!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υιοθετηστε ένα σκυλάκι

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Υιοθετηστε ένα σκυλάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αγις έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:26 Εικόνα
Αυτό είναι ξεκάθαρα ανθρώπινη συμπεριφορά με σαφέστατα επιτυχημένη ανταπόδοση. :lol:

Στα ζώα, το προσπαθούν μόνον οι κούταβοι και είναι εμφανέστατο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
BigChiefWahoo
Phorum.gr user: Wahoo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BigChiefWahoo »

kongrosian έγραψε: 09 Απρ 2023, 20:47 γάτα > σκύλος
Οι γάτες έχουν πολύ γέλιο.
Εκεί που δουλεύω έχουμε συρόμενη πόρτα με δύο φύλλα που ανοίγουν το καθένα προς αντίθετη κατεύθυνση.
Λειτουργεί με φωτοκύτταρο.
Όταν έχω βραδυνή βάρδια,μία γάτα που συχνάζει εκεί,έρχεται και κάθεται μπροστά στην πόρτα,την βλέπει που ανοίγει,κάθεται μερικά δευτερόλεπτα και κοιτάζει με απορία :lol: ,πάει προς τα πίσω,η πόρτα κλείνει,ξανά την παρατηρεί για λίγο,μετά έρχεται πάλι μπροστά,η πόρτα ανοίγει και ξανά το ίδιο,κάθεται την κοιτάζει,μετά πάλι πίσω και φτου κι απ'την αρχή :lol:

Την τράβηξα βίντεο και ούτε καν που ασχολούνταν,είχε απορροφηθεί με την πόρτα :smt005:
Άβαταρ μέλους
BigChiefWahoo

Καρολίνα έγραψε: 09 Απρ 2023, 22:52 Έχω ένα θείο (άντρα της δικής μου θείας) που είναι πολύ σκατάνθρωπος, πέθαναν τόσοι άνθρωποι στο σόι του και μόνο για τον σκύλο του έκλαψε όταν τον έχασε.
Μπίστης
Άβαταρ μέλους
BigChiefWahoo

Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: 09 Απρ 2023, 22:55
kongrosian έγραψε: 09 Απρ 2023, 22:50 [είμαι και από χωριό, οπότε... καταλαβαινεις.
Ναι αλλά στην πολιτική μας παίζεις τον μποέμ εξαρχειώτη
:smt005:
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

panos291 έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:11 Οποιος θελει σκυλο, πρέπει να συνειδητοποιήσει οτι θελει δουλεια. Αν δεν θελει δηλαδη ειναι μιζερο το ζωο και να ενοχλει και τους αλλους.
Ενα σκυλι 30 κιλων που ταιζεται με μια νορμαλ σκυλοτροφη και οχι με σκουπιδια 1 ευρω το κιλο, με τα εμβολια του, με τα φαρμακα του, τα έξοδα του κτηνιατρου κλπ, θελει τουλάχιστον 1 χιλιαρικο το χρονο.
Θελει 3-4 φορες να βγαινει εξω καθημερινά, θελει εκπαίδευση για να μην δαγκωνει και να μη γαβγιζει χωρις λογο, θελει να μαζευεις τα σκατα του αν μενεις σε πολη, θελει ξενοδοχείο σκυλων αν πας διακοπές και δεν υπάρχει κάποιος να το φροντισει και γενικοτερα ειναι μεγαλη ταλαιπωρία αν θελεις να ζει οπως πρεπει και οχι δεμενο με ενα σχοινι να γαβγιζει ολη μερα.
Αξιζει ολα αυτα ενας σκυλος? Για μενα οχι, αλλα ο καθένας το βλέπει διαφορετικα.
:+1:
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

vantono έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:20
southern έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:14
vantono έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:11
Μονο απο το σκύλο, παιζει να ειναι. Απο κανεναν αλλον.
τα ζώα έχουν πραγματική ψυχή
Σιγουρα, αλλά οταν εισαι μαλάκας, η γάτα πχ θα σου δειξει με τον τρόπο της οτι εισαι μαλάκας.
Ενώ ο σκύλος, τις περισσότερες φορές γινεται κι αυτός μαλάκας, οταν εχει να κανει με μαλάκα.
+2 :smt023
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO »

Καρολίνα έγραψε: 09 Απρ 2023, 22:32
Μπίστης έγραψε: 09 Απρ 2023, 20:40
Καρολίνα έγραψε: 09 Απρ 2023, 15:59

Έχεις αναρωτηθεί πόσοι άνθρωποι έκαναν ή υιοθέτησαν μωρό απλά και μόνο επειδή το επιβάλλει η κοινωνία/νόμιζαν ότι έτσι πρέπει να κάνει όποιος παντρεύεται/προσπάθησαν να καλύψουν τα κενά τους και όχι για τους σωστούς λόγους (οι οποίοι δεν είμαι καν σίγουρη ποιοι είναι); Γιατί βρίσκεις πρόβλημα μόνο στο να πάρει κάποιος ένα σκυλάκι και λες ότι το κάνει επειδή νιώθει μοναξιά;
Σωστό και αυτό, κάνουμε μωρά από κοινωνική πίεση.
Απλώς το να είσαι όλη μέρα πίσω από ένα σκύλο και να παίρνεις τσάμπα λατρεία σε επίπεδα υποκατάστασης ανθρώπινης σχεσης είναι παράνοια. Το να το έχεις στον κήπο, να το ποτίζεις να το ταίζεις και να παίζετε είναι άλλο ... :102:
Οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω προσωπικά και έχουν σκυλάκι, το βάζουν πάνω από τα παιδιά τους (υπερβολικό ακούγεται, το ξέρω, αλλά πχ έχουν πάει ταξίδι και ανυπομονούν να γυρίσουν για να δούνε τον σκύλο και όχι τον γιο τους). Είναι μια αγνή αγάπη πολύ διαφορετική από αυτή που έχεις για ένα παιδί προφανώς, αλλά δεν έχει σχέση με υποκατάσταση ανθρώπινης σχέσης. Είναι απλά κάτι διαφορετικό και δεν καταλαβαίνω γιατί το θεωρείς παράνοια (δεν έχω σκύλο, αλλά πολύ θα ήθελα).
Ειναι μια αγνη αγαπη προς τον εαυτο τους. Γενικα το καλυτερο αλλοθι για να ικανοποιεις το Εγω σου την προσφερουν τα γατοσκυλα. Και το παιζεις ψυχουλας στον εαυτο σου που αγαπας "ανιδιοτελως" το σκυλι και το γατι και στις θεατρινιστικες υπερβολες σου για αυτη την αγαπη δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα (γιατι και καλα υπαρχει αγαπη, πως να το κανουμε;) και το σκυλο σου να πριζει τον κοσμακη τον αμολας σαν επεκταση του ενοχλητικου χαρακτηρα σου. Τα γατοσκυλα δε μιλανε και δεν εχουν αποψη, ειδικα τα σκυλια αποτελουν τον απολυτο σκλαβο και αυλικο, οποτε δεν υπαρχουν τα προβληματα των πραγματικων σχεσεων, εισαι ο αρχηγος ντε φακτο. Αποτελουν τα τελευταια χρονια τελειες και ανθεκτικες ναρκισιστικες φουσκες.
Μα θα μου πεις, δεν υπαρχει κανενας ανθρωπος που να αγαπαει πραγματικα το σκυλι του και το γατι του; Ασφαλως και υπαρχει. Συνηθως ομως συμβιβαζει την συμπεριφορα του και την αγαπη του σε λογικα πλαισια σε αυτα που ειναι υποχρεωμενος να αποδεχτει. Δηλαδη οτι ο σκυλος ειναι ενα διαφορετικο και περιρισμενης αντιληψης πλασμα, οτι κυριως ο ιδιος δεν ειναι τοσο ψυχουλας με τα ζωα γενικοτερα και χλαπακιαζει και τα σουβλακκα του, οτι η ανθρωπινες αναγκες εχουν προτεραιοτητα για τις ανθρωπινες κοινωνιες κτλ. Κατανοει δηλαδη πραγματα δυσαρεστα και για τον εαυτο του και για το σκλυο του και για την κοινωνια πλην ομως αληθειες. "Σκυλομπαμπαδες" και "σκυλομαμαδες" συνηθως εχουν ανεβει στο τραινο της αλαζονιας το οποιο περιεγραψα πιο πανω. Δεν ειναι κατι ασυνηθιστο, τον πρωτο τυχαιο βασιλια η αρχοντα η κοινωνικα ευνοημενο να πιασεις, καποιο σκυλι και γατι κυκλοφορει στα ποδια του για να του υπενθυμιζει ποσο ψυχουλας ειναι κατα τα αλλα. Απλα τωρα το χομπι περασε και στην πλεμπα. "Υιοθετηση", "παιδια" , "σαν ανθρωπος" ειναι φρασεις που βαρανε καμπανακι. Και γενικα και μονο το γεγονος οτι τοσο μεγαλα αποθεματα αγαπης σε τοσο μεγαλα ανθρωπινα συνολα προεκυψαν τα τελευταια χρονια απο το πουθενα για τα συγκεκριμενα ζωα ειναι κατι που καποιον πρεπει να τον προβληματιζει πολυ σοβαρα για το κατα ποσο ειναι εφικτο και αληθεια.
Γενικα παντως περα απο την ανθρωπινη ανοησια τα σκυλια και τα γατια ειναι ωραια και οφελιμα για ζωα για τον ανθρωπο και πιστοι φιλοι.
Άβαταρ μέλους
BigChiefWahoo

Πάντως αν είχα ένα χώρο σαν κτήμα π.χ.,θα είχα όχι μόνο σκύλο,αλλά και γάιδαρο,που είναι από τα αγαπημένα μου ζωντανά :romance-hearteyes:
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Null έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:28
kongrosian έγραψε: 09 Απρ 2023, 20:47 γάτα > σκύλος
Μα τον θέλει και για φύλαξη
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vantono

aLiCat έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:37
vantono έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:20
southern έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:14
τα ζώα έχουν πραγματική ψυχή
Σιγουρα, αλλά οταν εισαι μαλάκας, η γάτα πχ θα σου δειξει με τον τρόπο της οτι εισαι μαλάκας.
Ενώ ο σκύλος, τις περισσότερες φορές γινεται κι αυτός μαλάκας, οταν εχει να κανει με μαλάκα.
+2 :smt023
Εδω να σημειώσω οτι εχω ΚΑΙ γάτα, κυρίες και κυριοι.
Τη βρηκα απ'οξω πριν λιγο καιρο, ηταν πολυ φιλικη, τη μαζεψα σπιτι για λιγο ωσπου να τη ζμπρωξω καπου, και το για λιγο εγινε μαλλον για παντα.
Τωρα δεν με αφηνει η δικια μου να τη ζμπρώξω.
Τα πανε πολυ καλα με το γραιόσκυλο, ευτυχως.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

Κι εγώ για φύλαξη τον έχω τον δικό μου! :g094:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

BILLO έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:47
Μπίστης έγραψε: 09 Απρ 2023, 20:40

Σωστό και αυτό, κάνουμε μωρά από κοινωνική πίεση.
Απλώς το να είσαι όλη μέρα πίσω από ένα σκύλο και να παίρνεις τσάμπα λατρεία σε επίπεδα υποκατάστασης ανθρώπινης σχεσης είναι παράνοια. Το να το έχεις στον κήπο, να το ποτίζεις να το ταίζεις και να παίζετε είναι άλλο ... :102:
Οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω προσωπικά και έχουν σκυλάκι, το βάζουν πάνω από τα παιδιά τους (υπερβολικό ακούγεται, το ξέρω, αλλά πχ έχουν πάει ταξίδι και ανυπομονούν να γυρίσουν για να δούνε τον σκύλο και όχι τον γιο τους). Είναι μια αγνή αγάπη πολύ διαφορετική από αυτή που έχεις για ένα παιδί προφανώς, αλλά δεν έχει σχέση με υποκατάσταση ανθρώπινης σχέσης. Είναι απλά κάτι διαφορετικό και δεν καταλαβαίνω γιατί το θεωρείς παράνοια (δεν έχω σκύλο, αλλά πολύ θα ήθελα).
Ειναι μια αγνη αγαπη προς τον εαυτο τους. Γενικα το καλυτερο αλλοθι για να ικανοποιεις το Εγω σου την προσφερουν τα γατοσκυλα. Και το παιζεις ψυχουλας στον εαυτο σου που αγαπας "ανιδιοτελως" το σκυλι και το γατι και στις θεατρινιστικες υπερβολες σου για αυτη την αγαπη δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα (γιατι και καλα υπαρχει αγαπη, πως να το κανουμε;) και το σκυλο σου να πριζει τον κοσμακη τον αμολας σαν επεκταση του ενοχλητικου χαρακτηρα σου. Τα γατοσκυλα δε μιλανε και δεν εχουν αποψη, ειδικα τα σκυλια αποτελουν τον απολυτο σκλαβο και αυλικο, οποτε δεν υπαρχουν τα προβληματα των πραγματικων σχεσεων, εισαι ο αρχηγος ντε φακτο. Αποτελουν τα τελευταια χρονια τελειες και ανθεκτικες ναρκισιστικες φουσκες.
Μα θα μου πεις, δεν υπαρχει κανενας ανθρωπος που να αγαπαει πραγματικα το σκυλι του και το γατι του; Ασφαλως και υπαρχει. Συνηθως ομως συμβιβαζει την συμπεριφορα του και την αγαπη του σε λογικα πλαισια σε αυτα που ειναι υποχρεωμενος να αποδεχτει. Δηλαδη οτι ο σκυλος ειναι ενα διαφορετικο και περιρισμενης αντιληψης πλασμα, οτι κυριως ο ιδιος δεν ειναι τοσο ψυχουλας με τα ζωα γενικοτερα και χλαπακιαζει και τα σουβλακκα του, οτι η ανθρωπινες αναγκες εχουν προτεραιοτητα για τις ανθρωπινες κοινωνιες κτλ. Κατανοει δηλαδη πραγματα δυσαρεστα και για τον εαυτο του και για το σκλυο του και για την κοινωνια πλην ομως αληθειες. "Σκυλομπαμπαδες" και "σκυλομαμαδες" συνηθως εχουν ανεβει στο τραινο της αλαζονιας το οποιο περιεγραψα πιο πανω. Δεν ειναι κατι ασυνηθιστο, τον πρωτο τυχαιο βασιλια η αρχοντα η κοινωνικα ευνοημενο να πιασεις, καποιο σκυλι και γατι κυκλοφορει στα ποδια του για να του υπενθυμιζει ποσο ψυχουλας ειναι κατα τα αλλα. Απλα τωρα το χομπι περασε και στην πλεμπα. "Υιοθετηση", "παιδια" , "σαν ανθρωπος" ειναι φρασεις που βαρανε καμπανακι. Και γενικα και μονο το γεγονος οτι τοσο μεγαλα αποθεματα αγαπης σε τοσο μεγαλα ανθρωπινα συνολα προεκυψαν τα τελευταια χρονια απο το πουθενα για τα συγκεκριμενα ζωα ειναι κατι που καποιον πρεπει να τον προβληματιζει πολυ σοβαρα για το κατα ποσο ειναι εφικτο και αληθεια.
Γενικα παντως περα απο την ανθρωπινη ανοησια τα σκυλια και τα γατια ειναι ωραια και οφελιμα για ζωα για τον ανθρωπο και πιστοι φιλοι.
Οκ, τα συνήθη κλισέ.

Όπως αντιδράει κάποιος με τα ζώα ΕΤΣΙ ακριβώς αντιδρά και με τους ανθρώπους. Στα πάντα.

Γιατί σαφώς υπάρχουν πολλοί ζωόφιλοι, που αγαπάνε μόνον το δικό τους ζώο. Αυτό δεν είναι ζωοφιλία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null »

vantono έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:50 Εικόνα
Εικόνα
Καλή φάση, όμως όπως σου απάντησε και ο ίδιος δεν υπάρχουν τα χρήματα. Επίσης τον θέλει για να κάνει
παρέα στην μητέρα του.
Georg Von Balkanen έγραψε: 06 Δεκ 2020, 19:38 Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.
Άβαταρ μέλους
vantono

ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:53
BILLO έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:47

Οκ, τα συνήθη κλισέ.

Όπως αντιδράει κάποιος με τα ζώα ΕΤΣΙ ακριβώς αντιδρά και με τους ανθρώπους. Στα πάντα.

Γιατί σαφώς υπάρχουν πολλοί ζωόφιλοι, που αγαπάνε μόνον το δικό τους ζώο. Αυτό δεν είναι ζωοφιλία.
Ημουν σιγουρος, γι'αυτο και δεν εκατσα να το διαβασω. Μπορει αργοτερα, αν εχω πιο πολυ χρονο.
Άβαταρ μέλους
vantono

Null έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:55
vantono έγραψε: 10 Απρ 2023, 14:50 Εικόνα
Εικόνα
Καλή φάση, όμως όπως σου απάντησε και ο ίδιος δεν υπάρχουν τα χρήματα. Επίσης τον θέλει για να κάνει
παρέα στην μητέρα του.
Αυτο δεν το διαβασα, μου ξέφυγε. Και πολυ καλά κάνει.
Αλλά η νοοτροπια της φυλαξης για τα κατοικιδια πρέπει να εκλείψει. Η εστω, να ειναι το τελευταιο πράγμα για οποιον θελει κατοικιδιο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”