!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ποιες είναι οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Re: Ποιες είναι οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

Αρίστος έγραψε: 18 Απρ 2023, 17:02
tanipteros έγραψε: 18 Απρ 2023, 16:59
Αρίστος έγραψε: 18 Απρ 2023, 16:57

Ακριβως αυτο ομως λεει και η Βιβλος, δεν μηδενιζει εντελως αυτο που υπηρχε αλλα εκφραζει την υπερβολικη αυτη συρρικνωση με τη φραση "η γη ηταν αορατος και ακατασκευαστος"

.
δλδ όχι δημιουργία εκ του μηδενός.....! μάλιστα το σημειώνω αυτό γιατί σε λίγο σε βλέπω να κάνεις τούμπες

Κοιταξε και στη Βιβλο και στο Μπιγκ Μπανγκ δεν εχουμε ακριβως μηδεν αλλα 0,0000000000000000000000000000000000000001% σωματιδιου, η επιστημονικη θεωρια λεει οτι ηταν ενα μηδεν που αγωνιζοταν να γινει σωματιδιο και η Βιβλος λεει πως ηταν μια γη αορατος και ακατασκευαστος, δηλαδη κατι που δεν ηταν γη αλλα ειχε την ταση να γινει.

Συγκλονιστικη βρισκω αυτη την ομοιοτητα.

.
λέει τέτοιο πράμα;;;

κοίτα Αρίστο μπορώ να σε παίξω .... αλλά βαριέμαι εσύ έχεις κάνει δικιά σου κοσμοθεωρία και πας να την στηρίξεις στην Γέννεση που στο ξαναείπα είναι αντιγραφή από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο....
αν είσαι σωστός θα πας στην πηγή δλδ στον Ερμή τον Τρισμ. για να δεις τι γίνεται αλλά δεν το κάνεις....
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Αρίστος έγραψε: 18 Απρ 2023, 17:05
tanipteros έγραψε: 18 Απρ 2023, 17:03

εμ δεν πιστεύεις...το Πατριαρχείο δίνει ημερομηνία Κτίσης.....εσύ λες για εκτ. χρόνια συμβολικά είσαι αιρετικός......

Εγω πιστευω αυτα που πιστευω χωρις να διεκδικω και καποιο αλαθητο. τωρα οσοι θελουν να μου βαλουν ταμπελες ας βαλουν οσες θελουν.

.
δλδ νομίζεις ότι η Γέννηση εε μπορεί να κάνει και κανένα λάθος; ε; Αφού αυτές είναι οι απόψεις σου..
Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

Αρίστος έγραψε: 18 Απρ 2023, 16:58
O I έγραψε: 18 Απρ 2023, 16:56 Ο Αρίστος ως Αγνωστικιστής - ερευνητής (αν θυμάμαι καλά), το έχει ψάξει βαθιά δια τού Συγκρητισμού και έχει σχηματίσει τη δική του κοσμοθεωρία που συμπίπτει με άλλων ερευνητών τού είδους, ο οποίος δεν τοποθετείται σε μία πλευρά και εκεί δημιουργείται κάποια επιθετική "τάση" στο πρόσωπό του. ΕΊΝΑΙ γνώστης! Στο παλιό και στο ".com..." έχουμε συμφωνήσει, έχουμε διαφωνήσει αλλά πάντα υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός στο "διαφορετικό"(;).

Γνωρίζουμε ότι "η φραστική επίθεση συνήθως πηγάζει από φανατισμό που δεν είναι ίδιον τής επιστήμης ή του επιστημονισμού" όπου φρονούν ορισμένοι δω μέσα.

αυτά

Ο.Ι.

Δεν ειμαι αγνωστικιστης παντως, πιστευω σε θεο και μαλιστα τριαδικο.

.
Σόρυ

στο παλιό (2013-15) είχαμε κάνει μια κουβέντα και αν θυμάμαι καλά, τότε, είχες τοποθετηθεί για κλήση προς Αγνωστικισμό, Νεοπλατωνισμό και παρόμοιες επιρροές για την κλήση τής έρευνάς σου. Αν θυμάμαι καλά :-?

χαίρομαι για την Πίστη στον Τριαδικό Θεό μας πάντως

Ο Χριστός Ανέστη!

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

tanipteros έγραψε: 18 Απρ 2023, 17:06

λέει τέτοιο πράμα;;;

κοίτα Αρίστο μπορώ να σε παίξω .... αλλά βαριέμαι εσύ έχεις κάνει δικιά σου κοσμοθεωρία και πας να την στηρίξεις στην Γέννεση που στο ξαναείπα είναι αντιγραφή από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο....
αν είσαι σωστός θα πας στην πηγή δλδ στον Ερμή τον Τρισμ. για να δεις τι γίνεται αλλά δεν το κάνεις....

Μα και στον Τρισμεγιστο να παω (η Γενεση ειναι χιλια χρονια παλαιοτερη) δεν αλλαζει το γεγονος οτι αρκετες αρχαιες παραδοσεις γνωριζαν το μπιγκ μπανγκ και το περιεγραφαν με ποιητικοτητα συγκλονιστικη που θυμιζει ορους της συγχρονης φυσικης: γη αορατος και ακατασκευαστος, αυγο του κοσμου που επλεε στο χαος και περιειχε τους σπορους ολων των πραγματων.

.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Αρίστος έγραψε: 18 Απρ 2023, 17:08
tanipteros έγραψε: 18 Απρ 2023, 17:06

λέει τέτοιο πράμα;;;

Μα και στον Τρισμεγιστο να παω (η Γενεση ειναι χιλια χρονια παλαιοτερη) δεν αλλαζει το γεγονος οτι αρκετες αρχαιες παραδοσεις γνωριζαν το μπιγκ μπανγκ και το περιεγραφαν με ποιητικοτητα συγκλονιστικη που θυμιζει ορους της συγχρονης φυσικης: γη αορατος και ακατασκευαστος, αυγο του κοσμου που επλεε στο χαος και περιειχε τους σπορους ολων των πραγματων.

.
δεν βγάζουμε άκρη...........πιστευε ότι θες τόσες θεωρίες υπάρχουν .... μια έχεις και συ...
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

O I έγραψε: 18 Απρ 2023, 17:08

Σόρυ

στο παλιό (2013-15) είχαμε κάνει μια κουβέντα και αν θυμάμαι καλά, τότε, είχες τοποθετηθεί για κλήση προς Αγνωστικισμό, Νεοπλατωνισμό και παρόμοιες επιρροές για την κλήση τής έρευνάς σου. Αν θυμάμαι καλά :-?

Ο Χριστός Ανέστη!

Ο.Ι.

Αυτο που εχω πει ειναι οτι ο Αγνωστικισμος ειναι η μονη λογικη επιλογη αν καποιος θελει να ψαξει το θεμα λογικα γιατι ο υλισμος ειναι φουλ μεταφυσικος.

Εχω προσθεσει ομως οτι δεν θεωρω οτι τα παντα εξαντλουνται στη λογικη και πως θεωρω την πιστη σημαντικη για οσους την επιλεγουν, ειμαι ενας απο αυτους.

.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Αρίστος έγραψε: 18 Απρ 2023, 15:12
Leporello έγραψε: 18 Απρ 2023, 12:36
Αρίστος έγραψε: 18 Απρ 2023, 10:23 Ακομη και η Κοσμογονια της Βιβλου εχει πολλα υπερ της.

α) Το γεννηθητω φως εχει πληρη αντιστοιχια με το μπιγκ μπανγκ και αυτο το εχουν πει παρα πολλοι.

β) Πολυ σωστα λεγει οτι πρωτα αναπτυχθηκαν οι ζωντανοι οργανισμοι στη θαλασσα, μετα αναπτυχθηκαν οι οργανισμοι της ξηρας και τα θηλαστικα και στο τελος προεκυψε ο ανθρωπος.

Αυτη ακριβως δεν ειναι η σειρα που ειχε και η εξελιξη του Δαρβινου;

Πως ηρθε στο μυαλο των κατσικογαμηδων οπως τους αναφερετε, οτι η ζωη ξεκινησε στη θαλασσα;
Μόνο στο πρώτο κεφάλαιο. Στο δεύτερο, η ιστορία επαναλαμβάνεται διαφορετικά: Γή, ουρανός και άστρα υπάρχουν, αλλά η γή δεν περιέχει τίποτα εκτός από μία πηγή που αναβλύζει νερό. Τότε ο Θεός πλάθει τον Αδάμ, φυτεύει έναν κήπο και τον τοποθετεί εκεί. Γιά να έχει παρέα ο Αδάμ, ο Θεός δημιουργεί τα ζώα. Ομως κανένα δεν ταιριάζει γιά παρέα του Αδάμ και έτσι δημιουργεί την Εύα από την πλευρά του.
Λαθος γιατι ο Καιν συνανταει αγριους ανθρωπους που ζουσαν εκτος του Παραδεισου σε δικη τους πολη.

Και συνεπως ο Παραδεισος ηταν ενα μερος μονο, οχι το συνολο της Γης.
1. Από που προκύπτει ότι οι άνθρωποι που συνάντησε ο Κάϊν ήταν άγριοι;

2. Λες ότι όχι μόνο άνθρωποι δημιουργήθηκαν στον Παράδεισο, αλλά και άλλα ζώα; Ζώα λέει ρητώς το πρώτο κεφάλαιο ότι υπήρχαν πριν από τον Αδάμ.

3. Το πρώτο κεφάλαιο λέει ότι όχι μόνο άνθρωποι αλλά ούτε φυτά δεν υπήρχαν πριν από τον Αδάμ.

Ολα αυτά τα αγνοείς;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
O I

Αρίστος έγραψε: 18 Απρ 2023, 17:12

Σόρυ

Ο Χριστός Ανέστη!

Ο.Ι.

Αυτο που εχω πει ειναι οτι ο Αγνωστικισμος ειναι η μονη λογικη επιλογη αν καποιος θελει να ψαξει το θεμα λογικα γιατι ο υλισμος ειναι φουλ μεταφυσικος.

Εχω προσθεσει ομως οτι δεν θεωρω οτι τα παντα εξαντλουνται στη λογικη και πως θεωρω την πιστη σημαντικη για οσους την επιλεγουν, ειμαι ενας απο αυτους.

.
Το ξέρω ότι συμφωνούμε σε αυτά, όπως και στο παράλογο τού ακραίου Υλισμού

Ο φανατισμός πάντως, σε κυνηγάει καταπόδας

:102:

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

O I έγραψε: 18 Απρ 2023, 17:18

Σόρυ

Ο Χριστός Ανέστη!

Ο.Ι.

.

Ο φανατισμός πάντως, σε κυνηγάει καταπόδας

Ο.Ι.
Έτσι είναι ο Αρίστος...αν αγαπήσει κάτι...δίνει ψυχή και σώμα και νου...
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Leporello έγραψε: 18 Απρ 2023, 17:18 1. Από που προκύπτει ότι οι άνθρωποι που συνάντησε ο Κάϊν ήταν άγριοι;

2. Λες ότι όχι μόνο άνθρωποι δημιουργήθηκαν στον Παράδεισο, αλλά και άλλα ζώα; Ζώα λέει ρητώς το πρώτο κεφάλαιο ότι υπήρχαν πριν από τον Αδάμ.

3. Το πρώτο κεφάλαιο λέει ότι όχι μόνο άνθρωποι αλλά ούτε φυτά δεν υπήρχαν πριν από τον Αδάμ.

Ολα αυτά τα αγνοείς;

1) επειδη παραδοσιακα η γενεαλογια του Καιν θεωρειται κατωτερη απο του Σηθ.

2) σαφως για το πρωτο κεφαλαιο, το ειπα εξαλλου οτι η Γεννεση ακολουθει τη δαρβινικη εξελιξη.

3) υπηρχαν ολων των ειδων τα φυτα και ξεχωριζαν τα δυο δεντρα.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 18 Απρ 2023, 17:29, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
O I

tanipteros έγραψε: 18 Απρ 2023, 17:22

.

Ο φανατισμός Οι φανατικοί πάντως, σε κυνηγάειγουν καταπόδας

Ο.Ι.
Άλλο λέω
το διόρθωσα

.,
Άβαταρ μέλους
tanipteros

O I έγραψε: 18 Απρ 2023, 17:25

Ο φανατισμός Οι φανατικοί πάντως, σε κυνηγάει καταπόδας

Ο.Ι.
Άλλο λέω
το διόρθωσα

.,
οκ! εγώ δεν λέω άλλο...
Άβαταρ μέλους
O I

tanipteros έγραψε: 18 Απρ 2023, 17:27
O I έγραψε: 18 Απρ 2023, 17:25

Άλλο λέω
το διόρθωσα

.,
οκ! εγώ δεν λέω άλλο...
βλέπω
εξάλλου τόσες θεωρίες υπάρχουν

.,
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Αρίστος έγραψε: 18 Απρ 2023, 09:58
Καθολου πλαστο γιατι ο Θεος εξ ορισμου ειναι μεταφυσικος και περαν της λογικης μας, συνεπως το να ειναι αναρχος δεν ειναι προβλημα. Αντιθετα οι υλιστες ισχυριζονται οτι το δικο τους σεναριο ειναι λογικο και συμφωνα με τα δεδομενα της φυσης και των αισθησεων, ελα ομως που κατι χωρις αρχη δεν γινεται αποδεκτο απο τη λογικη γιατι ακριβως το χωρις αρχη ειναι μεταφυσικο.

Συνεπως καταληγω οτι τοσο το θειστικο μοντελο οσο και το υλιστικο ειναι ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ και ΜΕΤΑΛΟΓΙΚΑ και ειναι και τα δυο θρησκειες διαφορετικου τυπου.

.
Απο πλαστο σε πλαστο το πας ... το αν κατι που δεν εξηγειται με τις γνωσεις που εχουμε σημερα πρεπει ντε και καλα να το ονομασουμε μεταφυσικο, δεν διαφερει σε τπτ απο την διανοηση που ονομαζε καθε φυσικο φαινομενο που δεν μπορουσε να εξηγησει σε κεραυνο του Δια ή σε οργη θεου.

Ωστοσο όπως και να το ονομασεις σε οσο πρωτογονη διανοηση κι αν εμμενεις για τους δικους σου λογους, αυτο δεν αλλαζει ΤΙΠΟΤΑ αποσα εγραψα. Και το σεναριο θεος και το σεναριο συμπαν χωρις θεο, εχουν ΤΗΝ ΙΔΙΑ μη εξηγησιμη προελευση = αιωνιοτητα. Αρα οσον αφορα την προελευση ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ !

Η διαφορά των δυο σεναριων ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στην προελευση ! Η διαφορα των δυο σεναριων βρισκεται σε αυτο που εγραψα και προσπερασες : στο ποιο απτα δυο σεναρια επιτρεπει την επινοηση μπιζνας μεταξυ ανθρωπου και της αφαντης συνειδησης και προφανως αυτο ειναι το σεναριο με τον θεο.

Εκει βρισκεται ολο το παιχνιδι, ΣΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 18 Απρ 2023, 19:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Αρίστος έγραψε: 18 Απρ 2023, 10:07
nik_killthemall έγραψε: 18 Απρ 2023, 00:21

Οταν στο κατα μαρκον διαβαζουμε π.χ. "ο πιστευσας στο ευαγγελιο σωθησεται ο μη πιστευσας κατακριθησεται", διαβαζουμε τον πιο συντομο ορισμο της τυφλης πιστης στον ανθρωπινο λογο που ομιλει για τον αφαντο θεο.

Ναι οκευ αλλα απο την αλλη στα Ευαγγελια σωζονται ανθρωποι που ειναι λιαν αμφιβολο αν θα διαβαζαν ποτε καποιο θρησκευτικο κειμενο, οπως ο ληστης επι του σταυρου, η Σαμαριτιδα, η πορνη Μαγδαληνη κλπ. Ανθρωποι που σε καθε διαφορετικη θρησκεια θα θεωρουνταν αποβλητοι και καταδικασμενοι.

Επισης λεγεται στα Ευαγγελια και το εξης για τους ψευδοευσεβεις:

Τότε, ο βασιλιάς θα πει σ' αυτούς που θα είναι από τα δεξιά του: Ελάτε, οι ευλογημένοι του Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία, που είναι ετοιμασμένη σε σας από τη δημιουργία του κόσμου. επειδή, πείνασα, και μου δώσατε να φάω. δίψασα και μου δώσατε να πιω. ξένος ήμουν, και με φιλοξενήσατε. γυμνός ήμουν, και με ντύσατε. ασθένησα, και με επισκεφθήκατε. σε φυλακή ήμουν, και ήρθατε σε μένα. Τότε, οι δίκαιοι θα του απαντήσουν, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς, και σε θρέψαμε; Ή, να διψάς, και σου δώσαμε να πιεις; Και πότε σε είδαμε ξένον, και σε φιλοξενήσαμε; Ή, γυμνόν, και σε ντύσαμε; Και πότε σε είδαμε ασθενή ή σε φυλακή, και ήρθαμε σε σένα; Και απαντώντας ο βασιλιάς, θα τους πει: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον το αυτό κάνατε σε έναν από τούτους τούς ελάχιστους αδελφούς μου, το κάνατε σε μένα. Τότε, θα πει και σ' εκείνους που θα είναι από τα αριστερά: Πηγαίνετε από μένα, οι καταραμένοι, στην αιώνια φωτιά, που είναι ετοιμασμένη για τον διάβολο και για τους αγγέλους του. Επειδή, πείνασα, και δεν μου δώσατε να φάω. δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω. ξένος ήμουν, και δεν με φιλοξενήσατε. γυμνός, και δεν με ντύσατε. ασθενής και σε φυλακή, και δεν με επισκεφθήκατε. Τότε, θα του απαντήσουν κι αυτοί, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς ή να διψάς ή ξένον ή γυμνό ή ασθενή ή σε φυλακή, και δεν σε υπηρετήσαμε; Τότε, θα τους απαντήσει, λέγοντας: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον δεν το κάνατε αυτό σε έναν από τούτους τούς ελάχιστους, δεν το κάνατε ούτε σε μένα. Και θα αποχωρήσουν, αυτοί μεν σε αιώνια κόλαση. ενώ οι δίκαιοι σε αιώνια ζωή.»

.
και ? πως ακριβως αναιρει ολο αυτο το κατεβατο το οτι η φραση του κατα μαρκον ειναι ο ορισμος της τυφλης πιστης στον ανθρωπινο λογο που ομιλει για τον αφαντο θεο ?
Πως αναιρει το γεγονος πως η θρησκευτικη πιστη σε θεο με τον τροπο λειτουργιας των θρησκειων προϋποθετει την πίστη στον ανθρωπινο λογο που ομιλει για τον αφαντο θεο ?

Με κανεναν τροπο ειναι η απαντηση, απλα πλατυαζεις για να αλλαξεις θεμα. Ο θεος των θρησκειων εχει μια μανια με το να υποταχτει ο ενας ανθρωπος στον ανθρωπινο λογο του αλλου, για την αιωνιοτητα κατα την οποια ο θεος των θρησκειων θα ειναι αφαντος.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”