hellegennes έγραψε: 22 Φεβ 2023, 12:30
Με την ΝΔ έχεις παρωπίδες, το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό και συγκεκριμένα για το σίχαμα που λέγεται Άδωνης.
Κι ότι θα βγει κάποιο καταδικαστικό πόρισμα, ας πούμε.
Όχι, δεν το 'χουμε ξανασυζητήσει. Το έχεις ξαναδηλώσει αυτό, χωρίς να μπορείς να το αποδείξεις μάλιστα. Απλά, για σένα, όποιος πει κάτι θετικό ξαφνικά αποκτά παρωπίδες, είναι σε mode άρνησης, είναι κομματόσκυλο και δεν ξέρω 'γω τι άλλο. Κι αν σου δείξει δικά του λεγόμενα που να αποδεικνύουν το αντίθετο, αρχίζεις τα γνωστά "χελίστικα" (κανόνες της στιγμής για να σε βολεύουν) "ναι, αλλά εκεί μιλάς για πριν πέντε χρόνια που ήταν άλλος ο αρχηγός του κόμματος, οπότε δεν μετράει", "ναι, οκ, αλλά δεν τον έβρισες αρκετά, όσο θα ήθελα" και κάτι τέτοια ωραία.
Όσο δε για την κολλημάρα που υπονοείς, να σου πω μια ιστορία ενός φίλου μου, δεν τον ξες.
Ο φίλος που λες, την τωρινή κυβέρνηση την υποστήριζε κι απ' όσο ξέρω την ψήφισε κιόλας. Στην αρχή ήταν όλα καλά, έβλεπει περισσότερα θετικά απ' ό,τι αρνητικά, έλεγε κιόλας όταν άρχισαν οι καραντίνες και τα ρέστα ότι τα πάνε μια χαρά, το διαχειρίζονται σωστά κλπ. Μέχρι που έγινε κάτι που τα άλλαξε όλα. Του είπανε που λες αυτοί οι αλήτες, να πάει να εμβολιαστεί. Τον πρώτο καιρό έλεγε διάφορα όπως "εγώ δεν έχω πρόβλημα, θα το κάνω το εμβόλιο πιθανότατα, απλα να... περιμένω λίγο να δω τι παίζει... θα το κάνω λίγο αργότερα κλπ". Τελικά έκλασε μέντες (δική μου άποψη, αν τον δω θα τον ρωτήσω και θα σου πω αν είναι αυτός ο λόγος) και δεν το έκανε ποτέ. Κι όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά επειδή του είπαν ότι είναι σχεδόν υποχρεωτικό να το κάνει, του γύρισε η βίδα. Άρχισε να μιλάει για εθνικούς διχασμούς και κάτι τέτοια, άρχισε να βρίζει την κυβέρνηση
για τα πάντα και διάφορα τέτοια ωραία. Τα οικονομικά μέτρα ξαφνικά, από καλά γίνανε κακά. Η υγειονομική διαχείριση ξαφνικά από καλή έγινε κακή. Η εξωτερική πολιτική ξαφνικά από καλή έγινε κακή. Και ούτω καθ' εξής. Άρχισε μάλιστα να αναιρεί ακόμα και δικά του λόγια, ώστε να βγαίνει το νέο του αφήγημα, και να λέει "ξες... τελικά δεν ήταν αυτοί που κάνανε την καλή διαχείριση στην αρχή της πανδημίας όπως έλεγα, χάρη στον ΠΟΥ και στους Ευρωπαίους τα πηγαίναμε
σχετικά καλά τότε" και άλλα πολλά.
Ε, για μένα Χέλη, αυτός είναι ο κολλημένος. Γιατί από τότε που του είπαν να κάνει το μπόλι και μετά, βλέπει παντού δράκους και δαίμονες. Ακόμα κι αν πει κάτι μη-αρνητικό (για θετικό ούτε λόγος), θα ακολουθείται από 100 "αλλά".
Έτσι, απλά για να σου πω ποιον τύπο θεωρώ κολλημένο και με παρωπίδες.