Όχι, απο τον μαγαζάτορα που χρεώνει χωρίς να ενημερώσει.O I έγραψε: 20 Μαρ 2023, 15:47φξδΕρμής έγραψε: 20 Μαρ 2023, 15:42Αυτο είναι κλεψιά από τις τράπεζες (;;).Portia έγραψε: 20 Μαρ 2023, 15:24
Σε πολλες περιπτωσεις ομως η χρεωση δεν ανακοινωνεται πριν την συναλλαγη και πας ξερω εγω να πληρωσεις ενα προιον αξιας 27 λιρων και στο POS αναγραφονται 28, κατι που ο μεσος Βρετανος το εκλαμβανει ως κλεψια.
![]()
.,
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η επικίνδυνη εξάρτηση από το πλαστικό χρήμα.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Η επικίνδυνη εξάρτηση από το πλαστικό χρήμα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
ναι, έχουν για εσένα που είσαι χωριάτης και αγροικος, μέσα στην τρίχα και τη τρύπια φανέλα να βρωμάει γιδιλα. εγώ ως κομψός και φλώρος Αθηναίος, όταν λέω για κάρτα θέλουν να με δολοφονήσουν, αλλά επειδή αμέσως πιστεύουν πως δεν αξίζει η φυλακή για τέτοιες μηδαμινοτητες, λένε πως χαλασε/δεν έχει ρευμα/ έπεσε το ίντερνετ.Awesomatic έγραψε: 20 Μαρ 2023, 15:29Χελλόου, από κωλοχώρι είμαι (δε μένω πια αλλά πάω συνέχεια). Μια χαρά κάρτες χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος και εκεί. Μέχρι και ο αυτόματος πωλητής στο βενζινάδικο του χωριού δέχεται κάρτες πλέον. Δεν γυρίζεις στο μεσαίωνα μόλις βγεις από τα όρια της Αθήνας/Θεσσαλονίκης.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 20 Μαρ 2023, 14:34Ναι. Πήγαινε εσύ στην ελληνική επαρχία μόνο με κάρτα, και αν χρειαστείς τίποτα σε κάνα κωλοχωρι και βγάλεις κάρτα, να δούμε αν θα παίξει φάση σαν την ταινία χοστελ.Awesomatic έγραψε: 20 Μαρ 2023, 13:08 Πάτε δηλαδή στο ΑΤΜ για ανάληψη; Μέχρι και οι κουριερ έχουν POS πλέον. Οι μόνοι που δεν δέχονται κάρτες πρέπει να είναι τα ταξί και στη λαϊκή. Ακόμα και η καντίνα εδώ κοντά έχει POS![]()
Εγώ προφανώς έχω μετρητά. Πας στο πάρτυ να την βγάλεις με αλκοόλ, και σου λέει ο άλλος έχω e με ένα 10αρικο.μπορει να το σκεφτείς. Και βέβαια πληρώνομαι με κανονικά χρήματα, γιατί δουλεύω στα φυλλάδια. Τι να κάνουμε τώρα, να του δώσω το λογαριασμό, να στέλνει 12 ευρώ τη μέρα; επίσης παίζουν και πολλές απατεωνιές διαδικτυακώς, ειδικά οι μεγάλης ηλικίας μπορεί να την πατήσουν, και να τους αδειάσουν τους λογαριασμούς. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα με e banking. Άντε να έχουν μια χρεωστική.ούτε το παιδί σου μπορεί να κυκλοφορεί με κάρτα. Θα το φερμαρουν, θα του πάρουν και το κινητό, και θα αρχίσουν τις ανέπαφες. Του δίνεις εκεί ένα 5ευρω, και τέλος.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Η τράπεζα δεν χρεώνει και επωφελείστε ο χ περιπτεράς ας πούμε;
φξδ
.,
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O I την 20 Μαρ 2023, 15:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
η διαφορά με την Ελλάδα όμως είναι ότι στην Ελλάδα η ύπαρξη pos στο κατάστημα είναι ΥΠΟΡΕΧΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ όπως επίσης ο καταστηματάρχης δεν έχει δικαίωμα να πει ότι δεν δέχεται συναλλαγή με κάρτα εξαιτίας του τάδε ή του δείνα λόγουPortia έγραψε: 20 Μαρ 2023, 15:24Μικρη παρεμβαση απο τον παραδεισο του πλαστικου χρηματος και της μηχανογραφησης που ονομαζεται Ηνωμενο Βασιλειο.Ερμής έγραψε: 20 Μαρ 2023, 14:34Αν έχεις αναρτημένο σε εμφανές σημείο πως για συγκεκριμένες συναλλαγές χρεώνεται ένα Χ ποσό επιπλέον, τότε δε μπορεί να σου κάνει κανείς τπτ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 20 Μαρ 2023, 14:24
άλλο αυτό
πολλά περίπτερα/ψιλικατζίδικα άμα αγοράσεις πχ ένα πακέτο τσιγάρα και δώσεις κάρτα σε χρεώνουν έξτρα 5-10 λεπτά. έχω πέσει μπροστά σε τσακωμό γι'αυτό το λόγο. καταλαβαίνω ότι είναι παράτυπο αυτό αλλά όταν το κέρδος σου είναι ήδη απειροελάχιστο (10 λεπτά ξέρω 'γω) και οφείλης βάσει νόμου να δεχθείς τη κάρτα, ποιος σε αποζημιώνει για το ποσοστό που θα κρατήσει η τράπεζα για τη συναλλαγή;
θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψη του hellegennes για το θέμα αυτό
Υπαρχουν καταστηματαρχες που οντως εχουν αναρτηση μπροστα στο ταμειο τους για εξτρα χρεωσεις π.χ. αν η συνολικη αξια της αγορας ειναι κατω απο δεκα λιρες, χρεωνεσαι +50 λεπτα για πληρωμη με καρτα η σε αλλες περιπτωσεις δεχονται καρτα μονο για συναλλαγη ανω των πεντε λιρων.
Σε πολλες περιπτωσεις ομως η χρεωση δεν ανακοινωνεται πριν την συναλλαγη και πας ξερω εγω να πληρωσεις ενα προιον αξιας 27 λιρων και στο POS αναγραφονται 28, κατι που ο μεσος Βρετανος το εκλαμβανει ως κλεψια.
Εξαλλου υπαρχουν κατηγοριες καταστηματων που δε δεχονται πληρωμη με καρτα, παραδειγμα τα Κινεζικα take-aways και συνοικιακα εστιατορια. Ναι, τα Κινεζικα.
θέλω να πω πως στο ΗΒ και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, το pos είναι μια έξτρα παροχή του καταστήματος, αν θες τη χρησιμοποιείς με το αντίστοιχο αντίτιμο, στην Ελλάδα δεν είναι παροχή αλλά υποχρέωση
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Δηλαδή είναι ακριβώς το αντίθετο απ' ό,τι η απόδειξη.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 20 Μαρ 2023, 15:53 η διαφορά με την Ελλάδα όμως είναι ότι στην Ελλάδα η ύπαρξη pos στο κατάστημα είναι ΥΠΟΡΕΧΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ όπως επίσης ο καταστηματάρχης δεν έχει δικαίωμα να πει ότι δεν δέχεται συναλλαγή με κάρτα εξαιτίας του τάδε ή του δείνα λόγου
θέλω να πω πως στο ΗΒ και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, το pos είναι μια έξτρα παροχή του καταστήματος, αν θες τη χρησιμοποιείς με το αντίστοιχο αντίτιμο, στην Ελλάδα δεν είναι παροχή αλλά υποχρέωση
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Εδώ δεν κόβει κανείς απόδειξη, δεν είναι υποχρεωτικό εκτός αν το ζητήσεις γιατί θες πχ να κάνεις εξοδολόγιο. Και τα τιμολόγια από εταιρία σε εταιρία δεν είναι καν θεωρημένα ή τίποτα τέτοιο, ότι γουστάρει φτιάχνει ο καθένας στο εξέλ φτάνει να γράψεις επάνω το ΑΦΜ.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
Και στη Γερμανία παίζουν αυτά. Είχα πάει στο Μόναχο σε κεντρική σχετικά μπυραρία, δε δεχόταν κάρτα, ζήτησα απόδειξη και απλά σε ένα κομμάτι χαρτί έγραψε τα στοιχεία χειρόγραφα και έβαλε υπογραφή. Αυτά τώρα κάπου στο 2017
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
γι'αυτό θα χρεοκόπησε η Αυστραλ... oh wait!Chilloutbuddy έγραψε: 20 Μαρ 2023, 16:11 Εδώ δεν κόβει κανείς απόδειξη, δεν είναι υποχρεωτικό εκτός αν το ζητήσεις γιατί θες πχ να κάνεις εξοδολόγιο. Και τα τιμολόγια από εταιρία σε εταιρία δεν είναι καν θεωρημένα ή τίποτα τέτοιο, ότι γουστάρει φτιάχνει ο καθένας στο εξέλ φτάνει να γράψεις επάνω το ΑΦΜ.
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Στα λόγια μου έρχεσαιΕρμής έγραψε: 20 Μαρ 2023, 16:15 Και στη Γερμανία παίζουν αυτά. Είχα πάει στο Μόναχο σε κεντρική σχετικά μπυραρία, δε δεχόταν κάρτα, ζήτησα απόδειξη και απλά σε ένα κομμάτι χαρτί έγραψε τα στοιχεία χειρόγραφα και έβαλε υπογραφή. Αυτά τώρα κάπου στο 2017
.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Τα ξέρω πολύ καλά. Απλά αρπάζομαι πολύ με τους ξεβλαχεμένους της ράιαν και του ερμπινμπι που την έχουν δει οικειοθελές επίλεκτο τμήμα της παλιας υπεδα και βγάζουν τον κομπλεξισμό τους στον κάθε κακομοίρη.O I έγραψε: 20 Μαρ 2023, 16:20Στα λόγια μου έρχεσαιΕρμής έγραψε: 20 Μαρ 2023, 16:15 Και στη Γερμανία παίζουν αυτά. Είχα πάει στο Μόναχο σε κεντρική σχετικά μπυραρία, δε δεχόταν κάρτα, ζήτησα απόδειξη και απλά σε ένα κομμάτι χαρτί έγραψε τα στοιχεία χειρόγραφα και έβαλε υπογραφή. Αυτά τώρα κάπου στο 2017![]()
.,
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Ερμής έγραψε: 20 Μαρ 2023, 16:24Τα ξέρω πολύ καλά. Απλά αρπάζομαι πολύ με τους ξεβλαχεμένους της ράιαν και του ερμπινμπι που την έχουν δει οικειοθελές επίλεκτο τμήμα της παλιας υπεδα και βγάζουν τον κομπλεξισμό τους στον κάθε κακομοίρη.O I έγραψε: 20 Μαρ 2023, 16:20Στα λόγια μου έρχεσαιΕρμής έγραψε: 20 Μαρ 2023, 16:15 Και στη Γερμανία παίζουν αυτά. Είχα πάει στο Μόναχο σε κεντρική σχετικά μπυραρία, δε δεχόταν κάρτα, ζήτησα απόδειξη και απλά σε ένα κομμάτι χαρτί έγραψε τα στοιχεία χειρόγραφα και έβαλε υπογραφή. Αυτά τώρα κάπου στο 2017![]()
.,
η μαγκιά εξαντλείται στον τυροπιτά και στον περιπτερά
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
...ως συνήθως
.,
.,
-
hjshiaqwws
Και μπράβο στην Ελλάδα για αυτόΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 20 Μαρ 2023, 15:53
η διαφορά με την Ελλάδα όμως είναι ότι στην Ελλάδα η ύπαρξη pos στο κατάστημα είναι ΥΠΟΡΕΧΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ όπως επίσης ο καταστηματάρχης δεν έχει δικαίωμα να πει ότι δεν δέχεται συναλλαγή με κάρτα εξαιτίας του τάδε ή του δείνα λόγου
Δεν χρειάζεται να κάνουμε τα πράγματα πάντα τελευταίοι.
Κι εδώ έχει καταργηθεί η θεώρηση για τα B2B τουλάχιστον από το 2014 (που έκανα επανέναρξη) χάρη στο Άγιο Μνημόνιο. Το τιμολόγιο είναι απλά ένα έγγραφο, ηλεκτρονικό ή έντυπο ή χειρόγραφο που λέει Τιμολόγιο, Σειρά-Αριθμό (ό,τι θες αρκεί να είναι αύξοντα) ΑΦΜ λήπτη και ίσως καναδυο άλλες μαγικές λέξεις όπως ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΕΩΣΗΣ. Δε χρειάζεται σφραγίδα ή υπογραφή και μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε γλώσσα.Chilloutbuddy έγραψε: 20 Μαρ 2023, 16:11 Εδώ δεν κόβει κανείς απόδειξη, δεν είναι υποχρεωτικό εκτός αν το ζητήσεις γιατί θες πχ να κάνεις εξοδολόγιο. Και τα τιμολόγια από εταιρία σε εταιρία δεν είναι καν θεωρημένα ή τίποτα τέτοιο, ότι γουστάρει φτιάχνει ο καθένας στο εξέλ φτάνει να γράψεις επάνω το ΑΦΜ.
Γενικά όταν ακούς για δαιδαλώδη νομοθεσία που σου πρήζει τα @@ και δε βγάζει άκρη η μικρή επιχείρηση, σημαίνει ο άλλος έχει να πληρώσει φόρο καμιά δεκαριά χρόνια.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 250 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Zundapp
-
- 2 Απαντήσεις