Ούτε τον Ανδρουλάκη θέλουμε να βλέπουμε, για να σου είμαι πολύ ειλικρινής. Εγώ αν πάω, γιατί δεν είναι σίγουρο λόγω άλλων θεμάτων άσχετων, θα ρίξω ΚΚΕ.πατησιωτης έγραψε: 04 Μαρ 2023, 09:44Ναι αλλά το ερώτημα είναι εάν μπορούσε να υπάρξει κάτι σαν το παλιό μεγάλο ΠΑΣΟΚ μετά τα μνημόνια.independent44 έγραψε: 04 Μαρ 2023, 01:01Πιθανόν να είναι αυτό.πατησιωτης έγραψε: 04 Μαρ 2023, 00:49
Και γιατί αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι ο Τσίπρας και όχι κάποιος άλλος;η δική μου άποψη είναι ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μαζί με τη χώρα χρεωκόπησαν πανηγυρικά και όλες οι αριστερές,σοσιαλιστικές κλπ πολιτικές της μεταπολίτευσης που είχε αγκαλιάσει το 60% του λαού.
Ιδεολογικά με τα μνημόνια δεν έχει μείνει τίποτε από όλα αυτά που τους συνήγειραν το 1974 ή το 1981.
Στα σοσιαλιστικά ερείπια μόνον ένας Τσίπρας θα μπορούσε να συγκρατήσει αυτό το κεραμιδαριό.Δεν υφίσταται σήμερα σοσιαλιστικό πρόγραμμα ούτε ως ιδέα.Αλλά οι παλιοί πιστοί πιάνονται απ ότι βρίσκουν.
Οπότε δεν έχει νόημα να λες ότι η ΝΔ υπάρχει επειδή υπάρχει ο Τσίπρας.Ασφαλώς εάν εξαφανισθεί η μεταπολιτευτική νοοτροπία της αριστεράς που επιβιώνει κακήν κακώς θα εξαφανισθεί και η ανάγκη για τη ΝΔ.Αλλά τι θα αντικαταστήσει την μία δεν μπορεί να προβλεφθεί εάν δεν ξέρουμε τι θα αντικαταστήσει την άλλη.
Στην Ιταλία οι μεγάλοι αντίπαλοι του μεταπολέμου Χριστιανοδημοκρατικό και Κομμουνιστικό Κόμμα εξαφανίσθηκαν μαζι και ακολούθησε χαοτική εμφάνιση νέων κομμάτων.Στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ συρρικνώθηκε αλλά εμφανίσθηκε το κακέκτυπό του που είναι ο σύριζα,κάτι που οδήγησε και στην ανασυγκρότηση της ΝΔ.
Εγώ εννοώ ότι η ΝΔ κερδίζει πόντους σοβαροφάνειας επειδή η σύγκριση γίνεται με το τσίρκο του Τσίπρα.
Αν είχε αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ, έστω το κακό ΠΑΣΟΚ, θα ήταν 10 μονάδες πίσω.
Το ότι αυτό δεν συμβαίνει, κάποιοι το παρερμηνεύουν σαν επιδοκιμασία προς τη ΝΔ
Διότι το "όλον ΠΑΣΟΚ" όπως το ονόμαζε ο Βενιζέλος περιείχε και τη συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών συριζαίων με την ίδια ακριβώς νοοτροπία αλλά και εκσυγχρονιστικά στελέχη,τεχνοκράτες,διανοούμενους.
Όλοι αυτοί είχαν τις αντιθέσεις τους αλλά ζούσαν μέσα στις ισορροπίες του κόμματος.Οι ισορροπίες αυτές έγιναν αδύνατον να κρατηθούν με τα μνημόνια.Και τώρα βλέπεις ότι όποτε τίθεται θέμα σύμπραξης Τσίπρα και Ανδρουλάκη υπάρχουν αντιδράσεις καθώς πολλοί οπαδοί του ενός δεν θέλουν να βλέπουν τους άλλους παρ ότι ήσαν μαζί πριν το 2010.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δεν θα ψηφίσω ΝΔ είναι πολλοί οι νεκροί.
- Cecily Anne
Re: Δεν θα ψηφίσω ΝΔ είναι πολλοί οι νεκροί.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Σοβαρά τώρα , ποια είναι η νοοτροπία των πασόκων και ποια των νεοδημοκρατών;πατησιωτης έγραψε: 04 Μαρ 2023, 09:44
Ναι αλλά το ερώτημα είναι εάν μπορούσε να υπάρξει κάτι σαν το παλιό μεγάλο ΠΑΣΟΚ μετά τα μνημόνια.
Διότι το "όλον ΠΑΣΟΚ" όπως το ονόμαζε ο Βενιζέλος περιείχε και τη συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών συριζαίων με την ίδια ακριβώς νοοτροπία αλλά και εκσυγχρονιστικά στελέχη,τεχνοκράτες,διανοούμενους.
Όλοι αυτοί είχαν τις αντιθέσεις τους αλλά ζούσαν μέσα στις ισορροπίες του κόμματος.Οι ισορροπίες αυτές έγιναν αδύνατον να κρατηθούν με τα μνημόνια.Και τώρα βλέπεις ότι όποτε τίθεται θέμα σύμπραξης Τσίπρα και Ανδρουλάκη υπάρχουν αντιδράσεις καθώς πολλοί οπαδοί του ενός δεν θέλουν να βλέπουν τους άλλους παρ ότι ήσαν μαζί πριν το 2010.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Δεν πιστεύουν το ίδιο ότι μπορούν να χτυπάνε τα νταούλια και να χορεύουν οι αγορές.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Μαρ 2023, 09:53Σοβαρά τώρα , ποια είναι η νοοτροπία των πασόκων και ποια των νεοδημοκρατών;πατησιωτης έγραψε: 04 Μαρ 2023, 09:44
Ναι αλλά το ερώτημα είναι εάν μπορούσε να υπάρξει κάτι σαν το παλιό μεγάλο ΠΑΣΟΚ μετά τα μνημόνια.
-
Citroenakias
- Phorum.gr user: Citroenakias
Καμια σύμπραξη δεν μπορεί να γίνει με αυτούς που συγκυβέρνησαν με τη νδπατησιωτης έγραψε: 04 Μαρ 2023, 09:44Ναι αλλά το ερώτημα είναι εάν μπορούσε να υπάρξει κάτι σαν το παλιό μεγάλο ΠΑΣΟΚ μετά τα μνημόνια.independent44 έγραψε: 04 Μαρ 2023, 01:01Πιθανόν να είναι αυτό.πατησιωτης έγραψε: 04 Μαρ 2023, 00:49
Και γιατί αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι ο Τσίπρας και όχι κάποιος άλλος;η δική μου άποψη είναι ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μαζί με τη χώρα χρεωκόπησαν πανηγυρικά και όλες οι αριστερές,σοσιαλιστικές κλπ πολιτικές της μεταπολίτευσης που είχε αγκαλιάσει το 60% του λαού.
Ιδεολογικά με τα μνημόνια δεν έχει μείνει τίποτε από όλα αυτά που τους συνήγειραν το 1974 ή το 1981.
Στα σοσιαλιστικά ερείπια μόνον ένας Τσίπρας θα μπορούσε να συγκρατήσει αυτό το κεραμιδαριό.Δεν υφίσταται σήμερα σοσιαλιστικό πρόγραμμα ούτε ως ιδέα.Αλλά οι παλιοί πιστοί πιάνονται απ ότι βρίσκουν.
Οπότε δεν έχει νόημα να λες ότι η ΝΔ υπάρχει επειδή υπάρχει ο Τσίπρας.Ασφαλώς εάν εξαφανισθεί η μεταπολιτευτική νοοτροπία της αριστεράς που επιβιώνει κακήν κακώς θα εξαφανισθεί και η ανάγκη για τη ΝΔ.Αλλά τι θα αντικαταστήσει την μία δεν μπορεί να προβλεφθεί εάν δεν ξέρουμε τι θα αντικαταστήσει την άλλη.
Στην Ιταλία οι μεγάλοι αντίπαλοι του μεταπολέμου Χριστιανοδημοκρατικό και Κομμουνιστικό Κόμμα εξαφανίσθηκαν μαζι και ακολούθησε χαοτική εμφάνιση νέων κομμάτων.Στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ συρρικνώθηκε αλλά εμφανίσθηκε το κακέκτυπό του που είναι ο σύριζα,κάτι που οδήγησε και στην ανασυγκρότηση της ΝΔ.
Εγώ εννοώ ότι η ΝΔ κερδίζει πόντους σοβαροφάνειας επειδή η σύγκριση γίνεται με το τσίρκο του Τσίπρα.
Αν είχε αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ, έστω το κακό ΠΑΣΟΚ, θα ήταν 10 μονάδες πίσω.
Το ότι αυτό δεν συμβαίνει, κάποιοι το παρερμηνεύουν σαν επιδοκιμασία προς τη ΝΔ
21 Μαρ 2020, 18:31
Albrecht έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:31 Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
πιστεύουν όμως πως μπορούμε να επιβάλλουμε στη διεθνή κοινότητα το όνομα ενός άλλου κράτους ε;πατησιωτης έγραψε: 04 Μαρ 2023, 10:10Δεν πιστεύουν το ίδιο ότι μπορούν να χτυπάνε τα νταούλια και να χορεύουν οι αγορές.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Μαρ 2023, 09:53Σοβαρά τώρα , ποια είναι η νοοτροπία των πασόκων και ποια των νεοδημοκρατών;πατησιωτης έγραψε: 04 Μαρ 2023, 09:44
Όλοι αυτοί είχαν τις αντιθέσεις τους αλλά ζούσαν μέσα στις ισορροπίες του κόμματος.Οι ισορροπίες αυτές έγιναν αδύνατον να κρατηθούν με τα μνημόνια.Και τώρα βλέπεις ότι όποτε τίθεται θέμα σύμπραξης Τσίπρα και Ανδρουλάκη υπάρχουν αντιδράσεις καθώς πολλοί οπαδοί του ενός δεν θέλουν να βλέπουν τους άλλους παρ ότι ήσαν μαζί πριν το 2010.![]()
κάντε μας τη χάρη με τους φωστήρες του διαφωτισμού βρε κακομοίρηδες.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- nik_killthemall
Δηλ. αν ήταν λιγοτεροι οι νεκροι η ψηφος σε ΝΔ θα ήταν οκ ? Μηπως να τους βαλουμε σε ζυγαρια χ νεκροι με συριζα y με νδ ποιος νικαει ?
Παίδες, οποιον και να ψηφισετε σε 5 χρονια μεσα θα εχουμε παλι εκατομβη από κατι άλλο. Η ψήφος στους χ (χ = 300 της βουλης) ειναι ασυσχέτιστη με το ποσους νεκρους θα εχουμε στην επόμενη, και εχει σχεση μονο με το ποιος θα τρωει από την κουτάλα αναξιοκρατώντας.
Παίδες, οποιον και να ψηφισετε σε 5 χρονια μεσα θα εχουμε παλι εκατομβη από κατι άλλο. Η ψήφος στους χ (χ = 300 της βουλης) ειναι ασυσχέτιστη με το ποσους νεκρους θα εχουμε στην επόμενη, και εχει σχεση μονο με το ποιος θα τρωει από την κουτάλα αναξιοκρατώντας.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Μα δεν είπα ότι και οι άλλοι είναι σωστοί σε όσα πιστεύουν.Υπάρχει και το κοινό σύνολο των δύο,ο Καμμένος.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Μαρ 2023, 10:15πιστεύουν όμως πως μπορούμε να επιβάλλουμε στη διεθνή κοινότητα το όνομα ενός άλλου κράτους ε;πατησιωτης έγραψε: 04 Μαρ 2023, 10:10Δεν πιστεύουν το ίδιο ότι μπορούν να χτυπάνε τα νταούλια και να χορεύουν οι αγορές.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Μαρ 2023, 09:53 Σοβαρά τώρα , ποια είναι η νοοτροπία των πασόκων και ποια των νεοδημοκρατών;![]()
κάντε μας τη χάρη με τους φωστήρες του διαφωτισμού βρε κακομοίρηδες.
Τώρα εάν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να υποχρεώσει ένα κράτος δέκα φορές φτωχότερο να αλλάξει το όνομά του μάλλον είναι σαλεμένος, αλλά κάποιος άλλος που πιστεύει ότι μπορεί να υποχρεώσει άλλα 17 κράτη πενήντα φορές πλουσιότερα μαζί να του δώσουν λεφτά δανεικά και αγύριστα έχει πάει σε άλλο επίπεδο.
ισχυει.independent44 έγραψε: 04 Μαρ 2023, 00:38 Στη ΝΔ δεν έχουν καταλάβει ένα πράγμα.
Ότι ο μοναδικός λόγος που υπάρχουν ακόμα είναι ο Τσίπρας.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Η μερίδα του κόσμου που πιστευε αυτό που γράφεις ήταν σαφέστατα η μειοψηφία όσων στήριξαν συριζα. Και λέω σαφέστατα, γιατί αυτό αποδείχθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν επανεξελέγη με το ίδιο ποσοστό. Οι λόγοι ήταν πολλοί και διαφορετικοί για τον καθένα. Έχουν γραφτεί κατά καιρούς εδώ, αν θες ξαναμπαίνουμε στη διαδικασία να το ξανασυζητήσουμε...αν και δε νομίζω πως έχεις μπει τόσο βαθιά στο επιχείρημά σου που το έχεις πιστέψει.πατησιωτης έγραψε: 04 Μαρ 2023, 10:28Μα δεν είπα ότι και οι άλλοι είναι σωστοί σε όσα πιστεύουν.Υπάρχει και το κοινό σύνολο των δύο,ο Καμμένος.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Μαρ 2023, 10:15πιστεύουν όμως πως μπορούμε να επιβάλλουμε στη διεθνή κοινότητα το όνομα ενός άλλου κράτους ε;πατησιωτης έγραψε: 04 Μαρ 2023, 10:10
Δεν πιστεύουν το ίδιο ότι μπορούν να χτυπάνε τα νταούλια και να χορεύουν οι αγορές.![]()
κάντε μας τη χάρη με τους φωστήρες του διαφωτισμού βρε κακομοίρηδες.![]()
Τώρα εάν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να υποχρεώσει ένα κράτος δέκα φορές φτωχότερο να αλλάξει το όνομά του μάλλον είναι σαλεμένος, αλλά κάποιος άλλος που πιστεύει ότι μπορεί να υποχρεώσει άλλα 17 κράτη πενήντα φορές πλουσιότερα μαζί να του δώσουν λεφτά δανεικά και αγύριστα έχει πάει σε άλλο επίπεδο.
Στο μυαλό σου είναι κάποιοι πασόκοι μπαταχτσήδες που μετακινήθηκαν στον σύριζα. Στον πραγματικό κόσμο η κατάσταση είναι διαφορετική.
Στις εκλογές του 15, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε υψηλά ποσοστά στις παραγωγικές ηλικίες και τους νέους, ενώ αν ψήφιζαν μόνο οι συνταξιούχοι θα έβγαινε η ΝΔ με αυτοδυναμία. Θες να μας πεις πως οι νέοι και οι μεσήλικες είναι λιγότερο έξυπνοι και έχουν χειρότερη αντίληψη της διεθνούς κατάστασης από τους γέρους;
Επίσης η ψήφος ήταν περισσότερο ταξική από ποτέ- στα Β.Π της Αθήνας ο σύριζα έφερε 10-15% , ενώ στις εργατικές συνοικίες 50-55%.
Ένα πολιτικό σύστημα χρεωκόπησε τη χώρα και την απαξίωσε διεθνώς με τα "δανεικά και αγύριστα" - τα λάμβαναν 20 χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χτίζοντας κομματικη πελατεία και ζώντας εις βάρος των επερχόμενων γενεών, Το να κουνά το δάχτυλο ο Γεωργιάδης με 700.000 δανεικά και αγύριστα και ο Μητσοτάκης του 1.5 εκατομμυρίου και με ένα σόι τρωκτικών, δε νομίζεις πως πάει πολύ;
Υπάρχει κυβέρνηση μέχρι τώρα η οποία να μην είχε στη θητεία της μια εθνική τραγωδια;
Όχι.
Άρα προφανώς και δεν είναι ο πρώτος λόγος αυτός που θα καθορίσει την ψήφο.
Θεωρεί κάνεις πως επί ΝΔ μπορεί να μην είχαμε Ματι η επί ΣΥΡΙΖΑ να μην είχαμε το δυστυχημα; φυσικά και δε παίζει ρόλο η κυβέρνηση.
Δε μπορεί ο εκάστοτε υπουργός η πρωθυπουργός να είναι παντού, γι'αυτό υπάρχει η ιεραρχία. Να μου πείτε πως η ιεραρχία εκεί και η διάρθρωση του μηχανισμού είναι σάπια, να συμφωνήσω μαζί σας 1000%. Αυτός ο μηχανισμός όμως παραμένει ίδιος με οποία κυβέρνηση.
Στο παλιό είχε γράψει κάποιος εύστοχα(νομίζω ο φοσι) πως η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα που το ψάρι βρωμάει ταυτόχρονα από ουρα και κεφάλι
Πραγματικά δε μπορώ να διανοηθω τι θα ήταν αυτό που θα έφτιαχνε τον μηχανισμό στην Ελλάδα. Ίσως δε θέλω και να το διανοηθώ
Όχι.
Θεωρεί κάνεις πως επί ΝΔ μπορεί να μην είχαμε Ματι η επί ΣΥΡΙΖΑ να μην είχαμε το δυστυχημα; φυσικά και δε παίζει ρόλο η κυβέρνηση.
Δε μπορεί ο εκάστοτε υπουργός η πρωθυπουργός να είναι παντού, γι'αυτό υπάρχει η ιεραρχία. Να μου πείτε πως η ιεραρχία εκεί και η διάρθρωση του μηχανισμού είναι σάπια, να συμφωνήσω μαζί σας 1000%. Αυτός ο μηχανισμός όμως παραμένει ίδιος με οποία κυβέρνηση.
Στο παλιό είχε γράψει κάποιος εύστοχα(νομίζω ο φοσι) πως η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα που το ψάρι βρωμάει ταυτόχρονα από ουρα και κεφάλι
Πραγματικά δε μπορώ να διανοηθω τι θα ήταν αυτό που θα έφτιαχνε τον μηχανισμό στην Ελλάδα. Ίσως δε θέλω και να το διανοηθώ
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Και να μην τον εφτιαχνε, τουλάχιστον θα το διασκεδαζαμε. Εχω κουραστει πολυ απο την κορεκτιλα. Θα τον ψηφιζα με 1000Ερμής έγραψε: 04 Μαρ 2023, 11:33 Υπάρχει κυβέρνηση μέχρι τώρα η οποία να μην είχε στη θητεία της μια εθνική τραγωδια;
Όχι.
Spoiler

Όταν κρατάς μια ωρολογιακή βόμβα, το ξέρεις ότι την έχεις και δεν έχεις κάνει κι εσύ τίποτα γι' αυτό (όπως και όλοι οι προηγούμενοι, δεν αντιλέγω), τότε μην κλαίγεσαι αν τύχει να σκάσει στα χέρια σου. Είναι θέμα χρόνου να γίνει το κακό και φταις κι εσύ όσο κι οι προηγούμενοι, αν όχι και παραπάνω από τους άλλους.Ερμής έγραψε: 04 Μαρ 2023, 11:33 Υπάρχει κυβέρνηση μέχρι τώρα η οποία να μην είχε στη θητεία της μια εθνική τραγωδια;
Όχι.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Εγω θα ψηφισω ΝΔ γιατι και τωρα θα αποδειχτει οτι παρελαβε το συστημα για την ασφαλεια των σιδηροδρομων σε ενα επιπεδο 10% και το εχει στο 70% μεσα σε 3,5 χρονια.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Mπορείς να αναφέρεις έστω μία πρακτική εφαρμογή αντίδρασης;Bic έγραψε: 04 Μαρ 2023, 12:05Όταν κρατάς μια ωρολογιακή βόμβα, το ξέρεις ότι την έχεις και δεν έχεις κάνει κι εσύ τίποτα γι' αυτό (όπως και όλοι οι προηγούμενοι, δεν αντιλέγω), τότε μην κλαίγεσαι αν τύχει να σκάσει στα χέρια σου. Είναι θέμα χρόνου να γίνει το κακό και φταις κι εσύ όσο κι οι προηγούμενοι, αν όχι και παραπάνω από τους άλλους.Ερμής έγραψε: 04 Μαρ 2023, 11:33 Υπάρχει κυβέρνηση μέχρι τώρα η οποία να μην είχε στη θητεία της μια εθνική τραγωδια;
Όχι.
Εκτός από συλλαλητήρια, έτσι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Είναι προφανές άλλωστε.under έγραψε: 04 Μαρ 2023, 12:10 Εγω θα ψηφισω ΝΔ γιατι και τωρα θα αποδειχτει οτι παρελαβε το συστημα για την ασφαλεια των σιδηροδρομων σε ενα επιπεδο 10% και το εχει στο 70% μεσα σε 3,5 χρονια.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 124 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
-
- 0 Απαντήσεις