!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τελετουργικός μαρξιστικός ακτιβισμός

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
metarrythmistis

Τελετουργικός μαρξιστικός ακτιβισμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metarrythmistis »

Στο νήμα αυτό του twitter δείχνω γιατί ο τελετουργικός μαρξισμός (πχ ΚΚΕ) δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα των εργαζομένων.

https://twitter.com/metarhythmistis/sta ... q1vB85GDYQ
pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Re: Τελετουργικός μαρξιστικός ακτιβισμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess »

Όσο και αν θέλω να είμαι αντικομμουνιστής τα αφεντικά δεν με αφήνουν...
pylothess

Για τον Βενέτη δεν ξέρω.
Ξέρω όμως για κάποια άλλα αφεντικά που κάνουν αίσχη ...
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

δεν εχεις πολλους followers
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
metarrythmistis

pylothess έγραψε: 13 Φεβ 2023, 17:31 Όσο και αν θέλω να είμαι αντικομμουνιστής τα αφεντικά δεν με αφήνουν...
φίλε ο Βενέτης κλείνει μαγαζιά. Με την δική σου λογική θα έπρεπε να τους ευχαριστείς. Με το να έχει ανοιχτά μαγαζιά κλέβει την υπεραξία των εργαζομένων. Επομένως, εάν τα κλείσει παύει να είναι κλέφτης της υπεραξίας και γίνεται κομμουνιστής. Αυτή είναι η λογική σου.
΄Μόνο που αυτό είναι ο τελετουργικός μαρξισμός. Δεν σε ενδιαφέρει τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι, αλλά να προωθήσεις την ατζέντα σου.
Αν πάμε πιο βαθιά αυτή είναι η ουσία του φαρισαϊσμού.
metarrythmistis

southern έγραψε: 13 Φεβ 2023, 17:32 δεν εχεις πολλους followers
Δεν είμαι πολιτικός οπότε είτε έχω πολλούς followers είτε λίγους δεν αλλάζει κάτι. Αν και πιστεύω ότι έχω κάποιες καινοτόμες ιδέες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα τους εργαζομένους, δεν πιστεύω τελικά ότι θα επιτύχω κάτι.
Το μόνο που θα επιτύχω είναι να δημοσιεύσω τις ιδέες για να πάψω να ασχολούμαι περισσότερο με αυτές.
Patlatzan
Phorum.gr user: Patlatzan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Patlatzan »

Ο Βενετης κλεινει το ενα μαγαζι μετα το αλλο δεν νομιζω να ευθυνεται το ΚΚΕ για αυτο
metarrythmistis

Patlatzan έγραψε: 13 Φεβ 2023, 18:37 Ο Βενετης κλεινει το ενα μαγαζι μετα το αλλο δεν νομιζω να ευθυνεται το ΚΚΕ για αυτο
Αν διάβασες το νήμα στο Twitter, εγώ αναρωτιέμαι
1) Το συνεργείο του ΚΚΕ που πήγε να κάνει ακτιβισμό στους εργαζομένους του Βενέτη έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα ή ο ακτιβισμός τους είναι απλώς μια ναρκισσιστική τελετουργία;
2) Ενδιαφέρονται καθόλου για τους εργαζομένους ή απλώς αισθάνονται ηδονική ικανοποίηση με την ακτιβιστική τους γυμναστική;

Οι άνθρωποι πάνε δήθεν να ενημερώσουν-σώσουν τους εργάτες και δεν ξέρουν τις τους γίνεται;
Άβαταρ μέλους
Sol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sol »

metarrythmistis έγραψε: 13 Φεβ 2023, 18:06
pylothess έγραψε: 13 Φεβ 2023, 17:31 Όσο και αν θέλω να είμαι αντικομμουνιστής τα αφεντικά δεν με αφήνουν...
φίλε ο Βενέτης κλείνει μαγαζιά. Με την δική σου λογική θα έπρεπε να τους ευχαριστείς. Με το να έχει ανοιχτά μαγαζιά κλέβει την υπεραξία των εργαζομένων. Επομένως, εάν τα κλείσει παύει να είναι κλέφτης της υπεραξίας και γίνεται κομμουνιστής. Αυτή είναι η λογική σου.
΄Μόνο που αυτό είναι ο τελετουργικός μαρξισμός. Δεν σε ενδιαφέρει τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι, αλλά να προωθήσεις την ατζέντα σου.
Το πρόβλημα δεν λυνεται έτσι με το να κλεισει η επιχειρηση αλλά με την ανατροπή της κοινωνικής σχέσης που λέγεται κεφάλαιο. Τουλάχιστον όταν κατηγορείς τους μαρξιστες κατηγόρησε τους για αυτά που πρεσβεύουν και όχι φτιάχνοντας ένα σκιάχτρο για να το πετροβολλας
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
metarrythmistis

Sol έγραψε: 13 Φεβ 2023, 18:50
Το πρόβλημα δεν λυνεται έτσι με το να κλεισει η επιχειρηση αλλά με την ανατροπή της κοινωνικής σχέσης που λέγεται κεφάλαιο. Τουλάχιστον όταν κατηγορείς τους μαρξιστες κατηγόρησε τους για αυτά που πρεσβεύουν και όχι φτιάχνοντας ένα σκιάχτρο για να το πετροβολλας
Διάβασε το νήμα του twitter που παραθέτω. Αναφέρομαι σε ακτιβισμό προς εργαζομένους του Βενέτη στον χώρο εργασία τους από ένα συνεργείο νεαρών οι οποίοι δεν βλέπουν το κολοσσιαίο ανταγωνιστικό μαγαζί που έχει ανοίξει απέναντί στον βενέτη.
1) Οι νεαροί δεν ξέρουν τι τους γίνεται και δεν ενδιαφέρονται να μάθουν. Αυτοί θα έπρεπε να κλείσουν ραντεβού με τους εργαζόμενους για να τους μάθουν τι συμβαίνει.
2) Στην πραγματικότητα κάνουν μια ναρκισσιστική επαναστατική γυμναστική (αγόρια- κορίτσια κλπ). Δεν τους ενδιαφέρει το δράμα των εργαζομένων. Τελετουργικός μαρξισμός το ανάλογο του φαρισαϊσμού.
3) Φυσικά, και ο Μαρξ θα είχε άμεσα αναγνωρίσει την εξάλειψη του κέρδους από το συγκεκριμένο μαγαζί. Η εκμηδένιση του κέρδους είναι θεμελιώδες για για τον Μαρξισμό. όχι όμως για τα συνεργεία του ΚΚΕ

Εδώ αναλύω τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι για να βελτιωθεί η θέση τους. Δεν πρέπει να πέφτουν στην παγίδα της πόλωσης που κάνουν οι κομματικοί στρατοί. Οι κομματικοί στρατοί βιοπορίζονται από την πόλωση. Αυτό τους ενδιαφέρει, όχι τι θα κάνει ο εργαζόμενος του Βενέτη.

https://twitter.com/metarhythmistis/sta ... KxarXDQ7XA
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

metarrythmistis έγραψε: 13 Φεβ 2023, 18:10
southern έγραψε: 13 Φεβ 2023, 17:32 δεν εχεις πολλους followers
Δεν είμαι πολιτικός οπότε είτε έχω πολλούς followers είτε λίγους δεν αλλάζει κάτι. Αν και πιστεύω ότι έχω κάποιες καινοτόμες ιδέες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα τους εργαζομένους, δεν πιστεύω τελικά ότι θα επιτύχω κάτι.
Το μόνο που θα επιτύχω είναι να δημοσιεύσω τις ιδέες για να πάψω να ασχολούμαι περισσότερο με αυτές.
οκ. καλή επιτυχία εύχομαι
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
pylothess

Η αντιμετώπιση αυτή του θέματος είναι φαρισαϊσμός αλλά καλή τη πίστη θεωρώ πως γίνεται από άγνοια και όχι από κακή πρόθεση.
pylothess

metarrythmistis έγραψε: 13 Φεβ 2023, 18:42
Patlatzan έγραψε: 13 Φεβ 2023, 18:37 Ο Βενετης κλεινει το ενα μαγαζι μετα το αλλο δεν νομιζω να ευθυνεται το ΚΚΕ για αυτο
Αν διάβασες το νήμα στο Twitter, εγώ αναρωτιέμαι
1) Το συνεργείο του ΚΚΕ που πήγε να κάνει ακτιβισμό στους εργαζομένους του Βενέτη έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα ή ο ακτιβισμός τους είναι απλώς μια ναρκισσιστική τελετουργία;
2) Ενδιαφέρονται καθόλου για τους εργαζομένους ή απλώς αισθάνονται ηδονική ικανοποίηση με την ακτιβιστική τους γυμναστική;

Οι άνθρωποι πάνε δήθεν να ενημερώσουν-σώσουν τους εργάτες και δεν ξέρουν τις τους γίνεται;
Και τι έχεις να πεις γι αυτούς που είναι απλήρωτοι μήνες;
Ή γι 'αυτούς που πληρώνονται με ψίχουλα;
Όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά απολύει κόσμο ή κάνει μείωση μισθού.
Όταν έχει κέρδη η επιχείρηση θα δώσει αύξηση στον κόσμο;
pylothess

Το 8ωρο δεν κατακτήθηκε από την καλή προαίρεση των αφεντικών αλλά με αίμα.
Όπως οι εργοδότες έχουν δικά τους σωματεία , επιχειρηματικές ενώσεις για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους έτσι και οι εργαζομένοι πρέπει να έχουν τα δικά τους σωματεία για να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα.
Άβαταρ μέλους
Sol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sol »

pylothess έγραψε: 13 Φεβ 2023, 22:39 Το 8ωρο δεν κατακτήθηκε από την καλή προαίρεση των αφεντικών αλλά με αίμα.
Όπως οι εργοδότες έχουν δικά τους σωματεία , επιχειρηματικές ενώσεις για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους έτσι και οι εργαζομένοι πρέπει να έχουν τα δικά τους σωματεία για να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα.
όχι πρέπει να πάρουν τη σημαία των αφεντικών και να λένε αφεντικό σώσε μας.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”