!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται: Η νουδού απαγορεύει σε 220 χιλιάδες νέους να ψηφίσουν

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Re: Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται: Η νουδού απαγορεύει σε 220 χιλιάδες νέους να ψηφίσουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Μόνο που δεν μιλάμε εδώ ούτε για τους αποδήμους για ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.Το δικαίωμα ψήφου όλοι αυτοί το έχουν.
Μιλάμε για διευκολύνσεις ώστε να ψηφίζουν χωρίς να πηγαίνουν στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα που είναι γραμμένοι.Αυτό θέλει καλή τεχνική προετοιμασία για να αποφευχθούν οι διπλοψηφίες και θέλει χρόνο για να οργανωθεί το σύστημα.
giorgos mpekos

Re: Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται: Η νουδού απαγορεύει σε 220 χιλιάδες νέους να ψηφίσουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από giorgos mpekos »

ντροπη καλύτερα στη σημερινή εποχή ένας νέος η μία κοπέλα 20 χρόνον. Να βρει την τύχη του σε μια άλλη χώρα σε μια ειδικότητα όπως νοσηλευτική παρά που να τον φτύνουν και να τον βάζουν σε ένα κάτεργο και να τον περιφρονούν
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

200 χιλιάδες αν φύγουν από τα νησιά στην μέση της σεζόν, θα καταρρεύσει ο τουρισμός. Τι θα πουν οι ξενοδόχοι και οι εστιατορες στους τουρίστες, αυτό το σκ δεν έχει φαΐ, γιατί ο μάγειρας και τα γκαρσόνια πήγαν να ψηφίσουν; Το ότι συζητάτε για άδειες που προβλέπονται από τον νόμο, είναι γελοίο. Απλά οι εκλογομάγειροι της ΝΔ είδαν την δημοσκοπικη ψωλή που δημιούργησε το Μαμά έφτασα και παν να το σώσουν όπως όπως.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 14:25
hellegennes έγραψε: 20 Απρ 2023, 14:04
ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:46

Μα αφού πληρώνονται οι φόροι στο ελληνικό δημόσιο. Αυτό είναι αδιάφορο για την οικονομία;
Επιζήμιο για την οικονομία είναι. Αδιάφορο σαν επιχείρημα είναι ότι πληρώνονται φόροι.
George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:42 Αρα δεν πρεπει να ψηφισει?
Σαφώς όχι. Δικαίωμα ψήφου πρέπει να έχουν ΜΟΝΟ όσοι λούζονται άμεσα τις συνέπειες της ψήφου τους.
Γιατι δεν θα λουστει τις συνεπειες της ψηφου του ο ξαδελφος μου σε οικονομικο και αλλο επιπεδο?

Πρεπει να ειναι εδω αν οι φοροι αυξηθουν η μειωθουν με αποφαση της κυβερνησης π.χ. ?

Με αυτη τη λογικη δωσε δικαιωμα ψηφου και στον καθε μετανάστη που βρισκεται εδω ας πουμε. Ειναι εδω και θα λουστει τις συνεπειες εξ ισου.
Φυσικά πρέπει να ψηφίζουν οι μόνιμοι μετανάστες.

Ο ξάδερφός σου δεν θα λουστεί τίποτα. Σιγά τις κοσμοϊστορικές διαφορές στην φορολογία ακινήτων που θα λουστεί.

Πρώτα απ' όλα το ελάχιστο που έχει σημασία στην διακυβέρνηση μιας χώρας είναι οι φορολογικοί δείκτες. Είναι απίστευτα ρηχή αυτή η οπτική. Δεύτερον, όπως είπα, κανονικά δεν θα έπρεπε καν να μπορεί να εκμεταλλεύεται ακίνητη περιουσία σε μια χώρα και να ζει σε μια άλλη. Κατά την γνώμη μου η φορολογία σ' αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να είναι 90%.

Ο ξάδερφός σου και κάθε ξάδερφος που μένει στο εξωτερικό και έχει περιουσία στην Ελλάδα κάνει ζημιά στην οικονομία του κράτους. Είναι τρομερό θράσος να έχει και δικαίωμα ψήφου στο καπάκι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

πατησιωτης έγραψε: 20 Απρ 2023, 14:42 Μόνο που δεν μιλάμε εδώ ούτε για τους αποδήμους για ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.Το δικαίωμα ψήφου όλοι αυτοί το έχουν.
Μιλάμε για διευκολύνσεις ώστε να ψηφίζουν χωρίς να πηγαίνουν στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα που είναι γραμμένοι.Αυτό θέλει καλή τεχνική προετοιμασία για να αποφευχθούν οι διπλοψηφίες και θέλει χρόνο για να οργανωθεί το σύστημα.
Τι χρόνο και προετοιμασία, μωρέ; Είναι αστείο να συζητάμε σήμερα για το αν μπορεί να ψηφίσει κάποιος σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο με το ΑΜΚΑ και την ταυτότητά του. Κανονικά ούτε η ταυτότητα δεν θα έπρεπε να χρειάζεται, αλλά λέμε τώρα.

Τα στοιχεία αυτά είναι ήδη ηλεκτρονικά. Το απολύτως μοναδικό πράγμα που χρειάζεται είναι να έχει κάθε εκλογικό κέντρο πρόσβαση σε έναν ενιαίο κατάλογο ψηφοφόρων. Μιλάμε κυριολεκτικά για δουλειά μιας μέρας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

πατησιωτης έγραψε: 20 Απρ 2023, 14:42 Μόνο που δεν μιλάμε εδώ ούτε για τους αποδήμους για ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.Το δικαίωμα ψήφου όλοι αυτοί το έχουν.
Και βασικά θέλει να είναι ΝΔ όλοι αυτοί για να γίνουν διευκολυνσεις .
Έφερε το ΚΚΕ τροπολογία για την διευκόλυνση αυτών και την απορριμάτων χωρίς να πείτε το γιατί.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

sys3x έγραψε: 20 Απρ 2023, 14:37
ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Απρ 2023, 14:29
Kauldron έγραψε: 20 Απρ 2023, 14:15

Ε, μα. Τί είναι τούτοι ρε. Γάβ γούβ, γάβ γούβ.
Θα τους ανεχτείτε είτε γουστάρετε είτε όχι.

Οπότε, συνεχίστε τα γαου γαου, κανένα πρόβλημα.
Γαβ γαβ κάνουν οι σκύλοι κοπέλα μου.
Ναι. Και γαου γαου τα σκυλάκια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

hellegennes έγραψε: 20 Απρ 2023, 14:54
George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 14:25
hellegennes έγραψε: 20 Απρ 2023, 14:04

Επιζήμιο για την οικονομία είναι. Αδιάφορο σαν επιχείρημα είναι ότι πληρώνονται φόροι.

Σαφώς όχι. Δικαίωμα ψήφου πρέπει να έχουν ΜΟΝΟ όσοι λούζονται άμεσα τις συνέπειες της ψήφου τους.
Γιατι δεν θα λουστει τις συνεπειες της ψηφου του ο ξαδελφος μου σε οικονομικο και αλλο επιπεδο?

Πρεπει να ειναι εδω αν οι φοροι αυξηθουν η μειωθουν με αποφαση της κυβερνησης π.χ. ?

Με αυτη τη λογικη δωσε δικαιωμα ψηφου και στον καθε μετανάστη που βρισκεται εδω ας πουμε. Ειναι εδω και θα λουστει τις συνεπειες εξ ισου.
Φυσικά πρέπει να ψηφίζουν οι μόνιμοι μετανάστες.

Ο ξάδερφός σου δεν θα λουστεί τίποτα. Σιγά τις κοσμοϊστορικές διαφορές στην φορολογία ακινήτων που θα λουστεί.

Πρώτα απ' όλα το ελάχιστο που έχει σημασία στην διακυβέρνηση μιας χώρας είναι οι φορολογικοί δείκτες. Είναι απίστευτα ρηχή αυτή η οπτική. Δεύτερον, όπως είπα, κανονικά δεν θα έπρεπε καν να μπορεί να εκμεταλλεύεται ακίνητη περιουσία σε μια χώρα και να ζει σε μια άλλη. Κατά την γνώμη μου η φορολογία σ' αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να είναι 90%.

Ο ξάδερφός σου και κάθε ξάδερφος που μένει στο εξωτερικό και έχει περιουσία στην Ελλάδα κάνει ζημιά στην οικονομία του κράτους. Είναι τρομερό θράσος να έχει και δικαίωμα ψήφου στο καπάκι.
Eκτος απο υποχρεωση η ψηφος ειναι και δικαιωμα.

Και ειτε ως υποχρεωση ειτε ως δικαιωμα την επεκτεινεις σε ολους τοτε. Δεν χωρουν εξαιρέσεις.

Αν ψηφιζει ο μεταναστης, θα ψηφισει και ο εκπατρισμενος. Αλλιως κανουμε διακρισεις which is a big no-no.

Οι ολοι η κανεις μας.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 15:19 Eκτος απο υποχρεωση η ψηφος ειναι και δικαιωμα.

Και ειτε ως υποχρεωση ειτε ως δικαιωμα την επεκτεινεις σε ολους τοτε. Δεν χωρουν εξαιρέσεις.

Αν ψηφιζει ο μεταναστης, θα ψηφισει και ο εκπατρισμενος. Αλλιως κανουμε διακρισεις which is a big no-no.

Οι ολοι η κανεις μας.
Δεν είναι "εκπατρισμένος", που το σιχαίνομαι όταν χρησιμοποιείται, λες και κάποιος τον έδιωξε από την χώρα· είναι συνειδητά απών. Ο νόμος τεχνικά του δίνει την δυνατότητα να έρθει στην Ελλάδα να ψηφίσει. Κακώς κατά την γνώμη μου, αλλά αν τον ενδιαφέρει τόσο ας σκάσει το χιλιάρικό του για αεροπορικά.

Δεν θα έπρεπε να έχει κανένα δικαίωμα να ψηφίζει εφόσον λείπει από την χώρα πάνω από 10 χρόνια. Πρέπει να έχει δικαίωμα να ψηφίζει στον τόπο μόνιμης κατοικίας του. Δεν τον αφορά, άμεσα, καθόλου τι γίνεται σε χώρα στην οποία δεν ζει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Απρ 2023, 15:09
sys3x έγραψε: 20 Απρ 2023, 14:37
ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Απρ 2023, 14:29

Θα τους ανεχτείτε είτε γουστάρετε είτε όχι.

Οπότε, συνεχίστε τα γαου γαου, κανένα πρόβλημα.
Γαβ γαβ κάνουν οι σκύλοι κοπέλα μου.
Ναι. Και γαου γαου τα σκυλάκια.
Κάτι ξες παραπάνω εσύ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 »

Να δούμε και πόσοι θα πάνε να δουλέψουν σεζόν φέτος. Οι ελλείψεις σε προσωπικό λέγεται ότι θα είναι από τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια. 80.000 κενές θέσεις σε σχέση με τις 60.000 που είχαμε πέρυσι. Γι' αυτό και προκρίθηκε η λύση της τελευταίας στιγμής με Μπαγκλαντεσιανούς, οι οποίοι όμως θα στερήσουν λέει από τους τουρίστες το "ζεστό ελληνικό καλωσόρισμα" που αναζητούν. Και άντε να εξηγήσουν κατατοπιστικά τα μενού όταν δεν γνωρίζουν καλά ελληνικά. Θα πέσει το γέλιο της αρκούδας φέτος. :giggle:
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

hellegennes έγραψε: 20 Απρ 2023, 15:24
George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 15:19 Eκτος απο υποχρεωση η ψηφος ειναι και δικαιωμα.

Οι ολοι η κανεις μας.
Δεν είναι "εκπατρισμένος", που το σιχαίνομαι όταν χρησιμοποιείται, λες και κάποιος τον έδιωξε από την χώρα· είναι συνειδητά απών. Ο νόμος τεχνικά του δίνει την δυνατότητα να έρθει στην Ελλάδα να ψηφίσει. Κακώς κατά την γνώμη μου, αλλά αν τον ενδιαφέρει τόσο ας σκάσει το χιλιάρικό του για αεροπορικά.

Δεν θα έπρεπε να έχει κανένα δικαίωμα να ψηφίζει εφόσον λείπει από την χώρα πάνω από 10 χρόνια. Πρέπει να έχει δικαίωμα να ψηφίζει στον τόπο μόνιμης κατοικίας του. Δεν τον αφορά, άμεσα, καθόλου τι γίνεται σε χώρα στην οποία δεν ζει.
Eξαιρεσεις σε θεμελιωδη δημοκρατικα δικαιωματα δεν γινονται.

Οι ολοι η κανεις μας.

Αλλιως ζητα και πιστοποιητικο κοινωνικων φρονιματων για να ψηφισει κανεις στο επομενο βημα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 16:00 Eξαιρεσεις σε θεμελιωδη δημοκρατικα δικαιωματα δεν γινονται.

Οι ολοι η κανεις μας.

Αλλιως ζητα και πιστοποιητικο κοινωνικων φρονιματων για να ψηφισει κανεις στο επομενο βημα.
Δεν είναι θεμελιώδες δικαίωμα να ψηφίζουν κάτοικοι άλλων χωρών στην Ελλάδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Έτσι είναι η (( δημοκρατία)) στον καπιταλισμό. Όπου μπορούν να στερησουν το δικαίωμα ψήφου στην εργατική τάξη το κανουν.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”