ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Φεβ 2023, 15:23
Λοξίας έγραψε: 13 Φεβ 2023, 14:22
Οπότε, τα παράπονά σου, όχι στον δήμαρχο βεβαια, αλλά στην εκκλησία.
Με βλέπεις να εκφράζω κάποιο παράπονο;
Κάτι δεν έχεις καταλάβει. Εσύ έχεις κόλλημα με την εκκλησία.
Αυτό που γράφω είναι ότι δεν υπάρχει καν θέμα σύγκρισης μεταξύ της σημερινής θέσης της γυναίκας στο ισλάμ και τη δύση.
Αχ Γαλή μου...δεν έχω κανένα κόλλημα με καμία εκκλησία.
Διότι, η αναμφισβήτητα πολύ καλύτερη θέση της γυναίκας στην Δύση σήμερα, δεν έχει να κάνει καθόλου με την εκκλησία.
Πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες ήταν, και συνεχίζουν να είναι, αυτές που επέφεραν αλλαγή στο στάτους των γυναικών στην Δύση.
Ο χριστιανισμός (εκκλησία/θρησκεία), όχι μόνον είχε μηδενική συμετοχή στις διεργασίες αυτές, αλλά ήταν σφόδρα αρνητικός σε μια τέτοια πρόοδο.
Ξέρω πως για πάρα πολλούς πιστούς, μια τέτοια παραδοχή είναι πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτή. Γι' αυτό και οι τόσες αντιδράσεις, όταν επισημαίνεται η αρνητική συμμετοχή της θρησκείας στην καλυτέρευση της θέσης των γυναικών στην Δύση.
Το γνωρίζω πολύ καλά αυτό (και όχι μόνον εγώ φυσικά), και δεν έχω κανέναν λόγο να "κολλήσω" με κάποια θρησκεία/εκκλησία.
Γεγονότα επισημαίνω.
Αν τώρα κάποιος, προσπαθήσει να βάλει και την εκκλησία στο κάδρο της καλύτερης θέσης της γυναίκας σήμερα, τότε ναι, θα αντιδράσω.
Διότι η εκκλησία/θρησκεία, δεν έχει κουνήσει ούτε καν το μικρό της δαχτυλάκι για να καλυτερεύσει η θέση της γυναίκας στο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο του σήμερα.
Ναι, η θέση της γυναίκας στην Δύση σήμερα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το Ισλάμ.
Αλλα επειδή στο Ισλάμ, η χειρότερη θέση της γυναίκας επιβάλλεται από την θρησκεία, αυτό δεν σημαίνει πως ο χριστιανισμός πρωτοστάσησε στην καλυτέρευση της θέσης της γυναίκας στον δυτικό κόσμο. Κάθε άλλο. Οπότε, σε παρακαλώ, μην το μπερδεύεις και αναφέρεσαι στην θέση των γυνακών στην Δύση και στο Ισλάμ, υπονοώντας κάτι σαν:
"είδες η μουσουλμανική θρησκεία πως συμπεριφέρεται στις γυναίκες; ενώ ο χριστιανισμός τις έχει στα ώπα ώπα!"
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Φεβ 2023, 15:23Και οι οποιεσδήποτε αναφορές στο παρελθόν και αναφορές στο αν οι γυναίκες είναι υποδεέστερες ή όχι, δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα.
Πέραν του αδιαμφισβήτητου γεγονότος πως χωρίς αναφορές και γνώση του παρελθόντος, δεν θα μπορέσεις να κατανοήσεις το σήμερα, ποιοί να προτείνουν και ποια (περίπου) λύση θέλεις να προτείνουν για το πρόβλημα;
Να κηρύξει η Δύση τον πόλεμο στο Ισλάμ με αιτία την πολύ υποδεέστερη θέση των γυνακών σε αυτό;
Αν όχι τον πόλεμο, να κηρύξει καθολικό μποϋκοτάζ σε μουσουλμανικά πρϊόντα, όπως το πετρέλαια;
Να μην τους ξαναδώσουμε βίζα για την Δύση;
Να διώξουμε όλους τους μουσουλμάνους από τις δυτικές χώρες;
Να στείλουμε ιεραπόστολους σε όλα τα μουσουλμανικά κράτη να κηρύξουν τα δικαιώματα των γυναικών;
Τί;
Εσύ έχεις να προτείνεις λύση;