!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Παρατηρητήριο πολιτικής ορθότητας, SJW και Woke culture

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Re: Παρατηρητήριο πολιτικής ορθότητας, SJW και Woke culture

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

ik_90 έγραψε: 19 Φεβ 2023, 07:53
Golden Age έγραψε: Οι προσωπικότητές του είναι προσωπικότητες της τοπικής ιστορίας. Είναι παράδοση του Νότου. Δεν μπορεί να ακυρωθεί με σημερινά πολιτικά κριτήρια.
Έλα ντε, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να μιλάμε για ιστορικό παροντισμό (το φαινόμενο της κριτικής μιας εποχής βάσει του τωρινού ηθικού πλαισίου) και οι sjw τον χαβά τους. Εδώ επιτέθηκαν μέχρι και σε αγάλματα του Κολόμβου.
Μα για ποιο παροντισμο λες; Η πολιτεια της Τζορτζια προσεθεσε την σημαια του Νοτου στην πολιτειακη της σημαια το 1956, εν μεσω αγωνων των μαυρων κατοικων της για δικαιωμα ψηφου. Προσοχη, οχι την σημαια που ειχε στην εποχη της Συνομοσπονδιας, αλλα την πολεμικη σημαια του στρατηγου Λη, την γνωστη σημαια του νοτου.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

Golden Age έγραψε: 19 Φεβ 2023, 21:47
John Brown Gun Club έγραψε: 19 Φεβ 2023, 21:37

Η μονη παραδοση του Νοτου που τιμουν ειναι η ανοιχτη και αμετανοητη λευκη υπεροχη και η πληρης περιφρονηση για τους μαυρους ανθρωπους. Ε, οι κατοικοι αποφασισαν πως δεν θα παρουν.
Είναι προσωπικότητες της τοπικής ιστορίας. Υπάρχουν γιατί οι τοπικές κοινότητες τα θέλουν. Και δεν τα σπάνε οι κάτοικοι, αλλά αντιφα μπαχαλάκηδες.
Ειναι προσωπικοτητες που δεν διακριθηκαν σε τιποτα το καλο. Ουτε καν στην μαχη. Αντιθετα διακριθηκαν στην βια και στον βαρβαρισμο του αγωνα για την συνεχιση της δουλειας. Για τους μαυρους κατοικους των πολιτειων αυτων, θα ηταν σαν να στηναμε αγαλματα του Χιτλερ και του Γκεμπελς σε Εβραικες γειτονιες. Επισης, μολις 169 εχουν κατεδαφιστει απο το 1865, τα 165 απο το 2015 (σφαγη του Τσαρλεστον) και μετα και ολα, εκτος απο μονο 10 που σπαστηκαν απο διαδηλωτες, κατεδαφιστηκαν νομιμα, ειτε με πολιτικες αποφασεις ειτε μετα απο δικαστικες διαμαχες.

Δεν ειναι πολεμικα μνημεια. Ειναι συμβολα της λευκης υπεροχης.

Παραμενουν αλλα 723. Υπαρχει δουλιτσα ακομα.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Να και ένα καλό. Για να μη βάζουμε μόνο τα κακά.

https://www.instagram.com/p/CfZBDpkonBT/?hl=el
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης
Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης »

Όσον αφορά το μαύρο ζόμπι του Ντον Ρόσα , είναι βασισμένο στην ιστορία του Καρλ Μπαρκς Βουντού Χουντού που δημοσιεύθηκε το 1949 .
https://komix.fandom.com/el/wiki/%CE%99 ... E%BF%CF%8D
Δηλαδή ο Ντον Ρόσα έπρεπε να “ ασπρίσει ” το ζόμπι ( το οποίο ο Καρλ Μπαρκς σχεδίαςε μαύρο επειδή , όποιος διαβάσει την ιστορία , θα διαπιστώσει ότι είναι μαγεμένο μέλος μίας αφρικανικής φυλής ) ; Ή περιμένουμε από τον Καρλ Μπαρκς το 1949 να μην σχεδιάσει μαύρους χαρακτήρες ; Παρεπιπτόντως ο Καρλ Μπαρκς λογοκρίθηκε αργότερα για απεικόνιση Αμειρκανών Ιθαγενών ως “ άγριους ” .
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

ik_90 έγραψε: 19 Φεβ 2023, 07:53
Golden Age έγραψε: Οι προσωπικότητές του είναι προσωπικότητες της τοπικής ιστορίας. Είναι παράδοση του Νότου. Δεν μπορεί να ακυρωθεί με σημερινά πολιτικά κριτήρια.
Έλα ντε, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να μιλάμε για ιστορικό παροντισμό (το φαινόμενο της κριτικής μιας εποχής βάσει του τωρινού ηθικού πλαισίου) και οι sjw τον χαβά τους. Εδώ επιτέθηκαν μέχρι και σε αγάλματα του Κολόμβου.
Κι ο Μάο τα έκανε σε καθολικό επίπεδο στην Κίνα.
Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

AlienWay έγραψε: 19 Φεβ 2023, 11:10 Αν παρατηρήσεις τον τρόπο με τον οποίο η ντίσνευ διακόπτει τις συνεργασίες της με δημιουργούς και τους λόγους που το κάνει, θα καταλάβεις ότι η συγχρονη πολιτική ορθότητα, είναι απλώς το πρόσχημα.

Ενδεικτικά δες πώς διέκοψε τις συνεργασίες με Joss Wedon, James Gunn, Gina Carano, Johnny Depp κλπ.

Τα ζητήματα είναι πρωτίστως για λόγους ΗΘΙΚΗΣ (που ακόμη και η ηθική του πάτερ Κλεομένη ωχριά μπροστά της). Ουσιαστικά μιλάμε για μια πολυεθνική που έχει God Complex και το διαφημίζει (διαλαλεί τις διακοπές συνεργασίας της) ώστε να διαφημιστεί από το controversy.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν κάποτε ξεπεραστεί η σημερινή μορφή της πολιτικής ορθότητας (που δεν το βλέπω) η ντίσνευ πάλι θα βρει ένα νέο πρόσχημα για να αγκιστρωθεί ώστε να υποβάλλει τον πουριτανισμό της.

Δεν είναι το πρόβλημα η Woke προπαγάνδα. Λένε ας πούμε ότι το netfilix και η Amazon κάνουν κι αυτά τέτοια προπαγάνδα, ωστόσο σε εκείνες τις πλατφόρμες υπάρχουν σειρές για όλα τα γούστα.

Στο Amazon ας πούμε υπάρχει το "Rings of power" για τους SJW, αλλά υπάρχει και το εξαιρετικό The Boys (να το δεις).

Προσωπικά συμφωνώ με την πολυφωνία απόψεων και ιδεών. Επομένως δεν με χαλάει να υπάρχουν όλες οι προσεγγίσεις. Θα επιλέξω να δω αυτές που μου αρέσουν.

Ε, στη ντίσνευ δεν υπάρχει πολυφωνία. Λέγανε και σειρές που έκαναν επιτυχία σε κάποια κανάλια και όταν τα αγόρασε η ντίσνευ, οι σειρές αυτές σταμάτησαν γιατί τους πήγαιναν διαρκώς οι παραγωγοί το σενάριο γεμάτο με υπογραμμίσεις, κοκκινάδια, τροποποιήσεις κλπ.
Νομίζω αρκετά ασχοληθήκαμε με την εμετική εταιρεία που παράγει και αναπαράγει δηλητηριώδη προπαγάνδα και δυστυχώς έχει αγοράσει τα δικαιώματα για πολλά έργα (χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι μόλυνε με τα ανίερα χέρια της το star wars), τα οποία έχει καταστρέψει με την woke κουλτούρα που θέλει να περνάει παντού.

Θα πω ένα τελευταίο από μεριάς μου, για να δώσω και μια άλλη διάσταση στο τι ακριβώς κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία. Έχω πει πολλές φορές, ότι οι αλλαγές γίνονται διαχρονικά από οργανωμένες μειοψηφίες, οι οποίες περνούν τα θέλω τους στο ανοργάνωτο πόπολο. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτές οι μειοψηφίες (στην εποχή μας, μειονότητες) έχουν δυναμική και είναι συσπειρωμένες κάτω από έναν κοινό σκοπό. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει στοχεύσει ακριβώς σε αυτό, να πάρει με το μέρος της αυτές της μειονότητες, χαϊδεύοντάς τους μονίμως τα αυτιά, πιπιλίζοντας την καραμέλα των κακών στρέιτ, λευκών, της διαβολικής πατριαρχίας κ.λπ.

Φυσικά δεν δίνει δεκάρα για όλα αυτά η εταιρεία της οποίας ο ιδρυτής ήταν ένας απίθανος ρατσίστας, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το κέρδος (όπως κάθε εταιρεία άλλωστε) και έχει δει ότι μπορεί να γίνει ένα σύμβολο για τις εν λόγω μειονότητες, ώστε να παρακολουθούν τις παραγωγές της όχι μόνο για ψυχαγωγία, αλλά και ιδεολογικά. Εφόσον το πετύχει αυτό, γνωρίζει μετά ότι και το πυροβολημένο πόπολο θα ακολουθήσει, λόγω διαφήμισης, κομφορμισμού, αλλά γιατί μπορεί σε κάποια χρόνια, όποιος κράζει την εν λόγω εταιρεία να θεωρείται και ρατσιστής. Τραβηγμένο; Τόσα και τόσα έχουμε δει.

Και μιλάμε για μια εταιρεία που είναι ήδη εξαιρετικά δημοφιλής. Γι' αυτό, η μόνη απάντηση είναι το εμπάργκο σε οτιδήποτε παραγωγή βγάζει. Προσωπικά έχω να δω κάτι δικό τους από τη θλιβερή τριλογία του star wars που προανέφερα και δεν πρόκειται ποτέ να δω κάτι ξανά.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Άβαταρ μέλους
AlienWay

ik_90 έγραψε: 20 Φεβ 2023, 11:53
AlienWay έγραψε: 19 Φεβ 2023, 11:10 Αν παρατηρήσεις τον τρόπο με τον οποίο η ντίσνευ διακόπτει τις συνεργασίες της με δημιουργούς και τους λόγους που το κάνει, θα καταλάβεις ότι η συγχρονη πολιτική ορθότητα, είναι απλώς το πρόσχημα.

Ενδεικτικά δες πώς διέκοψε τις συνεργασίες με Joss Wedon, James Gunn, Gina Carano, Johnny Depp κλπ.

Τα ζητήματα είναι πρωτίστως για λόγους ΗΘΙΚΗΣ (που ακόμη και η ηθική του πάτερ Κλεομένη ωχριά μπροστά της). Ουσιαστικά μιλάμε για μια πολυεθνική που έχει God Complex και το διαφημίζει (διαλαλεί τις διακοπές συνεργασίας της) ώστε να διαφημιστεί από το controversy.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν κάποτε ξεπεραστεί η σημερινή μορφή της πολιτικής ορθότητας (που δεν το βλέπω) η ντίσνευ πάλι θα βρει ένα νέο πρόσχημα για να αγκιστρωθεί ώστε να υποβάλλει τον πουριτανισμό της.

Δεν είναι το πρόβλημα η Woke προπαγάνδα. Λένε ας πούμε ότι το netfilix και η Amazon κάνουν κι αυτά τέτοια προπαγάνδα, ωστόσο σε εκείνες τις πλατφόρμες υπάρχουν σειρές για όλα τα γούστα.

Στο Amazon ας πούμε υπάρχει το "Rings of power" για τους SJW, αλλά υπάρχει και το εξαιρετικό The Boys (να το δεις).

Προσωπικά συμφωνώ με την πολυφωνία απόψεων και ιδεών. Επομένως δεν με χαλάει να υπάρχουν όλες οι προσεγγίσεις. Θα επιλέξω να δω αυτές που μου αρέσουν.

Ε, στη ντίσνευ δεν υπάρχει πολυφωνία. Λέγανε και σειρές που έκαναν επιτυχία σε κάποια κανάλια και όταν τα αγόρασε η ντίσνευ, οι σειρές αυτές σταμάτησαν γιατί τους πήγαιναν διαρκώς οι παραγωγοί το σενάριο γεμάτο με υπογραμμίσεις, κοκκινάδια, τροποποιήσεις κλπ.
Νομίζω αρκετά ασχοληθήκαμε με την εμετική εταιρεία που παράγει και αναπαράγει δηλητηριώδη προπαγάνδα και δυστυχώς έχει αγοράσει τα δικαιώματα για πολλά έργα (χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι μόλυνε με τα ανίερα χέρια της το star wars), τα οποία έχει καταστρέψει με την woke κουλτούρα που θέλει να περνάει παντού.

Θα πω ένα τελευταίο από μεριάς μου, για να δώσω και μια άλλη διάσταση στο τι ακριβώς κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία. Έχω πει πολλές φορές, ότι οι αλλαγές γίνονται διαχρονικά από οργανωμένες μειοψηφίες, οι οποίες περνούν τα θέλω τους στο ανοργάνωτο πόπολο. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτές οι μειοψηφίες (στην εποχή μας, μειονότητες) έχουν δυναμική και είναι συσπειρωμένες κάτω από έναν κοινό σκοπό. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει στοχεύσει ακριβώς σε αυτό, να πάρει με το μέρος της αυτές της μειονότητες, χαϊδεύοντάς τους μονίμως τα αυτιά, πιπιλίζοντας την καραμέλα των κακών στρέιτ, λευκών, της διαβολικής πατριαρχίας κ.λπ.

Φυσικά δεν δίνει δεκάρα για όλα αυτά η εταιρεία της οποίας ο ιδρυτής ήταν ένας απίθανος ρατσίστας, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το κέρδος (όπως κάθε εταιρεία άλλωστε) και έχει δει ότι μπορεί να γίνει ένα σύμβολο για τις εν λόγω μειονότητες, ώστε να παρακολουθούν τις παραγωγές της όχι μόνο για ψυχαγωγία, αλλά και ιδεολογικά. Εφόσον το πετύχει αυτό, γνωρίζει μετά ότι και το πυροβολημένο πόπολο θα ακολουθήσει, λόγω διαφήμισης, κομφορμισμού, αλλά γιατί μπορεί σε κάποια χρόνια, όποιος κράζει την εν λόγω εταιρεία να θεωρείται και ρατσιστής. Τραβηγμένο; Τόσα και τόσα έχουμε δει.

Και μιλάμε για μια εταιρεία που είναι ήδη εξαιρετικά δημοφιλής. Γι' αυτό, η μόνη απάντηση είναι το εμπάργκο σε οτιδήποτε παραγωγή βγάζει. Προσωπικά έχω να δω κάτι δικό τους από τη θλιβερή τριλογία του star wars που προανέφερα και δεν πρόκειται ποτέ να δω κάτι ξανά.
Δηλαδή είδες όλη τη τριλογία του star wars; Εγώ μετά τη δεύτερη ταινία παραιτήθηκα.

Οπως και τα μάρβελ που μετά το end game έκανα έναν απολογισμό και διαπίστωσα ότι όλα ήταν ομογενοποιημένα, χωρίς να φαίνεται η "φωνή" του εκάστοτε δημιουργού και υπερβολικά "ασφαλή" για το προσωπικό μου γούστο.

Εσύ μπορεί να μην είχες αντίρρηση στη περίπτωση που η ντίσνευ παρείχε αμιγώς ψυχαγωγικό θέαμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πάλι θα διέκοπτε συνεργασίες, πάλι θα είχε κομπλεξικές αγκυλώσεις, πάλι θα διεπόταν από κάποιας μορφή πουριτανισμό.

Μιλάμε για εταιρία η οποία έχει μάθει να παρέχει μόνο "ασφαλές περιεχόμενο" (στην αρχή με πρόσχημα τους γονείς) και πλέον δε μπορεί να ξεφύγει από αυτό τον περιορισμό, λειτουργεί ψυχαναγκαστικά και η σύγχρονη πολιτική ορθότητα αποτελεί απλώς τη δικαιολογία για να διαφημίσει τα κόμπλεξ της.

Είδες τι είπε ο νάνος παραπάνω. Η πολυεθνική έκρινε ότι κάποια πράγματα βλάπτουν την εικόνα της. Στην πραγματικότητα διαρκώς ενημερωνόμαστε για διακοπές συνεργασίας, reshoots, λογοκρισία σε έντυπα, επιβολή λόγου στο προσωπικό και λοιπά στοιχεία ώστε "να μη βλάπτεται η εικόνα της".

Ε, να πα να γ@μηθεί και αυτή και τα κόμπλεξ της (τα οποία θα υπήρχαν και στη περίπτωση που δεν επικρατούσε η Woke κουλτούρα).
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ik_90

AlienWay έγραψε: 20 Φεβ 2023, 12:04 Δηλαδή είδες όλη τη τριλογία του star wars; Εγώ μετά τη δεύτερη ταινία παραιτήθηκα.
Ναι, την είδα. Σόνι και καλά να μας χώσουν μέσα στα μούτρα ισχυρούς θηλυκούς χαρακτήρες που κυριαρχούν σε μπερδεμένους και άτολμους άντρες. Και το στόρι ηλίθιο, με αποκορύφωμα την άνευ εξήγησης επιστροφή του emperor, μπας και σώσουν κάτι από την υστεροφημία της τριλογίας.
AlienWay έγραψε: 20 Φεβ 2023, 12:04 Οπως και τα μάρβελ που μετά το end game έκανα έναν απολογισμό και διαπίστωσα ότι όλα ήταν ομογενοποιημένα, χωρίς να φαίνεται η "φωνή" του εκάστοτε δημιουργού και υπερβολικά "ασφαλή" για το προσωπικό μου γούστο.
H μάρβελ και οι ήρωές της ποτέ δεν με συγκίνησαν, πάντα τα θεωρούσα υποκουλτούρα. Αφού, να καταλάβεις, τώρα μόλις έμαθα ότι την έχει η Ντίσνεϋ τη Μάρβελ από εσένα. Στα τσακίδια λοιπόν κι αυτή.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

ik_90 έγραψε: 20 Φεβ 2023, 14:11
AlienWay έγραψε: 20 Φεβ 2023, 12:04 Δηλαδή είδες όλη τη τριλογία του star wars; Εγώ μετά τη δεύτερη ταινία παραιτήθηκα.
Ναι, την είδα. Σόνι και καλά να μας χώσουν μέσα στα μούτρα ισχυρούς θηλυκούς χαρακτήρες που κυριαρχούν σε μπερδεμένους και άτολμους άντρες. Και το στόρι ηλίθιο, με αποκορύφωμα την άνευ εξήγησης επιστροφή του emperor, μπας και σώσουν κάτι από την υστεροφημία της τριλογίας.
AlienWay έγραψε: 20 Φεβ 2023, 12:04 Οπως και τα μάρβελ που μετά το end game έκανα έναν απολογισμό και διαπίστωσα ότι όλα ήταν ομογενοποιημένα, χωρίς να φαίνεται η "φωνή" του εκάστοτε δημιουργού και υπερβολικά "ασφαλή" για το προσωπικό μου γούστο.
H μάρβελ και οι ήρωές της ποτέ δεν με συγκίνησαν, πάντα τα θεωρούσα υποκουλτούρα. Αφού, να καταλάβεις, τώρα μόλις έμαθα ότι την έχει η Ντίσνεϋ τη Μάρβελ από εσένα. Στα τσακίδια λοιπόν κι αυτή.
Εχω φίλο που είναι φαν της ντίσνευ και με ενημερώνει αυτός για την εκάστοτε εξέλιξη.

Ακόμη κι αυτός όμως είναι της άποψης ότι "ναι, η ντίσνευ ανταποκρίνεται στο στερεότυπο της σατανικής πολυεθνικής που φιμώνει την ελευθερία έκφρασης, αλλά τι να κάνουμε, τέτοιες ταινίες πρέπει να συνηθίσουμε να βλέπουμε από εδώ και πέρα".

Και φυσικά δεν έχει χάσει ταινία, σειρά και άρθρο εξελίξεων με το οποίο να μην έχει ασχοληθεί. Είναι αυτός που "ασχολείται για να μη χρειαστεί να ασχοληθώ εγώ".
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ik_90

AlienWay έγραψε: 20 Φεβ 2023, 14:17 Εχω φίλο που είναι φαν της ντίσνευ και με ενημερώνει αυτός για την εκάστοτε εξέλιξη.

Ακόμη κι αυτός όμως είναι της άποψης ότι "ναι, η ντίσνευ ανταποκρίνεται στο στερεότυπο της σατανικής πολυεθνικής που φιμώνει την ελευθερία έκφρασης, αλλά τι να κάνουμε, τέτοιες ταινίες πρέπει να συνηθίσουμε να βλέπουμε από εδώ και πέρα".

Και φυσικά δεν έχει χάσει ταινία, σειρά και άρθρο εξελίξεων με το οποίο να μην έχει ασχοληθεί. Είναι αυτός που "ασχολείται για να μη χρειαστεί να ασχοληθώ εγώ".
Διαβάστε και κάνα βιβλίο, παιδιά. Όχι μόνο ταινίες/σειρές, woke ή μη. Και όχι μόνο λογοτεχνία, αλλά και φιλοσοφία, ιστορία, πολιτική, γενικά. Διαβάστε.
(γενικά το λέω αυτό, όχι για εσένα.)
Άβαταρ μέλους
AlienWay

ik_90 έγραψε: 20 Φεβ 2023, 14:22
AlienWay έγραψε: 20 Φεβ 2023, 14:17 Εχω φίλο που είναι φαν της ντίσνευ και με ενημερώνει αυτός για την εκάστοτε εξέλιξη.

Διαβάστε και κάνα βιβλίο, παιδιά. Όχι μόνο ταινίες/σειρές, woke ή μη. Και όχι μόνο λογοτεχνία, αλλά και φιλοσοφία, ιστορία, πολιτική, γενικά. Διαβάστε.
(γενικά το λέω αυτό, όχι για εσένα.)
Διάβαζα πολύ αλλά τελευταία προτιμώ να τα βλέπω σε βίντεο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ik_90

AlienWay έγραψε: 20 Φεβ 2023, 10:49 Να και ένα καλό. Για να μη βάζουμε μόνο τα κακά.

https://www.instagram.com/p/CfZBDpkonBT/?hl=el
Τρολάρεις εδώ ή το γράφεις σοβαρά; Όποιος προσκυνάει, για τον οποιονδήποτε λόγο, είναι άξιος της μοίρας του και του αρέσει να έρπει.
Μου θύμισες τους παρακάτω αχαρακτήριστους:

Ίσως σε κάποια χρόνια, αν συνεχιστεί αυτή η δυστοπία που ζούμε, οι λευκοί (και ιδιαίτερα οι στρέιτ άντρες) θα ζητάνε συγγνώμη για αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά τους.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

ik_90 έγραψε: 20 Φεβ 2023, 15:07
Ίσως σε κάποια χρόνια, αν συνεχιστεί αυτή η δυστοπία που ζούμε, οι λευκοί (και ιδιαίτερα οι στρέιτ άντρες) θα ζητάνε συγγνώμη για αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά τους.
Ε, κοίτα, αν προσκυνάς την καλή σου γιατί την αγαπάς κλπ, είναι κάτι αντίστοιχο με την "ανανέωση των γαμήλιων όρκων". Είναι μια πράξη αγάπης.

Αν θες επειγόντως να προσκυνήσεις αλλά επειδή δεν είσαι δεσμευμένος, διαλέγεις μία περαστική, πρόκειται περί σαχλαμάρας.

Αυτοί στην φωτο φαίνεται να προσκυνούν τις αγαπημένες τους.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ik_90

AlienWay έγραψε: 20 Φεβ 2023, 15:11 Ε, κοίτα, αν προσκυνάς την καλή σου γιατί την αγαπάς κλπ, είναι κάτι αντίστοιχο με την "ανανέωση των γαμήλιων όρκων". Είναι μια πράξη αγάπης.

Αν θες επειγόντως να προσκυνήσεις αλλά επειδή δεν είσαι δεσμευμένος, διαλέγεις μία περαστική, πρόκειται περί σαχλαμάρας.

Το προσκύνημα είναι ένδειξη υποταγής. Προσωπικά πιστεύω ότι και θρήσκος να είναι κάποιος ούτε τον Θεό δεν πρέπει να προσκυνάει.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

ik_90 έγραψε: 20 Φεβ 2023, 15:15
AlienWay έγραψε: 20 Φεβ 2023, 15:11 Ε, κοίτα, αν προσκυνάς την καλή σου γιατί την αγαπάς κλπ, είναι κάτι αντίστοιχο με την "ανανέωση των γαμήλιων όρκων". Είναι μια πράξη αγάπης.

Το προσκύνημα είναι ένδειξη υποταγής. Προσωπικά πιστεύω ότι και θρήσκος να είναι κάποιος ούτε τον Θεό δεν πρέπει να προσκυνάει.
Και για μένα έτσι είναι. Αλλά μπορώ να κατανοήσω τη λογική που το κάνει κάποιος ως ένδειξη αγάπης.

Δηλαδή αν κάποιος προσπαθεί επί δέκα χρόνια να κάνει παιδί και δεν μπορεί, τότε αν μπορέσει τελικά και κάνει, δεν έχει το δικαίωμα να το προσκυνήσει σε ένδειξη αγάπης;

Φέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις το point.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”