!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τελετουργικός μαρξιστικός ακτιβισμός
-
metarrythmistis
Τελετουργικός μαρξιστικός ακτιβισμός
Στο νήμα αυτό του twitter δείχνω γιατί ο τελετουργικός μαρξισμός (πχ ΚΚΕ) δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα των εργαζομένων.
https://twitter.com/metarhythmistis/sta ... q1vB85GDYQ
https://twitter.com/metarhythmistis/sta ... q1vB85GDYQ
Re: Τελετουργικός μαρξιστικός ακτιβισμός
Όσο και αν θέλω να είμαι αντικομμουνιστής τα αφεντικά δεν με αφήνουν...
Για τον Βενέτη δεν ξέρω.
Ξέρω όμως για κάποια άλλα αφεντικά που κάνουν αίσχη ...
Ξέρω όμως για κάποια άλλα αφεντικά που κάνουν αίσχη ...
δεν εχεις πολλους followers
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
-
metarrythmistis
φίλε ο Βενέτης κλείνει μαγαζιά. Με την δική σου λογική θα έπρεπε να τους ευχαριστείς. Με το να έχει ανοιχτά μαγαζιά κλέβει την υπεραξία των εργαζομένων. Επομένως, εάν τα κλείσει παύει να είναι κλέφτης της υπεραξίας και γίνεται κομμουνιστής. Αυτή είναι η λογική σου.pylothess έγραψε: 13 Φεβ 2023, 17:31 Όσο και αν θέλω να είμαι αντικομμουνιστής τα αφεντικά δεν με αφήνουν...
΄Μόνο που αυτό είναι ο τελετουργικός μαρξισμός. Δεν σε ενδιαφέρει τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι, αλλά να προωθήσεις την ατζέντα σου.
Αν πάμε πιο βαθιά αυτή είναι η ουσία του φαρισαϊσμού.
-
metarrythmistis
Δεν είμαι πολιτικός οπότε είτε έχω πολλούς followers είτε λίγους δεν αλλάζει κάτι. Αν και πιστεύω ότι έχω κάποιες καινοτόμες ιδέες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα τους εργαζομένους, δεν πιστεύω τελικά ότι θα επιτύχω κάτι.
Το μόνο που θα επιτύχω είναι να δημοσιεύσω τις ιδέες για να πάψω να ασχολούμαι περισσότερο με αυτές.
Ο Βενετης κλεινει το ενα μαγαζι μετα το αλλο δεν νομιζω να ευθυνεται το ΚΚΕ για αυτο
-
metarrythmistis
Αν διάβασες το νήμα στο Twitter, εγώ αναρωτιέμαιPatlatzan έγραψε: 13 Φεβ 2023, 18:37 Ο Βενετης κλεινει το ενα μαγαζι μετα το αλλο δεν νομιζω να ευθυνεται το ΚΚΕ για αυτο
1) Το συνεργείο του ΚΚΕ που πήγε να κάνει ακτιβισμό στους εργαζομένους του Βενέτη έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα ή ο ακτιβισμός τους είναι απλώς μια ναρκισσιστική τελετουργία;
2) Ενδιαφέρονται καθόλου για τους εργαζομένους ή απλώς αισθάνονται ηδονική ικανοποίηση με την ακτιβιστική τους γυμναστική;
Οι άνθρωποι πάνε δήθεν να ενημερώσουν-σώσουν τους εργάτες και δεν ξέρουν τις τους γίνεται;
Το πρόβλημα δεν λυνεται έτσι με το να κλεισει η επιχειρηση αλλά με την ανατροπή της κοινωνικής σχέσης που λέγεται κεφάλαιο. Τουλάχιστον όταν κατηγορείς τους μαρξιστες κατηγόρησε τους για αυτά που πρεσβεύουν και όχι φτιάχνοντας ένα σκιάχτρο για να το πετροβολλαςmetarrythmistis έγραψε: 13 Φεβ 2023, 18:06φίλε ο Βενέτης κλείνει μαγαζιά. Με την δική σου λογική θα έπρεπε να τους ευχαριστείς. Με το να έχει ανοιχτά μαγαζιά κλέβει την υπεραξία των εργαζομένων. Επομένως, εάν τα κλείσει παύει να είναι κλέφτης της υπεραξίας και γίνεται κομμουνιστής. Αυτή είναι η λογική σου.pylothess έγραψε: 13 Φεβ 2023, 17:31 Όσο και αν θέλω να είμαι αντικομμουνιστής τα αφεντικά δεν με αφήνουν...
΄Μόνο που αυτό είναι ο τελετουργικός μαρξισμός. Δεν σε ενδιαφέρει τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι, αλλά να προωθήσεις την ατζέντα σου.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
-
metarrythmistis
Διάβασε το νήμα του twitter που παραθέτω. Αναφέρομαι σε ακτιβισμό προς εργαζομένους του Βενέτη στον χώρο εργασία τους από ένα συνεργείο νεαρών οι οποίοι δεν βλέπουν το κολοσσιαίο ανταγωνιστικό μαγαζί που έχει ανοίξει απέναντί στον βενέτη.Sol έγραψε: 13 Φεβ 2023, 18:50Το πρόβλημα δεν λυνεται έτσι με το να κλεισει η επιχειρηση αλλά με την ανατροπή της κοινωνικής σχέσης που λέγεται κεφάλαιο. Τουλάχιστον όταν κατηγορείς τους μαρξιστες κατηγόρησε τους για αυτά που πρεσβεύουν και όχι φτιάχνοντας ένα σκιάχτρο για να το πετροβολλαςmetarrythmistis έγραψε: 13 Φεβ 2023, 18:06φίλε ο Βενέτης κλείνει μαγαζιά. Με την δική σου λογική θα έπρεπε να τους ευχαριστείς. Με το να έχει ανοιχτά μαγαζιά κλέβει την υπεραξία των εργαζομένων. Επομένως, εάν τα κλείσει παύει να είναι κλέφτης της υπεραξίας και γίνεται κομμουνιστής. Αυτή είναι η λογική σου.pylothess έγραψε: 13 Φεβ 2023, 17:31 Όσο και αν θέλω να είμαι αντικομμουνιστής τα αφεντικά δεν με αφήνουν...
1) Οι νεαροί δεν ξέρουν τι τους γίνεται και δεν ενδιαφέρονται να μάθουν. Αυτοί θα έπρεπε να κλείσουν ραντεβού με τους εργαζόμενους για να τους μάθουν τι συμβαίνει.
2) Στην πραγματικότητα κάνουν μια ναρκισσιστική επαναστατική γυμναστική (αγόρια- κορίτσια κλπ). Δεν τους ενδιαφέρει το δράμα των εργαζομένων. Τελετουργικός μαρξισμός το ανάλογο του φαρισαϊσμού.
3) Φυσικά, και ο Μαρξ θα είχε άμεσα αναγνωρίσει την εξάλειψη του κέρδους από το συγκεκριμένο μαγαζί. Η εκμηδένιση του κέρδους είναι θεμελιώδες για για τον Μαρξισμό. όχι όμως για τα συνεργεία του ΚΚΕ
Εδώ αναλύω τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι για να βελτιωθεί η θέση τους. Δεν πρέπει να πέφτουν στην παγίδα της πόλωσης που κάνουν οι κομματικοί στρατοί. Οι κομματικοί στρατοί βιοπορίζονται από την πόλωση. Αυτό τους ενδιαφέρει, όχι τι θα κάνει ο εργαζόμενος του Βενέτη.
https://twitter.com/metarhythmistis/sta ... KxarXDQ7XA
οκ. καλή επιτυχία εύχομαιmetarrythmistis έγραψε: 13 Φεβ 2023, 18:10Δεν είμαι πολιτικός οπότε είτε έχω πολλούς followers είτε λίγους δεν αλλάζει κάτι. Αν και πιστεύω ότι έχω κάποιες καινοτόμες ιδέες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα τους εργαζομένους, δεν πιστεύω τελικά ότι θα επιτύχω κάτι.
Το μόνο που θα επιτύχω είναι να δημοσιεύσω τις ιδέες για να πάψω να ασχολούμαι περισσότερο με αυτές.
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Η αντιμετώπιση αυτή του θέματος είναι φαρισαϊσμός αλλά καλή τη πίστη θεωρώ πως γίνεται από άγνοια και όχι από κακή πρόθεση.metarrythmistis έγραψε: 13 Φεβ 2023, 18:06φίλε ο Βενέτης κλείνει μαγαζιά. Με την δική σου λογική θα έπρεπε να τους ευχαριστείς. Με το να έχει ανοιχτά μαγαζιά κλέβει την υπεραξία των εργαζομένων. Επομένως, εάν τα κλείσει παύει να είναι κλέφτης της υπεραξίας και γίνεται κομμουνιστής. Αυτή είναι η λογική σου.pylothess έγραψε: 13 Φεβ 2023, 17:31 Όσο και αν θέλω να είμαι αντικομμουνιστής τα αφεντικά δεν με αφήνουν...
Και τι έχεις να πεις γι αυτούς που είναι απλήρωτοι μήνες;metarrythmistis έγραψε: 13 Φεβ 2023, 18:42Αν διάβασες το νήμα στο Twitter, εγώ αναρωτιέμαιPatlatzan έγραψε: 13 Φεβ 2023, 18:37 Ο Βενετης κλεινει το ενα μαγαζι μετα το αλλο δεν νομιζω να ευθυνεται το ΚΚΕ για αυτο
1) Το συνεργείο του ΚΚΕ που πήγε να κάνει ακτιβισμό στους εργαζομένους του Βενέτη έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα ή ο ακτιβισμός τους είναι απλώς μια ναρκισσιστική τελετουργία;
2) Ενδιαφέρονται καθόλου για τους εργαζομένους ή απλώς αισθάνονται ηδονική ικανοποίηση με την ακτιβιστική τους γυμναστική;
Οι άνθρωποι πάνε δήθεν να ενημερώσουν-σώσουν τους εργάτες και δεν ξέρουν τις τους γίνεται;
Ή γι 'αυτούς που πληρώνονται με ψίχουλα;
Όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά απολύει κόσμο ή κάνει μείωση μισθού.
Όταν έχει κέρδη η επιχείρηση θα δώσει αύξηση στον κόσμο;
Το 8ωρο δεν κατακτήθηκε από την καλή προαίρεση των αφεντικών αλλά με αίμα.
Όπως οι εργοδότες έχουν δικά τους σωματεία , επιχειρηματικές ενώσεις για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους έτσι και οι εργαζομένοι πρέπει να έχουν τα δικά τους σωματεία για να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα.
Όπως οι εργοδότες έχουν δικά τους σωματεία , επιχειρηματικές ενώσεις για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους έτσι και οι εργαζομένοι πρέπει να έχουν τα δικά τους σωματεία για να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα.
όχι πρέπει να πάρουν τη σημαία των αφεντικών και να λένε αφεντικό σώσε μας.pylothess έγραψε: 13 Φεβ 2023, 22:39 Το 8ωρο δεν κατακτήθηκε από την καλή προαίρεση των αφεντικών αλλά με αίμα.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι