!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Χειροτεχνες στο Θησειο. Ειστε υπερ ή κατα;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Χειροτεχνες στο Θησειο. Ειστε υπερ ή κατα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Ερμής έγραψε: 21 Οκτ 2018, 17:22
Naida έγραψε: 21 Οκτ 2018, 17:13
Ερμής έγραψε: 21 Οκτ 2018, 17:04 Είπαμε η καλύτερη απάντηση είναι οι κλωτσιές που έριξαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Σκλαβενίτη, του Καρέλια, της Domus και τόσων άλλων επιχειρήσεων στα κοπρόσκυλα του ΠΑΜΕ.
Γιατί τέτοιο μένος απέναντι στο ΠΑΜΕ; :lol:

Μένος η λέξη κοπρόσκυλα; Πλεονασμός Ναι, μένος ούτε καν.

Κοπροσκυλα αυτοί που στεκονται δίπλα στους εργαζόμενους απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες; But why?
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Εργοδοτικές αυθαιρεσίες και συγκεντρώσεις στο Σκλαβενίτη και τον Καρέλια και μούγκα στα τζάμπο, βασιλόπουλο και Πλαίσιο. Κάτι αντίστοιχο με τους καραβλαχους που τα βάζουν με τα πενταχρονα των προσφύγων και λουλες απέναντι σε Αλβανούς και αλγερινους
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ερμής έγραψε: 21 Οκτ 2018, 18:17 Εργοδοτικές αυθαιρεσίες και συγκεντρώσεις στο Σκλαβενίτη και τον Καρέλια και μούγκα στα τζάμπο, βασιλόπουλο και Πλαίσιο. Κάτι αντίστοιχο με τους καραβλαχους που τα βάζουν με τα πενταχρονα των προσφύγων και λουλες απέναντι σε Αλβανούς και αλγερινους
https://m.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/1 ... -gia-jumbo

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=4671886

https://www.tharrosnews.gr/news/content ... και-βίντεο

Με ελάχιστο ψάξιμο.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Βρε κορίτσι μου το ότι πέτυχαν θέλω να μου πεις. Μια συγκεντρώσουλα είναι πιο εύκολο πράγμα και από το να φτιάξεις καψαλα με λάδι.
Ανακλήθηκε καμία απολυση; καλυτερεύσαν οι συνθήκες εργασιας; αν όχι, γιατί δεν συνέχισαν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη, παρά πήγαν για καφέ και σουβλακια;
Εκει ντε που κάποιος άλλος εργαζόμενος πιθανό να τραβάει τα πάνδεινα από την εργοδοσία.
Λες να μη ξέρω να γκουγκλαρω;
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ερμής έγραψε: 21 Οκτ 2018, 18:30 Βρε κορίτσι μου το ότι πέτυχαν θέλω να μου πεις. Μια συγκεντρώσουλα είναι πιο εύκολο πράγμα και από το να φτιάξεις καψαλα με λάδι.
Ανακλήθηκε καμία απολυση; καλυτερεύσαν οι συνθήκες εργασιας; αν όχι, γιατί δεν συνέχισαν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη, παρά πήγαν για καφέ και σουβλακια;
Εκει ντε που κάποιος άλλος εργαζόμενος πιθανό να τραβάει τα πάνδεινα από την εργοδοσία.
Λες να μη ξέρω να γκουγκλαρω;
Να καταφέρουν χωρις τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων δύσκολο. Δε σημαίνει ότι δε παρεμβαίνουν όμως. Εξάλλου γι' αυτό τους τρέμουν οι εργοδότες των επιχειρήσεων και προσπαθούν να διασπάσουν τα σωματεία.
Ούτε οι απεργίες άλλαξαν κάτι. Μήπως κι αυτές δε πρέπει να γίνονται;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Από της στιγμή που δεν έχουν πετύχει ποτέ να ανατρέψουν αυθαιρεσίες, κάνεις δε τους τρέμει και δυστυχώς αυτοί που είναι Οι πρώτοι που δεν τους καίγεται καρφί είναι όσοι πραγματικά αυθαίρετουν.
Πιο πολλά έχουν πετύχει μέλη του ΣΕΒ για τον εργαζόμενο, παρά το ΠΑΜΕ και το κάθε ΠΑΜΕ
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Ορέστης 35 έγραψε: 21 Οκτ 2018, 14:20 Τον τελευταιο καιρο εχουν απαγορευσει στους χειροτεχνες να πουλανε την πραματεια τους στην Αποστολου Παυλου. Σημερα ειχαν στησει παγκους και καποιοι τσακωνονταν περι του αν πουλανε χειροτεχνιες ή κινεζικα. Μια κατοικος της περιοχης τους κατηγγειλε στη δημοτικη αστυνομια.

Εγω δεν εχω ξεκαθαρη αποψη. Σιγουρα ειναι καλυτερη η Α.Π. χωρις τους παγκους αλλα το ιδιο ισχυει και για τα τραπεζοκαθισματα.
Είναι μέρος της ευρύτερης μπαχαλοποίησης της χώρας. Αφού ο καθένας κάνει ο,τι θέλει, σου λέει, γιατί όχι κι εγώ?
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ερμής έγραψε: 21 Οκτ 2018, 18:42 Από της στιγμή που δεν έχουν πετύχει ποτέ να ανατρέψουν αυθαιρεσίες, κάνεις δε τους τρέμει και δυστυχώς αυτοί που είναι Οι πρώτοι που δεν τους καίγεται καρφί είναι όσοι πραγματικά αυθαίρετουν.
Πιο πολλά έχουν πετύχει μέλη του ΣΕΒ για τον εργαζόμενο, παρά το ΠΑΜΕ και το κάθε ΠΑΜΕ
Εμένα θα μου πεις αν τους έτρεμαν οι εργοδότες; Που μας έπιαναν έναν έναν ξεχωριστά στο μπίρι μπιρι οι υπεύθυνοι για να μη συμμετέχουμε σε απεργίες, εκλογές και συζητήσεις. Έλα τώρα προσγειώσου.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Αν φτάσει ο εργοδότης και ο υπευθυνος να πιάνει στο μπιρι μπιρι ακόμη και το κατώτερο προσωπικό για να μην πάει σε απεργίες τότε καλύτερα να το κλείσει το μπακαλικο
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ερμής έγραψε: 21 Οκτ 2018, 18:51 Αν φτάσει ο εργοδότης και ο υπευθυνος να πιάνει στο μπιρι μπιρι ακόμη και το κατώτερο προσωπικό για να μην πάει σε απεργίες τότε καλύτερα να το κλείσει το μπακαλικο
Βρε συ Ερμή μου στις μεγάλες επιχειρήσεις το κατώτατο προσωπικό που είναι η πρώτη γραμμή είναι η κινητήριος δύναμη. Αν απεργήσουν οι αποθηκάριοι,ο ι πωλητές, οι ταμίες πάει πχ το Πλαίσιο. Δεν είναι πχ μια μικρή ή οικογενειακή επιχείρηση που έχουν 1 άτομο στο κάθε πόστο οπότε τι σωματείο και απεργίες να ξέρουν.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Κάθε επιχείρηση που απασχολεί από 30 άτομα και πάνω, οι εργαζόμενοι δικαιούνται να κάνουν σωματείο.
Ίσα ίσα μόλις είναι ένα άτομο για κάθε θέση, τόσο πιο εύκολο να πιέσουν την εργοδοσία.
Όσο για το πλαίσιο που ανέφερες έχω δει τι έχουν πετύχει, κάθε τόσο να κάνουν τη χούντα της εκει εργοδοσίας πιο ισχυρή.
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

Kauldron έγραψε: 21 Οκτ 2018, 18:43
Ορέστης 35 έγραψε: 21 Οκτ 2018, 14:20 Τον τελευταιο καιρο εχουν απαγορευσει στους χειροτεχνες να πουλανε την πραματεια τους στην Αποστολου Παυλου. Σημερα ειχαν στησει παγκους και καποιοι τσακωνονταν περι του αν πουλανε χειροτεχνιες ή κινεζικα. Μια κατοικος της περιοχης τους κατηγγειλε στη δημοτικη αστυνομια.

Εγω δεν εχω ξεκαθαρη αποψη. Σιγουρα ειναι καλυτερη η Α.Π. χωρις τους παγκους αλλα το ιδιο ισχυει και για τα τραπεζοκαθισματα.
Είναι μέρος της ευρύτερης μπαχαλοποίησης της χώρας. Αφού ο καθένας κάνει ο,τι θέλει, σου λέει, γιατί όχι κι εγώ?
Τα τραπεζοκαθίσματα από μόνα τους ζωντανεύουν το χώρο και έχει φανεί πολύ σαφώς ότι σε γενικές γραμμές αναβαθμίζουν την Αθήνα ειδικά που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια ΠΟΛΛΑ.

Αυτή η κατάσταση στο Θησείο υπήρχε χρόνια, αλλά το τελευταίο διάστημα είχε μεταμορφωθεί σε πολυ παρακμιακή εικόνα, ένιωθες ότι αρκετοί από αυτούς ήταν τελείως απελπισμένοι και δεν είχαν άλλο τρόπο να περάσουν τη μέρα. Κάθε άλλο παρά πραγματικοί καλλιτέχνες, έμποροι, περισσότερο με κάτι άλλο έμοιαζαν. Χρειαζόταν κάπως να μαζευτεί αυτό. Γενικά το Θησείο είχε υποβαθμιστεί αρκετά και αδικαιολόγητα. Απλά είχαν χαλαρώσει οι έλεγχοι ή παραγνωρίστηκαν οι μικροπωλητές.
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Οκτ 2018, 17:08
blackpaint έγραψε: 21 Οκτ 2018, 16:54
Ορέστης 35 έγραψε: 21 Οκτ 2018, 15:08 Λιγο πανω απο το 5χ5 μθα καφετερια εχει βαλει τραπεζια μεχρι τα καγκελα και δε μπορεις να κανεις τον κυκλο. Επισης αυτες οι αθλιες τεντες που εχουν ολες οι καφετεριες κοβουν τη θεα. Καλα μην αρχισω για τους εγκληματιες της ακοης οργανοπαιχτες καθε 10 μετρα. Τελευταια μετακομισε και ο brain tumor απο το Συνταγμα εκει. Ειναι και οι απαισιοι κραχτες της Γυριστρουλας και των αλλων μπουζουκοψησταριων. Οπου αρχαια κολωνα και ψησταρια. Τα μπαλονια των Πακιστανων που αναβοσβηνουν μου προκαλουν ζαλαδα. Οι μαυροι που ενοχλουν τις γυναικες με τα βραχιολια εχουν αδεια μικροπωλητη; Γενικα πολλα τα προβληματα. Ελπιζω τουλαχιστον να διωξουν τα ταμ ταμ.
Ανθρωποφοβια :e040:

Υπερβολές, το όλο σκηνικό παραπέμπει σε μία ακόμη αμήχανη στιγμή σύγκρουσης του λαϊκίζοντος καταφρονεμένου Ορέστη με τον ελιτιστή της οπίσθιας διανόησης*, μπλακι.

Spoiler
*του κώλου, στην καθομιλουμένη
Θα ελεγα οτι εγω ειμαι ο ελιτιστης και ο μπλακι ο λαικιστης.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ορέστης 35 έγραψε: 21 Οκτ 2018, 20:56
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Οκτ 2018, 17:08
blackpaint έγραψε: 21 Οκτ 2018, 16:54
Ανθρωποφοβια :e040:
Υπερβολές, το όλο σκηνικό παραπέμπει σε μία ακόμη αμήχανη στιγμή σύγκρουσης του λαϊκίζοντος καταφρονεμένου Ορέστη με τον ελιτιστή της οπίσθιας διανόησης*, μπλακι.
Spoiler
*του κώλου, στην καθομιλουμένη
Θα ελεγα οτι εγω ειμαι ο ελιτιστης και ο μπλακι ο λαικιστης.
Εγώ θα έλεγα ότι αμφότεροι παίζετε έναν ρόλο.
Ο δικός σου έχει περισσότερα επίπεδα από τις συνήθεις μούτες του μπλάκι και ομολογώ ότι ανταπεξέρχεσαι αξιοπρεπέστατα προσδίδοντας τον δικό σου τόνο.
Εύγε. :D
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Athina__P έγραψε: 21 Οκτ 2018, 20:44
Kauldron έγραψε: 21 Οκτ 2018, 18:43

Τα τραπεζοκαθίσματα από μόνα τους ζωντανεύουν το χώρο και έχει φανεί πολύ σαφώς ότι σε γενικές γραμμές αναβαθμίζουν την Αθήνα ειδικά που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια ΠΟΛΛΑ.

Αυτή η κατάσταση στο Θησείο υπήρχε χρόνια, αλλά το τελευταίο διάστημα είχε μεταμορφωθεί σε πολυ παρακμιακή εικόνα, ένιωθες ότι αρκετοί από αυτούς ήταν τελείως απελπισμένοι και δεν είχαν άλλο τρόπο να περάσουν τη μέρα. Κάθε άλλο παρά πραγματικοί καλλιτέχνες, έμποροι, περισσότερο με κάτι άλλο έμοιαζαν. Χρειαζόταν κάπως να μαζευτεί αυτό. Γενικά το Θησείο είχε υποβαθμιστεί αρκετά και αδικαιολόγητα. Απλά είχαν χαλαρώσει οι έλεγχοι ή παραγνωρίστηκαν οι μικροπωλητές.
Αθηνα μοιαζουν με αστεγους αυτο ομως σημαινει οτι δεν εχουν αλλα εισοδηματα. Και γιατι να ειναι η εμφανιση του πωλητη κριτηριο; Εμενε με ενοχλουσε που ειναι πολλοι και στςνευουν το δρομο τοποθετοντας τους παγκους στην ακρη της πλακας, κρατωντας μια λωριδα κυκλοφοριας για παρτη τους. Θα μπορουσαν να τοποθετουν πιο ακρη τους παγκους. Το Θησειο εχει γινει σκατα απο τα ταταμ το χασισι και τους λαθρο που συχναζουν εκει, σε ενα μικρο βαθμο απο τους αστεγους που ξαπλωνουν σε κουβερτες και ειναι ασχημο θεαμα, και σε ενα μικροτερο βαθμο απο τους παγκους.

Εμενα το οραμα μου ειναι η πεζοδρομηση σε μεγαλο βαθμο του ιστορικου κεντρου. Να βγαινεις και να ξεχνας τα αυτοκινητα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”