Stalker έγραψε: 21 Φεβ 2023, 13:59
Stalker έγραψε: 18 Σεπ 2019, 09:12
Σοβαρά; Εμένα μου φάνηκε τέρμα μέτριο, αλλά φυσικά αν σου άρεσε με γειά σου με χαρά σου.
Γενικά για φάντασυ υπήρχε πολλή έλλειψη φαντασίας, τετριμμένο και ανέμπνευστο στα πάντα, από το κοινωνικό μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας μέχρι την μπανάλ ρομαντζάδα και τις φωσκολικές χαζοίντριγκες πλουσιόσογων, ενώ στους πρωταγωνιστές σίγουρα δεν περισσεύει ταλέντο, και κάποιοι είναι απλά miscast, όπως ο τύπος από το τσερνομπίλ και το τέρρορ που παίζει με δυσανάλογη βαρύτητα τον βασικά βλάκα καγκελάριο που σε κάθε στροφή τρώει τα μούτρα του μόνος του, ή το σουπερμόντελ γεροντοκόρη που υποτίθεται δε βρίσκει γαμπρό επειδή είναι και καλά ασχημούλα
Παράλληλα η κατατρεγμένη νεράιδα πρωταγωνίστρια νομίζω δεν είχε κάποιο συγκροτημένο arc για την ώρα που ξόδευε η ταινία με αυτήν (άραγε τι απέγιναν τα ρέηβενς), κυρίως υπάρχει μέχρι να ξαναπροσγειωθεί στην ιστορία του λεγκολας.
Επίσης γενικά μισοψημένο σαν σέττινγκ, δεν με έπεισε ότι οι νεράιδες, φαύνοι και τα ρέστα που κυκλοφορούσαν ήταν κάτι άλλο από ηθοποιοί ντυμένοι καρναβάλια, ενώ πολύ σύντομα βασικά ξεχνάμε ότι υπάρχει κάτι άλλο στον κόσμο εκτός από το φάντασυ λονδίνο και τα γαμησιάτικα του λέγκολας (το πακτ; ποιο πακτ;).
Ο κρεμασμένος αντί για σταυρωμένος χριστός ήταν χαριτωμένη πινελιά πάντως, αλλά και δεικτικό της επιφανειακότητας του σέττινγκ, αφού τελικά αυτό είναι όλο, δηλαδή το ίδιο αλλά ελαφρώς μεταμφιεσμένο, άλλαξε ο μανωλιός/έβαλε τα ρούχα του αλλιώς επίπεδα αλληγορίας.
Αν δεν είχε τόσο βρισίδι και splatter θα ήταν καλό για παιδιά υποθέτω.
Ποστ μου από το 2019 στον Στύγιο. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι ελπίζω να ξεκινάει με recap η δεύτερη σαιζόν γιατί δεν θυμάμαι τίποτα απ' όλα αυτά
Επίσης νόμιζα ότι το είχαν κάνει cancel αλλά από ότι φαίνεται αποφάσισαν να βγάλουν δεύτερη και τελευταία σαιζόν νύχτα και με μηδέν προώθηση σαν το Raised By Wolves, υποθέτω τους έβγαινε πιο φτηνά από το να εξαγοράσουν τα συμβόλαια.
εδιτ: Για το
Carnival Row
Κάποιες από τις απορίες σου (για τα ravens, το pact κλπ) θα απαντηθούν στον δεύτερο κύκλο. Βγήκαν ήδη δύο επεισόδια και τα είδα. Και, οκ, τα δακρύβρεχτα λαός και Κολωνάκι κι εμένα με ψιλοχάλασαν, αλλά περίμενε να δεις τι γίνεται στη δεύτερη σεζόν όπου σε λίγο σκάει μύτη κι ο Λένιν...
Όσον αφορά τους ηθοποιούς, ο Μπλουμ είναι αρκετά καλός νομίζω. Η άλλη καλά που δείχνει τα βυζγιά της που και που, γιατί σαν ηθοποιός δεν λέει με τίποτα. Αλλά γενικά το βρήκα αρκετά καλό, μια χαρά βλέπεται.
Stalker έγραψε: 21 Φεβ 2023, 14:04
Επίσης ROP θα λέτε και θα κλαίτε, ήταν εξαιρετική προσπάθεια που δεν της άξιζε να βρεθεί στις συμπληγάδες του τοξικού fandom και των ιντερνετικών κρανιομετρητών που παθαίνουν παράκρουση με κάθε μη-υπεράρειο φάντασι πρωταγωνιστή.
Εδώ διαφωνώ. Όταν παίρνεις ένα στόρυ βιβλίου, έστω και φάνταζυ, και πας να το περάσεις στο γυαλί, καλό θα είναι να κρατήσεις κάποια στοιχεία απ' το αυθεντικό. Τα ξωτικά είναι λευκά, πιο λευκά κι από Καυκάσιους (κατά τον αμερικάνικο διαχωρισμό). Θες να βάλεις κι άλλες φυλές στο καστ για λόγους ποσοστόσεων κλπ; Με γεια σου με χαρά σου, βρες (έστω δημιούργησε για το σίριαλ, αφού έτσι κι αλλιώς δεν πατάς 100% πάνω στο ορίτζιναλ στόρυ) κάποια νέα φυλή, ή πρόσθεσε Ασιάτες, Αφρικανούς και όποιον άλλον θες στους Ανθρώπους. Άσε ξωτικά και προ-χόμπιτς όμως όπως ήταν, είναι σαν να βάζεις τον Μομόα να παίζει τον Υπερβόρειο Ασπρουλιάρη (ουπς) ή ξέρω 'γω τον Σκάρσγκαρντ να κάνει τον Κούντα Κιντέ στο ριμέικ του Ρουτς.
Επίσης, η αντίρρησή μου για τους ηθοποιούς δεν είχε να κάνει με φυλές. Γκαλάντριελ, Έλροντ, Ισίλντουρ (κλαψ) όλοι απαράδεκτοι ήταν για μένα. Ως επιλογή των ηθοποιών εννοώ.