!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υιοθετηστε ένα σκυλάκι

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
BILLO

Re: Υιοθετηστε ένα σκυλάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO »

Sid Vicious έγραψε: 10 Απρ 2023, 16:09
BILLO έγραψε: 10 Απρ 2023, 16:08
Sid Vicious έγραψε: 10 Απρ 2023, 16:00
Σπισιστής δηλαδή
ναι ας πουμε
Μια μορφή ρατσιστή δηλαδή, σπισιστικός ρατσισμός
Ναι ας πουμε. Ο ορος δημιουργει μια εσφαλμενη εντυπωση πως υπαρχει και η αλλη θεση, αυτου που εξισωνει τα ζωα με τους ανθρωπους και καλως το κανει και καλα. Πραγματα τρελα δηλαδη. Αλλα ναι για αυτους τους τυπους ναι, σπιστιστης, ρατσιστης και γιαγκουλας.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 10 Απρ 2023, 16:30
BILLO έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:47
Ειναι μια αγνη αγαπη προς τον εαυτο τους. Γενικα το καλυτερο αλλοθι για να ικανοποιεις το Εγω σου την προσφερουν τα γατοσκυλα. Και το παιζεις ψυχουλας στον εαυτο σου που αγαπας "ανιδιοτελως" το σκυλι και το γατι και στις θεατρινιστικες υπερβολες σου για αυτη την αγαπη δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα (γιατι και καλα υπαρχει αγαπη, πως να το κανουμε;) και το σκυλο σου να πριζει τον κοσμακη τον αμολας σαν επεκταση του ενοχλητικου χαρακτηρα σου. Τα γατοσκυλα δε μιλανε και δεν εχουν αποψη, ειδικα τα σκυλια αποτελουν τον απολυτο σκλαβο και αυλικο, οποτε δεν υπαρχουν τα προβληματα των πραγματικων σχεσεων, εισαι ο αρχηγος ντε φακτο. Αποτελουν τα τελευταια χρονια τελειες και ανθεκτικες ναρκισιστικες φουσκες.
Μα θα μου πεις, δεν υπαρχει κανενας ανθρωπος που να αγαπαει πραγματικα το σκυλι του και το γατι του; Ασφαλως και υπαρχει. Συνηθως ομως συμβιβαζει την συμπεριφορα του και την αγαπη του σε λογικα πλαισια σε αυτα που ειναι υποχρεωμενος να αποδεχτει. Δηλαδη οτι ο σκυλος ειναι ενα διαφορετικο και περιρισμενης αντιληψης πλασμα, οτι κυριως ο ιδιος δεν ειναι τοσο ψυχουλας με τα ζωα γενικοτερα και χλαπακιαζει και τα σουβλακκα του, οτι η ανθρωπινες αναγκες εχουν προτεραιοτητα για τις ανθρωπινες κοινωνιες κτλ. Κατανοει δηλαδη πραγματα δυσαρεστα και για τον εαυτο του και για το σκλυο του και για την κοινωνια πλην ομως αληθειες. "Σκυλομπαμπαδες" και "σκυλομαμαδες" συνηθως εχουν ανεβει στο τραινο της αλαζονιας το οποιο περιεγραψα πιο πανω. Δεν ειναι κατι ασυνηθιστο, τον πρωτο τυχαιο βασιλια η αρχοντα η κοινωνικα ευνοημενο να πιασεις, καποιο σκυλι και γατι κυκλοφορει στα ποδια του για να του υπενθυμιζει ποσο ψυχουλας ειναι κατα τα αλλα. Απλα τωρα το χομπι περασε και στην πλεμπα. "Υιοθετηση", "παιδια" , "σαν ανθρωπος" ειναι φρασεις που βαρανε καμπανακι. Και γενικα και μονο το γεγονος οτι τοσο μεγαλα αποθεματα αγαπης σε τοσο μεγαλα ανθρωπινα συνολα προεκυψαν τα τελευταια χρονια απο το πουθενα για τα συγκεκριμενα ζωα ειναι κατι που καποιον πρεπει να τον προβληματιζει πολυ σοβαρα για το κατα ποσο ειναι εφικτο και αληθεια.
Γενικα παντως περα απο την ανθρωπινη ανοησια τα σκυλια και τα γατια ειναι ωραια και οφελιμα για ζωα για τον ανθρωπο και πιστοι φιλοι.

Σε άλλοτε άλλο βαθμό, το αυτό ισχύει και για τους γονείς σε σχέση με τα παιδιά τους.
Αυτό ακριβώς είπα και στον Άγι.
ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Απρ 2023, 13:21
Αγις έγραψε: 10 Απρ 2023, 12:27
οι φιλοζωοι λοιπον κ στην προκειμενη οι εχοντες σκυλους στην συντριπτικη τους πλειοψηφια - ΟΧΙ δεν γνωριζουν - ιδεα δεν εχουν πως να τους συμπεριφερθουν κ ποιες ειναι οι αναγκες τους
Η αγαπη δεν εχει καμια σχεση ουτε υποκαθιστα τη γνωση

Το μπολντ ισχύει και για τους ανθρώπους γενικώς και τα παιδιά ειδικώς.

Παρακάτω;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
BILLO

ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Απρ 2023, 17:40
BILLO έγραψε: 10 Απρ 2023, 17:38
ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Απρ 2023, 16:07

Ναι, αυτό ακριβώς έγραψα.

Αν είσαι τόσο ανθρωπόφιλος θα έπρεπε να αποδεχθείς την άποψη μου με κατανόηση, αγάπη, ενσυναίσθηση και να την υποστηρίξεις, όχι να αρχίσεις τα γαυγίσματα.

Από ανθρωπόφιλα γαυγίσματα άλλο τίποτα.
Ποια αποψη σου; Αυτη που με κατατασσει με τους ταυρομαχους και τους ιδιοκτητες των τσιρκων για εναν περιεργο λογο; Δεν καταλαβαινω τι ζητας απο μενα ακριβως ως "ανθρωποφιλο".
Μα δεν ζητάω κάτι. Πιστεύεις ό,τι θέλεις, κάνω ακριβώς το ίδιο. :)
Στο δια ταυτα αυτο που γραφω στο πρωτο ποστ περι της ψυχοπαθολογιας ορισμενων και καλα ζωοφιλων το βρισκεις εμπαθες η λαθος γενικα;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

BILLO έγραψε: 10 Απρ 2023, 17:45
BILLO έγραψε: 10 Απρ 2023, 17:38
Ποια αποψη σου; Αυτη που με κατατασσει με τους ταυρομαχους και τους ιδιοκτητες των τσιρκων για εναν περιεργο λογο; Δεν καταλαβαινω τι ζητας απο μενα ακριβως ως "ανθρωποφιλο".
Στο δια ταυτα αυτο που γραφω στο πρωτο ποστ περι της ψυχοπαθολογιας ορισμενων και καλα ζωοφιλων το βρισκεις εμπαθες η λαθος γενικα;
Το βρίσκω λάθος.

Η πιο λακωνική θετική έκφραση που θα μπορούσα να δώσω είναι στο πλαίσιο της ευαισθητοποιημένης/ψαγμένης γραμμικότητας.

Για το δικο μου σκεπτικό, έτσι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
BILLO

Ειναι μια αγνη αγαπη προς τον εαυτο τους. Γενικα το καλυτερο αλλοθι για να ικανοποιεις το Εγω σου την προσφερουν τα γατοσκυλα. Και το παιζεις ψυχουλας στον εαυτο σου που αγαπας "ανιδιοτελως" το σκυλι και το γατι και στις θεατρινιστικες υπερβολες σου για αυτη την αγαπη δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα (γιατι και καλα υπαρχει αγαπη, πως να το κανουμε;) και το σκυλο σου να πριζει τον κοσμακη τον αμολας σαν επεκταση του ενοχλητικου χαρακτηρα σου. Τα γατοσκυλα δε μιλανε και δεν εχουν αποψη, ειδικα τα σκυλια αποτελουν τον απολυτο σκλαβο και αυλικο, οποτε δεν υπαρχουν τα προβληματα των πραγματικων σχεσεων, εισαι ο αρχηγος ντε φακτο. Αποτελουν τα τελευταια χρονια τελειες και ανθεκτικες ναρκισιστικες φουσκες.
Μα θα μου πεις, δεν υπαρχει κανενας ανθρωπος που να αγαπαει πραγματικα το σκυλι του και το γατι του; Ασφαλως και υπαρχει. Συνηθως ομως συμβιβαζει την συμπεριφορα του και την αγαπη του σε λογικα πλαισια σε αυτα που ειναι υποχρεωμενος να αποδεχτει. Δηλαδη οτι ο σκυλος ειναι ενα διαφορετικο και περιρισμενης αντιληψης πλασμα, οτι κυριως ο ιδιος δεν ειναι τοσο ψυχουλας με τα ζωα γενικοτερα και χλαπακιαζει και τα σουβλακκα του, οτι η ανθρωπινες αναγκες εχουν προτεραιοτητα για τις ανθρωπινες κοινωνιες κτλ. Κατανοει δηλαδη πραγματα δυσαρεστα και για τον εαυτο του και για το σκλυο του και για την κοινωνια πλην ομως αληθειες. "Σκυλομπαμπαδες" και "σκυλομαμαδες" συνηθως εχουν ανεβει στο τραινο της αλαζονιας το οποιο περιεγραψα πιο πανω. Δεν ειναι κατι ασυνηθιστο, τον πρωτο τυχαιο βασιλια η αρχοντα η κοινωνικα ευνοημενο να πιασεις, καποιο σκυλι και γατι κυκλοφορει στα ποδια του για να του υπενθυμιζει ποσο ψυχουλας ειναι κατα τα αλλα. Απλα τωρα το χομπι περασε και στην πλεμπα. "Υιοθετηση", "παιδια" , "σαν ανθρωπος" ειναι φρασεις που βαρανε καμπανακι. Και γενικα και μονο το γεγονος οτι τοσο μεγαλα αποθεματα αγαπης σε τοσο μεγαλα ανθρωπινα συνολα προεκυψαν τα τελευταια χρονια απο το πουθενα για τα συγκεκριμενα ζωα ειναι κατι που καποιον πρεπει να τον προβληματιζει πολυ σοβαρα για το κατα ποσο ειναι εφικτο και αληθεια.
Γενικα παντως περα απο την ανθρωπινη ανοησια τα σκυλια και τα γατια ειναι ωραια και οφελιμα για ζωα για τον ανθρωπο και πιστοι φιλοι.
Σε άλλοτε άλλο βαθμό, το αυτό ισχύει και για τους γονείς σε σχέση με τα παιδιά τους.
Ναι παρουσιαζεται και εκει σε καποιο βαθμο το φαινομενο αλλα ειναι πιο φυσιολογικο να συμβαινει, ειναι η επιταγη της φυσης αφενος γενικα στους γονεις, η αναγκαιοτητα να ειναι ετσι οι γονεις και φυσικα ο ρολος του γονεα δεν ειναι το ιδιο ευκολος με αυτο του "γονεα" σκυλου. Επενδυεις στο να μεγαλωσεις εναν ανθρωπο, ειναι λογικο να εισαι ο απολτος υπερασπιστης του οτι και να γινει. Καποιοι καλομαθαινουν τα παιδια τους, δεν ειναι κατι ανησυχητικο ομως αυτο.
Άβαταρ μέλους
BILLO

ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Απρ 2023, 17:50
BILLO έγραψε: 10 Απρ 2023, 17:45

Το βρίσκω λάθος.

Η πιο λακωνική θετική έκφραση που θα μπορούσα να δώσω είναι στο πλαίσιο της ευαισθητοποιημένης/ψαγμένης γραμμικότητας.

Για το δικο μου σκεπτικό, έτσι;
Καταρχας λες οτι υπαρχει ενας ναρκισισμος που πηγαζει μεσα απο τη διαδικασια του ανθρωπου να εξυψωνει τον εαυτο του πανω απο τα ζωα.
Η υποτίμηση των ζώων εκφράζει πολύ περισσότερο το ναρκισσιστικό στοιχείο των ανθρώπων.

Οπότε, κόψτε αυτήν τη ναρκισσιστική παραμύθα.
Το να θετεις τα ζωα κατω απο τον ανθρωπο ειναι ναρκισιστικη παραμυθα; Πιστευεις οτι στον πλανητη αυτο ολα τα ειδη ζουμε κατω απο κοινα συμφεροντα; Πιστευεις οτι ο ανθρωπος εχτισε τις κοινωνιες του βαζοντας την καλη ζωη των ανθρωπων και των αλλων ζωων στην ιδια μοιρα και προτεραιοτητα; Πιστευεις οτι ειχε τη δυνατοτητα να το κανει; Πιστευεις οτι εχει σημερα τη δυνατοτητα να κανει στο απολυτο και περαν απο βελπτιωσεις που μπορει να κανει στις σχεσεις του με τα ζωα γενικοτερα;
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

BILLO έγραψε: 10 Απρ 2023, 15:37
vantono έγραψε: 10 Απρ 2023, 15:33
BILLO έγραψε: 10 Απρ 2023, 15:09
Οταν αρρωστησεις να πας να σε κανουν καλα οι αρκουδες στο δασος
Που κολλάει αυτή η άκυρη φράση, τώρα?
Έγραψε πουθενά ότι είναι αρνητρια της επιστήμης/ιατρικής η κάτι τέτοιο?
Εγραψε οτι εκφραζω εναν ακομα υμνο στην ανθρωποφιλια. Ανθρωποφιλια. Αυτο ελειπε να μην βαζω το δικο μου ειδος πανω απο τα ζωα και να χαρακτηριζομαι υποτιμητικα σαν ανθρωποφιλος ξερω γω η οπως αλλιως αποδιδεται αυτος ο νεολογισμος.
Λυπαμαι φίλε μου, αλλα δεν ειναι ΟΛΟΙ οι ανθρωποι καλύτεροι απ' ΟΛΑ τα ζώα.
Αν με έβαζες να επιλέξω αν θελω να πεθανει ο Πουτιν ή ενας σκύλος, θα σου ελεγα το πρωτο με βεβαιότητα. Δεν θα με ενοιαζε να προστατεύσω το είδος μου.
Αυτο δεν ξερω αν με κανει κυνοφιλο, φιλοζωο, μη ανθρωπόφιλο κτλ, αλλά ας ειναι.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

BILLO έγραψε: 10 Απρ 2023, 17:54
Ναι παρουσιαζεται και εκει σε καποιο βαθμο το φαινομενο αλλα ειναι πιο φυσιολογικο να συμβαινει, ειναι η επιταγη της φυσης αφενος γενικα στους γονεις, η αναγκαιοτητα να ειναι ετσι οι γονεις και φυσικα ο ρολος του γονεα δεν ειναι το ιδιο ευκολος με αυτο του "γονεα" σκυλου. Επενδυεις στο να μεγαλωσεις εναν ανθρωπο, ειναι λογικο να εισαι ο απολτος υπερασπιστης του οτι και να γινει. Καποιοι καλομαθαινουν τα παιδια τους, δεν ειναι κατι ανησυχητικο ομως αυτο.
πλάκα μου κάνεις;
είναι απείρως πιο προβληματικό γιατί διαμορφώνει ανθρώπους.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
vantono

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 10 Απρ 2023, 18:04

πλάκα μου κάνεις;
:g030: :+1:
Άβαταρ μέλους
BILLO

vantono έγραψε: 10 Απρ 2023, 18:03
Εγραψε οτι εκφραζω εναν ακομα υμνο στην ανθρωποφιλια. Ανθρωποφιλια. Αυτο ελειπε να μην βαζω το δικο μου ειδος πανω απο τα ζωα και να χαρακτηριζομαι υποτιμητικα σαν ανθρωποφιλος ξερω γω η οπως αλλιως αποδιδεται αυτος ο νεολογισμος.
Αν με έβαζες να επιλέξω αν θελω να πεθανει ο Πουτιν ή ενας σκύλος, θα σου ελεγα το πρωτο με βεβαιότητα. Δεν θα με ενοιαζε να προστατεύσω το είδος μου.
Βαζεις και αλλες διαστασεις σε ενα απλο προβλημα προτεραιοποιησης. Δεν ξερω τι εχει γινει σε αυτες τις κοινωνιες μας αλλα μου φαινεται πως οι νεες γενιες αγνοουν εντελως οτι τα ειδη ζουν περιχαρακωμενα πρωτα απ ολα στην προστασια του δικου τους συνολου και πληθυσμου. Ο ανθρωπος εχει επεκτεινει συστηματικα την αγαπη του προς τα ζωα και καλως το εκανε και καλως να το κανει και παραπανω. Το στρατοπεδο στο οποιο ομως ανοικουμε ειναι το ανθρωπινο στρατοπεδο. Και λεω στρατοπεδο γιατι δεν περνουν τα οντα ενεργεια απο τον ηλιο. Περνουν τρωγοντας το ενα απο το αλλο. Ειτε ειναι χορτο που τρως ειτε ειναι ζωακι που τρως. Αυτο φυσικα δεν ειναι απολυτο γι αυτο και ο ανθρωπος οπου μπορει να δειξει καλοσυνη και αγαπη καλα κανει και τη δειχνει και εχει και πολλα περιθωρια να το κανει ακομα παραπανω αλλα και να ενισχυσει τις σχεσεις φιλιας και συνεργασιας που εχει με συγκεκριμενα ειδη. Αλλα δεν μπορει να βγαινουν στον εικοστο πρωτο αιωνα ορισμενοι αστοι που δεν εχουν δει κατσικα στη ζωη τους να μας λενε οτι δεν υπαρχουν στρατοπεδα και οτι πρεπει να γινουμε ισοτιμα υπερασπιστες του καθε ειδους ζωης του πλανητη. Αυτο ειναι καθαρη τρελα. Δεν αποτελει σοβαρη αποψη και δεν σχετιζεται σε καμια περιπτωση με τη σχεση που εχει γενικοτερα ο ανθρωπος με το σκυλο και τη γατα, ειναι μια παλαβη ιδεολογια με επικινδυνες προεκτασεις.
Άβαταρ μέλους
BILLO

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 10 Απρ 2023, 18:04

πλάκα μου κάνεις;
Μπορει καποιος να ειναι κακος γονεας στη διαπαιδαγωγιση αλλα αυτο δεν τον κανει παλαβο οπως στην περιπτωση ενος ακραιου σκυλοπατερα σκυλομανας.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

BILLO έγραψε: 10 Απρ 2023, 18:00
Το να θετεις τα ζωα κατω απο τον ανθρωπο ειναι ναρκισιστικη παραμυθα; Πιστευεις οτι στον πλανητη αυτο ολα τα ειδη ζουμε κατω απο κοινα συμφεροντα; Πιστευεις οτι ο ανθρωπος εχτισε τις κοινωνιες του βαζοντας την καλη ζωη των ανθρωπων και των αλλων ζωων στην ιδια μοιρα και προτεραιοτητα; Πιστευεις οτι ειχε τη δυνατοτητα να το κανει; Πιστευεις οτι εχει σημερα τη δυνατοτητα να κανει στο απολυτο και περαν απο βελπτιωσεις που μπορει να κανει στις σχεσεις του με τα ζωα γενικοτερα;
Σαφώς ναι.

Γιατί όλες οι "κοινωνίες" χτίστηκαν με βασικό θεμέλιο την εξόντωση άλλων ανθρώπων και όχι ζώων. :lol:

Η διαφύλαξη των πολιτισμών και ιδεολογιών είναι πάντα βαφτισμένες σε ανθρώπινο αίμα.

Και το θέμα είναι ότι τα ανθρώπινα θύματα δεν χρησιμοποιούνται καν για βρώση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 10 Απρ 2023, 18:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

vantono έγραψε: 10 Απρ 2023, 15:31
stella έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:53 Κι εγώ για φύλαξη τον έχω τον δικό μου! :g094:
Λογικό! Το 'χει στο βλέμμα του ο δικός σου, φαίνεται πολύ σκληροςκαργιολης! :003: :g094:
Το πιστεύει τουλάχιστον ότι είναι!!!

ΥΓ: Το πρώτο μου σκυλάκι ήταν ένα θηλυκό πεκινουά που μας είχε χαρίσει φίλος του πατέρα μου. Η κτηνίατρος είχε πει ότι ως βραχυκεφαλική φυλή δεν τα πάει καλά με την αναισθησία. Οπότε στείρωση γιοκ. Ε στα 12 έπαθε πυομήτρα. Έγινε η επέμβαση και έζησε μέχρι τα 18.
Καί ένα αδέσποτο Καναδικό ποιμενικό που μαζέψαμε, την Ήρα, δεν το είχαν στειρώσει. Και αυτή έπαθε, δεν ξέρω ηλικία ακριβώς, αλλά κι αυτή την σκαπούλαρε για πολλά χρόνια.
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

vantono έγραψε: 10 Απρ 2023, 18:03
λες για το Πούτιν. θα σου δείξω τι οδηγίες είχαν δώσει οι Βρετανοί στους έγχρωμους οπαδούς της εθνικής τους

Sol Campbell warns fans to stay away from Euro 2012
24 May 2012
Updated 28 May 2012
Euro 2012 should not have been awarded to Poland and Ukraine because of entrenched racism and violence, Sol Campbell has told the BBC's Panorama.
https://www.bbc.com/news/uk-18192375
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Άβαταρ μέλους
vantono

stella έγραψε: 10 Απρ 2023, 18:20
vantono έγραψε: 10 Απρ 2023, 15:31
stella έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:53 Κι εγώ για φύλαξη τον έχω τον δικό μου! :g094:
Λογικό! Το 'χει στο βλέμμα του ο δικός σου, φαίνεται πολύ σκληροςκαργιολης! :003: :g094:
Το πιστεύει τουλάχιστον ότι είναι!!!

ΥΓ: Το πρώτο μου σκυλάκι ήταν ένα θηλυκό πεκινουά που μας είχε χαρίσει φίλος του πατέρα μου. Η κτηνίατρος είχε πει ότι ως βραχυκεφαλική φυλή δεν τα πάει καλά με την αναισθησία. Οπότε στείρωση γιοκ. Ε στα 12 έπαθε πυομήτρα. Έγινε η επέμβαση και έζησε μέχρι τα 18.
Καί ένα αδέσποτο Καναδικό ποιμενικό που μαζέψαμε, την Ήρα, δεν το είχαν στειρώσει. Και αυτή έπαθε, δεν ξέρω ηλικία ακριβώς, αλλά κι αυτή την σκαπούλαρε για πολλά χρόνια.
wtf, τι παιζει με αυτη την ηλικία, όλα τότε βγαινουν? :e040:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”