαχναν να δουν τι πηγε λαθος.Και τελοσπαντων αφηστε ησυχη την τελευταια ψευδαισθηση δημοκρατιας που εχει απομεινει ετσι και αλλιως λιγα τα ψωμια της :102:
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Portia έγραψε: 21 Απρ 2023, 01:29
hellegennes έγραψε: 21 Απρ 2023, 01:04 Πραγματικότητα είναι. Αν δεν θες να συζητήσεις δεν καταλαβαίνω γιατί παρεμβάλλεσαι.
Hellegenes, εδω εισαι λαθος και ο Αλλαχ εχει δικιο. Δεν εχεις ακουσει για τη ΔΟΥ Κατοικων Εξωτερικου;
Η ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού δεν έχει σχέση με την φορολογία σου στην χώρα που βρίσκεσαι, αφορά εισοδήματα που έχεις ΑΠΟ την Ελλάδα.

Αυτό έλειπε, να έχεις αφορολόγητα εισοδήματα με νόμιμο τρόπο, σαν επιβράβευση που την είδες μετανάστης ενώ το σύνολο των πολιτών πληρώνουν φόρους κανονικά.

Δηλαδή να μένεις στην Αγγλία, να έχεις εισοδήματα κι από την Ελλάδα και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Άγγλους και τους υπόλοιπους Έλληνες να φορολογείσαι μόνο για τα εισοδήματά σου από την Αγγλία. :smt005:

Είναι αστείο αυτό που λέτε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρετεντέρης »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 21 Απρ 2023, 00:26
Πρετεντέρης έγραψε: 20 Απρ 2023, 21:21
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 20 Απρ 2023, 20:28

Τι θα πει αν ψηφίσουν όλοι αυτοί; Γιατί θα ψηφίσουν και τα υπόλοιπα 5.3 εκατομμύρια;
Αναλογικά περίπου θα ψηφίσουν, οπότε κάπου 3.6% θα παραμείνουν.
Σαφώς και δε θα ψηφίσουν όλοι ΣΥΡΙΖΑ , αλλά ακόμη και 1% έχει σημασία.
1% να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ; Δε θα ψηφίσουν 0.5% ΝΔ; Άρα τι συζητάμε;
1% διαφορά. Και 0.8 πάλι έχει σημασία.

Το 2000 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με διαφορά 1.05%.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άλλο. Αν κριθούν οι εκλογές με 1% θα έχεις δίκιο.
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

hellegennes έγραψε: 21 Απρ 2023, 02:49
hellegennes έγραψε: 20 Απρ 2023, 23:51

Δεν θα γινόταν σύνδεση της ψήφου με τον λογαριασμό, θα γινόταν πιστοποίηση ότι ο λογαριασμός ψήφισε. Τρόπος υπάρχει, απλά θα χάναμε την "υπερπολύτιμη" πληροφορία για το ποια περιφέρεια ψήφισε ποιο κόμμα. Αυτά είναι πράγματα που έχουν συζητηθεί στο εξωτερικό εδώ και χρόνια.
Αν έχεις πρόσβαση σε όλα τους τα στοιχεία, τράπεζα, taxis, κινητά, ε, ψήφισε εσύ γι' αυτούς, τι να σου πω. Είναι τόσο συχνό άλλωστε να συντρέχουν όλα αυτά μαζί με το να είσαι ταυτόχρονα καθίκι και να ψηφίσεις κάτι άλλο από αυτό που θέλουν οι κατάκοιτοι γονείς σου, που μιλάμε για ολοκληρωτική αλλοίωση του αποτελέσματος.

Κανένα σύστημα ψηφοφορίας δεν είναι απόλυτα ασφαλές. Όλα έχουν τρύπες που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος. Το θέμα είναι αν αυτές οι τρύπες οδηγούν σε σημαντική νοθεία. Αυτά που αναφέρετε είναι τόσο σπάνια και τραβηγμένα που βρίσκονται στο όριο του σουρεαλισμού.
Δεν υπάρχει πιο συνηθισμένο πράγμα από το να έχει ένα άτομο στην οικογένειά τους κωδικούς όλων όσων δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ασχοληθούν.
Αν δεν τους έχει κάποιος στην οικογένειά τότε σίγουρα τους έχει ο λογιστής που κάνει την δήλωση.

Δεν νομίζω ότι μπορεί η εκλογική διαδικασία να στηριχθεί στην υπόθεση και στην καλή πίστη ότι δεν υπάρχουν καθίκια.
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas »

Ζενίθεδρος έγραψε: 20 Απρ 2023, 14:54 200 χιλιάδες αν φύγουν από τα νησιά στην μέση της σεζόν, θα καταρρεύσει ο τουρισμός. Τι θα πουν οι ξενοδόχοι και οι εστιατορες στους τουρίστες, αυτό το σκ δεν έχει φαΐ, γιατί ο μάγειρας και τα γκαρσόνια πήγαν να ψηφίσουν; Το ότι συζητάτε για άδειες που προβλέπονται από τον νόμο, είναι γελοίο. Απλά οι εκλογομάγειροι της ΝΔ είδαν την δημοσκοπικη ψωλή που δημιούργησε το Μαμά έφτασα και παν να το σώσουν όπως όπως.
Το πρόβλημα λύνεται τουλάχιστον ενμέρει με πρόσληψη ντόπιων ή ατόμων που μπορούν να πάνε και να έρθουν σχετικά γρήγορα, όπως επίσης και με χαμηλότερες τιμές για εκείνες τις ημέρες. Ας βάλει και λίγη πλάτη η εστίαση, τόση βοήθεια δέχτηκε στην πανδημία.

Μακάρι να έχεις δίκαιο στο τελευταίο αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι περισσότεροι Νεοδημοκράτες που τρόμαξαν με το τεράστιο ατύχημα στη μοναδική άξια λόγου σιδηροδρομική γραμμή της χώρας είναι έτοιμοι να το ρίξουν ξανά εκεί. Οι νέοι έτσι και αλλιώς την ψηφίζουν αναλογικά λιγότερο.

Το αστείο είναι ότι κανένας δεν πέταξε πρόταση να κατοχυρωθεί συνταγματικά ο σταθερός εκλογικός κύκλος να λύσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του. Πώς θα αυθαιρετεί το Κόμμα Μου αλλιώς;
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

gassim έγραψε: 21 Απρ 2023, 09:39

Δεν υπάρχει πιο συνηθισμένο πράγμα από το να έχει ένα άτομο στην οικογένειά τους κωδικούς όλων όσων δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ασχοληθούν.
Αν δεν τους έχει κάποιος στην οικογένειά τότε σίγουρα τους έχει ο λογιστής που κάνει την δήλωση.

Δεν νομίζω ότι μπορεί η εκλογική διαδικασία να στηριχθεί στην υπόθεση και στην καλή πίστη ότι δεν υπάρχουν καθίκια.
Πάμε πάλι. Δεν χρειάζονται μόνο οι κωδικοί taxis, χρειάζεται διασύνδεση με την τράπεζα και το κινητό. Ούτε ο λογιστής τα έχει αυτά ούτε ο κάθε ένας στην οικογένεια. Αν ήταν έτσι θα μπορούσε ο λογιστής σου να σε υποδύεται σε διάφορα πράγματα που γίνονται μέσω taxis.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

hellegennes έγραψε: 21 Απρ 2023, 12:15
gassim έγραψε: 21 Απρ 2023, 09:39

Πάμε πάλι. Δεν χρειάζονται μόνο οι κωδικοί taxis, χρειάζεται διασύνδεση με την τράπεζα και το κινητό. Ούτε ο λογιστής τα έχει αυτά ούτε ο κάθε ένας στην οικογένεια. Αν ήταν έτσι θα μπορούσε ο λογιστής σου να σε υποδύεται σε διάφορα πράγματα που γίνονται μέσω taxis.
Εγω έχω πρόσβαση σε αυτά που λες και για τους 2 γονείς μου. Ο πατέρας μου έχει άνοια και ίσως μου πει να ψηφίσω τον πλαστήρα και η μητέρα μου απλά θα μου πει μην με μπλέκεις, ψήφισε μου τον τάδε.
Κάτι μου λέει οτι δεν είναι και τόσο σπάνια η περίπτωση μου.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Ότι μπορεί να παιχτεί μαλακια μπορει, αλλά και τόσα χρόνια το ίδιο γίνεται με τους γερους που τους πάνε να ψηφίσουν με τον φάκελο στο χέρι, μην κοροϊδευομαστε. Στατιστικά ασήμαντα περιστατικά κ στις δυο περιπτώσεις, προφασεις εν αμαρτιαις
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 21 Απρ 2023, 13:13 Ότι μπορεί να παιχτεί μαλακια μπορει, αλλά και τόσα χρόνια το ίδιο γίνεται με τους γερους που τους πάνε να ψηφίσουν με τον φάκελο στο χέρι, μην κοροϊδευομαστε. Στατιστικά ασήμαντα περιστατικά κ στις δυο περιπτώσεις, προφασεις εν αμαρτιαις
Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις, αλλά οι τεκμπροζ που νομίζουν ότι με πλοκτσειν μπορείς να τα έχεις όλα είναι η μόνη σταθερά του σύμπαντος.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
KRAKEN

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KRAKEN »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 21 Απρ 2023, 13:13 Ότι μπορεί να παιχτεί μαλακια μπορει, αλλά και τόσα χρόνια το ίδιο γίνεται με τους γερους που τους πάνε να ψηφίσουν με τον φάκελο στο χέρι, μην κοροϊδευομαστε. Στατιστικά ασήμαντα περιστατικά κ στις δυο περιπτώσεις, προφασεις εν αμαρτιαις
Όπως και να το κάνεις στα εκλογικά τμήματα υπάρχει επιτήρηση του πώς διεξάγεται η διαδικασία της ψήφου από τρίτα πρόσωπα, συνεπώς δεν είναι το ίδιο. Βέβαια θα μπορούσε να εκσυγχρονιστεί η υπάρχουσα διαδικασία του παραβαν με τεχνολογικά μέσα ώστε να μπορείς να ψηφίσεις αυτομάτως σε εκλογικό τμήμα κοντινό στον νυν προσωρινό τόπο διαμονής σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος KRAKEN την 21 Απρ 2023, 13:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

gassim έγραψε: 21 Απρ 2023, 13:06 Εγω έχω πρόσβαση σε αυτά που λες και για τους 2 γονείς μου. Ο πατέρας μου έχει άνοια και ίσως μου πει να ψηφίσω τον πλαστήρα και η μητέρα μου απλά θα μου πει μην με μπλέκεις, ψήφισε μου τον τάδε.
Κάτι μου λέει οτι δεν είναι και τόσο σπάνια η περίπτωση μου.
Σπάνια είναι, αλλά ακόμη πιο σπάνιο είναι να έχεις αυτά τα στοιχεία γιατί νοιάζεσαι γι' αυτούς και έχεις αναλάβει χαρτούρες και διαδικασίες αλλά γράφεις στ' αρχίδια σου τις προτιμήσεις τους.

Έστω λοιπόν η δική σου περίπτωση. Η νοθεία πώς θα γίνει; Θα ψηφίσεις αυτό που θες εσύ και για τους δυο;

Ενώ αν τους πήγαινες σε εκλογικό κέντρο τι θα έκανες ή τι θα έκανε κάποιος άλλος στην περίπτωσή σου; Αν αυτός ο κάποιος άλλος ήθελε να βάλει τους γονείς του να ψηφίσουν το δικό του κόμμα, δεν θα τους έδινε και τους δυο φακελάκι, με βάση αυτό που λες για τους δικούς σου γονείς;

Η διαφορά ποια είναι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Απρ 2023, 13:15
Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις, αλλά οι τεκμπροζ που νομίζουν ότι με πλοκτσειν μπορείς να τα έχεις όλα είναι η μόνη σταθερά του σύμπαντος.
Σίγουρα κάθε νέο σύστημα παρουσιάζει και καινούργιες ευκαιρίες εκμετάλλευσης στις εκάστοτε τρύπες οι οποίες συνοδεύουν το κάθε σύστημα. Η ηλεκτρονική ψήφος δεν είναι πανάκεια, αλλά ιμο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για διάφορους λόγους (ευκολία, σεβασμος στο περιβάλλον, κτλ).
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”