Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:47Το παντζάρι είναι φοβερό με σκορδοστούπι. Αν και απεχθάνομαι το σκόρδο, στο παντζάρι νομίζω πάει.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:35Aν είναι αυτό, περισσότερο γευστικό ενδιαφέρον έχουν οι σαλάτες που ανέφερες.
Απλώς έχω την εντύπωση ότι το παντζάρι ταιριάζει περισσότερο με λαδόξυδο και σκόρδο ενώ το μπρόκολο με λαδολέμονο και δεν είναι τόσο συμβατά ως συνδυασμός.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ ή αλεύρι για να σκεπάσεις τα μανιτάρια, εννοείς;ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:53Ναι αλλά τις περισσότερες φορές μόνο ελαιόλαδο και στα φύλα πάντα μόνο ελαιολαδοCecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:51Και στα φύλλα πάει το σκορδοστούπι.ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:50 Στα παντζάρια χρησιμοποιούμε όλα τα μέρη , τα βρασμένα φύλα είναι θεϊκά.![]()
![]()
Γευστικοί κάλυκες είναι αυτοι![]()
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 17 Φεβ 2023, 15:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ksk
- Δημοσιεύσεις: 11897
- Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
- Phorum.gr user: ksk
- Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Προς το παρόν τρώμε λάχανο τουρσί, το έχει πετύχει στην τέλεια αναλογία.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:54Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:47Το παντζάρι είναι φοβερό με σκορδοστούπι. Αν και απεχθάνομαι το σκόρδο, στο παντζάρι νομίζω πάει.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:35
Aν είναι αυτό, περισσότερο γευστικό ενδιαφέρον έχουν οι σαλάτες που ανέφερες.
Απλώς έχω την εντύπωση ότι το παντζάρι ταιριάζει περισσότερο με λαδόξυδο και σκόρδο ενώ το μπρόκολο με λαδολέμονο και δεν είναι τόσο συμβατά ως συνδυασμός.
Όπως και τις ελιές.
Παρατηρητής...
- ksk
- Δημοσιεύσεις: 11897
- Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
- Phorum.gr user: ksk
- Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Το θέμα είναι υποκειμενικό στον καθένα ( αυτό εννοώ) και επίσης αναλόγως τον μάγειρα.
Παρατηρητής...
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Κατά τα φαινόμενα, έπεσα σε σεφ, οπότε αποχωρώ. Σόρυ για τις παρεμβάσεις.ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:59Το θέμα είναι υποκειμενικό στον καθένα ( αυτό εννοώ) και επίσης αναλόγως τον μάγειρα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 21234
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Α δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά τώρα που το λες θα κάνω καμιά δοκιμή. Απλά την τρώω πιο συχνά από τα παντζάρια και δε νομίζω ότι μπορώ να εντάξω σκορδοστούπι με τέτοια συχνότητα στη διατροφή μου. Μου κάθεται βαρύ.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:54Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:47Το παντζάρι είναι φοβερό με σκορδοστούπι. Αν και απεχθάνομαι το σκόρδο, στο παντζάρι νομίζω πάει.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:35
Aν είναι αυτό, περισσότερο γευστικό ενδιαφέρον έχουν οι σαλάτες που ανέφερες.
Απλώς έχω την εντύπωση ότι το παντζάρι ταιριάζει περισσότερο με λαδόξυδο και σκόρδο ενώ το μπρόκολο με λαδολέμονο και δεν είναι τόσο συμβατά ως συνδυασμός.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας
- Δημοσιεύσεις: 808
- Εγγραφή: 27 Ιαν 2023, 19:17
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
ΩΩΩΩΩΩΩ ΤΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ....ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΓΕΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ ή αλεύρι για να σκεπάσεις τα μανιτάρια, εννοείς;ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:53Ναι αλλά τις περισσότερες φορές μόνο ελαιόλαδο και στα φύλα πάντα μόνο ελαιολαδο![]()
Γευστικοί κάλυκες είναι αυτοι![]()
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Φεβ 2023, 15:50Είναι ένας από τους λόγους που δεν εργάζομαι πλέον, οι εργασιακοι χώροι θυμίζουν γυμνάσιακο προαύλιοΟι συνάδελφοι παραδίπλα έχουν ήδη αρχίσει την καούρα
- ksk
- Δημοσιεύσεις: 11897
- Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
- Phorum.gr user: ksk
- Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Εγώ είμαι άσχετη από μαγειρική, δεν ασχολούμαι.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:01Κατά τα φαινόμενα, έπεσα σε σεφ, οπότε αποχωρώ. Σόρυ για τις παρεμβάσεις.
Δεν κατάλαβα γιατί να αποχωρήσεις...εγώ είμαι η άσχετη.
Με τον μάγειρα εννοώ ότι όταν σου μαγειρεύουν τότε οι γευστικοί κάλυκες εξοικειώνονται με την μαγειρική του εκάστοτε σεφ
Παρατηρητής...
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Οκ, το θέμα είναι να είναι φτιαγμένο κάτι με αγάπη.ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:05Εγώ είμαι άσχετη από μαγειρική, δεν ασχολούμαι.
Δεν κατάλαβα γιατί να αποχωρήσεις...εγώ είμαι η άσχετη.
Με τον μάγειρα εννοώ ότι όταν σου μαγειρεύουν τότε οι γευστικοί κάλυκες εξοικειώνονται με την μαγειρική του εκάστοτε σεφ![]()
Να το κλείσουμε εδώ;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Η γυναίκα παραδέχεται ότι δεν ξέρει να μαγειρεύει και το εκτιμώ.αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:05ΩΩΩΩΩΩΩ ΤΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ....ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΓΕΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ ή αλεύρι για να σκεπάσεις τα μανιτάρια, εννοείς;ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:53
Ναι αλλά τις περισσότερες φορές μόνο ελαιόλαδο και στα φύλα πάντα μόνο ελαιολαδο![]()
Γευστικοί κάλυκες είναι αυτοι![]()
Εσύ, αν σου τα έλεγα ολόκληρα και όχι τα μισά, τί ακριβώς θα' κανες;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ksk
- Δημοσιεύσεις: 11897
- Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
- Phorum.gr user: ksk
- Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:11Οκ, το θέμα είναι να είναι φτιαγμένο κάτι με αγάπη.ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:05Εγώ είμαι άσχετη από μαγειρική, δεν ασχολούμαι.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:01
Κατά τα φαινόμενα, έπεσα σε σεφ, οπότε αποχωρώ. Σόρυ για τις παρεμβάσεις.
Δεν κατάλαβα γιατί να αποχωρήσεις...εγώ είμαι η άσχετη.
Με τον μάγειρα εννοώ ότι όταν σου μαγειρεύουν τότε οι γευστικοί κάλυκες εξοικειώνονται με την μαγειρική του εκάστοτε σεφ![]()
![]()
Να το κλείσουμε εδώ;
Παρατηρητής...
- αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας
- Δημοσιεύσεις: 808
- Εγγραφή: 27 Ιαν 2023, 19:17
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Αφού κολακευομουν για την στιγμιαία προσοχή σου, θα απαντούσα ότι κάνω τα πλευροτους στο τηγάνι και εκτός λεμονιού και θυμαριού, βάζω και ένα Τσικ μέλι, μουστάρδα, βαλσαμικο για να με μαστιγώσεις αλύπηταΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:14Η γυναίκα παραδέχεται ότι δεν ξέρει να μαγειρεύει και το εκτιμώ.αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:05ΩΩΩΩΩΩΩ ΤΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ....ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΓΕΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57
Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ ή αλεύρι για να σκεπάσεις τα μανιτάρια, εννοείς;
Εσύ, αν σου τα έλεγα ολόκληρα και όχι τα μισά, τί ακριβώς θα' κανες;![]()

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Φεβ 2023, 15:50Είναι ένας από τους λόγους που δεν εργάζομαι πλέον, οι εργασιακοι χώροι θυμίζουν γυμνάσιακο προαύλιοΟι συνάδελφοι παραδίπλα έχουν ήδη αρχίσει την καούρα
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Μα δεν αναφέρομαι σε σκορδοστούμπι, βρε Σέσι. Αυτό παίζει σε κατηγορία σκορδαλιάς ή πατσά (που ούτως ή άλλως δεν τρελλαίνομαι). Αναφέρομαι στο να τρίψεις, μία ή μισή σκελίδα σκόρδου ή απλώς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένο σκόρδο, στην αναλογία που θες. Και ακριβώς γι' αυτό προτείνω και μπούκοβο σε παραλλαγή της ψιλοκομμένης καυτερής πιπεριάς.Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:02Α δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά τώρα που το λες θα κάνω καμιά δοκιμή. Απλά την τρώω πιο συχνά από τα παντζάρια και δε νομίζω ότι μπορώ να εντάξω σκορδοστούπι με τέτοια συχνότητα στη διατροφή μου. Μου κάθεται βαρύ.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:54Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:47
Το παντζάρι είναι φοβερό με σκορδοστούπι. Αν και απεχθάνομαι το σκόρδο, στο παντζάρι νομίζω πάει.![]()
Απλώς οι λαχανοκαροτοσαλάτες, έχουν κάτι πολύ θετικό. Αν τις κάνεις εσύ (τρίβοντας λάχανο και καρότο στις αναλογίες που θέλεις) και τις βάλεις σε ένα τάπερ, διατηρούνται φρέσκες για πολύ περισσότερο χρόνο στο ψυγείο. Αν ψιλοκόψεις αντίστοιχα, μαρούλι με φρέσκο κρεμμυδάκι (μια ακόμη κλασσική ελληνική μίξη) διατηρείται πολύ λιγότερο χρόνο. Απλώς τώρα δεν είναι η εποχή τους. Στην τελική παίζουν και οι έτοιμες σαλάτες στα σ/μ, που είναι μια χαρά για δοκιμή.
Δοκίμασε πάντως αυτό που λέω με τη λαχανοκαροτοσαλάτα. Λάδι, λεμόνι ή ξύδι, μισή σκελίδα σκόρδο ή αποξηραμένο, αλάτι, λίγο μπούκοβο ή έστω πιπέρι, ζύμωσε το μίγμα για να φύγουν τα υγρά κι αν δεν σ' αρέσει, κανένα πρόβλημα. Αν σ' αρέσει, είναι μια νόστιμη και ΚΥΡΙΩΣ εύκολη σαλάτα, που θέλει ελάχιστα υλικά και ταιριάζει με πολλά πιάτα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Έχασες. Με ξενερώνουν απίστευτα οι ντομ φάσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 17 Φεβ 2023, 16:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 21234
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Ναι, θα το δοκιμάσω!! Καλά εννοείται ότι διατηρούνται φουλ, γι'αυτό τις τρώω. Επίσης με το λάχανο χορταίνω περισσότερο.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:38Μα δεν αναφέρομαι σε σκορδοστούμπι, βρε Σέσι. Αυτό παίζει σε κατηγορία σκορδαλιάς ή πατσά (που ούτως ή άλλως δεν τρελλαίνομαι). Αναφέρομαι στο να τρίψεις, μία ή μισή σκελίδα σκόρδου ή απλώς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένο σκόρδο, στην αναλογία που θες. Και ακριβώς γι' αυτό προτείνω και μπούκοβο σε παραλλαγή της ψιλοκομμένης καυτερής πιπεριάς.Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:02Α δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά τώρα που το λες θα κάνω καμιά δοκιμή. Απλά την τρώω πιο συχνά από τα παντζάρια και δε νομίζω ότι μπορώ να εντάξω σκορδοστούπι με τέτοια συχνότητα στη διατροφή μου. Μου κάθεται βαρύ.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:54
Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.![]()
Απλώς οι λαχανοκαροτοσαλάτες, έχουν κάτι πολύ θετικό. Αν τις κάνεις εσύ (τρίβοντας λάχανο και καρότο στις αναλογίες που θέλεις) και τις βάλεις σε ένα τάπερ, διατηρούνται φρέσκες για πολύ περισσότερο χρόνο στο ψυγείο. Αν ψιλοκόψεις αντίστοιχα, μαρούλι με φρέσκο κρεμμυδάκι (μια ακόμη κλασσική ελληνική μίξη) διατηρείται πολύ λιγότερο χρόνο. Απλώς τώρα δεν είναι η εποχή τους. Στην τελική παίζουν και οι έτοιμες σαλάτες στα σ/μ, που είναι μια χαρά για δοκιμή.
Δοκίμασε πάντως αυτό που λέω με τη λαχανοκαροτοσαλάτα. Λάδι, λεμόνι ή ξύδι, μισή σκελίδα σκόρδο ή αποξηραμένο, αλάτι, λίγο μπούκοβο ή έστω πιπέρι, ζύμωσε το μίγμα για να φύγουν τα υγρά κι αν δεν σ' αρέσει, κανένα πρόβλημα. Αν σ' αρέσει, είναι μια νόστιμη και ΚΥΡΙΩΣ εύκολη σαλάτα, που θέλει ελάχιστα υλικά και ταιριάζει με πολλά πιάτα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 321 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 46 Απαντήσεις
- 2101 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Citroenakias
-
- 2 Απαντήσεις
- 301 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Maspoli
-
- 47 Απαντήσεις
- 893 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis