!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:47
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:35
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:25
Δεν ξέρω, θα ρωτησω :P
Aν είναι αυτό, περισσότερο γευστικό ενδιαφέρον έχουν οι σαλάτες που ανέφερες.

Απλώς έχω την εντύπωση ότι το παντζάρι ταιριάζει περισσότερο με λαδόξυδο και σκόρδο ενώ το μπρόκολο με λαδολέμονο και δεν είναι τόσο συμβατά ως συνδυασμός.
Το παντζάρι είναι φοβερό με σκορδοστούπι. Αν και απεχθάνομαι το σκόρδο, στο παντζάρι νομίζω πάει.
Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:53
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:51
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:50 Στα παντζάρια χρησιμοποιούμε όλα τα μέρη , τα βρασμένα φύλα είναι θεϊκά.
Και στα φύλλα πάει το σκορδοστούπι. :oops:
Ναι αλλά τις περισσότερες φορές μόνο ελαιόλαδο και στα φύλα πάντα μόνο ελαιολαδο :)
Γευστικοί κάλυκες είναι αυτοι :102:
Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ ή αλεύρι για να σκεπάσεις τα μανιτάρια, εννοείς;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 17 Φεβ 2023, 15:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ksk
Δημοσιεύσεις: 11897
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
Phorum.gr user: ksk
Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:54
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:47
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:35

Aν είναι αυτό, περισσότερο γευστικό ενδιαφέρον έχουν οι σαλάτες που ανέφερες.

Απλώς έχω την εντύπωση ότι το παντζάρι ταιριάζει περισσότερο με λαδόξυδο και σκόρδο ενώ το μπρόκολο με λαδολέμονο και δεν είναι τόσο συμβατά ως συνδυασμός.
Το παντζάρι είναι φοβερό με σκορδοστούπι. Αν και απεχθάνομαι το σκόρδο, στο παντζάρι νομίζω πάει.
Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.
Προς το παρόν τρώμε λάχανο τουρσί, το έχει πετύχει στην τέλεια αναλογία.
Όπως και τις ελιές.
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
ksk
Δημοσιεύσεις: 11897
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
Phorum.gr user: ksk
Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:53
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:51

Και στα φύλλα πάει το σκορδοστούπι. :oops:
Ναι αλλά τις περισσότερες φορές μόνο ελαιόλαδο και στα φύλα πάντα μόνο ελαιολαδο :)
Γευστικοί κάλυκες είναι αυτοι :102:
Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ στα μανιτάρια, εννοείς;
Το θέμα είναι υποκειμενικό στον καθένα ( αυτό εννοώ) και επίσης αναλόγως τον μάγειρα.
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:59
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:53

Ναι αλλά τις περισσότερες φορές μόνο ελαιόλαδο και στα φύλα πάντα μόνο ελαιολαδο :)
Γευστικοί κάλυκες είναι αυτοι :102:
Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ στα μανιτάρια, εννοείς;
Το θέμα είναι υποκειμενικό στον καθένα ( αυτό εννοώ) και επίσης αναλόγως τον μάγειρα.
Κατά τα φαινόμενα, έπεσα σε σεφ, οπότε αποχωρώ. Σόρυ για τις παρεμβάσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21234
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:54
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:47
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:35

Aν είναι αυτό, περισσότερο γευστικό ενδιαφέρον έχουν οι σαλάτες που ανέφερες.

Απλώς έχω την εντύπωση ότι το παντζάρι ταιριάζει περισσότερο με λαδόξυδο και σκόρδο ενώ το μπρόκολο με λαδολέμονο και δεν είναι τόσο συμβατά ως συνδυασμός.
Το παντζάρι είναι φοβερό με σκορδοστούπι. Αν και απεχθάνομαι το σκόρδο, στο παντζάρι νομίζω πάει.
Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.
Α δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά τώρα που το λες θα κάνω καμιά δοκιμή. Απλά την τρώω πιο συχνά από τα παντζάρια και δε νομίζω ότι μπορώ να εντάξω σκορδοστούπι με τέτοια συχνότητα στη διατροφή μου. Μου κάθεται βαρύ. :102:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 27 Ιαν 2023, 19:17

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:53
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:51

Και στα φύλλα πάει το σκορδοστούπι. :oops:
Ναι αλλά τις περισσότερες φορές μόνο ελαιόλαδο και στα φύλα πάντα μόνο ελαιολαδο :)
Γευστικοί κάλυκες είναι αυτοι :102:
Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ ή αλεύρι για να σκεπάσεις τα μανιτάρια, εννοείς;
ΩΩΩΩΩΩΩ ΤΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ....ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΓΕ
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Φεβ 2023, 15:50
Οι συνάδελφοι παραδίπλα έχουν ήδη αρχίσει την καούρα
Είναι ένας από τους λόγους που δεν εργάζομαι πλέον, οι εργασιακοι χώροι θυμίζουν γυμνάσιακο προαύλιο
Άβαταρ μέλους
ksk
Δημοσιεύσεις: 11897
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
Phorum.gr user: ksk
Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:01
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:59
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57

Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ στα μανιτάρια, εννοείς;
Το θέμα είναι υποκειμενικό στον καθένα ( αυτό εννοώ) και επίσης αναλόγως τον μάγειρα.
Κατά τα φαινόμενα, έπεσα σε σεφ, οπότε αποχωρώ. Σόρυ για τις παρεμβάσεις.
Εγώ είμαι άσχετη από μαγειρική, δεν ασχολούμαι.
Δεν κατάλαβα γιατί να αποχωρήσεις...εγώ είμαι η άσχετη.
Με τον μάγειρα εννοώ ότι όταν σου μαγειρεύουν τότε οι γευστικοί κάλυκες εξοικειώνονται με την μαγειρική του εκάστοτε σεφ :P
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:01
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:59

Το θέμα είναι υποκειμενικό στον καθένα ( αυτό εννοώ) και επίσης αναλόγως τον μάγειρα.
Κατά τα φαινόμενα, έπεσα σε σεφ, οπότε αποχωρώ. Σόρυ για τις παρεμβάσεις.
Εγώ είμαι άσχετη από μαγειρική, δεν ασχολούμαι.
Δεν κατάλαβα γιατί να αποχωρήσεις...εγώ είμαι η άσχετη.
Με τον μάγειρα εννοώ ότι όταν σου μαγειρεύουν τότε οι γευστικοί κάλυκες εξοικειώνονται με την μαγειρική του εκάστοτε σεφ :P
Οκ, το θέμα είναι να είναι φτιαγμένο κάτι με αγάπη. :g094:

Να το κλείσουμε εδώ;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:53

Ναι αλλά τις περισσότερες φορές μόνο ελαιόλαδο και στα φύλα πάντα μόνο ελαιολαδο :)
Γευστικοί κάλυκες είναι αυτοι :102:
Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ ή αλεύρι για να σκεπάσεις τα μανιτάρια, εννοείς;
ΩΩΩΩΩΩΩ ΤΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ....ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΓΕ
Η γυναίκα παραδέχεται ότι δεν ξέρει να μαγειρεύει και το εκτιμώ.

Εσύ, αν σου τα έλεγα ολόκληρα και όχι τα μισά, τί ακριβώς θα' κανες; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ksk
Δημοσιεύσεις: 11897
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
Phorum.gr user: ksk
Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:11
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:01

Κατά τα φαινόμενα, έπεσα σε σεφ, οπότε αποχωρώ. Σόρυ για τις παρεμβάσεις.
Εγώ είμαι άσχετη από μαγειρική, δεν ασχολούμαι.
Δεν κατάλαβα γιατί να αποχωρήσεις...εγώ είμαι η άσχετη.
Με τον μάγειρα εννοώ ότι όταν σου μαγειρεύουν τότε οι γευστικοί κάλυκες εξοικειώνονται με την μαγειρική του εκάστοτε σεφ :P
Οκ, το θέμα είναι να είναι φτιαγμένο κάτι με αγάπη. :g094:

Να το κλείσουμε εδώ;
:g030: :hebit:
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 27 Ιαν 2023, 19:17

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:14
αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57

Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ ή αλεύρι για να σκεπάσεις τα μανιτάρια, εννοείς;
ΩΩΩΩΩΩΩ ΤΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ....ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΓΕ
Η γυναίκα παραδέχεται ότι δεν ξέρει να μαγειρεύει και το εκτιμώ.

Εσύ, αν σου τα έλεγα ολόκληρα και όχι τα μισά, τί ακριβώς θα' κανες; :lol:
Αφού κολακευομουν για την στιγμιαία προσοχή σου, θα απαντούσα ότι κάνω τα πλευροτους στο τηγάνι και εκτός λεμονιού και θυμαριού, βάζω και ένα Τσικ μέλι, μουστάρδα, βαλσαμικο για να με μαστιγώσεις αλύπητα :whp:
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Φεβ 2023, 15:50
Οι συνάδελφοι παραδίπλα έχουν ήδη αρχίσει την καούρα
Είναι ένας από τους λόγους που δεν εργάζομαι πλέον, οι εργασιακοι χώροι θυμίζουν γυμνάσιακο προαύλιο
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:02
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:54
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:47

Το παντζάρι είναι φοβερό με σκορδοστούπι. Αν και απεχθάνομαι το σκόρδο, στο παντζάρι νομίζω πάει.
Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.
Α δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά τώρα που το λες θα κάνω καμιά δοκιμή. Απλά την τρώω πιο συχνά από τα παντζάρια και δε νομίζω ότι μπορώ να εντάξω σκορδοστούπι με τέτοια συχνότητα στη διατροφή μου. Μου κάθεται βαρύ. :102:
Μα δεν αναφέρομαι σε σκορδοστούμπι, βρε Σέσι. Αυτό παίζει σε κατηγορία σκορδαλιάς ή πατσά (που ούτως ή άλλως δεν τρελλαίνομαι). Αναφέρομαι στο να τρίψεις, μία ή μισή σκελίδα σκόρδου ή απλώς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένο σκόρδο, στην αναλογία που θες. Και ακριβώς γι' αυτό προτείνω και μπούκοβο σε παραλλαγή της ψιλοκομμένης καυτερής πιπεριάς.

Απλώς οι λαχανοκαροτοσαλάτες, έχουν κάτι πολύ θετικό. Αν τις κάνεις εσύ (τρίβοντας λάχανο και καρότο στις αναλογίες που θέλεις) και τις βάλεις σε ένα τάπερ, διατηρούνται φρέσκες για πολύ περισσότερο χρόνο στο ψυγείο. Αν ψιλοκόψεις αντίστοιχα, μαρούλι με φρέσκο κρεμμυδάκι (μια ακόμη κλασσική ελληνική μίξη) διατηρείται πολύ λιγότερο χρόνο. Απλώς τώρα δεν είναι η εποχή τους. Στην τελική παίζουν και οι έτοιμες σαλάτες στα σ/μ, που είναι μια χαρά για δοκιμή.

Δοκίμασε πάντως αυτό που λέω με τη λαχανοκαροτοσαλάτα. Λάδι, λεμόνι ή ξύδι, μισή σκελίδα σκόρδο ή αποξηραμένο, αλάτι, λίγο μπούκοβο ή έστω πιπέρι, ζύμωσε το μίγμα για να φύγουν τα υγρά κι αν δεν σ' αρέσει, κανένα πρόβλημα. Αν σ' αρέσει, είναι μια νόστιμη και ΚΥΡΙΩΣ εύκολη σαλάτα, που θέλει ελάχιστα υλικά και ταιριάζει με πολλά πιάτα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:18 για να με μαστιγώσεις αλύπητα :whp:
Έχασες. Με ξενερώνουν απίστευτα οι ντομ φάσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 17 Φεβ 2023, 16:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21234
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:38
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:02
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:54

Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.
Α δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά τώρα που το λες θα κάνω καμιά δοκιμή. Απλά την τρώω πιο συχνά από τα παντζάρια και δε νομίζω ότι μπορώ να εντάξω σκορδοστούπι με τέτοια συχνότητα στη διατροφή μου. Μου κάθεται βαρύ. :102:
Μα δεν αναφέρομαι σε σκορδοστούμπι, βρε Σέσι. Αυτό παίζει σε κατηγορία σκορδαλιάς ή πατσά (που ούτως ή άλλως δεν τρελλαίνομαι). Αναφέρομαι στο να τρίψεις, μία ή μισή σκελίδα σκόρδου ή απλώς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένο σκόρδο, στην αναλογία που θες. Και ακριβώς γι' αυτό προτείνω και μπούκοβο σε παραλλαγή της ψιλοκομμένης καυτερής πιπεριάς.

Απλώς οι λαχανοκαροτοσαλάτες, έχουν κάτι πολύ θετικό. Αν τις κάνεις εσύ (τρίβοντας λάχανο και καρότο στις αναλογίες που θέλεις) και τις βάλεις σε ένα τάπερ, διατηρούνται φρέσκες για πολύ περισσότερο χρόνο στο ψυγείο. Αν ψιλοκόψεις αντίστοιχα, μαρούλι με φρέσκο κρεμμυδάκι (μια ακόμη κλασσική ελληνική μίξη) διατηρείται πολύ λιγότερο χρόνο. Απλώς τώρα δεν είναι η εποχή τους. Στην τελική παίζουν και οι έτοιμες σαλάτες στα σ/μ, που είναι μια χαρά για δοκιμή.

Δοκίμασε πάντως αυτό που λέω με τη λαχανοκαροτοσαλάτα. Λάδι, λεμόνι ή ξύδι, μισή σκελίδα σκόρδο ή αποξηραμένο, αλάτι, λίγο μπούκοβο ή έστω πιπέρι, ζύμωσε το μίγμα για να φύγουν τα υγρά κι αν δεν σ' αρέσει, κανένα πρόβλημα. Αν σ' αρέσει, είναι μια νόστιμη και ΚΥΡΙΩΣ εύκολη σαλάτα, που θέλει ελάχιστα υλικά και ταιριάζει με πολλά πιάτα.
Ναι, θα το δοκιμάσω!! Καλά εννοείται ότι διατηρούνται φουλ, γι'αυτό τις τρώω. Επίσης με το λάχανο χορταίνω περισσότερο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”